habercim19.com özgür haber özgür yorum

Belediye maske üretiyor

GÜNDEM

Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi'nde maske üretimine başladı.

Çorum Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında başladığı maske üretiminde kapasiteyi artırdı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında her vatandaşın kullanması gereken maskeleri, Çorum Belediyesi ekipleri Buhara Kültür Merkezi’nde üretmeye başladı. Maske üretimi yapan makineyi tedarik eden Çorum Belediyesi, hijyen kurallarına uyarak 1 günde 5000 maskenin kumaşını dikime hazır hale getirmeyi hedefliyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bu mücadeleye her geçen gün yeni uygulamalar ekliyoruz. Birkaç haftadır araştırdığımız bir maske üretim makinesini bugün itibariyle şehrimize kazandırmış olduk. Şehrimize hayırlı olsun. Makinemiz, saatte 1500 maske kumaşını dikime hazır hale getirme kapasitesine sahip. Şu an bizim dikim kapasitemiz 5000 olduğu için günlük 5000 maske üretimiyle işe başladık. Ama süreç içerisinde bu kumaşların dikimi konusunda sivil toplum örgütleri ile gönüllüleri devreye sokarak bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Biz dur durak bilmeden çalışıyoruz; hemşehrilerimizden tek isteğimiz evlerinde kalmaları. Bize güvensinler ve tedbirlere uysunlar.” dedi.

Yorumlar (9)

adsız 4 Yıl Önce

Tebrikler.Hayırlı bir çalışma.Birde hane hane dağıtma imkanınız varsa mükemmel olacak.

Mertçe 4 Yıl Önce

Su faturalarında alınan vergileri düşününce belediyenin bu yaptığı teşekkürü bence hak etmiyor sadece görevlerini yapıyorlar onuda çoğu kez eksik.

Zeynep 4 Yıl Önce

Tebrikler başkanım maske bulmak zor bu maskeleri belediyenin kültür merkezlerinde ücretsiz dağıtımı olsa insanlar mağdur olmasa maske konusunda

Feylosof 4 Yıl Önce

Belediye üzerine düşen vazifeyi yapıyor teşekkürler

Sadece akp lilere mi dağıtılacak 4 Yıl Önce

Belediye akp yi desteklemedigim için ekmeğimle oynadıkları için merak ediyorum acaba maske de sadece akp liler için mi üretiliyor?

Ahmet 4 Yıl Önce

Zeynep hanıma katilmıyorum.O zaman izdiham olur.evlere dağıtılması lazım

Yasemin 4 Yıl Önce

abddoktoruna maske eldiven istemeyin diye belge okuyor,iken ingilizdoktoru çöp poşetlerini maske önlük yapiyorken. Ülkem insanına helal olsun, elleriniz dert görmesin , dünya ahiret karşılığını görün İnsALLAH

Dürüst 4 Yıl Önce

abdavrupa ülkeleri birbirlerinin maskelerini çalıyorlar , doktorlarına maske bulamıyor iken Ülkemin güzel insanları, maske üretmek için çalışıyor ALLAH bin kere razı olsun

Recep 4 Yıl Önce

Komik. Kurs hocasına zorla maske diktiriyorlar. Makina almışlarmış, kumaş da aldın mı. Çiçekçilerin çiçek sardığı bi işe yaramaz kumaştan maske dikiyolar, sonra insanlar maskem var diye güveniyo.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.