habercim19.com özgür haber özgür yorum

SON DAKİKA! Ahlatcı Barut Fabrikası kuruyor

EKONOMİ

İşadamı Ahmet Ahlatcı, Çorum'a 1.6 milyar liraya 1200 kişinin istihdam edileceği barut fabrikası kuracağını açıkladı.

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum'a barut fabrikası kuracağını açıkladı. Ahlatcı'nın bugün düzenlediği basın toplantısına holdingin yöneticisi olan oğulları Ahmet Emin Ahlatcı ve Ateş Ahlatcı eşlik etti. Sungurlu veya Çorum OSB'ye kurulması planlanan 100 milyon dolar maliyetli fabrikada 1.200 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

ÇORUM'DA 500 YAZILIMCI YETİŞECEK

İşadamı Ahlatcı, düzenlediği toplantıda, Çorum'da 500 yazılımcı yetiştirilmesi için kapsamlı bir eğitim programı açacaklarını duyurdu. Ahlatcı Vakfı kanalıyla yapılacak kurslarla ilgili detaylarını açıkladı.

EKONOMİ VE ÇORUMSPOR DEĞERLENDİRMESİ

Ahlatcı, soru üzerine ekonomide yaşanan gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulunurken, Çorumspor'u birinci lige taşımak hedefiyle 3 yıl boyunca ciddi katkı verdiklerini, ancak kulüp başkanının kulübü sattığını, kendisine kırgın olduğunu, bundan sonraki süreçte desteklerini Çorumspor değil, yazılımcı gençlere yapacağını ifade etti.

'ÇORUM'A 3 FABRİKA KURUYORUZ'

Çorum'a barut fabrikası kuracağını açıklayan Ahlatcı, şöyle dedi: "Çorum'a 3 tane yeni fabrika yapıyoruz. Birincisi Barut Fabrikası, çok stratejik fabrika. Türkiye'de bir tane var. İkincisini Çorum'a yapacağız. Barutun oluşması için mitroselülöz ve mitrogliserin olmak üzere iki ayrı tesis daha yapacağız. 100 milyon dolar, yani 1.6 milyarlık yatırım. OSB'den yer talep edeceğiz. Çorum OSB vermezse Sungurlu OSB'ye gideceğiz. Vermeyeceklerini biliyoruz. Biz talep ettik, zamanında vermediler. Geçmişi açmayalım. OSB'nin yeni yönetimi var, OSB Müdürü Çorrum için çalışan çok değerli bir insan. Yönetimle hiçbir derdimiz yok. 600 dönümlük yer talebimiz var. Barutun yüzde 30-40'ını MKE'ye, (Makine Kimya Enstitüsü) yüzde 60'ını ihraç edeceğiz. Barutun hem hammadesini hem kendisini üreteceğiz. İthalat yapmadan yurt dışına ihracat yapacağız. Yıllık 1500 ton kapasiteli tesis olacak."dedi.

İSTİHDAM GARANTİLİ YAZILIMCI KURSU

Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen istihdam garantili yazılım kursu için başvurular başladı. Ücretsiz olarak düzenlenecek kursu başarıyla bitiren kursiyerler Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edilecek. 1 Ağustos’ta sona erecek olan kurs başvurusu herkese açık olacak.

BAŞARILI OLANLAR AHLATCI'DA ÇALIŞACAK

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorumlu 500 genci yazılımcı yapmak için yola çıktıklarını belirterek, Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı olarak 500 gencin faydalanacağı istihdam garantili yazılım kursu düzenlediklerini açıkladı. Ücretsiz olacak yazılım kursunun istihdam garantile olacağını vurgulayan ahlatcı, “Amacımız, Çorumlu 500 gencimizi yazılımcı yapmak. Kurstan mezun olan gençlerimizi istihdam edeceğiz. Kursumuz herkese açık olacak. Hiçbir ücret almayacağız. Türkiye’nin geleceği yazılımcılıkta. Bu alanda ciddi bir açığımız var. Her alanda yazılımcı gerekiyor. Hepsine iş garantisi veriyoruz. Maaşları da üst düzeyde. Her türlü masraf bize ait. 500 gencimizi yetiştireceğiz." dedi.

