habercim19.com özgür haber özgür yorum

Rektörlük için 20'ye yakın aday başvurdu

EĞİTİM

Hitit Üniversitesinde rektörlük ataması için kritik süreç başlarken, üniversite içinden ve dışından yaklaşık 20 adayın başvuru yaptığı öğrenildi.

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesinde rektörlük ataması için kritik süreç başlarken, üniversite içinden ve dışından 20'ye yakın adayın başvuru yaptığı öğrenildi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) aralarında Hitit Üniversitesi’nin de yer aldığı 9 üniversiteye rektör atanması için dün adayları mülakata çağırdı.

Resmi olmayan bilgilere göre; Hitit Üniversitesi Rektör Adaylığı için mevcut rektörle birlikte üniversite içinden ve dışından yaklaşık 20 aday başvurdu.

3 İSİM CUMHURBAŞKANI'NA SUNULACAK

Mülakata giren rektör adayları arasından belirlenen 3 isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

Yorumlar (41)

Çorumlu 1 Yıl Önce

Mevcut Rektör bıyık bırakmak dışında dişe dokunur bir atılım yapmadı, Reha Metin Alkan'ın çeyreği iş yapmadı, öğrenci sayısını bile birkaç bin düşürdü bu. Reha hoca ayarında biri gelir inşAllah.

Doğru söyleyeni dokuz köyden... 1 Yıl Önce

Numan Kurtulmuş Hitit Üniversitesi Rektörünü çoktan belirledi. Numan Kurtulmuş Çorum'un üzerinden ellerini çek. Çorum Ak Partinin oyuncağı değildir. Çorum sahipsiz değildir.

Corumlu 1 Yıl Önce

Rehayi gecin. universitedeki mevcut proflari icin den olursa bu universiteyi bilen sorunlari bilen o sizden bu bizden afam ayirt etmeden kim gelirse gelsin cengili etrafina yanastirmasin herkesin hakkinda hayirlisi olsun

Azem 1 Yıl Önce

Reha Bey i çok ararsınız

Mustafa Bey 1 Yıl Önce

Mustafa Bey, aziz kardeşim. Yorumlara bakınca ve ilde gezince hemen herkes şikayet ediyor. Ama 10'a yakın ilin nabzını tutan gazeteci arkadaşımız toplantıda sizin ve kamouyonun dile getirdiği eksikleri neden sor(a)mamış? Meslektaşlarınıza bir sorar mısınız? Konu bir URAP sıralamasınındaki kriter değişkliğine bağlanmış kalmış. Her şey yolunda da bir URAP mı sorun. Her sıralamada düşüş var yahu. Hepsimi taktı size. Kaldıki Rektörlük URAP'da yükseldiğinde haber yapmış, bununla tanıtımlar yapmıştı. O zaman niye eski dönem verisi denmiyordu. Kötüyse eski dönem (4 yıl geçmiş hala nasıl eski dönem denilir anlamak mümkün değil), iyise biz yaptık. Ah bu sansar yok mu. Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri isimle huyun örtüştüğünü söylüyor. Boşuna değilmiş demekki.

Her şeyi bilen Çorumlu 1 Yıl Önce

Tamam geçtik, hepsini geçtik. Herkes kötü, bir siz iyisiniz. Ama, aması var. Önceki rektör, hemen hiç bir şeyi olmayan bir kurumu, üniversite yapma yolunda büyük adımlar attı. Dünyada ilk 200'de bir ünivresite bırakıp gitti. Hiç bir şaibe olmadan, zerre bir akçeli iş olmadan 3500 dönüm Kuzey ve Güney Kampüsü hazır hale getirdi. Master planı tamamladı. Tıp Fakültesini faaliyete geçirdi. MYO'lara çeki düzen verdi. Kendi yazılımını yaptı. 20 bin öğrenciye ulaştırdı. İlçelere büyük işler yapıldı (Sungurlu, Alaca). Bir sürü fakülte, bölüm açtı. Teknokent faaliyete geçti. Kendi ekeltriğini üretene bir kampüs yaptı. Spor tesislerinin bitirdi. Öğrenci yaşam merkezi yaptı. Yaptı da yaptı, Allah için elinizi vicdanınza koyun da söyleyin, daha ne yapılabilirdi 5 senede.

