habercim19.com özgür haber özgür yorum

Çorum’da 7 firma bakanlığa bildirildi

EKONOMİ

Çorum’da 2020 yılında 764 firmada bin 700 ürün denetlendi. Denetimlerde 7 firma haksız fiyat artışı nedeniyle bakanlığa bildirildi.

Çorum’da 2020 yılında 764 firmada bin 700 ürün denetlendi. Denetimlerde 7 firma haksız fiyat artışı nedeniyle bakanlığa bildirildi.
Ticaret Bakanlığının ülke genelinde fahiş fiyat artışlarına yönelik olarak başlattığı denetimler sürüyor. Bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü, Çorum Belediyesi, Defterdarlık ve Vergi Dairesi personellerinden oluşan komisyon tarafından semt pazarları denetlendi. Komisyon üyeleri, ayrıca vatandaşları haksız fiyat artışları konusunda bilgilendirerek, karşılaştıkları olumsuzluk durumunda gereken yerlere bildirmelerini istedi.

Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, semt pazarlarında yapılan denetimlerde fahiş fiyat artışlarına rastlanmadığını belirterek, yaşanan pandemi süreci nedeniyle pazarcı esnafının da etkilendiğini ifade etti. Yılmaz, semt pazarlarında maske, mesafe, hijyen kurallarına dikkat ettiğini sözlerine ekledi.

İHA

Yorumlar (25)

cafer 4 Yıl Önce

Kim kim söyleyin bizde bilelim.bize at eti eşek eti yedirirler söylemezsiniz kazıklarlar söylemezsiniz o zaman neden haber yaparsınız?

Kadir 4 Yıl Önce

Suphe duyuyorsan benim gibi..belediyenin halketinden ye kafan rahat olsun.

Adaletsizler 4 Yıl Önce

Siz anca gidin gariban pazarcilara ceza yazin, sıkıysa marketleri denetlesenize bim, a101, yunus ... falan. Yemez cunku onlar ağalarin.

Sezgin 4 Yıl Önce

Heden soylemiyorsunuzki firmalari ya haberini yapmayin yada aciklayin

Çorumlu 4 Yıl Önce

Bakanlıktan önce halk bu fırsatçı ahlaksızları cezalandırsın hangi firmalar ise açıklansınki.

Golf19 4 Yıl Önce

Aslında Yetkililerimizinde Yaptığı bazı haksız durumlar var Büyük mağazalarda Gıda alışverişi dışında A'dan Z'ye her türlü Giyim Tuhafiye Züccaciye Ürünleri alınabilir ken Çarşıdaki Züccaciye giyim Tuhafiye mağazaları cumartesi pazar kapalı Açık olsa dahi insanlar gez emiyorlar Çünkü yasaktan dolayı evin yakınlarına çıkabiliyor Ama bu mağazalar Her türlü şeyler Satıyorlar Bu adaletsizliğe Karşı düzensizliğe Haksızlığa Bir son verilmesi gerektiğini düşünüyorum Bilmem Oda başkanları ne düşünürler

vatandaş 4 Yıl Önce

gerekli tedbirleri almayıp ve denetimleri yapmayıp vatandaşın alım gücü değilde firma sahiplerinin istediği gibi etiket fiyat belirlemesi fırsatçılık ve haksız kazanç elde etmesi vicdanlarını rahatsız etmiyorsa kazancınında bereketini Allah bir yerlerinden çıkarsın cepleri değilde gözleri doysun

Ümit 4 Yıl Önce

Nasıl gazetecisiniz hiç bir haberiniz tam değil.

Selda 4 Yıl Önce

Hangi firmalar olduğunu neden yazıyorsunuz yazınki bilelim iyiyi kötüyü dürüst habercilik bu değil

Murat 4 Yıl Önce

Abi size ne adamın kaç paraya sattığından. İsterse piyasadaki fiyatın 10 katına satsın. Sanki silah zoruyla alıyonuz. Alma kardeşim ondan yandaki satıcıdan al.

Vatandaş 4 Yıl Önce

Sanki sadece Çorum için geçerli bu haber. canım memleketimi karalamak için yapılmış birşey.ben yoktur demiyorum olmayan yeri söyleyin gösterin

cafer 4 Yıl Önce

Belediyenin amacı halka hesaplı ve kaliteli et yedirmek olsaydı "HALK ET" ulaşılabilecek bir yerlerde olurdu??? Malesefki bu hizmeti sadece arabası olanlar kullanabiliyor. Ama size tavsiyem şu at gözlükleriniz bir kenara koyun.ozaman gerçekleri göreceksiniz..

Muarata cevap 4 Yıl Önce

Murat kardeşim senin bu zihniyetle varya yandakide fahiş fiyatla satar merak etme.Almayin demekle olmuyo.Kuru sıkı yapma.Mantiklı cevap ver.tmm.

Macit yarımca 4 Yıl Önce

Bildirilen firmaları açıklamak yürek istet.bir de başka birşey daha ister.

Ulukan 4 Yıl Önce

Dönerde hile yapanların da adını verememişlerdi. Mesele vatandaşın iyiliğiyse verin isimleri. Yerel basının geldiği son nokta. Bir keresinde de doktorla hemşire bir şey yaşamış. isim yok, sağlık ocağı adı yok, baş harfleri bile yok. Bu site haber sitesi bir de.

Tuba Şahin 4 Yıl Önce

Eger ortada bi haksızlık varsa ki var. Bunun en guzel cezasini halk verir bence aciklasinlar hangi firmalar mis bizde ona gore alis verisi keselim ????????

E.a 4 Yıl Önce

Herşey iyi peki ama pazarda kaç kuruş fiyat artışı olur yazık birde devlet adamı olucaksiniz sıkiyosa şok bim a101 i denetleyin ayıp yaptığınız ve ayıp pazarda neisiniz var

Galip 4 Yıl Önce

Bakanlık olarak köprü ve otoyollardaki fahiş fiyat artışını da denetleseniz keşke

Salim 4 Yıl Önce

Firmaların adını ve adresini açıklayın, açıklayamıyorsanız asılsız haber yerine geçer bu durumda haber yapmayın, açık ve şeffaf olalım

Alacalı 4 Yıl Önce

Hangi firmalar?

Vatandaş 4 Yıl Önce

Ya isim verin 15 gun sonra işletmenin camlarına iş değişikliği nedeniyle kapatıyoruz yazısını yazsınlar. Hemde ibretlik olur.

Kim kime 4 Yıl Önce

Bakanlığa bildirene kadar vatandaşa bildirsene bakanlık şimdiye kadar ne yaptı ki şimdiden sonra ne yapsın

Zahit Günay 4 Yıl Önce

Millet 5 - 10 kuruş artırmak için uğraşıyor bu 7 firma haksızlık yapıyor. Gerçi bu sayı daha fazladır ama yinede ifşa etmek gerekir. Halk bilsin kimmiş bunlar öğrenmek herkesin hakkı.

Osman Parsel 4 Yıl Önce

Zabıta memurları 7 - 24 denetim yapmalı. Kontrolü sıkı tutmalı. Bunlar muhakkak ceza almalı.

Recep Sabah 4 Yıl Önce

Bunun adı dolandırıcılık fırsatçılık

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.