habercim19.com özgür haber özgür yorum

Pedagojik formasyon kaldırıldı

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan formasyonun kaldırıldığına dair açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika formasyon açıklaması geldi. Buna göre, pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verildi. Bu son dakika gelişmesi üzerine vatandaşlar ve öğrenciler 'formasyon kaldırıldı mı?' sorularını internet üzerinden aratıyor. İşte detaylar... MEB'den pedagojik formasyon kararı! Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verildi.
FORMASYON KALDIRILDI MI? MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Bilindiği üzere, 2023 eğitim vizyon belgesinde sertifikaya dayalı "Pedagojik Formasyon" uygulamasının kaldırılarak yerine lisansüstü düzeyde program açılması hedefine yer verilmişti.
Ancak, bu hedefin uygulamaya geçmemesi nedeniyle uzunca bir süredir durum belirsizliğini koruyordu. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verilmiştir. Söz konusu karar, Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla tüm üniversitelere bildirilmiştir.
PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR?

Pedagojik formasyon, öğretmen olmak isteyen, fakat bölümü öğretmenlik alanlarından biri olmayan eğitim fakültesi dışında okuyan öğrencilere verilen bir programdır.
KAYNAK: MEMURLAR.NET

Yorumlar (6)

Ahmet 4 Yıl Önce

Neden vardı ki zaten? Yüzde 80 üzeri netle eğitim fakültesine gir. Kendi şehrinde eğitim fakültesi olmadığı için başka şehre gidip ekstra masraf da yap sonra 15 netle girdiği ve şehrinde bulunan fen-edebiyat fakültesinden mezun olup aynı hakkı elde etsin. Böyle saçma şey olur mu?

eylül 4 Yıl Önce

Neden var açıklayayım ben sana Ahmet kardeşim. Kimse 15 netle bir yere giremiyor ve öncelikle isteyen istediği yerde okumaya kendisi karar verir ister kendi şehrinde ister masraf yapıp başka bir şehirde bu senin haddini aşan bir konu. Ben felsefe bölümünden yeni mezun oldum ve senin düşündüğünün aksine ben gecemi gündüzüme katıp çalıştım. Yüksek lisans tezi seviyesinde bir tez hazırladım. Senin küçümsediğinin aksine çok zorlayıcıdır fen edebiyat fakültesi. Üniversitelerin benim gibi deli gibi çalışan insanlara verdiği bir hak bu yüzden veriliyordu umarım kibrinden arınıp anlayabilirsin.

Ahmet 4 Yıl Önce

Hakkı savunmak kibir değildir. Eğitim fakültesi öğretmen, hukuk fakültesi avukat/hakim, tıp fakültesi doktor, mühendislik fakültesi mühendis, fen-edebiyat fakültesi akademisyen yetiştirmesi için kurulmuş fakültelerdir ve bunu tercih yapan herkes de bilir. Nasıl olsa bu kadar fen-edebiyat mezunu boşta kalacak değil ya öğretmenlik hakkı tanırlar diyerek bölümü yazıp sonra öğretmenlik fen-edebiyatın da hakkıdır demek çok ciddi olması gereken eğitim sektörüne uygun değil. O okullarda ülkenin geleceği yetişiyor. Bu arada fen-edebiyatlara kaç netle girildiği kolayca öğrenilebilir bir şey ve o kadar düşük netlerle bölüm kazanan kişi öğretmen olup da çocukların geleceğini karartamaz.

Adil 4 Yıl Önce

Türkiyedeki sistem bozukluğu bir ümitle formasyon alan çocuklara maledilmemeli formasyon eğitimini sınavını üniversiteler daha ciddi yapsin madem öyle. Almış olan bir sürü para ve emek veren öğrencilerin hakkı yenmemeli

salih 3 Yıl Önce

arkadaşım boş ver bunları 300 puanla istediğin öğretmenlik bölümünü okuyabilirken kalmış 500 puanla girmiş gibi ego kasıyor şuanda 2020 senesinde 300 puanla girilemeyen öğretmenlik bölümü yok

misafir 3 Yıl Önce

ikinizde yine kpss ye giriyorsunuz ve sınavı iyi yapan atanacak. yarışmaktan korkma.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.