Hitit Kitabı 1 Yıl Önce

Herşeyin en iyisini bilen kurban olduğum hocam. Çorum değeri, fikir ve düşünce adamı hocam Lütfen babanın oğlu gibi hitap ettiğin adamın 8 yılda yaptıklarına, Google'dan yapacağın aramayla ulaşacağın 500 sayfalık kitaptan bakar mısın. Ne yaptı öyle mi? Bak ona, anlamya çalış ne yapmış!!! Bir bak bakalım orada yazılanlar, sizin hayalinizde var mı, bırak yapmayı? Sizin hazırlığını yaptığınız hayalinizi süsleyen rektörlük, O'nun için geçmiş bir mazi oldu. Hala çıtayı O adamın yaptıkları belirliyor. Çatlasan da millet, gerçek Çorum'lular, bir cemaati vs olmayanlar, o dönemi çok iyi biliyor ve takdir ediyorlar. Ve hala O adam sizin her türlü çabanıza rağmen büyük bir iz bıraktı. Konuşmayı bırak, eser koy. Beğenmediğin admı, yaptığın eserle döveceksin. Köy kahvesi ağzıyla değil. İstersen kitabın linkini yollarım sana.

Basın 1 Yıl Önce

Ey Çorum halkı ey yerel basın. Üniversite kampusleri gelişmiş illere bakın. O illerin zenginleri binaları fakülteleri insaa eder üniversiteye teslim ederler. Corumun bir sürü zengini var, neden yerel basın olarak kamuoyu olusturmuyorsunuz. Takmissiniz rektör de rektör. Sanki adam para basacak. 8 sene rektörlük yapan reha bey çalıştı ama Kampüsü bitirebildi mi?

Çorumlu'ya 1 Yıl Önce

Geç dediğin adamın veda mesajının bir kısmında şöyle diyor. Gerisini, web'den bulup okuyabilirsin (hasetten nefesin yeterse tabi): Rakamlar, Üniversitemizin geldiği yeri gösteriyor Görev yaptığımız sürede daima şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek, yaptıklarımızı ve Üniversitemizin geldiği her aşamayı kamuoyu ile sürekli paylaştık. Sizlerle vedalaşırken, geldiğimiz son durumu da paylaşmak istedim. Şu an itibariyle, Üniversitemizde 2011 yılında - 200.907 m² olan toplam arazi miktarı 2.723.921 m²ye - 624 olan akademik ve idari personel sayısı 1.422ye, - 16 olan eğitim birimi sayısı 22ye, - 3 olan uygulama ve araştırma merkezi sayısı 20ye, - 82 olan eğitim birimlerimizdeki bölüm/program sayısı 219a, - 7.962 olan toplam öğrenci sayısı yaklaşık 20.000e, - 220 olan lisansüstü öğrenci sayısı 1.561e, - % 2 olan lisansüstü öğrenci sayısının toplam öğrencilere oranı % 8in üzerine, - 0 olan uluslararası öğrenci sayısı 306ya ulaşmış durumdadır.

Çorumlu'ya (devam) 1 Yıl Önce

• Dünya çapında 25.0000 civarındaki yükseköğretim kurumunun web paylaşımlarını inceleyerek bir sıralama yapan Webometrics sıralamasında Üniversitemiz yerini her geçen gün yükseltmiş ve 2017 yılında 6.822 olarak gerçekleştirdiği atıf sayısını 2018de 7.477ye yükseltmek suretiyle dünya çapında yükseköğretim kurumları arasında 2.827üncü sıraya yükselmeyi başarmıştır. • Üniversitemiz, dünya üniversitelerinin çevre bilinci ve yeşil kampüs hedefi doğrultusunda altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim kategorilerinde değerlendirildiği GreenMetric sıralamasında Türkiyeden katılan 24 vakıf ve devlet üniversitesi arasında 11inci ve devlet üniversiteleri arasında ise 7nci sırada yer almayı başarmıştır. • Hiç bir zorunluluk yokken, 2018 yılında tüm birimlerle ve tüm süreçlerle başvurusunu yaptığımız ISO 90001:2015 Kalite Yönetim Sisteminden geçen Üniversitemize Başarı Sertifikası verilmiştir.

