habercim19.com özgür haber özgür yorum

5 yeni tren hattı geliyor! Çorum da var

EKONOMİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yılın sonuna kadar Kırıkkale (Delice) Çorum arasında yeni yapılacak tren hattının ihale sürecini tamamlamayı hedefliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yılın sonuna kadar 5 yeni tren hattının ihale sürecini tamamlamayı hedefliyor. Yeni tren hatları arasında Kırıkkale (Delice) Çorum da yer alıyor.

Türkiye Gazetesi’nde aktarılan bilgilere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yılın sonuna kadar 5 önemli demir yolu projesinin ihale süreçlerini tamamlayacak.

Bu projelerinin en önemli ayağını oluşturan Ankara İstanbul Sürat Demir Yolu Projesi 26 yıldan fazladır gündemde bulunuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının geçtiğimiz günlerde yayınlanan 2023 Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda, yılın ikinci altı ayında gerçekleştirilmesi öngörülen yatırım projeleriyle ilgili planlanan ihalelere ilişkin bilgilere yer verildi.

Bu kapsamda, yıl sonuna kadar ihaleye çıkılacak Ankara İstanbul Sürat Demir Yolu Projesi ile Ankara-İstanbul arası yolculuk süresinin 80 dakikaya inmesi amaçlanıyor.

ORTA KORİDOR TAMAMLANACAK

AK Parti’nin seçim beyannamesinde İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren açılışının 2028 yılına kadar yapılacağı bilgisine yer verilmişti. Yıl sonuna kadar ihale süreçlerinin tamamlanacağı belirtilen bir diğer proje ise Kars-Tiflis-Bakü Demir Yolu Hattı ve inşası devam eden Kars Lojistik Merkezi ile birlikte orta koridoru tamamlayacak bir hat niteliğinde olan Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı. 224 kilometre uzunluğundaki bu hattın yıllık 5,5 milyon yolcu ve 2 milyon ton da yük taşıma kapasitesine sahip olacağı ifade edildi. Etüt çalışmaları tamamlanan projenin ihalesinin bu yıl sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor.

ÜÇ HAT DAHA İHALEYE ÇIKIYOR, ÇORUM DA VAR

Ulaştırma Bakanlığı yıl sonuna kadar ayrıca Dörtyol-Hassa Otoyol ve Demir Yolu, Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Kırıkkale (Delice)-Çorum Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi’ne yönelik de ihale süreçlerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Yorumlar (18)

Ahmet 10 Ay Önce

Yüksek standartlı demiryolu hattı yani orta hız tren, kara trenden hallice. Bir de kek dağıtırlar, oh mis.

Mehmet 10 Ay Önce

ÇANKIRIDAN ÇORUMA güzergah var idi önceki yıllarda gelişme varmı?

Şaşkın ördek 10 Ay Önce

Biz de yedik

Oyalamacilar 10 Ay Önce

Bosuna umitlenmeyin, o tren Corumdan gecmeeeeez, gecmeeez, gecmez. Oyaliyorlar resmen

Veli 10 Ay Önce

Allah’dan korkun . Tren konusunda çorum halkıyla, seçmenle bu kadar alay etmeyın. Çoruma tran 2058. Yılında gelecek.

Ali 10 Ay Önce

2021 de ihale edilecek ti . Bitmesi mi yoksa

Çorumsuz 10 Ay Önce

Başladık mı seçim öncesi yetkililerin, "ihaleye çıkıyoruz gibi bir his var içimizde" açıklamalarına... 6 ay devam eder, seçim sonrası da "heheh düşündük, 2098'de inşaatın ilk kazmasını alma ihalesine çıkacağız" açıklamaları çıkar artık..

murat 10 Ay Önce

çorum.ma bu tren hep geliyor ama hiç gelemiyor.ağam.çorum.tren geliyor diye eğlenigor.desek.bu.eğlencelik.çikdi.ne trenmiş.arkadaş.çorumlu.olarak.öküz.geçdik.habire.bakiyoruz.20.sene.oldu.gelmedi.getmeyi.biş.ver.ihalesi.olmadi

Tren gelir hoş gelir ley ley... 10 Ay Önce

Çıkıpta yürekli bir vekil, şehrin kanaat önderleri, özellikle meşhur işadamımız masaya yumruğunu vurupta, vergi ver,şehit ver,her türlü fedakarlığı yap sonuç fiyasko,her ,devirde.Yoksa ÇORUM Bu devletin şehri değilmi?

Tamirci 10 Ay Önce

2071 yılında da gelmez corumu il yerine koyanmi var nasıl olsa koyun gibi oy veriyoruz yatırıma ne gerek var bizi temsil edecek olanlar kendilerini düşünüyor seçimden önce kapımda .... secim'den sonra .... yerine bile koymazlar kapıma gelmeyin döverim

Hasan Fehmi yılmaz 10 Ay Önce

Asla inanmıyorum Çorum üvey evlat

Mustafa Avşar 10 Ay Önce

Ben 70 yıldır Ankara - Çorum demiryolu yapılacak. Artık trenle gidip geleceğizle bu güne kadar uyuttular. Bu laflara karnınız tok. Son 20 yıldır da yapıyoruz, yapılacak la uyutuyorlar. Ben bu demir yolunu göreceğimden emin değilim. Torumlarım da görmez . Çünkü yalandan kim ölmüş. Salla salla gitsin. Nasıl olsa enayiler kanıyor inanıyor.şSevgili kardeşim, doğum gününde seni candan kutlar, eşin, çocukların ve tüm sevdiklerinle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı uzun bir ömür dilerim

Mustafa Avşar 10 Ay Önce

Ben 70 yaşındayım 70 seneden beri Çorum'a tren gelecek hikayesi ile bugüne kadar uyutulduk bundan sonra da yine uyutulmaya devam ediyoruz Ben şahsen asla inanmıyorum.

Elif 10 Ay Önce

Ya yeter artık yalan soylemey neden seçim zamanı hızlı tren konusuyonuz Çorum millet vekiline bu sözüm siz corumu temsil edemiyonu siz aldığınız maaşı hak etmiyonuz güzelim corumu memleketimi iyime hızlı trende havalanida yakışır memleketimi temsil eden milletvekili gelsin

Hakan 9 Ay Önce

2073 de gelecekmiş masum çorumlular

Hakka Tapan 9 Ay Önce

40 yaşındayım.Ben Çocukken havalimanı inşaatı vardı.Sehir hastanesi,hava limanı,hızlı tren,Polis Okulu vsvs 5 değil 15 hızlı tren hattı geçti üstümüzden.Amasya havalimanına adımızı veremedik,Yozgat belediye başkanı gelin burayı kullanın dedi.Yillarca Yozgatlı geldi milletvekilimiz oldu.Bekir Aksoy dışında bakan çıkmadı.(Abdulhaluk Çay-türki cumhuriyetlerden sorumlu bakan).Naci Ağbala fahri hemşehrimiz dedik.Fuat Oktay beyin eşi nedeni ile eniştemiz dedik.olmadı olmadı. ???? Tek umudumuz Çorum Spor ve sanayicilerimiz✋

fikret 9 Ay Önce

alakası yok bence yıllardır anadolu insanına aynı masalı anlatıyorlar

kayaların oğlu 6 Ay Önce

Çoruma tren yolunun bitmesini beklerken hala ihale diyorlar 10 yıl bitmedi bu ihale RANT YOKSA İŞTE YOK

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.