habercim19.com özgür haber özgür yorum

Üniversitemiz geriliyor

EĞİTİM

Hitit Üniversitesi tüm devlet üniversiteleri ve 2006 yılı sonrası kurulan devlet üniversiteleri ile fakülteler sıralamasında 2019 yılına göre geriledi.

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi ÜNİAR'ın 2020 sıralamasında tüm devlet üniversiteleri ve 2006 yılı sonrası kurulan devlet üniversiteleri ile fakülteler sıralamasında 2019 yılına göre ciddi oranlarda geriledi.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri 2020 Sıralaması’nı (DÜS) belirledi.

Buna göre, Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel imzalı araştırma, 2015 yılında yürürlüğe giren akademik teşvik sistemini temel alarak devlet üniversiteleri ve fakültelerini sıralayarak Türk üniversite sistemine farklı bir veri sağlamayı amaçlıyor. Araştırmada elde edilen bulgular üniversitelerin gelişimi için veri sağlamak amacıyla kamuoyuyla paylaşılıyor.

Devlet Üniversitesi ve Fakülteleri Sıralamasının (DÜS) temel amacı Türkiye’deki devlet üniversiteleri ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamak. Proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent, atıf, tebliğ ve ödül kriterlerine göre yapılan değerlendirme, fakültelerin de güncel resmini ortaya koyuyor.

Araştırma sonuçlarına göre, tüm devlet üniversiteleri arasında geçtiğimiz yıl 73’üncü sırada bulunan Hitit Üniversitesi, 2020’de 123 üniversite arasında 105’inci sıraya düştü. Yine geçtiğimiz yıl 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında 28’inci sırada olan Hitit Üniversitesi, 2020 verilerine göre 54’üncü sıraya geriledi.

2019 yılında devlet üniversiteleri arasında Hitit Üniversitesi’ne bağlı Fen-Edebiyat Fakültesi 12, İİBF 48, İlahiyat Fakültesi 2, Spor Bilimleri Fakültesi 30’uncu sırada yer alırken, 2020 sonuçlarına göre devlet üniversiteleri arasında Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 9 basamak birden düşüş yaşayarak 11'inci sıraya yerleşti. Geçen yıl sıralamada yer alan Fen-Edebiyat, İİBF, Mühendislik, Spor Bilimleri Fakülteleri 2020 verilerine göre listeye bile giremedi.

Yorumlar (33)

No name 4 Yıl Önce

Çorum'lu olmayan biri olarak şunu görüyorum ki Corumlular Çorumu sevmiyor. Sevse böyle bir haber yapmaz.

VAY HALİMİZE 4 Yıl Önce

Eeeee perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Birkaç iyi adamı kaçırır; sahip çıkmazsanız, bilimsel kalitesini ve rüştünü ispat edememiş tipleri hoca diye kadrolara doldurursanız; akademik kaliteyi hiçe sayarsanız: elbetteki bu sonuç kaçınılmaz olur. Daha iyi günlerinde Hitit. Acilen önlem alınmazsa vay halimize...

Düşmez Kalkmaz Allah 4 Yıl Önce

Ne olmuş yani? Her şey Süper gidiyor. Üniversite dünya çapında büyük işler yapıyor. Dehşet gelişmeler yaşanıyor. Söz yok Üniversiteye. Lütfen, olumsuz yorum yok.

Olacağı buydu 4 Yıl Önce

Çorumlular Ensarcı olsun Çamurdan olsun derse bu rektör gidene kadar herşeyde sonuncu oluruz. Rektör, kadrosunu Bandırma Üniversitesine almış gidiyor... Çorum umrunda değil....

Nerden nereye 4 Yıl Önce

Bu üniversitenin TIP fakültesi, SAĞLIK BİLİMLERİ fakültesi yok mu acaba??? Varsa, anladığımız onların ESAMESİ bile yok. Çok yazık oldu Nerden nereye???

