habercim19.com özgür haber özgür yorum

Bakan'dan Çorum için flaş açıklamalar

GÜNDEM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Çorum'a dair projeleri açıkladı. Projeler oldukça heyecan verici

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çorum’da gerçekleştirdiği bir dizi toplantı ve incelemelerin ardından Valilik’te flaş açıklamalar yaptı.

Beraberindeki heyetle basın açıklaması yapan Bakan Kurum, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı, Akıncı Kışlası çevresinde Yeni Çorum Projesi, Arasta Sağlıklaştırma, Şehir Meydanı sağlıklaştırılma projesi, Kale çevresi kentsel dönüşüm, Sılmkent TOKİ projesi ve ilçelere yapılacak destekler konusunda önemli bilgiler verdi. Bakan Kurum, "Çorum’u marka şehir haline getirecek adımları atıyoruz." dedi.

İşte o açıklama:

YENİ ÇORUM

Akıncı Kışlası Erzurum Dede alanında 1 milyon m2 alanda Yeni Çorum kurulacak. Yeni Çorum Projesi cami merkezli olacak, içinde millet bahçeleri, turizm ve ticaret aksı ve kamu binaları bulunacak. Çorum Belediyesi, hazine ve şahıs mülkiyetindeki alanları birleştirerek yatay mimari bir şehir oluşturacağız. Bu şehir Türkiye’de örnek gösterilecek.

VALİLİK EK BİNA YIKILACAK

Valilik ek binası yıkılacak. 10 dönüm alan üzerindeki binanın yıkılmasıyla oluşacak arsa Kadeş Barış Meydanı ile birleştirerek vatandaşın hizmetine sunulacak.

ESKİ STAD PROJESİ

Çorum’da yeni stadyum yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokolle eski şehir stadı belediyeye geçti. Eski stadı hazine mülkiyetine aktarıyoruz. Eski stadın arsasına eş değerde bir hazine arazisini belediyeye veriyoruz. 56 bin m2 alanı kapsayan eski stat alanında Çorum’un ismine yakışır şekilde millet bahçesi, TOKİ eliyle millet kıraathanesi, Çorumlu’nun 24 saat vakit geçireceği spor ve dinlence alanı yapacağız. Aynı zamanda 1000 kişi kapasiteli kongre kültür merkezi yapılacak.

KALE’YE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm çalışmalarını etaplar halinde yerinde ve gönüllü olarak vatandaşlarla birlikte yapacağız. Kale çevresinde 21.2 hektarlık alanda, 1280 hak sahibinin bulunduğu dönüşümü gerçekleştireceğiz. TOKi Kale bölgesi için 500 adet özel konut üretecek. Vatandaş isterse bu konutlardan, isterse bedelini alacak. Kale’nin siluetine zarar vermeyecek şekilde dönüşüm projelendirmesi yapacağız.

ŞEHİR MEYDANI PROJESİ

530 bin Çorumlu’nun ihtiyacını karşılamak üzere Arasta, Saat Kulesi, Taş Bina, belediye ek hizmet binası ve bu tarihi yapılara bakan binaların cephelerini iyileştirmek adına gerekirse kamulaştırma yapacağız. Arasta sokakları sağlıklaştırılacak. Saat Kulesi cephesi iyileştirilecek. Yaklaşık 17 milyon liralık proje yapılacak. Belediye hizmet binası ileride yıkılacak. Bakanlığımız, İller Bankası ve belediye bu işleri ortak yapacak. Çorum’un 7 bin yıllık tarihine yakışır şekilde şehir meydanı projesi hayata geçirilecek.

SILMKENT PROJESİ

Merkez Silmkent’te TOKi tarafından hazırlanan projenin yıl sonuna kadar yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Kısa zamanda vatandaşa teslim edilecek.

Yorumlar (21)

İskilipli 4 Yıl Önce

Sayın bakanımız Coruma hoşgeldiniz. İhale ile yapılarak teslim edilen ancek tesliminden kısa züre sonra gjçük meydana gelen ve 12 aydır göçüıtn yapımı beklenen CARKIRI İSKİLİP YOLU ( İSKİLİPE 7 9 KM mesafedeki) yapımı bekliyor. Hattta göçüğü bğdek yolda çukuryar dluşmakta yamalar yapımı meöcut. Yenu yapıldı inanılmaz. Yardımlad toplanarak yapımına başlanan İskilipdeki yüksek okul binası 4 yılı geçti yapımı neden bekleniyor. Stad karşısında kuran kursu beklenuyor daha var ama bunları bur hallettirseniz. Sayın bakanım duy sesimizi.

