habercim19.com özgür haber özgür yorum

Külcü 'EN'leri yaşattı

GÜNDEM

Mustafa Demirer, Muzaffer Külcü'nün istifasını yorumladı

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

mustafademirer1@hotmail.com

Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi doğrultusunda istifa ederek görevinden ayrılması hiç şüphesiz yeni girdiğimiz yılın ilk bomba haberiydi.

ÖVGÜ VE ELEŞTİRİDE ŞİRAZE KAÇIYOR

Olayın sıcaklığından olsa gerek, Külcü’yü destekleyenlerin övgüsü ile karşıtlarının eleştirilerinde ölçü ve şirazenin zaman zaman kaybedildiği görülüyor.

AYLAR ÖNCESİNDEN DEĞİŞİM SİNYALİ

Baş döndürücü gelişmeler siyasetin doğasında var.

Külcü’nün istifasının istenmesi de bu olaylardan biri. Ancak Çorum Belediyesi’nde değişimin yaşanabileceği sinyali aylar öncesinden verilmiş, bu nedenle kamuoyunun büyük çoğunluğu ekonomide olduğu gibi siyasette bomba etkisi yapacak kulisi görüp bekler hale gelmişti. Sayın Külcü’nün de böyle bir sonucu beklediğini düşünüyoruz. Gerek şehrin istikbali gerekse siyasetin önemli bir aktörünün etkilendiği gelişme sonrası yaşanan sessizlik bundan belki de…

Siyasetin çarpıcı olayları karşısında aceleci davranıp sıcağı sıcağına değerlendirme ve yorumlar yapmak yerine, her an her şeyin değişebileceği, 24 saatin farklı gelişmelere sahne olabileceği, taraflar arasındaki güç dengelerinin sonucu etkileyebileceği hesap edilmeli elbette.

Önümüzdeki süreçte Külcü yaptıkları, yapmadıkları ile değerlendirilecek. Bir çırpıda Külcü hakkında birkaç söz söylemek gerekirse; bazı yatırımlardaki planlama hataları bir tarafa, yakın tarihte işbaşına gelen çok sayıda belediye başkanından daha fazla yatırım ve hizmet yaptığını, çıtayı yükselttiğini söylemek hakkın teslimi olur. Diğer taraftan bugüne kadar gelmiş geçmiş belediye başkanları arasında attığı her adımı tartışmalara, spekülasyona, söylenti, dedikodu ve iddialara neden olan başkan olarak da tarihe geçtiğinin altını çizmek gerekiyor. Bu durum sadece kendi kabuğunda ayakta durmaya çalışan küçük bir taşra kenti olmamızdan mı, Külcü’nün şahsından mı, yoksa her ikisinden mi kaynaklanıyor bilemiyorum.

GÖREVE GETİREN İRADE GÖREVDEN ALDI

AK Parti Genel Merkez yöneticilerinin istifa ile ilgili açıklamalarının da kamuoyunu tatmin ettiğini söylemek mümkün değil. Bu durum haliyle çarşı-pazarda farklı yorumlara neden olabiliyor. Konuya dair tek yorumumuz Külcü’yü göreve getiren irade şimdi de görevden el çektirdi. Zamanla her şeyin daha netleşeceği aşikâr.

Siyasetin giderek ısınacağı günler yakında. Bugün ve gelecek günler memleketimiz için hayırlı olsun…

Yorumlar (21)

Hakan Gurbetçi 6 Yıl Önce

Çorum halkına hayırlı olsun inşAllah çorum için daha iyisini yaparlar şehrimiz gerçekten güzel oldu tabiki hatalar vardır mutlaka. Hayırlısı olsun sayın Külcü'ye teşekkür ederiz.

Adil 6 Yıl Önce

Hakta batılda er geç ortaya çıkıyor Allah'tan korkan kuldan utanan siyasiler gelsin artık bu makamlara ve onlar suna lütfen dikkat etsinler liyakat liyakat liyakat

Cokkkkkk en yaşattı 6 Yıl Önce

Boyu yok ama Bayağı bir eni var.Az ve eksik yazmış siniz Mustafa Demirer.Nasip olur da bir gün ihtiyaç olursa.Enlerini çorum halkı fazlasıyla öğrenmiş olacaktır

Adliye çalışanı 6 Yıl Önce

Mahkeme kadıya mülk değil

ismail baş çamlıca 6 Yıl Önce

yazıyorum yazarken yazdıklarım siliniyor ama birilleri burdan tehtit ediyor herkezin aklı kendine salim uslunun paylaşımını bir tercüme ederseniz biz cahiller aydınlanırız

Ali 6 Yıl Önce

Dört yıl önce çocuğunu üniversiteye getiren bir dostumuz çocuğunun mezuniyetinde Çorumu tanıyamadığını çok iyi değişiklikler olduğunu söyledi. İçerde birileri birbirinin ayağını kaydırmaya çalışırken Muzaffer bey çok çalışmıştı. A sami - salim uslular basit işlerle uğraşmaya devam edebilir.

polismemurucemil 6 Yıl Önce

Oraya getiren irade halktı,yani göreve getiren irade almadı!

Cemil Bey'e 6 Yıl Önce

Sayın Külcü'yü Belediye Başkan Adayı gösteren AK Parti Genel Merkezi'ydi. Halk oy vererek gösterilen adayı başkan seçti...Dikkatinize...!

ismail baş çamlıca 6 Yıl Önce

korkmayın kendinizce haklı olduğunuz, kendinizce doğru bildiğiniz şeyleri yazın sizi tanıyan siyasiler önceki olduğu gibi tele bakmazlar en iyi bildiği şeyleri yaparlar

Çorum sever.. 6 Yıl Önce

En Lerini eksik yazmışsınız bence de.. vardır sizin de muhtemelen Bi hesabınız.. bir akpartili olarak yazıyorum.. ak partinin Çorum’da yetiştirdiği siyasi kariyeri en iyi olan kişiyi bir teşekkür bile etmeden , nezaketen 1 yılı dahi beklemeden gönderen üst yönetim kamu vicdanını yaralamıştır.. yaşasın demokrasi yaşasın milli irade .. kına yaksın artık il yönetimi ,yandaş vekiller ve büyük hoca..