Çorumluya (devam) 1 Yıl Önce

2011-2019 Üniversite olarak 2011 yılında çalışmalarını başlatarak kısa sürede tamamladığımız Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) akreditasyon süreci bugüne kadar başarı ile sürdürülmüştür. • Akademik teşvik puanlarını baz alınarak ilk olarak 2015 yılında uygulamaya konan ÜNİAR (Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması) raporlarına göre, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 3 yıl boyunca birinci olmayı başarmış, Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet” sıralamasında Üniversitemiz 109 üniversite içinde 35inci sırada, Akademik Destek ve İlgi” sıralamasında 172 üniversite içinde 58inci sırada ve Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” sıralamasında 172 üniversite içinde 42nci sırada yer almayı başarmıştır.

Çorumluya (devam) 1 Yıl Önce

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan ve Türkiyeye örnek olan afiliasyon sonucunda ilimize, Ülkemizdeki öğrenciler tarafından tercih edilebilirliği sürekli artan bir Tıp Fakültesi kazandırılmıştır. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz açılarak ilk öğrencilerini almış ve eğitim-öğretime başlamıştır. Bölgemizde sadece Üniversitemizde olan İş Sağlığı ve Güvenliği C Sınıfı Uzmanlık Temel Eğitim Kursumuzda bugüne kadar yaklaşık 550 kişiye kurs verilmiş ve halen verilmeye devam etmektedir. Adı Hitit” olan Üniversitemiz, geleceğimiz adına tarih bilincinin sorumluluğu içerisinde hareket ederek ilimizin sahip olduğu kadim kültür mirasının anlaşılması, korunması, sorumluluk bilincinin oluşturulması ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması için ilk olarak 2017 yılında Çorum Valiliği ve Çorum Müzesi Müdürlüğü ile işbirliğinde Örükaya Arkeolojik Arkeolojik Araştırma Projesinde yer alarak Örükaya (Alaca)da ilk kazı ve araştırma projesine girmiş; 20

Çorumluya (devam) 1 Yıl Önce

• Kuzey Kampüsümüzde yaklaşık 4 kmlik yeraltı galeri hatları tamamlanmıştır. • İlimizde ilk beton yol uygulaması, Kuzey Kampüsümüzde hayata geçirilmiştir. • Kuzey Kampüsümüzde Isı ve Enerji Merkezimiz tamamlanmıştır. Doğalgazdan elektrik üretecek ve çıkan ısı da ısıtma sisteminde kullanılacak sistemin devreye alınmasıyla yıllık 1 milyon TL civarında bir tasarruf edilmesi planlanmaktadır. • Meslek Yüksekokulları Kampüsümüzde Isı ve Enerji Merkezimizin hizmete girmesiyle ısıtma ve soğutmaya % 40 katkı sağlanmıştır. • Spor Bilimleri Fakültesi binası ve 15 Temmuz Spor Kompleksimiz hizmete açılmıştır. • Bünyesinde yemekhane, Merkez Kütüphane ve Sanat Galerisinin yer aldığı Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezimiz hizmete açılmıştır. • İçerisinde öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz için ofislerin, İl Sınav Merkezinin, Konferans Salonunun, Sosyal Tesisin, Yemekhanenin, Kantinin, Kapalı Otoparkın ve Uygulama ve Araştırma Otelinin yer aldığı Meslek Yüksekokuları Kampüsü binaları tamamlanarak

Çorumluya (devam) 1 Yıl Önce

• Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) laboratuvarımız tamamlanıp son teknolojik cihazlarla donatılarak hizmete girmiştir. • İlimize, Üniversitemizin de ortağı olduğu Teknokent kazandırılmıştır. • HİTÜ Uygulama ve Araştırma Otelimiz tamamlanarak hizmete açılmıştır. • İlahiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Kuzey Kampüsümüzde başlanılan inşaatlarında önemli aşamaya gelinmiş; İlahiyat Fakültesi inşaatında yaklaşık % 90lık fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. • Kuzey Kampüsümüzde yapılması planlanan cami inşaatının temelleri atılmıştır. • Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulumuzun Yeni kampüsündeki inşaat çalışmaları tamamlanarak burada eğitime başlanmıştır. • Sungurlu ilçemizdeki meslek yüksekokulumuz için yeni bir kampüste başlatılan inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinmiştir.

