habercim19.com özgür haber özgür yorum

KOBİ'lere destek istişaresi

EKONOMİ

AK Parti Milletvekili Ceylan TSO'yu ziyaret etti


AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarete, Akbank Çorum Şube Müdürü Serkan Kahraman ve Akbank Bahabey Şube Müdürü Önder Güllü de eşlik etti. Görüşmede, KOSGEB’in KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı ele alınarak istişarelerde bulunuldu.

Çorum TSO'dan yapılan açıklamada, 11 Eylül 2017 tarihinde açıklanan, KOSGEB’in KOBİ Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısıyla imalattaki dijitalleşme düzeyinin arttırılması, orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin üretim ve ihracattaki payının arttırılması, katma değerli ve ihracat odaklı üretim yapısına geçiş, mikro ölçekli imalatçı işletmelerin mühendislik ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütmelerinin sağlanması, enerji verimliliği, yeşil üretim ve bilgi işlem altyapı iyileştirme temalarını içeren imalat sanayinde yapısal dönüşümün aktörü olacak KOBİ’lerin desteklenmesinin amaçlandığı belirtildi. 

Ziyarette, bu proje çağrısı ile, işletmelere 300.000 tl’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 tl’ye kadar geri ödemeli toplam 1.000.000 tl bütçenin oluşturulduğu, imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların üretim ve satış hacimlerinin genişletilmesi, ihracatçı firmaların ihracatlarının arttırılması için büyük bir fırsat sunulduğu ifade edildi.

KOBİ ölçeğindeki imalat sektöründeki işletmelerin müracaatlarını, 20 Ekim 2017 tarihine kadar KOSGEB Müdürlükleri’ne yapabilecekleri hatırlatıldı. 











Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.