habercim19.com özgür haber özgür yorum

Yine geriledik

EĞİTİM

Hitit Üniversitesi Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2022 raporu sonuçlarına göre geriledi.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2022 raporu yayınlandı.

Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirmek ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli olma yolunda bir yol gösterici olması amacıyla hazırlanan rapor, 126’sı devlet ve 73’ü vakıf olmak üzere toplam 199 üniversitede öğrenim gören 47 bin 682 öğrenciden toplanan kullanılabilir verilerle hazırlandı.

TÜM ÜNİVERSİTELERDE 98, DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE 60’INCI

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından derlenen araştırma sonuçlarına göre; Hitit Üniversitesi tüm üniversiteler arasında 98, Devlet Üniversiteleri arasında ise 60. sırada yer aldı.

2016 VE 2019 MUKAYESESİ

Araştırmanın ilk yapıldığı 2016 yılında tüm üniversiteler arasında 66, Devlet üniversiteleri arasında 37. sırada olan Hitit Üniversitesi, 2019 yılında 72 ve 41. sırada yer almıştı.

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI (TÜMA) NEDİR?

İlk olarak 2016 yılında Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın [ÜniAr] kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilmiştir. TÜMA’nın temel amacı, Türkiye’deki üniversitelerin öğrencilerin üniversitelerimizden tatmin olma düzeylerini belirlemek ve bu kapsamda üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralamaktır. Tamamen bağımsız doğası nedeniyle ÜniAr, araştırmalarında herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek almamaktadır.
Çalışma ve sonuçları https://www.uniar.net/tuma adresinde yer almaktadır.

Yorumlar (23)

İskilipden 2 Yıl Önce

İskilip Meslek Yüksek Okulu BİNASI yapılmayı BEKLİYOR. HALK YARDIMLARI İLE YAPIMINA BAŞLANIP ÇÜRÜK DİYE beklediler bina. İl ilçe birlikte gelişmeli ki üst sıralara ÇIKILIR.

Haksızlık Karşısında Susan... 2 Yıl Önce

Kampüsleri yarım yamalak olan ÜNİVERSİTE'de kimse memnun olmaz. TÜRKİYE de ÇORUM, ÜNİVERSİTE kampüsleri yarım yamalak olan tek ŞEHİR'DİR. Senelerdir Kampüs inşaatları tamamlanacak. Çorum Türkiye de her zaman Üvey evlat muamelesi görmektedir. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. 20 senedir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Corumlu 2 Yıl Önce

Sn hitit akademisyenleri once kendine ceki duzen vermesi gerekiyor ozellikle ilahiyatcilar birde hitit universitesine siyasiler baski kurmasin sivil toplum dernek cemaaat uzak dusun universite ilim irfan yuvasi olsun millet vekilleri tok tok konusup yipratmasin universiteyi su an sayin rektor cok guzel mesafeli duruyo takdiri sayen duyuyorum hitit universitesinin hangi ilde olduğunu bile soran var ankarada anadoluda siyasi baskiyla universite yonettirmeye calisiyorlar

İskilip 2 Yıl Önce

Batık müteahhiti kurtarmak için, hayırsever iş adamlarının parasını iç ederek orta hasarlı İskilip MYO binasını yapanlar Allah belanızı versin. Oğuzhan Efendi hani yıkar yenisini yapardın, Kavuncu namus meselendi, Rektör efendi İskilip için gelen parayı nereye aktardın, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste, işte böyle rezil olursunuz.

Hasan 2 Yıl Önce

Orta hasarlı İskilip MYO binasını kabul eden Rektör, ya binayı tamamla, yada hayırsever iş adamlarının parasını iade edin, yeter artık bu zulüm. İskilip 50 sene sopa yedi, 20 senedir niye sopa yiyoruz anlayamadık, şu vekiller anlatsın bakalım.