BAŞVURULAR 1 AĞUSTOS'TA

Kursa katılmak isteyenlerin vakfın internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabileceklerini anlatan Ahlatcı, “Başvurular bugünden itibaren başladı. 1 Ağustos’ta başvurular sona erecek. Öğrenmenin yaşı yok. Herkes başvurabilir. Eğitimler için kendi yazılım ekibimizin yanı sıra alanında uzman kişileri getireceğiz. 500 asıl kursiyer alacağız. Ayrıca 150 yedek kursiyerimiz olacak. Her kursiyerimizin koluna altın bilezik takıyoruz. Kursa katılan gençlerimizin ilk etapta Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edeceğiz. Türkiye’de yazılımcı açığı var. Burada iş bulamazlarsa biz onlara iş buluruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (20)

doğru söz 2 Yıl Önce

Helal olsun sayın Ahlatcı. Her türlü desteği hak ediyorsun

Vatandaş 2 Yıl Önce

Adamsın adam Ahmet baba.

Çorumun Gururu 2 Yıl Önce

Allah Çorum'umuz da AHMET AHLATÇI'ların sayısını arttırsın İNŞALLAH. Çorum için varını yoğunu ortaya koyuyor. HELAL OLSUN. Çorum da ki Milletvekilleri AHMET AHLATÇI gibi çalışsalar Çorum Büyükşehir idi.

İskilipİli 2 Yıl Önce

Konyada üzümlü tüfek ve aselsan silah sanayi, kırıkkalede MKE silah fab, Çorumda inşAllah faaliyette geçer dümdüz arazi jeo-politik konuk harika YHT raylı sistem ve havaalanı işi ile YOL SORUNU ÇÖZÜLÜRSE YÜRÜR GİDER ÇORUM

X 2 Yıl Önce

gururumuz Ahlatçık kusura bakmayın nerden buldun yasası çıkana kadar ben böyle kişilerle gurur duymuyorum ha bunu yayınlamazsınız onuda biliyorum en azından okuyunca aklınızın bi köşesinde kalır

crm 2 Yıl Önce

Helal olsun. Allah yardımcısı olsun. 1200 kişiye iş imkanı....

Salih 2 Yıl Önce

Memleketinin takımı Çorum FK dan desteğini cekmesi hiç iyi olmadı.Oysa ki yeni baskan ve yönetime desteğini esirgememeliydi.Kırgınlığı Fatih Ozcana olmalı.Çorum FK ya değil.Desteğini hem kursiyerlere hem de memleketinin takımı Corum Fk ya desteğini devam ettirmeliydi.Bizde sana kırildik Sayin Ahlatcı taraftarlar olarak.

Hascorumlu 2 Yıl Önce

Helal olsun tebrikler

Bir Düşün 2 Yıl Önce

İyi güzel Teşekkür ederiz de..Basın toplantısı düzenleyip, peşin olarak OSB den yer vermezler demek ne demek, OSB de başkalarına yer veriyorlarda size mi vermiyorlar, acaba..

hasan 2 Yıl Önce

Spor kulunden desteğini çekmesi ve gençlere yatırım yapması isabetli bir karar olmuş.darısı belediyemize olsun....en azından milletin parasını özel bir futbol kulubune aktarmaz...

GÖREN GÖZ 2 Yıl Önce

GEÇMİŞ OLSUN ÇORUM FABRİKA SUNGURLUYA KURULACAK YERİNİ YAPIYOR SAYIN İŞ ADAMI ABA ALTIN DAN SOPAYI VERMİŞ.TAM ÇORUMLU GOBEL .

