habercim19.com özgür haber özgür yorum

Doğal gazda %50 elektrikte %25 destek

EKONOMİ

Bu yıl da gaz faturalarının yüzde 50'si, elektrik faturalarının yüzde 25'i devlet karşılayacak.

Geçen yıl gaz faturalarının yüzde 75’i, elektrik faturalarının yarısı devlet tarafından karşılandı. Bu yıl da destekler, yüzde 50-25 olarak devam edecek. Geçen yıl 160 milyar TL olan katkı, bu yıl 100 milyar TL’yi bulacak.

Pandemi, yükselen küresel talep ve artan dünya ürün fiyatları sebebiyle, elektrik ve doğalgaza içeride de zam yapıldı. BOTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre konut için doğalgaz fiyatı, yüzde 25 artışla 1.000 metreküp için 1.860 lira oldu. EPDK da elektrik tarifelerinde yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam yapıldığını duyurdu. Meskenlerde aylık 150 kWh’ye kadar olan tüketim için fiyat 1,37 TL/kWh, 150 kWh’nin üstündeki kısmı için ise 2,06 TL olarak uygulanacak. Böylece elektrikte kademeli tarife dönemi de başlamış oldu.

PİYASADAKİ ARTIŞ TÜKETİCİYE ASGARİ DÜZEYDE YANSITILDI

Geçtiğimiz bir yıl boyunca pandemi şartları sebebi ile enerji maliyetlerinde çok büyük artışlar meydana geldi. Dünya piyasalarında elektrik üretiminde kullanılan kömür fiyatlarında 5 kat, doğalgaz fiyatlarında ise 10 katlık artışlar yaşandı. Türkiye enerji sektörü de bu süreçte, küresel düzeyde ortaya çıkan olağanüstü maliyet artışlarından etkilendi. Ancak devlet kurumları arasındaki iş birliği ile bu artışlar, tüketicilere asgari düzeyde yansıtıldı.

Geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; enerjide yaşanan maliyet artışlarının vatandaşa tam olarak yansıtılmadığını, büyük kısmının devlet tarafından karşılandığını belirterek “Devlet 160 milyar TL’lik fedakârlık yaptı” dedi. Bakan Dönmez’in açıklamalarına göre devlet, geçen yıl doğalgaz faturalarının 4’te 3’ünü, elektrik faturalarının ise yüzde 50’sini karşıladı. 2022 zamlarıyla birlikte bu destekler doğalgazda yüzde 50, elektrikte yüzde 25 olarak devam edecek. Böylece yıl boyunca sadece bu iki fatura kaleminden hanelere, yaklaşık 100 milyar TL’lik katkı daha sağlanacak.

Haber7

Yorumlar (32)

Komik 2 Yıl Önce

Akp den aday ol.garanti kazanırsın. Sizin yaptığınız destek ve reklamı milletvekilleri il başkanları yapamıyor.

Hakan 2 Yıl Önce

Bu başlığı atarken hiç mi utanmadınız? Elektriğe %56 il %130 arası zam gelirken doğalgaza %25 zam gelirken akla mantığa aykırı böyle başlık atılır mı? Yayınlamazsınız ama olsun.

Ali 2 Yıl Önce

Mustafa bey Elektrikte konutta 1. Kademede %52 zam , 2. Kademe ye % 120 zam yaptılar . Sanayi ve ticaret elektrik zammı yüzde 135 oldu . Siz Kötü ve beceriksiz yönetimi güya destek veriyor diye örtülü haber yapıyorsunuz . Dolar eylülde 8 di şimdi 14 oldu . ( yüzde 45 arttı ) : Bu beceriksiz ve hesap bilmez yönetimlerin işidir . Dünyada en kötü enflasyon oranı olan 7, ülke olduk

Abdullah 2 Yıl Önce

Hükümet faizle bu sene 450 milyar ödeyecek . Vatandaşa ödediği çok değil .

Rafet yılmaz 2 Yıl Önce

Evde doğalgaz yakamaz haldeyiz . Elektrik te 2 kat artacak .

