habercim19.com özgür haber özgür yorum

Japonya ile işbirliği için temaslar

GÜNDEM

Japonya’ya giden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın hafta sonu Çorum’a döneceği bildirildi.

Japonya’ya giden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın, hafta sonu Çorum’a döneceği bildirildi.

Konuya ilişkin Çorum Belediyesi’nden yapılan açıklama göre; Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) yönetimi arasında imzalanan işbirliği projesi kapsamında Japonya’ya gitti.

Türkiye ve Japonya afetle mücadelede iş birliği yapıyor. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında afet ve atık yönetimine ilişkin teknik iş birliği anlaşması kapsamında Türkiye’de farklı bölgelerden seçilen pilot belediyenin katılımlarıyla "Yerel Yönetimlerin Atık Yönetimi ve Kirlilik Kontrolü ve Afet Yönetimi ve Müdahalesi İçin Kapasitesinin Artırılması Projesi" uygulanıyor.

29 Ocak-03 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan proje kapsamında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Japonya’ya gitti. Heyette, Çorum’un yanı sıra Malatya, Tokat, Kırıkkale, Yozgat, Elazığ, Muş ve Gümüşhane belediye başkanları ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve TBB Yerel Yönetimlerden Sorumlu Asbaşkanı Lokman Ertürk yer alıyor.

Katı atık yönetimi ve afet yönetimi alanlarında kurumsal kapasitelerinin arttırılması ve kentsel çevrenin iyileştirilmesi amaçlanan proje aynı zamanda Türkiye ve Japonya arasındaki güçlü dayanışma ve iş birliğinin de somut bir örneği olarak görülüyor.

Türk heyeti bir hafta sürecek proje kapsamında; Afet Azaltma ve İnsan Yenileşme Enstitüsü, Deprem Anıt Parkı, Atık Yönetimi Müzesi ve Sıfır Atık Merkezi’nde incelemelerde bulunacak.

Yorumlar (7)

Vatandaş 1 Yıl Önce

Çorumun geri dönüşümüne sahip çıkılsın. Mahallelerde bulunan atık birikim kovaları ( çöp tenakeleri) kapakları kapanmıyor. tonlarca kağıt, plastik, şişeler belediye faydalanmalı. Kim önce gelirse toplanıyor. Hizmet yatırım olarak geri döner. Bu konu önemli atık ürünler, geri dönüşüm ÖNEMLE DURULMALI.

Doğrucu 1 Yıl Önce

Sayın başkanın gözlemi ve olaylardan sonuca ulaşma yeteneği çok güçlü. İnşAllah Japonya'daki kamu kurumlarındaki sadelikle Japon kalkınması arasındaki bağı görüp, belediye deki harcamaları buna göre düzenler. Tabi gücü etrafındakilere yeterse. Allah yardımcısı olsun.

Gereksiz haber 1 Yıl Önce

Kim bildirmiş , Japonya’dan döneceği tarihi mi açıklamış , saçma sapan bir haber , gidiyor , şu zaman dönecek , dönüyor , dööönnddüüüü … kendini bu kadar önemseme bence

Çorumlu 1 Yıl Önce

Abbas yolcu Halilo...

ÇABUK GELSİN 1 Yıl Önce

çabuk gelsin söz verilen işçi alımlarını yapsın:)

GÖREN GÖZ 1 Yıl Önce

BAŞKAN YANLIŞ İSTİKAMET DE İLERLİYORSUN İLK ÖNCE ŞEHRİN GÖRÜNEN YIKIK VİRANE ŞEHİR SÜİLETİNİ YOL VE GÜZARGAH DÜZENLEMESİNİ YAPMADIKTAN SONRA BEDESTEN ÇADIR. HAN SENİ KURTARMAZ GİDİYORSUN HABERİN OLSUN SENİ KİMSE İYİ ANMAZ......

Çorum 19 1 Yıl Önce

Nasıl bir işbirliği sake (japonların pirinç ve tahıl tozundan yapılan ulusal içkisi) yapmayi mi ogretecekler

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.