habercim19.com özgür haber özgür yorum

Herşey güllük gülistanlık öyle mi?

GÜNDEM

Eski başkan Muzaffer Külcü'nün Yeni Çorumspor'un başarısı ile ilgili yazdıkları bize geçmişi hatırlattı

MUSTAFA DEMİRER

Eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, birkaç gün önce sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Yeni Çorumspor’un başarısına dikkat çekti, ardından kamuoyuna ince bir göndermede bulundu.

Dikkat çeken mesajına Ziya Paşa’nın ‘Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz, Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde’ sözleriyle başlayan Külcü, kendi döneminde yapımına başlanan, bitme aşamasına gelen ancak henüz teslim edilemeyen yeni şehir stadı ve Gıda Toptancılar Sitesi’nde faaliyete geçen Çorumspor Sosyal Tesisleri’nin görsellerini paylaşarak, büyük harflerle “Muhteşem tesisler ve muhteşem şampiyonluk Çorum’umuza yakıştı.” ifadelerine yer verdi.

Külcü’nün mesajını görünce ister istemez konunun geçmişi hatırımıza geldi. Sayın Külcü, bu şehirde yaşayan bir Çorumlu olarak 2. Lig mutluluğunu hissediyor olabilir ancak geçmiş ve gerçek kendisinin mesajında dile getirdiği gibi güllük gülistanlık değil elbette.

NE OLMUŞTU?

Belediye Başkanlığının ikinci dönemini tamamlamasına bir yıl kala görevden alınan Külcü’nün adı, projelerinin yanı sıra herkesin malumu sık sık Çorumspor’la ilgili de konuşuldu.

Türkiye genelinde 40’a yakın kentte şehir stadları TOKİ Başkanlığı’nca Ankara’nın kaynakları ile yapılırken, Külcü yönetimindeki Çorum Belediyesi Çevre Yolu üzerine şehir stadı ve İskilip Yolu’na spor salonunu belediye kaynaklarından finanse etti. 68 dönümlük Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ve müştemilatını da altı ticaret, üstü 20-25 katlı rezidans konut imarıyla ihale usulü satarak belediyeye gelir elde etmek istediğini savundu. Çorumlu’nun yoğun tepkilerine rağmen eski stat alanının ihalesini yaptı, ancak ihaleyi alan firmanın talebi üzerine iptal etti, yeniden ihaleye çıkmayı ise göze alamadı, tartışmalı konuyu bir süre soğumaya bıraktı. Ve sonuçta görev süresi yetmedi.

Külcü görevden alındıktan kısa süre sonra, her şeyin yolunda gittiği düşünülürken, genel ekonomik dalgalanmalar baş gösterdi. Çorum Belediyesi’nin ekonomik kriz yaşadığı iddiaları konuşulmaya başlandı. Külcü’nün döneminde büyük yatırımların yapımını üstlenen bazı firmalar ara dönemde maliyetlerin katlanarak artması üzerine zarar etme riskiyle karşılaşınca tasfiye talep etti. Bir taraftan da ödeneklerde kısıtlama oldu. Zeki Gül başkanlığındaki belediye yönetiminin de yaşanan krizi iyi yönetemediği ileri sürüldü.

BUGÜNKÜ DURUM

Yerel seçimlerden sonra Halil İbrahim Aşgın işbaşına geldi. Çorum Belediyesi’nin bugün mali tablosunun çok iç açıcı olduğu söylenemez. Bazı ödemelerin kredi ile karşılandığı, seçim öncesi merkez nüfusunun köylere kayması ve bazı borçlardan dolayı İller Bankası istihkaklarının azaldığı ifade ediliyor. Başkan Aşgın, yeni yapılan şehir stadı ve spor salonunu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredip belediyenin harcadığı kaynağı (150-200 Milyon TL) yeniden kasaya alarak kurumun mali tablosunu kısmen rahatlatmayı, bir yandan söz verdiği projeleri hayata geçirmeyi, diğer taraftan da rutin belediyecilik hizmetlerini yerine getirmeyi hedefliyor. Hatta stat ve spor salonunun devri ve harcamanın belediyeye iadesi için birkaç kez Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile heyet halinde görüşmeler de yapıldı.

