habercim19.com özgür haber özgür yorum

Topraksız tarım, yine İskilip

EKONOMİ

Çorum'un İskilip ilçesinde akıllı tarım adı verilen topraksız tarım uygulaması hayata geçirildi.

Çorum'un İskilip ilçesinde akıllı tarım adı verilen topraksız tarım uygulaması hayata geçirildi.

Ankara'da yaşayan İskilipli üretici Ahmet Serdar Selbes, memleketine akıllı tarım uygulamasını fiilen hayata geçirdi.

İlçede 3.250 m2 kapalı alana kurduğu 3 katlı raflı sistemle akıllı tarım uygulamasını faaliyete geçirerek ilk kez kıvırcık marul üreten Selbes, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “İskilip’te 3.250 m2 kapalı alanda kokpitte hindistan cevizi kökünden topraksız tarım yapıyoruz. Bu sezon ilk defa kıvırcık marul denedik. Nisan ayında da çilek deneyeceğiz. Memleketimiz diye böyle bir yatırıma giriştik. Tüm özkaynaklarımız ve ekibimizle faaliyete geçtik. İlk ürünümüzü Ankara'ya götüreceğiz. Gelecek ay yaklaşık 81 bin fide Albeon adlı Osmanlı Çileği dikeceğiz. Bu sezon çileği Türkiye ve ülke dışına ihracat etmeyi düşünüyoruz. Çilekte kum ve toprak yok. Üzerinde kimyasal bir atık bulunmayacak. Dolaısıyla yıkanmadan yenilebiliyor. İnsan sağlığına en ufak zararı yok. Kıvırcık marullarımızın da üzerinde hiç bir kalıntı yok, yıkanmadan yenme özelliğine sahip. İskilipliler tattı, şimdi ilk defa Ankara pazarına gidiyor.”dedi.

Yorumlar (14)

Sorumlu 2 Yıl Önce

Örnek girişimcilik tebrikler.

Tstsgsgsg 2 Yıl Önce

İnşAllah emeğinin karşılığını alır Serdar Bey. Çünkü bayağı para harcadı masraf etti.

Öz İskilip li 2 Yıl Önce

Aromatik İklim Kuşağındaki sebze ve meyveleri, tarihdeki önemli şahsiyetleri, müthiş yemekleri ile farklıdır şirin ilçem İskilip, yazık oldu.

tosyalı 2 Yıl Önce

Tosya-İskilip yoluna Tosya'nın siyaseti elinden geldiğinin fazlasını yapıyor.Birazda Çorum Siyaseti uğraşsaydı,bu yol çoktan bitmiş olacaktı.İskilip-Tosya yolu yapılacaktır...

İskilip den 2 Yıl Önce

Kırkdilime yatırdıkları para ile 2 defa yapılırdı Tosya yolu, hemde Çorum İstanbul 30 km kısalıyor, devletin parası çöp oldu, tünel yine zafer tutmaz göreceksiniz.

İskilip den 2 Yıl Önce

Dodurga, Laçin, Oğuzlar için Ankara ya en kestirme yol İskilip Oğuzlar sahil yolu, zaten yolun büyük kısmı yapıldı, 7 km Kızılırmak sahilinden köprüye kadar yol lazım, siyasetçilerin ilgisine, seçimden önce bir el atın şu yola beyler.

Çorder li 2 Yıl Önce

Tosya yoluna destek verenleri, siyasetçi öğretmenevinde yuhalattı, önce Karadağ, sonra Çatma sonunda Lek tuş oldu, alma mazlumun ahını, Tosya yolu er geç yapılacaktır, karşı çıkan faturasını öder.

MEHMET ege 2 Yıl Önce

Tosya-İskilip yolu bizim siyasetçilerin gevşekliğinden yapılamadı.şimdiye kadar yapılırdı elbet.sağolsun siyasetçilerimiz işin takipçisiyiz diyorlar ve öyle de geçiştiriyorlar...

MEHMET ALİ 2 Yıl Önce

İskilip seçimde gereken cevabını fazlasıyla verecektir.İskilip Çorum'un oy potansiyelini nasıl etkiliyor daha iyi anlayacaklar.bu seçimde yerle yeksan olacaklar...

İskilip li 2 Yıl Önce

Tosya yoluna sahip çıkma, Akşemseddin e sahip çıkma, MYO na sahip çıkma, siz ne iş yaparsınız ağalar. İskilip laf değil hizmet bekliyor, hani İskilip e çokkkk borcunuz vardı. Laf laf laf.

Yarım İskilip 2 Yıl Önce

Çorum yolu yarım, MYO yarım, Kale restorasyon yarım, Redif kışlası yarım, Derekarkın sulama yarım, Tımarlı sulama yarım, Tosya yolu ödenek yok. Çorum un ilgisine, Çankırı ya bağlanabiliriz bilesiniz, ne bu çektiğimiz.

Tınbgg 2 Yıl Önce

Serdar beye ulaşmamız mümkün mü

kenan 2 Yıl Önce

yapılacak da ne zaman yapılacak 2022 programında yok hiç bir yetkiliden de ses çıkmıyor. Evlerin otoların camlarına TOSYA YOLUNU UNUTMA diye yazalımmı İskilip oy oranı bu olayı hatırlatır. Unutanlara hatırlatır.

Yaşar Demirdöven 2 Yıl Önce

İşletmenin yeri neresi kardeşimizi öncelikle tebrik ediyorum Allah kolaylıklar versin kazancını bol etsin

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.