Çorumlu'ya 1 Yıl Önce

Geç dediğin adamın yaptıklarının özeti 10 sayfa tutuyor. Webden aldım, gizli bir bilgi değil. Bu da mı gol değil. • Oğuzlar ilçemizde, Obruk Barajı kıyısında planlanan Oğuzlar Su Sporları Merkezinin proje çalışmaları tamamlanmış, Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alınmıştır. Bu merkezin tamamlanmasıyla, Üniversitemiz ve Oğuzlar ilçemiz ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının yapılabileceği nitelikte bir su sporları merkezine kavuşacaktır. • İskilip ilçe merkezinde bulunan meslek yüksekokulumuz için başlatılan inşaat çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. • Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin karşısında yer alan ve Güney Kampüsü olarak adlandırılan 461.500 m² toplam alana sahip Güney Kampüsümüzün Master Planı tamamlanmıştır.

Bu da mı gol değil 1 Yıl Önce

Eğer yayınlanırsa, webden bulduğum kitaptan değil veda mesajından aldığım 2011-2019 arası yapılanları az önce yazdım. Bunları yok sayıp, neye istinaden geç diyorsun. Veya Rektörlükteki bazı idarecilerin kötüledikleri öncesi bunları yapmış. Siz ne yaptınız? Bir URAP travması, başka? Unutmayın Allaha a hesap vereceksiniz.

Kampüs 1 Yıl Önce

Yahu arkadaş kampüs dediğin bir bina mı ki bitsin? Kampüsü biten bir üniversite yok, olamaz. Gerçi siz daha iyi bilirsiniz. Hadi bitti diyelim, öğrenci mi kaldı Hitit'te? Bunu da mı yapamazdınız. Mühendislikte, İİBF'de hoca sayısı, öğrenci sayısından fazla. Bina olsa ne fayda. 20 bin öğrenciyi indirdiniz 13-14 bine ya da neyse, hala ne diyorsunuz. Ayrıca Üniversitenin geliri, iş adamlarının (ve diğer mükelleflerin) vergisi ile. Zaten o dediklerin karşılıyor.

Boşuna Döğünmeyin 1 Yıl Önce

Neler yapılmış o dönem, ilginç. Unutmuşuz. Acaba 20 adaydan hangisinin hedefinde bunları geçmek, daha başla şeyler yapmak var. Sadece şikayet. Bu adaylar mevcut rektörü, mevcut idare eskiyi; hasılı iş yapmaya gönlü olmayanlar cevap hakkı olmayan birilerini suçlayarak (!) topu taca atıyor, günü geçiriyor. Ama adam yapılanları bir bir yazmış, bitirdi valla hepsini.

Akif 1 Yıl Önce

Numan kurtulmuş Çorumdan elini çek. Bu adamdan bizi cumhurbaşkanı kurtarsın

Mazlum 1 Yıl Önce

REHA BEY Üniversiteye hayat verdi Çorum'da üniversitenin varlığını ispat etti. Hem ilmi yönden hem Akademik yönden Hem insani yönden başarılı bir rektördü

Mazlum 1 Yıl Önce

Reha bey çalışkandı. Ama siz çalışkan ve dürüst bir rektör aramıyorsunuz. Hangi TARİKATA MENSUP ona bakıyorsunuz. İlla ENSARCI mı olmak lazım

Duygusal Sebepler 1 Yıl Önce

Bir yorumda alınan ücretle ilgili bir şey vardı. Ona göre, eğer doğruysa aylık 150-160 bin lira geliri var. Konut, araç vs de düşünülürse aylık 200 bin demek. Bu parayı Çorumda kaç kişi alıyor, bilmiyorum, zaten iş yapmasan da oluyor, e parası da oldukça iyi. 20 kişi bence çok az bu açıdan.

