habercim19.com özgür haber özgür yorum

Rusya’dan Çorum’a yatırım planı

EKONOMİ

Rus işadamları Çorum’a yatırım yapmayı planlıyor.

Rus işadamları Çorum’a yatırım yapmayı planlıyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, Türkiye’de şirket kurarak yatırım yapmak için Çorum’a gelen Rusya Rostov bölgesi Ekonomi Bakan Yardımcısı, Rostov Hidrometeoroloji Fakültesi Dekanı Aleksey Novikov, Rusya Reformlarını Destekleme Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Aleksandr Repalo, Rusya Orman Bakanlığı Direktörü Maksim Lugovcov, Rusya’da faaliyet gösteren Genstroy İnşaat Genel Müdürü hemşehrimiz Muhammet Kılıç, MÜSİAD Kurucu Yöneyim Kurulu Üyesi Şükrü Türkoğlu ve MÜSİAD Çorum Şube Müdürü Murat Yaşar, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti.

İLK ETAPTA AĞAÇ İŞLEME TESİSİ

Rusya’dan Çorum’a yatırım yapılmasında 1991 yılından bu yana bölgede bir çok firmada mühendis ve şantiye şefi olarak çalışan hemşehrimiz Muhammet Kılıç’ın etkili olduğu öğrenilirken, konuk heyet arasında Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ticaret Danışmanı da yer aldı.

Türkiye’de şirket kurarak yatırım yapmak için Çorum’a gelen Rus heyetin Çorum’da ilk etapta ağaç işleme ve kereste üzerine bir tesis yatırımı planladıkları öğrenildi. Rus işadamlarının akabinde iki ülke arasında bölgesel olarak karşılıklı ticareti geliştirecek adımlar atacakları ifade edildi.

Belediye ziyaretinde Çorum ile Rusya'dan bir bölgenin kardeş şehir olması yönünde istişare de yapıldığı belirtildi.

Yorumlar (5)

Çorum’a 5 Yıl Önce

Havaalanını yapın, yapın, yapın,yapın..

Fadik 5 Yıl Önce

Bu tür projeler Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası ticarette, Devlet desteği verilirse örnek oluşumlara yol açabilir. Başarılar diliyorum. Proje sahibi firmaları tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Ahmet 4 Yıl Önce

1 yolda

Nazan soylu 4 Yıl Önce

1 yıl oldu neler yaptınız. Yatırım yattı mi ?

Fadik 4 Yıl Önce

Yorumumun iptal edilmesini yada silinmesini istiyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.