habercim19.com özgür haber özgür yorum

‘ATT’ler için adım atılmalı’

GÜNDEM

Türk Sağlık Sen İl Başkanı M. Fatih Gök, Acil Tıp Teknisyenlerini (ATT) kutladı.


Türk Sağlık Sen İl Başkanı M. Fatih Gök, Acil Tıp Teknisyenlerini (ATT) kutladı.

22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Günü nedeniyle açıklama yapan Gök, “Türk Sağlık-Sen olarak Acil Tıp Teknisyenleri Günü’nde sorunların çözümü için bir adım atılmasını bekliyoruz.” diyerek şunları kaydetti;

“Ambulansların kurşunlandığı, bıçakla yaralama ve darp vakalarının yaşandığı bir çalışma ortamında hizmet üretiliyor. Ambulanslara 3 bin taşeron şoför alımı ihalelerinin gerçekleştirilmek istendiği bir dönem yaşanmakta ve bu uygulamanın yaygınlaştırılmak istendiği de açıkça görünmektedir.

Acil sağlık hizmetlerinde de ucuz iş gücü ve kuralsız çalışma gibi bir düzeni kurmak isteyenlerin uygulamaları, Kıyafet vermemek gibi temel ihtiyaçlarda hala sıkıntı yaşanması, ambulans kazalarının önüne geçilememesi, ağır iş yükü, yetersiz istihdam Ambulansların ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarının fiziki mekânlarının uygunsuzluğu gibi birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Tüm bu zorluklara ve sıkıntılara rağmen hizmet üretmeye çalışan cefakâr Acil Tıp Teknisyenlerinin sorunlarının çözümü için adım atılmalı ve talepleri yerine getirilmelidir.”



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.