habercim19.com özgür haber özgür yorum

Ceylan'dan hobi bahçesi uyarısı

EKONOMİ

AK Parti Milletvekili Ceylan, hobi bahçeleri ile ilgili yaptığı açıklamada ağır ceza uyarısında bulundu

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, hobi bahçeleri ile ilgili açıklamada bulunarak, tarım arazilerine konut yapanlara çok ağır cezalar verileceğini söyledi.

Hobi bahçeleri ile ilgili kamuoyunda bilgi karmaşasının bulunduğuna dikkat çeken AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, bununla ilgili kanun hazırlandığını hatırlatarak, tarımsal arazilere bir tane çivi çaktırmayacaklarının altını çizdi.

Tarım arazilerine konut yapanlara ağır cezalar uygulanacağını dile getiren Ceylan, “Konut yapanlar bir ay içerisinde yıkarsa ceza almayacak. Eğer yıkılmazsa 4 kat ceza verilecek. Yine yıkmazsa belediye veya İl Özel İdaresi sorumlu tutulacak. Yıkım süreciyle birlikte cezaların toplamı hobi bahçesi yapan vatandaştan tahsil edilecek. Sert cezalar geliyor. Bu döneme yetişmedi. Önümüzdeki dönemde bu uygulanacak. Vatandaşlar hobi bahçesi olarak adlandırılan tarım arazilerinden yer almasınlar. Bundan sonra hiçbir şey yapamazlar” şeklinde konuştu.

Pandemi döneminde gıdanın önemi ortaya çıktığına da işaret eden Milletvekili Ceylan, “Gıdasız susuz yaşayabilir miyiz? Gıda çok önemli. Gelecek nesle, geleceğimiz olan yavrularımızın geleceği için tarım arazilerini korumamız gerekiyor. Belki ilerde ülkeler birbirine gıda ithalatı yapmayacağı döneme gelecek. Çünkü bu salgının sonunda ne olacağını bilmiyoruz. Kanun hazır şekilde yeni dönemde meclise gelecek. Kanunda esneklik yok” ifadelerini kullandı.

İHA

Yorumlar (25)

Xyz 4 Yıl Önce

Buharaevlere ne demeli hastanenin yerine ne demeli

Corumlu 4 Yıl Önce

Hobi bahçeleri büyük rant kapısına dönüştü tarım arazileri bitti gıda pahalandı hayvancılık için meralar kalmadi denetimler artmalı ruhsatsız tarım arazilerine yapılan yapıların hemen yıkılmasi lazım

Tolga 4 Yıl Önce

Hobikondu.

Bahceler 4 Yıl Önce

Reisimiz Ekim ayina ertelediki Gozden gecirin revize edin. Pandemi doneminde bahceler vatandaşın stres attigi toprakla bulustugu yerler oldu. Organik Sebze meyve uretimi yapilan bahceler oldu.

Talat 4 Yıl Önce

Garibana hep böyle. Apartmana hapis oluyoruz. Çoluk çocuk nefes alacak yerimiz yok. Nefes alacak yerimiz yok. Bağlar çok pahalı. Alma imkanımız yok. Zengine bişey yok. Oy garibanda ama bunu da unutmamak gerek. Bu hobi bahçelerine ev yaparken devlet bizi görmedi mi? İmar barışında bulunanlar kurtuldu. Bizim durumumuz ne olacak

Serdar 4 Yıl Önce

Parsellenirken aklı nerdeymis çerkez oğlunun buna müsade edin ruhsat verin,sonra yıkacak yok yaaa.

Abc 4 Yıl Önce

Statyum,hal,traktörcüler stesi,at çiftliği,hal,buğday pazarı vb. bunlar tarım arazisi üzerinde değil sanırım.Vatandaş nefes alıyor ya bas cezayı.Belediye 250 dönümlük arazi tahsis etti (tarımsal faaliyet yapacak)hobi bahçesi için. Sonucu ağır olur sanıyorum.Bu millet elindeki ekmeği paylaşır rica et verir,ama zorla iş inada binerse ne toprağını,ne suyunu,nede rıskına el uzatanı affetmez......

Abc 4 Yıl Önce

Çözülür inşAllah devlet vatandaşını korur....Devlet babadır ,vatandaş evlatları.....

Çorumlu 4 Yıl Önce

Ne varsa gariban vatandaşa havuzlu villalar ormanı tahrip eden kodamlara bişey yapamazsınız demiii alırsınız oyu bunu yapında onu da hesaba katın önce göz yum sonra ceza yıkım hadiii be sizde..

Secaattin gül 4 Yıl Önce

Çorum tarim il müdürlüğünün 250 dönüm arazisine park yapıp tarim arazisi katledilirken nerdeydin sayın vekil bunun karşılığında il müdürü yaptığınız adam ile siz corum tarımı için bir tehlikesiniz

garip 4 Yıl Önce

yine garibanlara yüklendin. çorum barajı kenarındaki villa tipi yapılar var. baraj havzasında diye yıkım kararı alınmiş.fakat zengin olduklarından kara uygulanmıyor. zenginlerin yerlerinin kenarından bile geçemezsiniz.