MUSTAFA DEMİRER 6 Yıl Önce

Çorum Sever'e... Bizim tek hesabımız gazeteciliğimize halel getirmemek, görevimiz gereği yanlışa yanlış, doğruya da doğru demek.. Başka da hiçbir hesabımız yok...Bizi bilenler iyi bilir...

Çorum sever 6 Yıl Önce

Mustafa Demirer’e.. İnternet haberciiliğinde takip ettiğim tek site olduğunu belirtmek isterim.. habercilik anlayışınızı beğeniyor ve takdir ediyorum.. Ancak son dönemlerde Külcü'ye uzak,Karadağ’a yakın duruşunuz dikkatimden kaçmadı..objektif bir gazeteci olarak bana katılacağınızı bile düşünüyorum açıkçası.. Eleştirmek veya altında bişey aramak için söylemiyorum.. fevkalade Bi hesabınız olabilir ve doğaldır..

MUSTAFA DEMİRER 6 Yıl Önce

ÇORUMSEVER'E Anlaşılan o ki, anlamak istediğiniz gibi anlamaya, görmek istediğiniz gibi görmeye devam edeceksiniz, biz de gazetecilik yapmaya. Birini eleştirmek demek, diğerinin tarafında olmak, ona yakın olmak demek değildir. Gazetecilik yapmak için de ille birinin tarafında olmak gerekmiyor. Bilakis, hiç kimsenin adamı olmadan özgürce haber yapabilmek gerekiyor. Bilmem anlatabildim mi?

ismail baş çamlıca 6 Yıl Önce

daha bende yorum yapmayacagım adam bizi burda yazdıkalrımızla tehtit deyor güya yönetici telefondan biliyormuş ama bi yönetici çıkıp acıklama gereksimi duymuyor ben akpartili olarak yazıyordum bundan sonra isimle yazıyorum bazılarını yayınlamıyorlar çorum timede face ile yazıyorsun müdahale olmuyor

Mustafa Demirer'e 6 Yıl Önce

Külcünün bir çok yanlışını yazdınız eyvAllah. Peki Zeki Gül'ün bir sürü sıkıntılı haberi var neden yazmıyorsunuz. cevap bekliyorum isterseniz haberleri paylaşırım

Çorum sever değil 6 Yıl Önce

Corum severden çok çorum u yemeye çalışanların ağzından Mustafa Demirer gibi bedel ödemiş adam gibi gazetecilere onun bunun adamı demek alçaklıktır.Aslanım senin yiyici abilerin kimse adamcilik yapmak.Adaletsizlik onlarda reis ikisefer başkan adayı yaparken hepiniz reise asiktiniz madem bu kadar saf ve duru ise çok iş yaptı ise niye aldı.Reis üç beş kişinin lafina bakarak başkan alsaydı.2014 de alırdı demekki nane büyük.Sağır sultanlar duydu abileriniz ablalarinizin yaptıklarını sen herşeyi bıraktın. Mustafa Demirer gibi kalemini satmayan paraya tamah etmeyen namuslu insanları mı karaliyorsunuz. Sen git ağa babalarına sor seni niye aldılar diye. Ne kadar nelerin oldu da CB.bu kararı aldı. Hadi canim hadi

Muz sever arkadaşlar 6 Yıl Önce

Corumu degilde Muzu çok sevdiğiniz belli.Şimdi bu arkadaş muzu çok sevdiği için alışmış.Haliyle düşünüyor çok sevdiğim muzu bundan sonra yiyemezsem diye.Çaresizlikten olsa gerek oda ne yapsın Şerefinden işinden hiç şüphe edilmeyecek Sn.Mustafa Demirere saldırmış.Halt etmiş bence bu arkadaş şunu unutuyor bu çorum halkı Mustafa Demirer gibi bir insanı sizin gibi küçük düşünceli muz severlere yedirmez.Başka kapıya hesabı olanlar dün görevden alındı. Madem bu kadar temizlerse gitsinler mahkemelerde kendilerini aklasinlar.

Betoncu sever 6 Yıl Önce

Betoncu sever arkadaş senin işin gücün yok mu.Bak sana bir akıl vereyim.Anladığım kadar sen namuslu hesap kitap yapmayı haksızliği sevmeyen bir arkadaşsın.Sen şöyle yap 9 yıldır Çorum'a ne kadar beton dökmüşler bunun ne kadarı kâr bir hesapla ondan sonra gel birde Mustafa Demirer ne kadar ilan almış masrafı kaç para ne kadar kazanmış. Hangisinin ki çoksa o kadar senin dediğin gibi düşündüğün gibi haksız ve adaletsiz biri olmuştur.

Sami 6 Yıl Önce

Yav ne eni ne boyu yaptığı birşey yok.Adam 9 yıl kendine avanelerine saltanat yaptı.

Çorum severmisin yiyenmisin... 6 Yıl Önce

Sen çorum uygun çok sevme bizim senin sevgine ihtiyacimiz yok.

Hakan Gökmen 6 Yıl Önce

Gerçekten ENNNleri yaşadık siyasi hırs ve koltuk merakı yüzünden yediler adamı bundan sonra gelecek adam el ense yapıp yatacak yani Külcü eziyetini çekti sefasını başkası sürecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.