habercim19.com özgür haber özgür yorum

Sabrı Çiçekçi Hoca diyor ki…

EKONOMİ

Memleketi İskilip’in sosyal ve kültürel hayatına önemli katkıları bulunan Eğitimci Sabri Çiçekçi, ilçenin tuzlalarına dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Çorum’un İskilip ilçesinin tuz yataklarının Himalaya Tuzu, Kaya Tuzu, Deniz Tuzu gibi işlenmiş bir çok tuzdan hem besin hem de sağlık üzerine çok daha değerli olduğu belirtildi.

Memleketi İskilip’in sosyal ve kültürel hayatına önemli katkıları bulunan Eğitimci Sabri Çiçekçi, İskilip tuzlalarının önemine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

İşte Sabri Hoca’nın o sözleri:

‘Yıllardır Tuzlalar ve tuz üzerine onlarca fotoğraf yükleyip İskilip Tuzlalarının lezzet ve sağlık (Hem besin hem de deri hastalıkları üzerine) duyduklarımı aktarmaya çalıştım. Geçen hafta televizyonda belgesel izlerken rastladım, programda da bahsetmiştim İtalya’da aynı metotla tuz üretimi yapılıyor ve özellikle aşçılar tarafından en çok tercih edilen tuzun kilosu 20 Euro’dan satılıyormuş. Yayından sonra İtalya’da yaşayan okulumuz öğrencisi Hasan Karkınlı mesaj atarak şehrin Roma yakınlarındaki Salaria şehri olduğunu doğruladı.

Bizim elimizde başta en kalitelisi Menekşe olmak üzere benim bildiğim Keçeç, Tekdam, Yerli Köy, Burga Gölü, Taytak olmak üzere onlarcası var ve biz bunları yıkıp bozmakla vakit geçiriyoruz. Keçeç’te Tuzlayla birlikte o güzelim binalarda yıkılıp virane oldu. Gidip Himalaya Tuzu, Kaya Tuzu, Deniz Tuzu veya daha bilinmedik işlenmiş tuzları kullanıyoruz da burnumuzun dibindeki tuzlalar virane oluyor. Ondan sonra İskilip neden geri kaldı? Bilmem sahi neden hiç değerimize sahip çıkamıyoruz.”


Yorumlar (8)

tolga 3 Yıl Önce

eyvah!!! şimdi bu habere iskilipten rumuzlu arkadaşlar yorum yazar.. radyoda şiir okuyan bayan bir, bu rumuzlu arkadaşlar iki....baydı..

ali haydar 3 Yıl Önce

veterinerlik fakültesinin açılması konusunda da zaman zaman çıkışları olmuştu.Bilmem acep neden?

mustafa 3 Yıl Önce

veterinerlik fakültesine gerekte yok ihtiyaçta yok.50 öğrenciyle bölümü açarsınız bir yıl sonra 3-5 öğrenci kalır.öğrenci geleceğinin olmadığını görünce bırakır.

Tosun 3 Yıl Önce

Tatilde şimdi

gamze 3 Yıl Önce

2 matematik,2 fen,3-5 türkçe yapıp 800.000-1000000 ncu sıralamayı yapanların gireceği bölüm açarsanız Üniversite liseye döner.

alperen 3 Yıl Önce

bunların iskilipe iskilipliye faydası olmaz.Kişisel reklamdan öteye geçmez.

has çorumlu 3 Yıl Önce

memleket için ne kadar çabalarsan çabala bunun gibi üç beş tane çıkar insanın mırığını kırır bırakır git sen başka haber oku senin reklamını yapacaktı

alperen 3 Yıl Önce

Veterinerlik fakültesinin açılması konusunda ısrarla yorum yazanlar var.Kişiye özel kadro beklentisi olanlar mi var?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.