Söz bir... 2 Yıl Önce

Gerçekten bu ülkenin sizin gibi insanlara ihtiyaçı var. Sizler iyi ki varsınız ve Çorum'lusunuz. Biliyoruz ki bu ülkeye ve Çorum'a sevdanız bitmez, en iyi istihdam yapacağınız dan hiç bir kuşkumuz yoktur. Kolaylıklar dilerim, Allah yardımcınız olsun, Bizden de selam olsun.

Ahlat ci 2 Yıl Önce

Ahlatci efendi de para garanti li işleri çok seviyor. Yatırım yaptığı işler genelde devlet garantili tekellesmis işlere yatırım yapıyor. Bu şehri ipotek altına almak ancak bu kadar olur. Bu şehrin 70 yıllık sanayicileri dişinden tirnagindan büyümeye gelişmeye çalışırken bir anda bu kadar büyüyen bir firma şaşırtıyor bizleri. OSB den 500 dönüm arazi istemiş 1200 kişi calisacakmis.Arkadaşlar OSB deki fabrikaları toplasan 500 dönüm yapar. Çalışan sayısına baksanız en az 10 bin kişi çalışıyordur. 500 dönüm arazi alıp 1200 kişi çalıştırmak büyük marifet olmasa gerek. Bu denli şehirde tekelleşme nin sonu nereye varacak. Bir kişi yerine bin tane isverenimiz olması gerekirken

Vatandaş 2 Yıl Önce

Bırak yapmasın şehri mülkü gibi kullanmasın. Vatandaş gözünü iyi aç.

Show time 2 Yıl Önce

Yine siz ve yine show time 1200 kişiyi iş bulma kurumundan alıp istihdam yaptım diyeceksin. Yine aynı hikaye OSB 500 dönüm araziyi tek başına neden ahlatciya versin. Milleti nereye doğru cevireceksin. Şehri tekeline alıp oraya buraya sürüyor sun. ALLAH BÜYÜK elbet bir gün ALLAH bu hesaplarınızı sizden sorar. Vatandaş olarak ALLAH tan başka kimsemiz yok

Çorum lu 2 Yıl Önce

Corumu sungurlu ile tehdit etmene gerek yok. Sungurlu da çorum sayılır. Sungurluya yap. Corumu terbiye etme.

Ver gazı 2 Yıl Önce

Arkadaş çorum ne 1 kişiden nede 1200 kişiden ibaret yapacaksan yap. Yapmayacaksan yapma. YURT, Hastane, fidanlık, altın, enerji, dogalgaz, döviz, araba gibi garanti işler devletten milletten garanti işler. Barut fabrikası kurulunca devlet zaten garantili alacağı bir ürün. Bence bu fabrika yapılacaksa kobi yatırım ortaklığı ile yapılmalı. Örneğin 1200 tane işsiz genç ortak edilmeli. Tüm OSB ortak olmalı. Hatta belediye olarakta ortak olmalı niye bir kişiye bu imkanlar verilsin ki. Arsa uygun kredi uygun vergiler indirimli istihdam teşvikli öyle yatırımı herkes yapar

Helalsin 2 Yıl Önce

Çorum fk yı sizden aldığı paralarla idare etti. Sonrada hop sattı parayı cebine koydu. Var mı böyle yağma. Adam resmen Ahlatcıyı belediye ye tokatladı.

Emre 2 Yıl Önce

Umarım bu fabrika yapım aşamasında patlama ihtimaline karşı uygun şekilde tasarım yapılır ve patlama ihtimalinde ne kadarlık bir bölgeyi etkileyebileceği göz önüne alınır.

Çorum19 2 Yıl Önce

Arkadaşlar hayrına yapmıyor ya. Devlet desteği ile istihdam adı altında dünyanın parasını kaldırıyorlar. Bir veriyorlarsa 10 alıyorlar. Açın artık gözlerinizi!!!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.