Corumlu 2 Yıl Önce

Sn iskilipliler siz sn kardeslerim sizler cook haklisiniz yalniz once hesabi eski rektorden baslayalim sormaya sonra gelelim neydigi belli olmayan cerkez mudur vardiya corumlularin iskilipliletin ekmegiyle oynayan yalci cerkez mudur esas cibanin basi o

Nasıl Yani 2 Yıl Önce

Hemşerim, hem rektör mesafeli duruyor, takdiri şayan bir durum diyorsun. Hem de kimse tanımıyor üniversiteyi diyorsun. Allah aşkına, sen ne diyorsun?

Betül 2 Yıl Önce

Bir Üniversitenin tercih edilebilmesi için,öğrencinin severek,isteyerek,yüzde yüz doluluk oranına ulaştırdığı,bitirdiğinde gelecek kaygısı taşımadığı bölümleri açacaksın ki(hukuk,psikoloji gibi) üniversitenden öğrenci memnun olsun.Yıllar önce YÖK psikoloji bölümünün açılmasına onay vermesine rağmen İlahiyatcılar bu bölüme gerek yok İlahiyatta Din Psikolojisi zaten var diyerek bu bölümü engellemişlerdir.

Hasan 2 Yıl Önce

Devlet te devamlılık esastır, Rektör hoca o zaman soruşturma açsın, devleti ve İskilip i zarara uğratan ahlaksız hesabını versin, İskilip in kaderi ile oynayanlara vekiller niye kayıtsız kalıyor, rekor oyu İskilip seyirci kalsınlar diye mi verdi, biraz Reise layık olun be, bir ilçeye bu kadar zulüm yeter, bıktık, usandık artık. Belediye niye kaybedildi bir düşünün.

Merve Yılmaz 2 Yıl Önce

Psikoloji alanında Çorumlu Akademik Camianın,öğrencilerin,bu alanda çalışanların ve bu alana ilgi duyanların yakınen tanıdığı çok değerli akademisyenlerimiz var.Sayın Prof.Dr.Mehmet Engin Deniz,Sayın Doç.Dr.Levent Yaycı,Sayın Doç.Dr.Seyit Ahmet Satıcı.Zaman içinde bölüm açılır,bu hocalar üniversiteye kazandırılır ve bu hocaların getirecekleri Akademisyenlerle Üniversite 5 yıl sonra Boğaziçi,Odtü,Hacettepe seviyesine çıkar.

recep 2 Yıl Önce

hitit üniversitesi yönetilmiyor arkadaşlar. Akademisyeni rektöre ulaşamıyor. Rektör yardımcısıyüzüne gülüp bırakıyor. hocalar mutlu değil. kimse proje yapmıyor. kimse makale yazmıyor. kimse dersi düzgün anlatmıyor. çalışma isteği olanlar kaçacak yer arıyor. çalışmamaya alışmış olanlar ünivresiteden maaş alıp ticaret yapıyor. akademisyenlerin bir kısmı müteahhit, bir kısmı emlakçı, bir kısmı ayakkabıcı, bir kısmı çiğ köfteci, bir kısmı siyasetçi, bir kısmı atmci. ACI GERÇEK: nerdeyse hiç mi hiç araştırmacı yok. Rektör üniversite görmemiş, daha önce gerçekten tam zamanlı bir üniversitede çalışmamış. Makale yazmayalı yıllar olmuş. Akademiden de anlamıyor, üniversiteden de. İyi insan olmak yetmiyor, akademisyen olmalı!

Cahille Tartışma Demişler 2 Yıl Önce

8-10 ay sonra görev süresi dolacak olan, artık kendisi eski olacak bir yönetime, neden 3.5 yıldır hiç bir şey yapılmadığını sormayıp da; eski yönetime olayı fatura etme çabanız karşısında şaşırıyor ve sizi Allaha havale ediyorum. Bahsedilen binanın temel atma törenine bir bakar mısınız? Kimler varmış orada? Üniversite yönetimi davet bile edilmedi. Binayı temelini atan Belediye Başkanınıza sorun. Bu arada çamur atmaya çalıştığınız yönetim 2010 yılında 50-100 öğrencisi olan bir MYO'yu, 500-600 öğrenciye çıkardı. Onlarca hocasıyla bir kampüs kazandırdı. İskilip Halk Eğitimi, Türkiyenin markası yaptı. O günleri unutup, bilmediğiniz bir konuda ahkam kesmenize karşın sadece İmam-ı Gazali Hazretlerinin muhteşem sözüyle selamlıyorum (iyi niyetlileri): CAHİLLERLE TARTIŞMAYIN! ÇÜNKÜ BEN HİÇ GALİP GELEMEDİM.

