habercim19.com özgür haber özgür yorum

Çorum'da 1 firmaya 'fahiş fiyat' yaptırımı

EKONOMİ

Çorum'da yapılan fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri artırıldı. İşte denetimlerin sonucu...

Çorum’da bir firmanın haksız fiyat artışı yaptığı belirlendi.

Çorum Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, haksız fiyat artışı, fiyat etiketi ve stokçuluk denetimlerinin yapıldığı bildirildi. Artan haksız fiyat artışı denetimi kapsamında, 10 firmada 20 farklı temel ihtiyaç maddesi ürünü denetlenirken, 1 firmanın haksız fiyat artışı yaptığı gerekçesiyle gerekli yaptırım uygulanmak üzere Ticaret Bakanlığına bildirildiği belirtildi.

Fiyat etiketi denetimi kapsamında da 10 firmada 50 farklı temel ihtiyaç maddesi ürünü denetlendi.

STOKÇU FİRMAYA YAPTIRIM

2 firmanın da stokçuluk kapsamında denetlendiği ifade edilen açıklamada, “Denetlenen firmalardan bir tanesi ile ilgili gerekli değerlendirmenin tamamlanması için, ilgili belge ve bilgiler Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ‘Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderilmiştir. Bu firmanın stokçuluk yaptığı gerekçesiyle gerekli yaptırım uygulanmak üzere bildirilmiştir.” bilgisi verildi.

Yorumlar (9)

Can 2 Yıl Önce

Duyumuma göre ...ticaret yağ stoğundan baya yüklü ceza yemiş dedile

Şey gross değil mi la o. Cevre... 2 Yıl Önce

Şey gross degilmi orasi. Gecen gittim abarmislardi fiyatlari sey gross da. Ama ceza yazamazlar cunku ucu derinlere gidiyor. Şey gross Çorumda siyaseten güçlü

Doğru söz 2 Yıl Önce

keşke o firmanın isminide yazsaydınız

Kenan 2 Yıl Önce

ceza vergi gideri olarak zarar gibi gösteremiyormuş. cezamı mükafaatmı düşünmek lazım. büyük marketlere kesimen kazalar böyle imiş gider gösteremiyormuş. gider olsun bakalım.

Gariban vatandaş 2 Yıl Önce

G...Ş groossta 5kg toz şeker 20 Aralıkta 49.90 tlydi. Akşam reis konuştu dolar çakıldı ertesi gün 32.90...

Mustafa dikkat et bunlara 2 Yıl Önce

Burdaki resim sembolik ise sikinti degil ama editor haber yapacagim diye bu resmi gidip G...Gross'ta cektiyse buyuk sikinti. Cunku haber icin konulan sivi yağ görseli G... Gros'un reyonu. Boyle seylere dikkat et Mustafa Bey. Yoksa seni mahkemeye verirler.

adsız 2 Yıl Önce

Firmanın adı yazilmadigina göre Herkese bu bir gözdağı mı.Bak ceza yazmışlar aman bizede ceza yazmasinlar...Elektrik dogalgaz akaryakıt harç vergi trafik cezası vb.zamlarinda indirilmesi gerektigini düşünüyorum.

biri 2 Yıl Önce

bu görselde 2 adet ile sınırlamışlar yağ alımını. bunu neye göre yapmışlar acaba. ülkede yağ mı yok. bence bu bir algı ve şikayet edilmeli. kimse karneyle dağıtım yapılan yılları özlemesin

Karne ile dağıtım mı.. 2 Yıl Önce

Ülkede savaş yok ambargo yok ama millet yoksul.. Kafanın basmadığı konuları konuşma.. Karne ile ekmek alınan günlerde Kıbrıs savaşını yapıyordu bu ülke..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.