Okul 4 Yıl Önce

MaşAllah. İnşAllah daha iyi olur. Genede MaşAllah inşAllah

Corumlu 4 Yıl Önce

Üniversitenin heryeri insaat santyesine benziyor hangi ogrenci gelsin.hangi kazanan ogrenci diger arkadsina tavsiye etsin.insaati

Daha önce niye yükseliyırdu... 4 Yıl Önce

Daha önce niye yükseliyordu peki. Müthiş tecrübenizle bir açıklasanız da, meydan inlese.

Cemil 4 Yıl Önce

İlk geldiğinde umutlanmistik ama sonra dua bilmeyen ilahiyatciyi rektör yardımcısı yaptı belediye başkanıyla rolleri değişti sonucuda böyle oldu biri rektörümüze corumu anlatmali Çorum ensarcilardan ibaret değil her programı onlarla yaparsan böyle geri geri gidersin ama sizde hakkı reha bey dinlemedi türlü dalaverelerle gitti

Cevap 4 Yıl Önce

Güzel diyon da, sürekli yükselirkenki durumu nasıl açıklıyorsun?

Üniversitenin Gülü Ne Diyor... 4 Yıl Önce

Üniversitenin yeni dönemdeki gizli rektörü ne diyor bu konuda acaba? Bu rektör hocanın gideceği bir kaç yıl sonrasının rektörü için çalışıyorken aslında, mevcut hocamızın da altını boşaltıyorlar, söyleyim. Bunların neler yapabileceğini anlamak öyle zordurki?

CVT 4 Yıl Önce

haberde mantık hatası var... rakamlar 2019 yılına ait..2020 yılının rakamları 2021 yılının ilk aylarında çıkar.... yani bu rakamlar bir önce ki rektörün dönemine ait rakamlar....

cahil vatandaş 4 Yıl Önce

üniversitedeki çalışmalar bilim ,insan ,vatan ,millet odaklı olacağı yerde ,cemaat odaklı olursa ancak bukadar olur.yinede iyi.

Mehmet Keskin 4 Yıl Önce

Üniversiteler bir yılda değişmez. Geçmişte oluşturulan yapının sonucudur bunlar. Ayrıca teşvik meselesi de çok abartılacak bir durum değil. İnsanların kendi şehirlerindeki üniversiteyi sadece kendi menfaatleri için sevmesi kadar nahoş bir durum olamaz.

Gözlem 4 Yıl Önce

Üniversitenin en gözde fakültesi olması gereken tıp fakültesinin öğrencilerinin eğitim öğretim göğdüğü bina ve labratuvarları bu üniversitenin kalitesini gösterir. Bu fakülteye il dışından tercih edipde gelen öğrenci kaydını yaptırmaya geldiğinde adeta şoka giriyor. Bunu gören ne üniversite yönetimi var nede akademik kadro her biri bir kadro kapmış sağda solda açılışta. Hitit üniversitesi ve Çorum umurlarında bile değil burayı basamak olarak düşünüyorlar. Yinede Türkiye ve Çorum için taş üstüne taş koyandan Rabim razı olsun.

Nihayet 4 Yıl Önce

Yine klasik yaklaşım yapılmış, tıpkı diğer bir kurumdaki gibi (sizin arkadaşınızın olduğu) suçu diğer yönetime atmışsınız. Tebrikler.

Alemi Kör, Kendisini Zeki Sanan... 4 Yıl Önce

Elbette, iyi olursa siz yaptınız, kötü olan ne varsa eskiye ait. Eskiyi eleştireceksen, eskinin 2011'de aldığı ile 2019 MAYIS ayında bıraktığı sıralamalara bir bak. Eğer bu aralıkta düşüş varsa, siz haklısınız. Ya yükseliş varsa, nasıl açıklayacaksınız. Aslında sen de biliyorsun mevzuyu ama emir kulu olmak böyle bir şey!