Temel atma 2 Yıl Önce

O binanın temelini kim attıysa, binanın teknik ve hukuki durumunu da onlara sormak lazım. Mesela o yapının bir projesi var mı bir araştırır mısınız? Herhalde var diyeceksiniz. Bir bakın, var mı projesi? Temel atma haberi su linkte: https://www.corumhaber.net/iskilip/iskilip-myo-binasinin-temeli-atildi-h49804.html

Eski rektör 2 Yıl Önce

Gerçekten Nobel’e aday gösterilmesi gereken bir öneri. 3.5 yıldır niye inşaat bitmedi diye mevcut yönetime değil de, öncesine sormak fikri, gerçekten her türlü takdirin ötesinde. Gurur duydum bu hocamızla. Goebbels Derki(bu bizim göbel değil), hiç bir suçu kabul etme, mutlaka ilgisiz birine suçu yönelt. MaşAllahınız var hocam (hocam, lafın gelişi).

Ahmet Yılmaz 2 Yıl Önce

Eski rektörün hataları olabilir ama bu hiç bir şey yapmadığı için eskisini arattığı gibi mevcut mirasıda yedi bitirdi. Siz esas bir kaç yıl sonra görün üniversitenin halini. Bu Rektör gitsin park bahçe açılışı yapsın arkadaşlarıyla....

İş Yapılan Yerde Hata da Olur 2 Yıl Önce

Gerçekten ne yapıldıysa, ya geriye gitti ya da yokoldu.

Rektör hocama arzımızdır 2 Yıl Önce

Hocam eminim sizler de farkındasınzıdır, ama söylemek istiyoruz. Üniversitede bir şey yapılmayıp, bu hale gelmesinde en büyük paya sahip olan yönetiminizde bulunanlar, tüm suçu size yükleyip Mayıs 2023 de, taaa 2010lardaki planlarını hayata geçirmek isteyecekler. Biz olaydık böyle olmazdı, şöyle olmazdı diyip tüm eksiklikleri size maledip, kendileri kurtarıcı gibi çıkacaklar.

çavuş19 2 Yıl Önce

Öyle liyakatsız kadrolar iş başındAKİ kurumlar dökülüyor. ... vakfından çıkmayan akademisyenler bilim değil makam elde etmenin hesabını yapıyor. AKP'nin çiftliği bile olamadı hitit üniversitesi dini vakıfların arka bahçesi. gece yarısı ...vakfı üyelerini koşa koşa karşılamaya giden rektör mü bilim merkezi yapacak üniversite...

crm 2 Yıl Önce

Liyakatın olmadığı yerde başarı olmaz. ayrıca her ilçede köyde üniversite olmaz arkadaşlar kaliteli hoca gelmez elinizde kalır boştan yere para israfı yaparsınız ve yüksekokul iskilip ve diğer ilçeleri ekonomik anlamda uçurmaz emin olun.

ayak takımı 2 Yıl Önce

RECEP KARDEŞ ÇOK DOĞRU YAZMIŞ. HOBİ BAHÇESİ YAPIP SATAN BİLE VAR EKSİĞİ DE BEN TAMAMLAYIM.

İskilip MYO Sorumluları 2 Yıl Önce

https://www.corumhaber.net/iskilip/iskilip-myo-binasinin-temeli-atildi-h49804.html bunlardan hesap sorun arkadaşlar.

Helal 2 Yıl Önce

Eskiyle meşgul olana eskici denir. Bir de elinden bir şey gelmeyen, eski yapılanı geçemeyenler, uğraş olarak haset ettiği geçmişle uğraşır.

Hitit Yönetim 2 Yıl Önce

Konunun muhatabı sadece rektör değildir. Kadrolara karar veren, atamalarda esas söz sahibi milletin efendisi ve saz arkadaşlarıdır bunların sorumlusu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.