habercim19.com özgür haber özgür yorum

Alapala Somaliland'a kurdu

EKONOMİ

Alapala, Afrika kıtasının doğusunda Somali’nin bir bölgesi olan Somaliland’ın ilk un değirmenini Nisan 2020’de teslim etti.

1954 yılında Çorum’da kurulan ve dört kıtada 120’den fazla ülkede 650’nin üzerinde anahtar teslim fabrika kurarak değirmen teknolojileri sektöründe dünyanın lider firmalarından biri olan Alapala, Afrika kıtasının doğusunda Somali'nin bir bölgesi kabul edilen Somaliland’ın ilk un değirmenini Nisan 2020’de teslim etti.

Yapılan açıklamaya göre, Afrika pazarında 30 yılı aşkın bir süredir oldukça aktif bir rol oynayan Alapala; ülke ofisleri, lojistik depoları ve geniş bir temsilci ağının yanı sıra Senegal, Zambiya, Angola, Kenya, Tanzanya, Mozambik ve Gana gibi Afika’nın birçok ülkesinde de yer alan un, irmik ve mısır değirmenleriyle bu kıtada en çok tercih edilen markaların başında geliyor.

TÜRK MÜHENDİSLİĞİ SAYESİNDE YEREL ÜRETİM

Somaliland'ın Berbera Limanı bölgesinde faaliyete geçen ve Alapala'nın Afrika'daki en yeni projesi olan NFMC ile Somaliland ilk defa kendi ulusal ununu üretmeye başladı. NMFC, günde 300 ton buğday işleme kapasitesine sahip olduğu gibi, tesisin sürdürülebilir bir üretim yapabilmesi için 4 x 7.500 ton kapasitesine sahip buğday depolama siloları da mevcut.

Bu önemli projenin tüm ekipman temini, montajı, çelik konstrüksiyonlu endüstriyel binaları Alapala ve Alapala grubu şirketleri tarafından hayata geçirildi.

TAM OTOMATİK DEĞİRMEN TEKNOLOJİSİNDE HİJYEN VE HIZLI ÜRETİM

Yıllık 110.000 metrik ton buğday işleme kapasitesine sahip olan değirmende yurt içi tüketim için yüksek kaliteli un üretmek amacıyla ağırlıklı olarak sert ve yarı sert buğday kullanılıyor. Üretim proseslerinin kontrolü ve izlenebilirliği için Scada yazılımı ile birlikte gelişmiş bir otomasyon sistemine sahip olan değirmen, buğday alımından un paketlemesine kadar tüm sürecin merkezi olarak izlenmesini sağlayarak, gerçek zamanlı arıza tespiti ve müdahalesi için uzaktan bağlantı imkânı sunuyor. Aynı zamanda gelişmiş bir veri izleme sistemi ile birleştirilmiş olan Scada yazılımı ile ürün işleme sürecinde altı farklı alandan tartım verisi toplanarak ayrıntılı üretim raporları oluşturmak için veriler analiz ediliyor.

Pnömatik ve mekanik taşıma ekipmanlarının kurulumu tamamen Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak yapılmış olan tesiste tüm önlemler güvenli ve hijyenik ürün transferine yönelik ekipman tasarımı ile alınıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.