Anlam veremiyorum 1 Yıl Önce

Bi önceki rektör 8 sene görev yaptı 8 senede paranın en bol olduğu dönemde kampüsü bitirememiş birisi siz gelip burda 4 sene de paranın sıkıntı olduğu dönemde maliyetin 10 a katlandığı dönemde ali osman hocayı eleştiriyorsunuz

Evet Çorumluyuz beyefendi 1 Yıl Önce

Çorumluya nikli arkadaş, rektör beyin avukatı mısın sen ? üniversite içinden biri ya da rektöre çok yakın hatta rektörün kendisi bile olabilirsin!.. bu kadar bilgiye sahipseniz bunlardan birisinizdir herhalde. size göre herşey çok güzel ama halk olarak Çorumlu olarak bize yeterli gelmiyor . Gidin bakın Yozgat'a Amasya'ya Tokat'a da üniversite görün. 3-4 fakülteyi ayağa kaldiramadiktan sonra, kaynak bulamadiktan sonra yapmayın bu işi, diğer türlü para az maliyetler yüksek diyecekseniz göreve talip olmayın o zaman, bir okul müdürü de sizin göreviniz rahatlikla yapar. İnşAllah Sayın Cumhurbaşkanımız 2. Dönem de bu kadroya görev vermez. Rektör dediğin kıpır kıpır olmalı kente heyecan vermeli maşAllah bizim rektör bey geldiii gidiyorrrr inşAllah.

Çok aşırı komik sans 1 Yıl Önce

Bak anlamıyorsun galiba. Sorun bitirmek değil, kimse niye her şey bitmedi diye hocaya kızmıyor. Niye hiç bir şey yapmıyorsunuz diye kızıyor (hocaya değil, yönetim olarak size de-anladın sen onu). Türkiye’de hemen her üniversite az veya çok bir şey yapıyor, neden Çorum’da sadece para bahane edilip yapılmıyor. Mesela çalışan öğrenci işleri yazılımı yerine başka bir üniversiteden dünya kadar para verip yazılım alınıyor? Öğrenci sayısının düşmesi de mi parayla ilgili? Hocalarla görüşmemek de mi?Önceki rektör döneminde para bol değild, sadece o dönemde kapı kapı gezip para bulundu. Eğer konu para bolluğu olsa ilk rektör zamanı Türkiye’de imkanlabambaşkaydı, ama o dönem de bir şey yapılmadı. Ayrıca bak yukarda yapılanlar yazılmış, daha ne yapsın Reha. Şu bizim adamsa yanlış yapmaz diyip hocayı savunmayın. Allah katında da sorumlusunuz. Hocayı da böyle aldatıyorsunuz. Ve kim olduğunuzu (cemaatiniz anlamında) herkes biliyor. O eski dediğinizin gölgesinde hasetle ezileceksiniz.

Anlamaman çok normal 1 Yıl Önce

Anlamaman Çok normal. Çünkü sizin grup anlamak için değil, karşıya çamur atmak için varsınız. Yaz açık adını da görelim kimsiniz, görelim bu konuda konuşmaya ehil misiniz? Tüm Çorum ne yaptınız diyor, niye ortaya bir şey koymadınız diyor, hala para yok, hala bilmem ne yok. Yönetici mazeret üretmez, çözüm bulur. Yapamıyorsa da bırakır. O zaman izleyen 4 yıl da para yok diyerek mi geçecek. Süpersiniz süper…

Çorumludan 1 Yıl Önce

Üniversite, Sanayici için ne yaptı? Belediye için ne yaptı? il için ne yaptı? ilçe ve köyler için ne yaptı? Bilim ve ilim için ne yaptı? Toplamda ne kadar kaynakla ortaya ne koydu. 500 akademisyen olsa yılda 500 makale 100 proje konuldu mu ortaya? Hocalar yatıyor, yönetim ceremesini çekiyor. İlk olarak yatan hocaların rahatı bozulmalı, yetersizler verilen görevlerden el çektirilmeli. Meslek Yüksekokulları sanayiye adam yetiştirmeli uykusundan uyanmalı. Çoluk çocukla olmaz bu işler.

