habercim19.com özgür haber özgür yorum

Kavuncu yanlış bilgilendiriliyor

EKONOMİ

TSO Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, İskilip HEM konusunda Milletvekili Erol Kavuncu'nun yanlış bilgilendirildiğini savundu.

TSO Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, İskilip HEM’in ticaret değil işini yapması çağrısında bulundu.

İşte o açıklama:

Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi yetkililerinin son yaptıkları açıklamada 10 milyon dan fazla ciro yaptıklarından ve ödedikleri vergiden ediliyor. Halk Eğitim Merkezi’nin döner sermaye yönetmeliği kanunen değişmiştir, buna rağmen Halk Eğitim Merkezi’nin ticaret yapmasını doğru bulmuyoruz. Bu konu ile ilgili olarak Çorum Milli Eğitim Müdürlüğünü ve yetkililerini göreve davet ediyoruz. Devletimiz büyük ve çok güçlü bir devlettir. Amaç dışı yapılan ticaretten ödenen vergiye ihtiyacı yoktur.

TİCARETTE İÇ TALEP DÜŞTÜ

Ticarette iç talebin düştüğü, esnafımızın siftah yapmakta zorlandığı, üreticilerimizin yeni siparişler alamadığı ve işletmelerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği şu zor günlerde, Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi yetkililerinin 10 milyon dan fazla ciro yaptık açıklamaları düşündürücüdür.

SAYIN KAVUNCU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Halk Eğitim Merkezi yetkililerinin açıklamalarında, Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi beyefendi ve Sayın Millet Vekilimiz Erol Kavuncu’nun adlarını kullanarak esnafa ve üreticiye karşı aba altından sopa göstermiş olmalarınıda esefle karşılıyoruz.

Oysaki, sayın Milletvekilimiz Erol Kavuncu beyefendi esnafla ve üretici ile birlikte olduğu zamanlarda her konuda yanımızda olduğunu, esnafın ve üreticinin menfaatine olacak bütün meselelerde elinden geleni yapacağını söylemiştir. Eğer doğru ise, Sayın Vekilimiz Erol Kavuncu’nun Halk Eğitim Merkezi yetkililerinin anlattıkları gibi kapanmış olan döner sermaye biriminin tekrar açılması için Bakanlık nezdinde girişimde bulunmasına hiç bir anlam veremiyoruz.

KANUNDA HALK EĞİTİM MERKEZİNİN ULUSAL AMAÇLARI BELLİDİR;

1-Kişilere mesleki bilgi ve beceri kazandırmak,

2-Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak,

3-Okuryazar oranını toplumda arttırmak ve nitelikli okuryazar olmasını sağlamak,

4-Bireylerin toplumsallaşmasını ve üretkenliğini sağlayacak davranış değişiklikleri meydana getirmek,

5-Toplumsal değişmeye bağlı olarak kişilerin karşılaştıkları problemleri çözmede onlara gerekli ortamı sağlamak yada gerekli ortamı oluşturmaktır.

Bizler sektör temsilcileri olarak bardağın hep dolu tarafını görerek düşünüyor ve çalışıyoruz. Mobilya sektörünün gelişmesi için gece gündüz demeden mücadele ediyoruz. Tavrımız ve isteğimiz nettir. Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi eğitim faaliyeti yapmalı, fakat ticaret yapmamalıdır.

Yorumlar (10)

bir bilen 5 Yıl Önce

iskilip halk eğiime neden savaş açıyorsunuz.çorum un göz bebeği bir kuruluş.isklip hem senin yapamadığını yapıyor. uğraşmayın kardeşim sen kendi işini yap.türkiyemizde ender kurumlardan biri haksızlık yapılıp kapısına kilit vurulmasın

Teknik öğretmen 5 Yıl Önce

Doğru bir açıklama yapılmış.Okul eğitim faaliyetinde bulunmalıdır.İşçinin maaşı,binası,makinesi,elektrik ve diğer giderleri devletten karşılandığı için neredeyse sıfır maliyet ile üretim yapılmış gibi görünse de esasında yapılan üretimin maliyeti yüksektir.Gerçekleri örtmeye gerek yok.Devleti ve vergi veren vatandaşı düşünerek üretimden ziyade eğitimi ön plana çıkaran eğitim kurumu olmakta fayda vardır.

Adil 5 Yıl Önce

Adı Bilen ama birşey bilmeyen Kardeşim, 10 milyon liralık işi Çorum esnafı kazanacak tı, sıcak para Çorum esnafı ve piyasasına girecekti. Haksız bir rekabet var.

Adem 5 Yıl Önce

Azıcık doyun. Bırakın şehir sosyal vazifelerini de yapsın. İyi şeyler olsun. Kendi haklarınızı koruyacaksınız diye kalan herkesi hor görmeyin

Net 5 Yıl Önce

Isınma turları

iskilipten 5 Yıl Önce

Halk Eğitimde kendi amacı dışında işliyor yetkililer uyuyor.. Mobilya alanına kayıtlı kursiyerlerin yaşlarına bakın hepsi naylon kursiyer.. herkes göz yumuyor...

Birbilen 5 Yıl Önce

Arkadaşlar Halkeğitim merkezlerinin enerji giderleri su giderleri merkezi bütceden ödenir.Usta öğreticilerin maaşı merkezi bütceden ödenir.İş yeri kirası olmaz.Yani ışletme gideri sıfır maliyettir.Malzemenin bir kısmı da temrinlik malzemeden karşılanır.Esnaf bu kurumlarla rekabet edemez.

iskilipli 5 Yıl Önce

Murat Erdal her sene bunu yapıyor. Bu yıl da girme zamanı gelmiş. Halk Eğtiim elektriğini, suyunu, yakacağını, akaryakıtını kendi ettiği kardan karşılıyor. Çıraklarına ücret veriyor her ay kendi karından. Bunların derdi kendi cepleri. Murat Erdalın ne hayırı olmuş çoruma. Halk eğitmi sadece corum esnasfından yılda 3 milyonluk malzeme alıyor. Üretim yapan insanları rahat bırakın. Sanki halk eğitim olmaza o işleri siz yapacaksınız.

kader mahkumu 5 Yıl Önce

Ben iki yıl iskilip cezaevinde yattım. mesleğim yoktu. çorumluyum, iskilip halk eğitim bize saya kursu açtı hapiste. meslek sahibi oldum çıkar çıkmaz da yakupoglu ayakkabıda üç arkadaş çalışmaya başladık. bizim gibi 10-12 kiş var.Allah razı olsun hapishane müdürüm Kadri beyden ve iskilip halk eğitimden. biraz haksızlık ediyo bence arkadaşlar.

Çalışkan 5 Yıl Önce

Çalışan kazanır.örnek bir kurum kimse laf etmesin.esnaf çalışacak.rekabet olacak tabiki.kurumu karalamaya çalışmayın.orayı kapatın ben satayım mantığı uygun değil.serbest piyasa.çalış kazan.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.