habercim19.com özgür haber özgür yorum

Ankara-Sivas YHT’yi Çorum da kullanacak

Tarayıcınız HTML 5 videolarını desteklemiyor.

GÜNDEM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara ile Sivas arasını 2 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren hattı projesinin yaz başında tamamlanacağını belirterek, “Bu hattan komşu il Çorum da istifade edecek.” Dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara ile Sivas arasını 2 saate düşürecek Yüksek Hızlı Tren hattı projesinin yaz başında tamamlanacağını belirterek, “Bu hattan Çorum da istifade edecek.” Dedi. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, karayoluyla kentte ilk olarak hızlı tren güzergahında incelemelerde bulundu. Burada şantiye yetkililerden son bilgileri alan Bakan Turhan, ardından partililerde buluşmak üzere AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerce karşılanan Bakan Cahit Turhan, çiçeklerle karşılandı. Burada partililere seslenen Bakan Turhan, 440 kilometre kilometrelik mesafesi 2 saate düşürecek Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının yapımına devam edildiğini kaydetti.

YAZ BAŞINDA BAĞLANIYOR

Bakan Turhan, “Türk siyasi tarihine istikrarı Recep Tayyip Erdoğan’a olan güven getirdi. O da bu güveni karşılığını hizmet olarak ekibiyle birlikte ülkemize ve insanımıza kazandırdı. İşte yüksek hızlı tren konforuyla seyahat etmek. Bugün ülkemizde Ankara, İstanbul ve Konya üçgeninde 40 milyona yakın nüfus bu hizmetten yararlanıyor. İnşallah bu yıl içerisinde önümüzdeki yaz başında eğer bir kaza bela olmazsa Sivas’a kadar Ankara’yı hızlı tren ile bağlayacağız. Bu bölgede yaşayan, bu güzergahın etrafında yaşayan geniş bir hinterlanda, Orta Anadolu Bölgesindeki sadece bu güzergahın geçtiği iller değil, onun etrafındaki komşu iller de bu hizmetten inşallah faydalanacaklar. Diğer yüksek hızlı tren hatlarında bunu gördük. Sadece Konyalı değil, Karamanlı, Mersinli, Afyonlu, Eskişehirli, Kütahyalı faydalanıyor. Etrafındaki iller Bursa, Bilecik hatta Balıkesir ve Çanakkale bile bundan faydalanıyor. Konforlu ve daha ekonomik bir şekilde bu seyahat imkanından insanlarımız faydalanıyor. İnşallah Kırıkkale’miz de, Yozgat’ımız da, Sivas’ımız da, Kayseri’miz de, Tokat’ımız da, Çorum’umuz da, Erzincan’ımız da hatta ötesi de bu hizmetten bu yıl ortalarında hizmete açacağımız Yüksek Hızlı Tren konforuyla seyahat etme imkanına sahip olacaklar. Hayırlı uğurlu olsun diyelim” dedi.

İHA

Yorumlar (32)

tolga 4 Yıl Önce

Allah razı olsun sayın bakanım. Biz deliceye kadar otobüsle gider ordan hızlı trene bineriz. Yada Yozgata otobüsle gider trene bineriz. Kırıkkaleden Çorum hattını yapmaya gerek yok boşuna masraf.. Birde sizden ricam Yozgat havaalanına gidecek uçak Çorum üzerinden geçerse iyi olur biz Çorum üzerinde paraşütle atlarız.. Pilotun Çorum üzerinden geçiyoruz diye anons yapması yeterli...

Hikaye 4 Yıl Önce

Bakan iyi hikaye anlatmış faydalanmak nedemek corumlu Sivasa gitmek isterse ankaradan trene binecek diyor yada trenin geçtiği ilden binerek faydalanacak diyor. Anlayacaginiz Hikaye uzun yani

Mehmet 4 Yıl Önce

Çorumlu uçaga binmek için merzifona trene binmek için kırıkkaleye gidecek inşAllah çorumlularında bu imkanlardan yararlanmak için başka şehirlere gitmesine gerek kalmıyacagı günleride görecez

Tosun 4 Yıl Önce

%300 zam deniyor. Zam geldi. Kalsın boşver. Tadını yıllarca İçanadolu insanımız aldı gerçekten çok güzel keşke uygun fiatı devam etseydi. Ha yatırım olsun Çorum atlanmamalı mitlaka raymı sistem Çoruma gelmeli.

Hüsam 4 Yıl Önce

Şaka gibi bari dalga geçme sivaslıda Ankarayı kullansaydı ne gerek vardı

corumsever 4 Yıl Önce

Geç bunları dostum.Nereye giderken faydalanacagiz o trenden

Salih 4 Yıl Önce

Sayın bakan resmen dalga geçmiş Çorumlularla.Sayın bakan seçim öncesi Anitta otel de havaalanı sözü vermiştin.Onda da dalga geçtin.Unutmadik.

abdullah 4 Yıl Önce

Yazıklar olsu. Yalan söyleme bari. bu herif bakanlıktan alınmalı .adam bizle dalga geçiyor.

Çorumbey 4 Yıl Önce

Havaalanı fizibilitesi ne oldu, bu bakan da Trabzonlu, Çorum'a çalışacak hali yok ya, kendi havaalanlarını yeniliyorlar Çorum'a gelince bizi enayi yurduna koyuyorlar.

