habercim19.com özgür haber özgür yorum

Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı

EĞİTİM

Şehit ve Gazi çocuklarına bu yıl da eğitim yardımı yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca şehit ve gazi çocuklarına eğitim öğretim yardımı verilecek.

Bakanlıkca yapılan açıklamada Emekli Sandığı Kanunu kapsamında bulunan şehit, harp ve vazife malullerinin eğitim ve öğretime devam eden çocuklarına bu yıl da yardım yapılacak.

Buna göre 2017-2018 öğretim yılına ait kişi başına yıllık ilköğretim 1-8. Sınıflar için 1.540,59, lise için 2.310,89, yüksekokul için 3.081,18 TL. verilecek.

Eğitim ve öğretim yardımı, Bakanlığımız Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hak sahiplerinin öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilenlere müracaat şartına gerek kalmaksızın 27 Eylül 2017 tarihinde ödenecek.
Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri; 
Aylığını T.C. Ziraat Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., Denizbank A.Ş., T. Vakıflar Bankası T.A.O, Şekerbank T.A.Ş, Burgan Bank AŞ., Akbank T.A.Ş., ING Bank A.Ş., T. Garanti Bankası A.Ş, Türk Ekonomi Bankası A.Ş., T. İş Bankası T.A.O., Yapı Kredi Bankası A.Ş. ve PTT şubelerinden alanlar için aynı banka şubesine, 

Bu bankalar dışındaki bankalardan aylık alanların yardımı ise Ziraat Bankası şubelerine gönderilecek.

Hak sahibi çocuklar veya yasal temsilcileri T.C. kimlik numaraları ile bankaya müracaat etmeleri halinde eğitim yardımını alabilecekler. 








Yorumlar (1)

mustafa dur 7 Yıl Önce

cocuklarim aykut ve muhammet icin egitim odenegi 27 eylulde odenecekmi gazi cocuklari

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.