Yılmaz 2 Yıl Önce

Elektrik ve doğalgaz da fahiş fiyat var . Zabıtaya şikayet ediyorum. Haydi müdahale etsinler

NASIL YANİ 2 Yıl Önce

Bizim evin elektrik faturası daha önce 200 geliyordu. Şimdi 450 gelmeyecek mi yani? Yoksa; bu %50 destek yapılmasa daha birde 900’mü gelecekti?

Can 2 Yıl Önce

Nerde kardeşim milletin aklıyla oynamayın bana gelen fatura geçen sene 750 liraydı ben 1500 lira yaktım yarısını devlet mi ödedi bu sene geçen sene ile aynı yakmışım 1170 geldi nerde bunda devlet katkısı geçin bunları

Zam'ın adı Destek mi? 2 Yıl Önce

Bu nasıl iştir! Anlamadım? Elektriğe ve Doğalgaz'a zam oldu... Haber Destek diye veriliyor...Çok komik...Habercim 19 Sabah gazetesi gibi olmuş:)

Ahmet 2 Yıl Önce

Yükselen doğalgaz fiyatları, yükselen dünya fiyatları yüzünden demişler haberde ama asıl sebep 2 katına çıkan kur olmasın? Algıyla belki birilerini kandırırsınız ama ülkenin çok büyük bölümü doğalgazın dolar üzerinden fiyatlandığını biliyor. Hala size saf niyetlerle inanan insanların duygularıyla oynamayın.

vatansever hainsavar paralelekoyar 2 Yıl Önce

Koyu ak partili olsam bile su haberi yaparken 10 kere düşünürüm. Eş dost ne der diye. Sonundada yazamam elim varmaz. Hadi yazdım diyelim yorumlara bakar kaldırırım. Hadi kaldırmadım ertesi gün ya milletvekili ya belediye başkanlığı yada il başkanlığına adayligimi açıklarım. Hadi açıklamadım bu işi bırakırım. Hadi bırakmadım başka şehire giderim. Hadi gitmedim meslek değiştirir partide çalışmaya başlarım.....

Yayınlamazsın Gerçi Ama 2 Yıl Önce

Başlığı okuyup da heyecan yapmayan varsa, lütfen yazsın! Helal olsun sana HABERCİM 19. Doğrudur. Kabul ediyorum. Ancak, manşetten böyle başlık olurmu? Vatandaşla dalga geçer gibi,böyle başlık olur mu? Allah aşkına. Dalga geçilmeye alıştık artık. Bu kadar da olmaz. Helal olsun sana

Vatandaş 2 Yıl Önce

Haber7 yandaş medya biliyoruzda sizde az aşşa değilsiniz. Elektriğe 2kat zam geldi devlet yarısını ödüyor ne arkadaş. Haberi yapanda ar olması lazım.

murat 2 Yıl Önce

yapılan zamlara ben de tepkiliyim fakat bu pandemi döneminde tüm dünyada enerjide sıkıntı yaşanırken avrupa ve diğer ülkelerdeki % 250-300 lük zamları da gözardı etmeyelim, en azından biraz insaflı olalım diye düşünüyorum

Fatih 2 Yıl Önce

Adınıza üzülüyorum, yaptığınız haber mi

SEVİM KOŞ 2 Yıl Önce

başlığa bak... herkesin tuzu sizin tuzunuz gibi kuru değil beyler. yapmayın.

Emmi 2 Yıl Önce

Gölge etme başka ihsan istemem

Gönül 2 Yıl Önce

Allah boğazınizdan geçirmeyi nasip etmesin.soyleyecek okadar çok şey varki ama kime

Sd 2 Yıl Önce

Bazen insanları anlıyamıyorum devletin gazı degil bedel ödüyor vede ödedigi bedelden bizlere vermiyor 160 milyar lira tüm dünyada gaz ve elektrik arttı ha haklısınız keşke beleş verse ama malisef gaz petrol elektirik dışa bagımlı 2023 bu sıkıntıları aşacagımız yıl olacak libyada herşey beleşti ne oldu şu an perme perişanlar en azından şuan çok zorlansakta bir ümüt var

Serkan 2 Yıl Önce

Lan destek deyip te adamla dalga geçmeyin faturalar 2 ye katlandı herifler destekten bahsediyor. Destek dediğin önceki senden daha az ödersin hee derim o destek.