Nacizane Bir Öneri 4 Yıl Önce

Yönetimde yapılacak en kritik hata, suçu bir öncesine veya başkasına atmaktır. Zira bu durum konunun değil, kişinin tartışılıyor anlamına gelirki, bu da sizin eski rektörün karşısında olduğunuz ve objektif olmadığınızı gösterir (kaldı ki hepimiz biliyoruz ki, gitmesi için siz de çok uğraştınız). Bunun yerine oturup, daha iyi nasıl yapılır diye bakmak gerek. Hepsi bu. Kaldı ki bu sene iner, seneye çıkar, bunlar bu kadar büyük şeyler de değildir. Naçizane paylaşalım istedim.

İlk 10'a Girme Haberine de Bu... 4 Yıl Önce

Hocam yazmışsın böyle ama, bir kaç hafta önce Hitit ilk 10'a girdiğinde ve GreenMetric sonucu açıklandığında da bu sonuçlar eski rektöre aitti, onu tebrik ederiz yazmışmıydın? Hala üniverste web sayfasında haber ve bannerı duruyor. İyi olunca sahiplen, kötü olunca eski yaptı, ayıptır, kul hakkıdır. Yazarken, kendini de açığa düşürme. Değmez üniversitede bir makam kapmak için.

Umut yok. 4 Yıl Önce

Hangi vakit ileri durumdaydı?Zaten hep gerideydi.Üniversite havası yoktu.Bu vakitten sonra da bir iyileşme olmaz.

Lafın doğrusunu söylemek 4 Yıl Önce

Biz Çorumlular,doğruyu sever,yanlıştan nefret ederiz.

recep 4 Yıl Önce

üniversiteden biri olarak yazıyorum, rektör iyi de çevresi kötü. Rektör bu kadar halk içinde olmamalı, akademik çalışma yapıp akademik çalışmayı teşvik etmeli. Bizimkiler "sosyal etkinlik" peşinde. üniversitenin kalitesi akademisyenlerinin yayınlarıyla, çıkardığı doktora tezlerinin dünyada kabul görmesiyle ölçülür. biz de yayın yapan da yok, doğru düz tez yazdıran da yok. kampüsüyle, sosyal faaliyetleriyle, rektörle belediye başkanı arasındaki ilişkiyle, reklamla, öğrenci sayısıyla falan değil. Siyaset meraklısı akademisyenleri etrafından uzaklaştırmalı rektör hoca. akademik personel arasında ortak çalışmayı, çalıştayları teşvik etmeli. stkcılık değil bilim yapalım lütfen.

Mehmet bölükbaş 4 Yıl Önce

Ünüversite ye gelen öğrencileri bacasız fabrika zannedersek tabiki ünüversite geri kalır ALLAHA şükürler olsun hayalimiz gerçekleşti fakülteler sıra sıra 20,000 öğrencimiz var bırakın tenkidi birazda gönülden seyredin her şey yolunda,MERAKIN VARSA BİLKİ HAMSIN EĞER MERAKTAN KURTULMUŞ İSEN TAMSIN.Benim bildiğim taşlar yerine yeni oturuyor diye düşünüyorum.(SAYGILARIMLA)

Hocama Cevap 4 Yıl Önce

Hocam, korkulu rüyan olan önceki rektör (sizlerin elbirliğiyle yaptığınız kumpaslarınızla) gideli 1 yıl oldu. O koca makamda oturuyorsun ama basit bir hesabı yapmaktan acizsin!!!

Emekli saglikci 4 Yıl Önce

Onun mahalle okul arkadasi eski vali eski belediye baskaninin abilerinin arkadaslarinin oglu kizi vs vs docentlik bile dosya doldurmaya donmus liyakat hak getire

Sungurlu MYO 4 Yıl Önce

Hocam, rektör hocamla yakında Sungurlu MYO’yu açacaksınız. Orada da bu eski rektör döneminin yapısı, bizle alakası yok diyecekmisiniz? Yoksa iyileri biz, eksikleri eski yönetim yaptı sığılığına devam mi edeceksiniz? Laf konuşurken ucunun nereye gideceğine dikkat edin olurmu? Herkes sizin çevrenizdekiler gibi sizi sorgusuz biat mantığıyla desteklemeyebilir, doğruları gözünüze sokabilir.