SADEDE GELİRSEK

Eski başkan Muzaffer Külcü’nün tüm iyi niyetli ikazlara rağmen başta şehir stadı ve spor salonu olmak üzere bazı projelerini merkezi hükümet yerine Çorum Belediyesi kaynakları ile yapma ısrarı, hemen akabinde ekonomik dalgalanmanın çok önemli etkisi, ara dönemde göreve atanan başkanın yetersizliği gibi nedenlerle bugün yerel yönetim ekonomisi, dolayısıyla belediyeden hizmet alan şehir insanı problem yaşıyor.

Sayın Külcü’ye hatırlatmakta fayda var; Yeni Çorumspor’un 2. Lig’e çıkması ile kendi döneminde yaptığı tesisler arasında bağlantı kurması hakkıdır elbette. Ancak diğer taraftan da bugün Çorum, önemli ölçüde Külcü’nün neden olduğu başka bir çıkmazla karşı karşıya. Bunu da kabullenmek ve çıkış çareleri aramak gerekiyor.

Yorumlar (39)

Yoksa 5 Yıl Önce

New york a bile başkan olabilir.

Realist 5 Yıl Önce

Zaten devletin yatırımları Amasya Yozgat gibi metropol şehirlere gidiyor..adam da demiş ki ben de devlete ihtiyaç duymadan kendi özbütçemizden yaparım demiş, çok mu yani..sabredilse yeni bir Eskişehir olabilirdi bu güzel şehrimiz.

Yiğit 5 Yıl Önce

Bu çorum basınında Elvan Yılmaz ile seni tek geçerim Mustafa Demirer. Adamın dibisiniz. Siz de olmasanız gerçekleri doğru anlatacak kimse yok. Allah yar ve yardımcınız olsun.

İstanbul’daki Çorumlular 5 Yıl Önce

Madem belediye devletin yapması gereken yatırımları yapıp kaynağını eritiyor cepten yiyerek, o vakit şu havaalanını da yapsın da tamam olsun tam olsun, nasılsa devlet Yozgat Tokat’a Amasya’ya yatırım yapıyor bölge iller arasında, zaten merkezde oy da sırf bu yüzden düştü, daha da düşecek, hele Yozgatlılar yerde görsün de uçağı, o zaman..

Betoncu 5 Yıl Önce

Kolay değil tabiki anlıyorum sizi Çorumun her yerine beton dökmüşlügünüz var.Uzmanı olduğunuz ve sektörünüz olan betonculuk olunca açıklama gereği duyuyor insan.Hiç kimse sizin hakkınızı yiyemez gerçekten Çorumun nerdeyse yarısına yakın yapılan binalarda hem belediye başkanı olarak hemde bizzat döktüğünüz beton yaptığınız binalarda emeğiniz var.

İlginç 5 Yıl Önce

Çok ilginç habercim19 külcüye eleştiride bulunmuş. Ahir zaman. Günün en şok haberi bu.

YAŞAR 5 Yıl Önce

Mustafa cığım her zamanki gibi güzel ve doğru tesbit.

Habercim Okuru 5 Yıl Önce

Sayın Mustafa Abim, Allah böyle başkanların şerrinden bu şehrimizi ve benim gibi gariban hakkı yenen, sigortası yapılmayan, bedava aylarca çalışan insanları korusun.. Rabbime havale ediyorum bu başkan olacak adamı. Bir de çıkmış hukuk adamıyım diye ahkam kesiyor. Neyse çok lafım var lakin burası yeri değil. İki dünyada da yakası bir araya gelmesin Külcünün. Benim yaşadıklarımı bir Allah biliyor bir de bazıları... Abi rica ediyorum yorumumu yayınlayın, yayınlayın da belki biraz düşünmeye sevk eder şu haberde ismi geçen şahsı. Adını ve soyadını dahi ağzıma almak istemiyorum.

Xx 5 Yıl Önce

Ne güzel yazmışsınız ????????

Alper 5 Yıl Önce

Maliye memuru musun ?? Belediyenin borcunu harcını belediye başkanlığına aday olanlar dahi bilemedi ki sen nerden biliyorsun ??? Çoruma stat, spor salonu belediye tarafından yapılmış ise bu başkanın değil, devlete yaptıramayan vekillerin sorunudur. Sayın Külcü Çorum un gelmiş geçmiş en iyi başkanıdır. Dedikolar yargının işidir.