Hitit Bütçe 1 (Lütfen dikkatle... 1 Yıl Önce

Bir kaç gündür yazılanlara bakıyorum. 4 yıldır özellikle bir kanatı temsil eden idareciler hepimizin duyacağı şekilde eskisi gibi para yok diyor. Açıkça mazeret uyduruyor, niye mi? Buyrun: üşenmedin, web sayfalarından hititin bütçelerine ulaşabildiklerimi aldım ve bunları dolara çevirdim. Rakamlar şöyle: 2018 yılı bütçesi 131 milyon 717 bin TL (yaklaşık 34 milyon USD); 2019 yılı bütçesi 159 milyon 576 bin TL (yaklaşık 29 milyon 700 bin USD), 2020 bütçesi 183 milyon 119 bin TL (yaklaşık 31 milyon USD) ve 2023 bütçesi 630 milyon 761 bin TL (33 milyon 900 bin USD). Yani 2019da 30 milyon USD, 2023 ise 34 Milyon USD. Nasıl eskisi gibi para yok? Pardon doğru, eskisinden daha fazla para var. Kaldıki kampüs kamulaştırması, altyapısı, projeleri tamamlandı. Onlarca bina yapıldı, yemekhane, spor tesisleri vs tamam. Sadece 1-2 tane daha yapılsa iş bitecek. Eskisi kadar para var, üstelik eskisi kadar (yapı anlamında) ihtiyaç da yok. Peki sorun ne?

Hitit Bütçe 2 (Lütfen dikkatle... 1 Yıl Önce

Mesela 2021 yılında yatırımlar için 57 milyon 650 bin TL eklenmiş bütçemize. Bu yaklaşık 7 milyon 500 bin USD demek. Soruyorum, şu anki karşılığı yaklaık 150 milyon olan 2021 ylındaki bu bütçe ile hangi yatırım yapıldı? Sayın rektörüm, o yanınızdaki her şeyi bildiğini sanan kişinin "-eskisi gibi ..." ile başlayan ve sizi çok zorumda bırakan açıklamalarını dikkate almamanızı tavsiye ediyorum. Bir dost tavsiyesi.

Hitit Bütçe 3 (Lütfen dikkatle... 1 Yıl Önce

Rakamlarda eksiklik varsa, lütfen düzeltilsin. Tüm kamuoyu ile paylaşılsın. Unutmayalım, Hitit Çorum'un en önemli değeridir.

Kemal 1 Yıl Önce

Hitit üniversitesinde Çorumlu olmayan dekanlar, bölüm başkanları, meslek yüksek okulu müdürleri sürekli öğrenci sayısını azaltma eğilimindeler, sözde daha kaliteli eğitim olacakmış. ve Hitit azaltırken Yoagata Çankırıya öğrenci gönderiyor.

Çorumluya cevap 1 Yıl Önce

Tüm anlattıkların saygıdeğer Reha Metin Alkan hocamın mirasıdır. Emeğe saygı duy.

öğrenci sayısı artıtılmalı 1 Yıl Önce

çevre iller öğrenci sayısını arttırırken Çorum azaltıyor.Üniversite yönetiminde kaç tane Çorumlu var ki Çorumu düşünsün. Çoruma ne yatırım geliyor ne turizmi var.Çorumda hukuk açılmalı dediğinizde Çorumlu idareci her yerde hukuk olmamalı diyor(sebep:çünkü kendi hukukçu rakip istemiyor) ama Çankırıda adam açıyor.

rektörlük seçimi geri gelsin 1 Yıl Önce

rektörlük seçimi geri gelsin.

