habercim19.com özgür haber özgür yorum

Çorum'un önemli yatırımına devlet desteği tamam!

EKONOMİ

Çorum’un savunma sanayi yatırımlarına devlet desteği resmileşti.

Çorum’un Sungurlu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı devam eden Barut-Fişek Fabrikası üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmî Gazete’de yayımlandı.

İŞTE O DESTEKLER

Bu kapsamda Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, KDV İadesi, Vergi İndirimi, Sigorta Pirimi Desteği, Personel Desteği, Kar Payı Deteği, Enetji Desteği sunulacak.

Konuya ilişkin haberi AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, ‘Hayırlı olsun.’ Sözleriyle duyururken, paylaşımında şöyle dedi: “Devletimiz var olsun. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun.

TEK KALEMDE 7 MİLYARLIK YATIRIM

Tek kalemde yapılan 7 milyar liralık en büyük savunma sanayii yatırımı, Barut, Fişek Fabrikası (5 Fabrika). Barut, barutun hammaddesi olan nitroselülöz ve nitrogliserin ile fişek ve kapsül üretecek. 200 Milyon avroluk İthalata son verecek. Ordumuzun en temel ihtiyacını karşılayacak. İhracata katkı sunacak. 2500 kişiye İstihdam sağlayacak. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ile Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte kalkınmanın yüzyılı yapacağız inşallah.

ERDOĞAN VE VARANK’A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn Mustafa Varank'a şehrimize verdikleri destek için teşekkür ediyorum.”


Yorumlar (5)

İskilipden 1 Yıl Önce

https://www.iskilipinsesi.com/iskilip-obs-icin-32-yatirimci-talepte-bulundu/1522/ Yatırımlardan Yatırımlardan haber...

Öz İskilip li 1 Yıl Önce

Iki lafda İskilip Osb için yap hoca, hani bolge mv idin, boş laf, işin gücün başkasının yaptığının fotoğrafını paylaşmak, destek verde bi işe yara be keko.

Hasan 1 Yıl Önce

Boş teneke gibi tangirdama, iş yap, Bölge vekili, aldı gin oyun hakkını veremedin, Reis e yük olma, bırak git

Secaatin gülen 1 Yıl Önce

Sansar vakfının bu ülkeye öğrettiği tek birşey var taciz hirsizlik ve munafikliktir.

Doğru söyleyeni dokuz köyden... 1 Yıl Önce

Milletvekillerinin yapamadığını Ahmet Ahlatçı yapıyor. Bunlarda hiç bir şey yapmadıkları halde bir şeyler yapmış gibi konuşuyorlar. 4 tane MİLLETVEKİLİ var, ancak Çorum'a hiç faydaları yok. 4 Milletvekilinin hepsi de DANIŞIKLI dövüşüyorlar. Çorum hiç birinin umrunda bile değil. 4 Milletvekili de sadece kendilerini ve çevresindekileri düşünüyorlar. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.