habercim19.com özgür haber özgür yorum

Rektör’ün gözüyle ‘Üniversite ve Kent’

EĞİTİM

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gül Gençlik, Eğitim, Kültür ve...


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gül Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ‘Üniversite ve Kent’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Rektör Prof. Dr. Alkan’ın 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde üniversitede çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Gül-Der Başkanı Yakut Bozdoğan, şehre sağladığı kazanımlardan dolayı Rektör’e teşekkür etti. İslam’a hizmet etme çabasında olan Gül-Der’in de tevhit ve adaleti kaim kılmak amacıyla çalışmalar yaptığını belirten Bozdoğan, Rektör Alkan’ın STK’larla yapmış olduğu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarılar diledi.

Görevde bulunduğu süre içerisinde üniversitede gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin genel değerlendirmelerde bulunarak gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunan Rektör Alkan, üniversitenin şehrin tüm dinamikleriyle kurduğu iletişimle birlikte şehirle bütünleştiğine dikkat çekerek, birlikte oluşturulan bu sinerji sonrasında üniversitenin nitel ve nicel olarak her geçen gün büyüdüğünü ve bu büyümenin artarak devam edeceğini söyledi.

Üniversitenin mazeret üretmeksizin, doğru olduğuna inandığı yolda, evrensel ölçüleri göz önünde tutarak bulunduğu topluma her anlamda fayda sağlamayı amaçladığını aktaran Rektör, “Hiçbir mazeret başarının yerini alamaz” dedi. Alkan, toplumun en önemli kurumlarından olan üniversiteye, şehrin her anlamda kalkınmasında büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Üniversitenin bu bilinçten hareketle toplum yararına çalışmalarda bulunan STK’ları, en önemli paydaşlarından biri olarak gördüğünü belirten Alkan, kurumun toplum tarafından sahiplenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversitenin yaptığı gayretli çalışmalarla ve almış olduğu desteklerle daha da güçlü bir şekilde bulunduğu coğrafyaya fayda sağladığını belirtenAlkan, başarıların tesadüf olmadığına dikkat çekerek “Allah (CC) çalışan her kese hakkı oranında veriyor” dedi.

Büyük global düşünmenin önemine dikkat çekerek tarihimizde bunu başaran medreseler ve ilim insanları olduğunu belirten Rektör, “İlimin üretildiği dil bilim dili oluyor. İlim Çin’de de olsa gidiniz alınız kültüründen gelen bizler, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Ali Kuşçu, Farabi, Gazali, İbn-i Haldun, İbn-i Sina gibi ilim insanlarımız.” dedi.

Yeni Türkiye’’nin de çalışan, gayret eden, fedakârlık eden özetle içinde bulunduğu toplumla hem hal olan bir üniversite arzu ettiğini, üniversitenin bu bilinçten hareketle içinde bulunduğu topluma en üst faydayı sağlama gayretinde olduğunu belirten Alkan, kapılarının tüm paydaşlara sonuna kadar açık olduğunu kaydetti.



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.