habercim19.com özgür haber özgür yorum

Müjde, iki yıl erken bitecek

EKONOMİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihinin 2020 yılı sonuna çekileceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihinin sözleşmede 2022 olarak belirlendiğini, ancak 2020 yılı sonunda hizmete alınmasının planlandığını bildirdi.

Bakan Turhan, Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, deniz üzerine yapılan yatırımın Türkiye’de ikinci olduğunu ifade etti. Turhan, havaalanının Doğu Karadeniz’e komşu ülkelerle ticareti geliştireceğini belirterek, “Yaklaşık 45 bin metrekare kapalı alanı bulunan terminal binası, yıllık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde yapılacak.”dedi.

Kaynak: Yaygın Basın

Yorumlar (11)

1 Vatandaş 5 Yıl Önce

Çorum haber sayfasında "havaalanı müjde haberi" de muazzam bir ironi olmuş.

Okan 5 Yıl Önce

Bence işi durdursalar daha karlı olabilir. Karadenize her 80-100 km de bir havaalanı israftır. İşletmek yolcu garantili ise daha çok zarardır. Sadece dolguya 1 katrilyon vermek ihanettir.

KEL ALAKA 5 Yıl Önce

Bunu ÇORUMLA NE ALAKASI VAR. Bumu yerel haberciliğiniz.

Bilen 5 Yıl Önce

Sanki Havaalanı Çorum'a yapılıyor, neyin Müjdesi..

Çorumlu 5 Yıl Önce

Erol Olçok havaalanı ne oldu, hani söz vermişti Bakan?

Sungurbey 5 Yıl Önce

Her ile havaalanı yapıldı, Çorum’a üçün biri. Ha bir de geyik, Merzifon aha orda, Merzifon eşşeğine binmeyeceğiz oy da vermeyeceğiz, o kadar.

Çorumlu 5 Yıl Önce

Saat 06’da Iğdır’a uçuyorum, günde iki üç uçak kalkıyormuş; uçuş sıra listesine baktım, olmayan il yok hani, Çorum’un ismini aradım aradım yok vAllahi! Ha! Çorum’da havaalanı var mıydı la! Diye dalga geçilen bir yer oldu Çorum. Not: Bu mesajı inşAllah Salim Uslu da okur...

Bir Bilen / Sungurbey 5 Yıl Önce

Havaalanı Çorum’a yapılmıyor elbette, gazete doğru yapıyor, Çorum’a atılan havaalanı kazığını hatırlatıyor. Hatta Yozgat’a yapılan havaalanı inşaatının safhalarını ara sıra haber yapsın Çorum gazeteleri ki o Çorum’a giren kazığı el birliği edip çıkarma iradesi 1,5 milyona varan Çorumlularda günbegün oluşsun.

Kel Alaka / Sungurbey 5 Yıl Önce

Analoji diye bir şey var.. Rize’ye, Yozgat’a ... yapılıyorsa Çorum’a da... Cümlenin geri kalanını Çorumlular tamamlasın.

Neyimiz eksik 5 Yıl Önce

Bizde çomara yaparız. Nevale ki

Çorum'a 2050 de 5 Yıl Önce

Bravo iktidara,her yere hava alanı yapıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.