Lüzumu var mıydı 5 Yıl Önce

Stat,İHL,spor salonu v.b. inşaatlar ilgili bakanlıklar tarafından yapılması gerekirken,Külcü'nün (Belediye) inisiyatifi ile yapılması Çorum halkının bir bölümü tarafından manidar karşılanmıştı.Lakin kimse dinlenmedi ve belediyeden ciddi kaynak çıkışları oldu.Şimdi ortada bir şampiyonluk var ve eleştirileri hafifletmek,şampiyonluğa ortak olmak ve ismini parlatmak maksatlı açıklamalar yaptığı kanaatindeyim.Ne diyelim.Tarih kendisini de bir gün gelecek değerlendirecektir.Tabi ki menfi yönde...

Ahmet 5 Yıl Önce

Stadı merkezi hükümet yaparsa ihaleyi alan farklı, belediye yaparsa farklı olurdu. İnşaat maliyetlerinin artmasından bahsetmişsiniz de 3 katına çıksa dahi şu ana kadar harcanan para benzer büyüklükte yapılan stad maliyetlerinin 4 katını bulmuş durumda. Bu nasıl oldu acaba?

Başkanlık 5 Yıl Önce

Portland kentine de başkan olabilir mi?

Realist 5 Yıl Önce

Kültüyle salladığınızı göreceğimiz günlerde varmış,eski yandaş...şok şok şok..

Kent meydanı 5 Yıl Önce

Eski sağlık,Tekel ve Özel idare binalarının olduğu yere yapılan taş ve betondan oluşan,ağacın,yeşilin ve çiçeklerin olmadığı alan var ya,alanın tam orta yerinde çökme var.Otopark kısmına geliyor sanırım.Burası da Külcü zamanında yapılmadı mı?

Başkentten 5 Yıl Önce

Portland çimentonun başkentidir.

Corum 5 Yıl Önce

Doğruları sizin gibi cesaretli yazanları görünce memlekete olan ümidimiz artıyor.

Okur 5 Yıl Önce

Çok güzel tesbitler. :(

Mustafa 5 Yıl Önce

Yiğidi öldür ama hakkını yeme! Ayrıca, bu eleştiri Külcü Başkan iken yazılmalıydı, yazdıysanız nıradan paylaşmanızı rica ederim Mustafa Bey.

sezer 5 Yıl Önce

Realist adlı kardeşime aynen katılıyorum.Bu stad yapılmasaydı devlet yaparmıy dı acaba.Hele birde Çoruma

KARADENİZ 5 Yıl Önce

Daha çokkkk arayacağız biz Külcüyü. Bekleyin görerürüz. İnşaAllah yanılırızda memleket iyi olur

borç yiğidin kamçısı ama..... 5 Yıl Önce

hem külcü hem de ara dönem başkanı belediyede para bırakmadı. bugün belediye harıl harıl para arıyor hem söz verdikleri projeler hem de rutin işler için, her yıl ramazan ayının ilk 15 günü evlere giden GIDA YARDIMI PAKETLERİ bile bu yıl tam anlamıyla ulaştırılamadı. RAMAZAN BAYRAMI geldi hala gıda yardımını alamayan aileler var. çünkü ihaleyi alan firmanın hala yardımları teslim etmediği konuşuluyor. gelen yardımların büyük bölümünün de kendi yoksulumuzdan önce suriye ve ıraklılara gittiği konuşuluyor.

Yavuz he he 5 Yıl Önce

Yav hehehe bırak şimdi stadı mıtadı. Reis seni niye görevden aldı. Bırak çorum batsın bizler aç kalalım sen o güzel canını sıkma. Seni reis niye görevden aldı sen onu söyle.Bıraktığın iyi kötü miras ne varsa ortada kafası basan vicdanı olan görür konuşur. Seni reis niye aldı sen onu söyle

Ali 5 Yıl Önce

Mustafa bey güzel bir yazı kaleme almışsınız tebrik ederim. Külcünün bu tesisleri beklediyenin öz kaynaklarıyla yapması çok büyük hata ama bir o kadarda dönemin il başkanı ve milletvekillerininde hatası. Toki her ile yapıyor çorum umuza neden yapmasın. İstemek talep etmek önemli. Neden girişim yapmamışlar genel bütçeden yapılması için. belediyenin mevcut borç durumundan da zeki gülün büyük hataları var. Düzgün yönetemedi bütceyi

kpt 5 Yıl Önce

güzel bir yazı, daha ne denir ki?