Erol 2 Yıl Önce

Habere bak. Abesle iştigal

Allhdan korkun be 2 Yıl Önce

İnsanların su hastalık zamanında hasta olmasınlar die doğal gaz yakıyorlar yakıyoruz kendimizi kormaay çalışıyoruz bazı fırsatçılar da bu en zaaf yerimizden bizi vurup elektrikle doğalgaza fahiş fiyat uyguluyor birşey soleyebilirmiyim"""HAKKİM HAARAMMMM ZEHİRRRR ZİKKKKİMMM OLSUN !!!!!"HAketmediginiz o paralar kefen paralarımız olsun kaç yetimin kaç fakirin kaç yoksulunnnnnn hakkı var o paralarda Allah NASİL BİLİYORSA OLE YAPSİN SİZİ GANİ GANİ CİKSİN O ZAMLAR HEPİNİZDEN ZIKKIM YİYİN İCİN!!!!!!!!!!! Bu dünyada görün işinizi öbür dünyada kacissss yokkk harammm zikkkimmmm olsun!!!!

Seyfullah erdem 2 Yıl Önce

Ya doğalgazı tarlamızdanmı çıkarıyoruz rusya 7 kat doğalgazı 5 kat kömürü dolar bazında artırdı

Orhan 2 Yıl Önce

Yalan yalan yalan. Doğru bir şey var o da ülkemin insanı zulum altında. En düşük emekli maaşını 2500 yapıyorum diyen bir Başkan hemde tüm TV kanallarında. Ama realitete olan 2460 ₺ zaten 25.5 le benim maaş I'm bu oluyordu. Peki bana 100 dönüm tarla bağışlıyor edası ile Benim emekli min en düşük maaşını 2500 yaptık demek neyin nesi. Yazık ediyorsunuz bu canım vatan a yazık. Peki doğal gaza yardım yapacağına zam ların bir kısmını sülbanse etseniz de insanlara kaşık la verip sapınla gözünü çıkarmasanız olmaz mı idi? 20 yıl önce halkın %25 i devlete muhtaç idi şimdi malesef %65 i muhtaç oldu tebrikler başka bir şey söylemeye gerek duymuyorum.

sevinc 2 Yıl Önce

bu elektrik zamlar elbet sandiktan cikacak

Hakkı Hayemez 2 Yıl Önce

Pislik boyalı basın, kime şakşakcılık yapacagını biliyor. Keser döner sap döner gün gelir bu tür başlıklar sizin aleyhinize döner İnşAllah. İğrenç algı ve güzellemeler ile kul hakkını savunamayan kalemler, dilerim kaleminiz kırılır. Tutunamazsınız.

Asım 2 Yıl Önce

Yazıklar olsun asgerı ücrete zam yaptınız ama fazlasıyla milletten geri alıyorsunuz.. 1011 lira DOGALGAZ faturam geldı yaa..ben 4 aydır çalısamıyorum.nasıl odeyecegım bu parayı.. Anneme her ay 200 gelen Elektrık bu ay 500tl gelmış.. Allah nasıl bılıyorsa oyle yapsın hepinizi...

Sogun 2 Yıl Önce

Bu desteği sizmi goruyonuz biz niye gormuyok acaba

cesur 2 Yıl Önce

Benden kesilip başkasına verilecek desteğe haram olsun derim...

D.Kan 2 Yıl Önce

Fare insanı yerken önce üflermiş sonra ısırırmış son zamlar aynen buna benziyor önce sok sonra birazını çıkar ötekisi içerde kalsin ofof rivda rivv

D.Kan 2 Yıl Önce

Bir akp,li olarak RİV RİV RİVDA RİV

ALİ Osman Yurdakul 2 Yıl Önce

Lanet olsun böyle işe

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.