Bekir 4 Yıl Önce

Anittada da havaalanı için söz vermişti, yalana alışmışlar

PEKİ YA İNEKLER? 4 Yıl Önce

Biz Çorum lular olarak faydalanırız mesele değil . Peki Çorum un İnekleri de faydalanacak mı? Onların hakkı değil mi Tren geçerken bakmak şöyle güzel geviş getire getire.

Ozcorumlu 4 Yıl Önce

Allah razi olsun demiryolunu sayende gorecegiz insAllah yalniz deliceye nasil varacaz deliceden tren bizi terkediyor oraya atla essekle variriz cok sukur safiz biz ne derseniz inaniriz

Ömer Oğuz 4 Yıl Önce

Şu Çorum ne zaman gün yüzü görecek? Hadi treni, uçağı geçtim de ne zaman gün yüzü görecek? Trafik ayı çile, yoksulluk ayrı çile üstelik Türkiye'nin en zengin sayılı iş adamlarını barındıran, çevre illerin toplam ihracatından daha fazla ihraç ürünleri satabilen bir memleket ne zaman gün yüzü görecek? Mustafa abiciğime en derin saygı, hürmet ve muhabbetlerimle.

Neden olmasın 4 Yıl Önce

Çorum merkezden Yozgat'a hızlı tren için ilave bir hat yaparsanız olabilir.Çorum halkı hızlı tren hattı beklemek yerine by-pass çözümü ile başta Ankara olmak üzere diğer kentlere ulaşabilir.

Dürüst 4 Yıl Önce

İstanbul havaalanına da en az 30 km İstanbul içinde incelemek lazım yinede 80yilda yapilmayanlar yapiliyor

ak partili 4 Yıl Önce

yeter milletin aklıyla dalga geçmeyin asalak yerine koymaktan vazgeçin artık.

Dürüst 4 Yıl Önce

İstanbul havaalanına da en az 30 km İstanbul içinde incelemek lazım yinede 80yilda yapilmayanlar yapiliyor

Samsunlu 4 Yıl Önce

Söyleyene değil söyletene bakın.... Günü kurtaralım diye kim söyletti acaba?

Dürüst 4 Yıl Önce

80yildir nerede idiniz destek olun Devlete Devlet bizim insanlarımız da zeki çalışalım projeler üretelim okul öncesi çocuklarimizin robotik kodlama yapıyor robotlar yapıyor teknolojiye bilime katkıda bulunmaya çalışıyor

Ahmet 4 Yıl Önce

Nası yani?

Bilmiyorum 4 Yıl Önce

Bakanın söylediklerini kimse anlamamış. Çorumlu olup sivasta ikamet eden ankara ya hızlı trenle gidebilir ua da Çorumlu olup ankara'da ikamet eden sivasta işi varsa hızlı trenle gidebilir bu da demek oluyor ki Çorumlu da hızlı tren den faydalanacak. ????????

Çorumlu azda olsa sorumlu 4 Yıl Önce

Çorum belediyesi bunu fırsata dönüştürebilir: Sivas hızlı tren hattı na turlar düzenleyerek çorululara tren geçişimi seyrettirebilir. ????????????

tarek 4 Yıl Önce

Sayin...hemserillilerim Allahtan tasimali sistemle cocuklari okumak icin komsu illere gondermiyoruz...ŞIMDILIK

Mustafa 4 Yıl Önce

Resmen dalga geçiyorlar memleketimizle

Ahmet 4 Yıl Önce

Söylediklerinize katılıyorum arkadaşlar. Sizde yeni Stadyum da uzun uzun top oynarsınız. Ne dersiniz ha ??

Rasim 4 Yıl Önce

Ankara ya gitmek için lütfen Kırıkkale ye gidiniz arkadaşlar Dayı sen bizimle kafamı biliyon kamera şakasımı bu

Çorumlu19 4 Yıl Önce

Yozgata otobüsle ordan ankaryamı :)) hızlısı nerde kaldı bunun birde dalga geçiyor

Halk 4 Yıl Önce

Cehaletimi bağışlayın eşeğe binmek için nereye gideceğiz?

Amasya 4 Yıl Önce

Yalanın bini bin para derlerya

Çorumtren 4 Yıl Önce

Oy verdik ya. Şimdi hakarete uğruyoruz. Tepki vereceğimize hiç ihtimal vermiyorlar demekki.

Has usta 4 Yıl Önce

Benim corumlu kardeşlerim biz corumlu olarak neden hava alanı demir yolu gibi büyük hizmetler alamiyoruz

Pusat 4 Yıl Önce

Çorum adeta Türkiyenin görmezden gelinen kayıp Şehri gibi.Hangi hizmet olursa olsun etrafından dolaşır Çoruma uğramaz.Anlaşılmadık birşey. Çoruma birisi sağlam bir beddua etti galiba.Haritadan da kaldırında olsun bitsin.Bukadar yakından geçen tren neden Çoruma bir istasyonla bağlanmaz.Çorum bu ülkenin üvey şehrimi neden bukadar görmezden gelinir anlaşılır gibi değil.Tarih 3 Ekim 2020 Proje bitmek üzere hat açılacak ama üvey evlat Çorum yine havasını alacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.