Kenan 4 Yıl Önce

Konyada belediye öncülüğünde konut yapı kooperatiflerinin behzeri Çoruma uygulanmalı. Konut üretimi artar inşaat canlanır faiz ödemeden konut sahibi olunur

ARASTA YENİ BELEDİYE AT BİNİCİLİĞİ 4 Yıl Önce

ÇORUM BELEDİYESİNİN ETRAFINDAKİ ESKİ YAPILARI DEVANE TOKİ GİBİ TOKİLEŞTİRİN O HARABE GÖRÜNTÜ GİTSİN ARASTAYI YERİN ALTINA ALIN AT BİNİCİLİK TESİSİNİN YOLUNU YAPIN

hasan 4 Yıl Önce

hep eller biryeri gösterirken fotoğraf çekmek gazetecilik sırrı herhalde

ek bina 4 Yıl Önce

ek bina ile kadeş meydanı birleşecekse yer altı geçidi yapın üstten birleştirin.

osman 4 Yıl Önce

arasta sit alanı olabilir tarihi alan öyle yıkım dikeyim olmaz. acemi birliği tamam oradan para gelsin esnaf ayakta dursun da esnafa gelecek ekmek alacak aile için de fabrika falan düşünseniz? hep mi hazıra konma mantığı çorum sanayisi gerilemeye başladı. biraz üretim.

leblebici 4 Yıl Önce

çorum yakında yozgata bağlı bir ilçe olacak. Millete gaz verip durmayın.

sinan efendi 4 Yıl Önce

yine flaşlar patlamış, güzel fotoğraflar devamını bekliyoruz.

Salih 4 Yıl Önce

Projeniz de Akşemsetinden Farabi caddesinden saat kulesine yol açılmassa bir işe yaramaz.Çöplüğüde esnafı mağdur etmeden kaldırın gitsin.Şehrin en kötü görüntülü olan yeri.Ayakkabıcılar arastasıda güpür hamamıda öyle.

AliOsman 4 Yıl Önce

Hiçbir şey Çorum’a katma değer kazandıracak bir proje değil Çorum iş olanaklarını artıracak proje istiyor gezilip oturacak park çok Çorum da

Don Kişot 4 Yıl Önce

Yani burda Şehrül Eminimiz diyorki; Alperciğim Zahirciğim ne seninle nede sensiz. Zübeyir sende şöyle yakınıma dur, kadrajdan çıkma.

Fabrika 4 Yıl Önce

Acaba birgün de 5000 kişinin çalışacağı bir fabrikanın açılışı olur mu

Ortada vatandaş yok. 4 Yıl Önce

Bak fotoğraflara,ortada bir sade,kendi halinde bir vatandaş var mı?Her tarafta siyasetçi var.

Hayal/et Fabrikası 4 Yıl Önce

Olmaz.Beş bin kişinin çalışacağı bir fabrika için kim, nasıl, hangi tarihte yatırım yapacak? Fabrikada ne üretilecek?

Mehmet 4 Yıl Önce

Mimar Sinan mahallesi eski asansörsúz eski binalardan geçilmiyor.neden birşeyler yapılamıyor

Çevre 4 Yıl Önce

18 yıllık iktidarda keşke 1 bakan Çorumlu olsaydı ...

Çorumlu 3 Yıl Önce

Yeni hastahane nereye yapılacak,onun pronjesi belli değil. Şimdiden çürümüş vaziyette,10 yıl sonrasını düşünsenize! Bırde esnafı bitmiş bir şehir asla kalkınmaz. Şu an bütün destekler büyüklere,küçükleri bitirmesi için adeta çırpınıyorlar.Bim,A101 Şok bunlar yetmez gibi birde şehir içime Güneş gros. Oyları da artık onlardan alırlar!!!!

Mustafa 3 Yıl Önce

Bina bina biz çocuklarımıza iş sahasıistiyoru

Çorumlu 3 Yıl Önce

ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. UYUMAYA DEVAM ÇORUM

Çorulu 3 Yıl Önce

ÇORUM,U YOZGATA BAĞLAYIN YOZGATIN İLÇESİ OLALIM O ZAMAN DAHA ÇOK YATIRIM GELİR.

Hasan 3 Yıl Önce

Çorum iline hangi yatırım var sayin bakan çok açıklama yapmış sayin bakana sormak lazım hızlı tren projesi nerde kaldı havaalanı nerde kaldı sanayisi güçlü bir il olan corum ili adeta yok sayılıyor sonra ne oluyor bir kaç millet bahçesi yok efendim kent meydanı gibi corum halkıni kandirdiklarini itiraf ediyorlar bu ildeki insanlar yüzde 64 oy oranı ile iktidara yakın olduklarını belli ettikleri halde sayin cumhurbaşkanı dahi bu ili yok saydı. Cumhur başkanı yardımcısı sayin fuat oktay yozgatlidir ve butun yatirumlar yozgata çekildi sormak lazim sayi8n c7mhurbaskani gecmis iktidarlar gibi sizde ÇORUM ilini yokmu sayıyorsunuz ve sadece secim zamani gelunce hayali vaatlerle çorum halkini kandırmakla elinize sadece seçim yuzdesimi memnun ediyor sizleri. Yaziklar olsun bu ilin vekillerle ve lanet olsun böyle vekillere nokta

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.