İLHAN 4 Yıl Önce

Tamam arştırma güzel tesbit doğru.ŞİMDİ TÜM SENDİKA VE TOPLUM KURULUŞLARI BİRLEŞİR BU GİDİŞİ TERSİNE NASIL ÇEVİRİRİZ HEP BİRLİKTE MUHTEŞEM BİR ATILIM YAPARIZ.???!!!???

Ramazan 4 Yıl Önce

Giden rektör ayrılırken 8 yıl kaldım sadece binalarla uğraştım diyerek gitti ama belli ki pekde uğraşamamış. Bir inşaat bu kadar sürede bitmez mi ya? para vardı hem o sırada da ama şimdi parada kalmadı yeni rektörün işi zor. Ayrıca habercim19 bu kasıtlı haberlerden ne zaman vazgeçecek acaba_? Reha hoca ile arası herkesin iyiydi anlaşılan ama şimdilerde herhalde yeni rektör biraz daha üst mertebeden gelince istediğinizi bulamadınız anlaşılan? İyikide Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK gelmiş... siz ancak burada reha hocayı arayın durun onun sanki hatası yokmuydu? ağzı olan konuşuyor yazıyor madem bende yazayım dedim. iyi günler.

Sütoğlan 4 Yıl Önce

Giden rektör hiç öyle demedi. Üniversite kurulmaz, üniversite olunur. Üniversiteler Binalarla değil, içindekilerle kıymetlidir dedi. Ve ilk 10’da bir üniversite, tıp fakültesi ve diş fakültesi bıraktı. Ayrıca 3000 dönüm arazi, trikenarasyon, Myo, teknokent, misafirhane, konferans salonu, hübtuam, spor bil Fak, yemekhane, kütüphanene, Sungurlu MYO da bıraktı. Haaa dersenki, eee ne var, daha fazlasını yapmak kaydıyla bu ancak anlamlı olur. Hadi, ısmarlama yazı yazma, kapat a dükkanın önünü, mal gelecek (gerçekten mal gel gelecek).

Benim Rektörüm Seninkini Döğer 4 Yıl Önce

Yahu arkadaş, çocukken benşm babam senşn babanı döğer filan derdik. Onun gibi olmuş burası. Madde1-ismi ne olursa olsun hepsi de bizim vergilerimizle maaşlarını alan kamu görevlileridir. Madde2-mevcut görevde olan, eskilerin yapmadıklarını yapmak, eksiklerini gidermek, yanlış yapılan varsa da düzeltmekle mükellefdir. İlk rektör de gitti, sonrası da gitti, herkes de gidecek. Bırakın bu saçma karşılaştırmayı yahu.

Hayırlısı 4 Yıl Önce

Bu kadar yoğun hasta bakılırken akademik çalışma yapmak imkansızdan biraz kolay.

Hastane Döner Sermaye 4 Yıl Önce

Ağam, oluşumuz haberlere gıcık oluyor, agresifleşiyorsun. eski rektöre giydiriyorsun. ama en hafifinden, her ay aldığın maaşından çok daha fazla döner sermayeyi, o beğenmediğin adamın hayata geçirdiği tıp fakültesi sayesinde alıyorsun, unutma olurmu.

Eğitim Fakültesi Neden Yok!!!! 4 Yıl Önce

Her yerde olan fakülte neden hititde yok biz neden başka bir şehire öğretmenlik okumak için gidiyoruz saçma sapan 2 yıllık bölümler neden var ne işe yarıyor gerçekten anlayamıyorum şu üniversiteyi biraz geliştirin memleketimde bölüm bulamıyorum!!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.