habercim19.com özgür haber özgür yorum

Sendika teklifi yaptı, sıra idarede

EKONOMİ

Hizmet-İş Sendikası ile masaya oturan Çorum Belediyesi arasında bazı sosyal haklarla ilgili görüşmeler tamamlanma aşamasına gelirken, sendikanın yevmiye zammı talebi 25+25 lira oldu. Belediye'nin zam teklifi ise henüz belli değil,.

Çorum Belediyesi ile bağlı Hizmet-İş Sendikası ile arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde tarafların zam teklif oranları belli olmaya başladı.

İki yıl üzerinden yapılan toplu sözleşme görüşmeleri kurumda uzun yıllardır kadrolu çalışan 110 işçiyi kapsıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, sendika ve idare arasında yapılan görüşmelerde bazı sosyal haklarla ilgili görüşmeler tamamlandı. Hizmet-İş Sendikası işçilerin yevmiyelerine 25+25 lira zam istedi. Çorum Belediyesi ise henüz yevmiye zam oranı ile ilgili bir teklifte bulunmadı. 

Öte yandan idarenin zam teklif oranın enflasyonun bir puan üzerinde olacağı iddia edildi.

Öte yandan 7 Şubat 2020 Perşembe günü taraflar arasında toplu iş sözleşmesi imza töreni yapıldı. Çorum Belediyesi ve sendika arasında işçilere yüzde 13.5 zam imza altına alındı.

Yorumlar (6)

crm 4 Yıl Önce

doymadılar... doymazlar... 25+25 az ama, olmadı şimdi sendikacı abiler,

İşçi 4 Yıl Önce

Biz emekçiyiz. Kazma kürek çalışıyoruz. Doğalgaza elektriğe kiraya para yetişmiyor . Emekçinin yanında görmek istiyor herkesi.

melih 4 Yıl Önce

yevmiyeye 25 zam mı olur ya nasıl bir para bu işçiler müdür maaşını geçti

HASAN 4 Yıl Önce

25+25 olmazda 24+24 olur yevmiyeler su faturalarına zam yapın emlak vergilerine zam yapın memurlara da denge zamı yaparsınız bu iş hallalur halkın canı çıksın

murat 4 Yıl Önce

kazma kürekle çalışan kardeşim sana bir şey diyen yok sen ekmeğini taştan çıkartıyorsun torpille işe girip masa başında çalışan işçilere ne diyelim

adalet 4 Yıl Önce

memura ne kadar zam yapıldıysa işciye de o kadar zam yapılmalı oda yaklaşık 300 tl adalet bunu gerektirir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.