Yavuz he he 5 Yıl Önce

Yav hehehe bırak şimdi stadı mıtadı. Reis seni niye görevden aldı. Bırak çorum batsın bizler aç kalalım sen o güzel canını sıkma. Seni reis niye görevden aldı sen onu söyle.Bıraktığın iyi kötü miras ne varsa ortada kafası basan vicdanı olan görür konuşur. Seni reis niye aldı sen onu söyle

Vatandaş 5 Yıl Önce

Helal olsun Külcüye , merkezi hükümetin yapamayacağını bildiği için belediye ye yaptırıp Çorum a iki tane devase eser bıraktı teşekkür ediyorum bir sporsever olarak

salih 5 Yıl Önce

Sayın külcü yapmasaydı.Ne stad ne kentpark olur du.Anlayın artık.Gelmiş geçmiş en iyi hizmet etmiş başkan.Diğerlerini de gördük.Nankörlük etmeyin.

Utanmazsanız!!! 5 Yıl Önce

Külcü'yü yeniden başkan yapın utanmazsanız. Babasının cebinden mi yaptı Külcü efendi. Başkanlığa geldiğinde herkesin malumu Külcü efendi. başkanlıktan alındığında Çorum'un en zengini oldu. Daha mı bu adamı savunan var yazık bu millete ve gazetecilere.

Hakkı Söyler 5 Yıl Önce

Maalesef, bu şehir böyle şehre ihanet eden bir başkan görmedi. Akparti bunu bildiği için adamı görevden aldı. Ama keşke yargılansaydı.

Hasan 5 Yıl Önce

Mustafa Bey hakkın ve halkın sesidir. Yazının eksiği var fazlası yok

Ah et 5 Yıl Önce

"ayranıyok içmeye, tataravanla gidiyor..." derler atalarımız. Bu kadar hovardaca harcarsanız cezasını bu şehirde yaşayanlar çeker.

Sözüm Meclisten içeri 5 Yıl Önce

Belediyenin okul yaptığına da şahit olduk bu şehirde. Merkez ihl arsasını alıp yolu açabilmek içinmiş diye duydum. Arsayı aldın mı, yok, yolu açtın mı, yok, yeni ihl yi teslim ettin mi, evet. Araba nerde, müşteride, para nerde , müşteride. Süpermen. Şimdi kredi yapılandırma peşinde belediye. Elin stadını toki yapar. Neyse ki eski stadın arsasını kurtardık. Taa Istanbul dan geldi haberi pazarlıkların. Allah salt memleket menfaati için çalışanların sayısını artırıp yollarını açık etsin.

Eser 5 Yıl Önce

Külcü çorumun gelmiş geçmiş en iyi başkanıydı çorum külcüyü mumla arar oldu

Doğrucu 5 Yıl Önce

Gelen gideni aratacak görücez sabredin

Karşı Köyün Delisi 5 Yıl Önce

Mustafa abi rica ediyorum şunu gündeme getirip durmayın, iyi-kötü aklınca gündemde kalıp geleceğe siyasi yatırım yapmak istiyor. Bakın saf bir topluluk diyorki "ama adam çalıştı, yaptıklarına bak" yahu anlatamadığımız bu zaten bu kadar iş olmazsa nerden vuracaktı. Son Sayıştay raporlarından sonra suç duyurumdur. Betoncu döneminin işleri, örneğin yeni Belediye binasının, Külliyenin, stadyumun betonu hangi şirketten temin edilmiştir. Onun görevde olduğu sürece Belediyede ruhsat işi olan müteahhitler, herhangi bir vakfa bağış yapmışlarmı yada inşaat işlerinde betonu serradan almak zorunda bırakılmışlarmıdır. Bunların hepsinin kaydı vardır demi. Umarım yazdıklarımı yayınlarsın abi.

İsmail 5 Yıl Önce

Adamdaki pişkinliğe bakar mısın, utan be utan, insan içine çıkacak yüzün mü var?

Sayıştay'ın Çorum Belediyesi'ne 5 Yıl Önce

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpli-belediye-bir-yil-icinde-yuzde-500-borclandi-yargilanabilirler-236510h.htm

Az bile 5 Yıl Önce

Kulcu nün bu millete yaptığı az bile Allah zulme haksızlığa, hukuksuzluğa göz yuman millete kulcuyu alır, Karadağ verir, Karadağ alır.A. Ceylanı verir. Bu millete az bile insanda toplumda millette biraz adalet anlayışı olur. Biraz hesap sorar millet afedersiniz daş gibi ne sesi çıkıyor ne hakkin ne davasının arkasında duruyor.Gelen diyorki düzen değişecek evet iyi düzen değişiyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.