Hakan 4 Yıl Önce

Yıkın gitsin etraf temizlensin.İmar izni yok tapu yok ruhsat yok.Tarlalara ev yap.Suyu milli servet olan yeraltı sularından borularla çek.Kanalizayonu yeraltına ver.Topragi betona göm.100 liraya villa sahibi ol yazık ya..

Mehmet 4 Yıl Önce

Hobi bahçeleri yapanlar zaten yapıların yıkılmasını göze alarak yaptılar imar barışından sonra bu tür yapılara kesinlikle izin verilmemeli yoksa tarlasını tel örgüyle çeviren hobi bahçesi yapıyor buna yasak gelmesi gerekli

adsız 4 Yıl Önce

Hobi bahçeleri hobi bahçesi olmaktan çıktı.Modern ve kılıfa uygun gecekondular yapıldı.Şehrimizin her tarafı maalesef gece kondularla doldu.Doldurtturuldu.Şimdiye kadar niye müdahale edilmedi.Herkes elindekini avcundakini oraya harcadı.Tahminim bir af tamam.

Narsist 4 Yıl Önce

Sayın vekil 1.derece tarım arazisine oto galericiler sitesi yapmayı biliyorsunuz ama. Sizde öğrenmişsiniz imamın dediğini yap yaptığını yapma.... Yatacak yeriniz yok mezar mezar gezeceksiniz.

çorum 4 Yıl Önce

Önce hastaneyi açın bi eski hastaneyi açamadınız, çorum artık sizlere güveni kalmadı.

Hüseyin 4 Yıl Önce

Dönümü 1 liradan tarlayı al tel örgü yaptır kuyu açtır dönümünü 100 liradan sat vergi verme belediyeye ruhsat parası verme sonrada hobi bahçeleri nasıl yıkılır sen kanunlara uygun olarak evini yapmazsan devlet tabiki yıkar o zaman ruhsatını alarak ev yapan insanların günahı ne

Haberci 4 Yıl Önce

Hobi bahçesi işi yapanlar köşenin köşesini döndüler.Şimdi son alıcıya çivi çaktırmam derseniz,son alıcı da dün parselleyip satış yapılırken neredeydiniz sorusunu sorar.Siyasetin zor dönemecinde % 50+1 zor olur.Zaten zor olacak.Benden söylemesi.İyi partiye bir vekil çıkarma şansı verirsiniz.Ben gördüğümü yazarım.

Ferhat topuz 4 Yıl Önce

Iyi sen sistemden para kazanacam diye acik ver sonra is kontrolden cikip basina yansiyinca yasak , yasakda ne yasak resmi kurumun elektirige musade edecek , yine resmi kurumun bolunebilir diye musade edecek , yine resmi kurumun noter satisina izin verecek , yine resmi kurumun beton dokulmesine goz yumacak , koy muhtarlari ilerde koye yarari olur diye sesini cikartmayacak , milletin oyuyla gelmis siz cikacaksaniz sistemdeki acigi kapatalim isimizi adam gibi yapalim bundan sonra bari olmasin musade etmeyelim diyceginiz yere yikacam yakacam adama, ha ... S.... Derler

tolga 4 Yıl Önce

acil yıkılmalı...hobi bahçesi doğa katliamıdır.........

Şahin 4 Yıl Önce

Atı alan Üsküdar’ı geçti bu tarlaları çiftçiden düşük fiyatlara aldılar kooperatif altında bölerek fahiş fiyata sattılar içerisine ev yaparak yapı kullanma belgesi aldılar yetmedi belediyeden kapı numarası aldılar yetmedi emlak vergisi ödendi bu evler başka insanlara yüksek fiyatlara satıldı alan insanların suçu ne yine garibanlar mağdur olacak kooperatif kurup parselliyenlere bir şey olmayacak onlar yedi sekizyüz milyonluk arabalara binmeye devam edecek sayın vekilim konuşurken zengini değil garibanı ve kendi seçmeninizi düşünün biraz.

Vatandaş 4 Yıl Önce

İnsan bir bahçeye,tarlaya yada zeytinlige en azında temel ihtiyaçları için ruhsatsız wc , yada üstünü değiştireceği bir kulübe tarzı izin verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Dd 4 Yıl Önce

Seçim zamanı gelince seçimi NAHHH alırsınız

Mehmet 3 Yıl Önce

Dünyanın her yerinde bu tür insanların nefes alıp vakit gecirebilecegi bahceler var. Yikma yerine yasal bir statü ve kriterler belirleyin insanlar da ona göre ne yapacağını bilerek hareket etsin. Demekki ihtiyac varki bu kadar insan kit kanaat biriktirip buralara yatırım yapmış. Herkes fırsatçı rantçı degil.

Hobi kondu 3 Yıl Önce

Tarim arazilerini mahvettiniz etraf çöplük gibi oldu.al tarlayı bahçe diye sonra beton doldur adres yok ruhsat yok.edepsizlik başka birşey degil

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.