Fatih 1 Yıl Önce

Bilen bilir, Ali O nun en büyük sorunu sıkıntısı personeldir. Adam petsonel düşmanı, her toplantısında personele verilen maaşdan bahseder, kendi aldığı maaştan söz etmez. Öğrenci sayısının düşmesini ister Kampüsü bitiremez Kapısı her daim kapalıdır Prof azarlamayı, personeli küçük düşürmeyi sever Urap sıralamasında düşer Kampüse çivi çakmaz Depremi bahane edip personele randevu vermez İnsancıl değil, milletin halinden anlamaz Yahu anla artık Ali O istenmiyorsun. Git burdan

İsmail kambur 1 Yıl Önce

Eğer bu kadar sevilmediği yere geri gelip rektör olmak istiyorsa bu Aki İsman bey, yazıklar olsun. Hayir en acısı da URAP sıralamasında geri kalmalarını şartların değişmesine bağlamış. diğer üniversiteler için de değişti bu kurallar. Hem değişmedi zaten, ek maddeler eklendi. Sadece yayina değil, proje sayisina v.s. bakılıyor ayrica... Nasil böyle bir kandırmaca içine giriyorsun, verileri yaniltmak nedir? Nasıl bir akademisyensin? Amerikada geçirdiğin yıllarında ... kolkola olduğunu söylüyorlardı inanmıyordum. Aynı onların taktikleri bunlar, ruhuna işlemiş demekki. Yazık Çorum'a. Yazık o öğrencilere. Yazık sana verilen maaşa. Haketmiyorsun. Ha birde Çorumluya diye yazan kişi eğer rektörsen valla ayıp, onun adamiysan da yürü git burasi halk meydani. Kopyala yapıştır ile olmaz bu işler! Senin ağababalarin bile kurtaramayacak seni aoö.

okan 1 Yıl Önce

bahsettigin mudek i devam ettiremedi muh fakultesindeki dinazorlar. Gida kimya malzeme muhendislikleri kapandi. Makina muh ikinci ogrenim kapandi. Normali de kapanmak uzere. Ortada surunen bir muhendislik fakultesi var. Dunya bu bolumlerden ekmek yiyor. uluslararasi projeleri sorun. Kac teydeb kac santez varmis. Kaynak bolumu kapandi beceriksizlikten. Sanayinin hangi sorununu cozmus universite. Her yil kac patent almis. Eskiden tubitak gunes, elektrikli hidrojenli oto ve robot yarislarina katilirdi simdi neden yok. Fen edebiyat fis. ilahiyat fis. Insan kiymeti bilmeyen universite. Hangi uluslararasi basarisi var anlatsinlar dinleyelim kampusu bile olmayan tek universite

Özlem 13 Ay Önce

Kim gelirse gelsin ama Cemaatci birisi gelmesin.Bıktık artık bunlardan..İlim,bilim,akademik hayatla uzaktan yakından alakaları yok.Başkasının yaptığı Akademİk çalışmaya adlarını yazdırarak bugüne kadar gelmişler.Sorsanız bu akademik çalışmada ne anlatılıyor diye,inanın cevap bile veremezler.

Yanlış anlama 13 Ay Önce

Kesinlikle haklısınız. Ancak bu yapılanlar önceki döneme ait, şimdinin değil.

Corumda corumlular durmuyor ogrenci... 13 Ay Önce

Corumda corumlularin durmadigi kiralarin cevre illere gore pahali olmasi ogrencinin ilgisini cekecek biryerin olmamasi ogrencilerin tercih etmeme sebebi olamazmi adam 4 yillik surecte 2 yil pandemi 1 yil deprem bir yil sahada olmus 1 yildada dunyadaki ekonimik kriz belli ama olsun biz elestirelim.elestireceksek eger once kendimizden baslamaliyiz biz corum icin unuversite icin ne yaptik ne yapabiliriz

Çetin Kaya 12 Ay Önce

Ali O. üniversiteye zarar veriyor. Geriye götürüyor. Ali O yu kimse sevmiyor. Gazi caddesine çıkın 1000 kişiye sorun bakalım bu adamı kaç kişi ister? İstenmiyorsun Ali O, sevilmiyorsun Ali O, git artık, düş yakamızdan. Çorum a katkın yok. Hocaları adam yerine koymadın. İdari personeli yok saydın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.