habercim19.com özgür haber özgür yorum

Kulislere göre Belediye yönetimi

GÜNDEM

Belediye Başkanı Aşgın makama oturdu. Peki yeni yönetimde nasıl oluşacak?

MUSTAFA DEMİRER

Kamuoyu merakla bekliyor, Belediye yönetimi nasıl oluşacak?

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın mazbatasını aldı, makamına oturdu.

Önümüzdeki günlerde yasal süre içinde yeni seçilen Belediye Meclisi toplanarak komisyon seçimlerini yapacak. Bu arada belediye üst yönetimi, yani başkan yardımcıları da belirlenecek.

BAŞKAN YARDIMCILARI VE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ

Kulislere göre, Aşgın’ın kontenjan meclis üyesi listesinden meclise seçilen Muhasebeci Mali Müşavir Lemzi Çöplü ve Av. İsmail Yağbat’ın başkan yardımcısı olmasına kesin gözle bakılıyor. Aynı şekilde kontenjandan meclise giren esnaf Kenan Özüyağlı’nın başkan yardımcılığı yerine meclis üyesi sıfatıyla mesai mefhumu gözetmeden çalışma taahhüdünde bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü’nün de Mimar Fatih Özüyağlı'nın olduğu öğrenildi.

Çorum Belediyesi’nde 4’ü memur, 4'ü seçilmiş meclis üyesi olmak üzere toplam 8 başkan yardımcılığı kadrosu bulunuyor. Şu anda ise asaleten başkan yardımcılığı kadrosunda Turhan Candan, Ahmet Yabacıoğlu, Murat Erdem ve Alper Zahir var. Yani kadronun 4’ü dolu. Halihazırda Aşgın, 4 başkan yardımcısını meclisten atayabilecek. Ancak Aşgın’ın mevcut başkan yardımcıları ile bugünlerde istişare ettikten sonra yönetim kadrosuna son şeklini vermesi bekleniyor.

Bu arada mevcut belediye başkan yardımcılarından Alper Zahir’in görevine devam etmesi yönünde bazı görüşlerin ortaya atıldığı, ancak bu konuda kesin bir kararın bulunmadığı ifade edilirken, istişareler sonrasında mevcut kadroların boşalması halinde dışarıdan uzman ve akademisyen titre sahip Çorumlu bir ismin de başkan yardımcısı olarak atanması gündemde. İlerleyen zamanlarda Belediye’nin bazı birim müdürlüklerinde değişim yaşanabilir.

Yorumlar (20)

TAŞ 5 Yıl Önce

TAŞLARI FAZLA OYNATMA BAŞKAN ... KENAN ÖZÜYAĞLI YOK OĞLU VAR ÇOK MANİDAR.

Corumlu 5 Yıl Önce

Mimar dan özel kalem müdürü olurmu ne alaka.kimin oğlu bu acaba.

Timur 5 Yıl Önce

Alper Zahir bey kesinlikle belediye yönetiminde olmalıdır. Tecrübesi ve müslüman kimliği ile belediyemize katkı sunmaya devam etmelidir diye düşünüyorum. Takdir en büyük olan Allah azzevecelle nindir.

Öz çorumlu 5 Yıl Önce

Bence eskilerin tamamı değişmeli Alper beyin müslüman kimliğine bir şey demiyoruz ama yollar ortada köstebek yuvası gibi yeni yapılan yollar ayda bir kazılıyor yıllardır yol altına ne döşeyeceğini öğrenemedi olacaksa kültür faaliyetlerine baksın

Kenann 5 Yıl Önce

Timur beyt, Alper ZAHİR müslüman da Turhan CANDAN Hıristiyan mı.. Bırak bu işleri

çorumlu 5 Yıl Önce

bütün müdürlerin ve başkan yardımcılarının degişmesi gerekli yeni bir kadroyla çorum daha güzel daha hızlı büyür

Fikret 5 Yıl Önce

Çoruma hayırlı uğurlu olsun. Eski yeni hiç önemli değil önemli olan adaletli hakkaniyetli yönetm. Kamu yararını gözetiyorum derken vatandaşı ezmesinler , hak gaspı yapmasınlar......Allah rızası için hizmet vermeleri gereken mevkiye talip olduklarını unutmasınlar yeter......

Giray 5 Yıl Önce

Bir işin başına ehliyet sahibi kişiler getirilmelidir.Şahsın müslümanlığı ,ibadeti ,sakalı kendisini bağlar.Biraz akıllanmalıyız

Atilla 5 Yıl Önce

Başkanım ekibini kendin getir hesabını sen verecen ben olsam babamın oğlu olsa eski ekibi yenilerim.muzaffer başkanı sevin sevmeyin adam geldiğinde bütün ekibi yeniledi hesabı kendi verdi .

Atilla Reis 5 Yıl Önce

Belediyede 2 dönem başkan yardımcılığı, birim müdürlüğü yapan kim varsa hepsi görevden alınmalı bu uygulama alpere ahmete murata has uygulama olmamalı hepsini kapsamalıdır. Çünkü 2 dönemden sonra hepsi çifte kaşar oluyor.

Nedim 5 Yıl Önce

Arkadaşlar ordu belediyesine Çorumlu bi başkan yardımcısı koyarlarmi bence tüm başkan yardımcıları Çorumlu olsun

Atilla Reis 5 Yıl Önce

Yorumlari Onaylayan arkdaş, hoslarina gedecekleri onayloyorsan, gazeteciliğin gereğini yapmıyorsun demektir.

Sami 5 Yıl Önce

Liyakat esas olmalı. Eskisi yenisi olmaz işin. İlla değiştireceğim diye işi bilmeyen eş ,dost ,akraba ,partili yandaş, idareci yapılmaz. Hak ve hukuk gözetilmeli.

Fikret 5 Yıl Önce

Kafalarına göre kanun madde uygulayan , işlerine göre durum yorumlayan,istedikleri arsalara -alanlara gül kondurup poyraz estiren, uzay gemisi yaptırıp göğe çıkmaya çalışan,göz bebeklerini büyüten, gasp ettikleri yeşil alanlara kendi betonlarını döken ,yaptıkları işler küle dönse bile umursamayan,canları çekip ihtiyaç duyduklarında devamlı balaban an ( tatlı niyetine ) işlerine gelmeyince zamanı değil- aramız serin , imanda-inançta....cep delik-cepken delik vs.......ler diyen Çorum Belediyesi Cumhuriyeti olmaz, olmaya devam etmez , birgün ineceklerini hatta ölümlü olduklarını unutmazlar, unutturmazlar İnşaAllah. Vatandaşın ÇORUM belediyesi olurlar........

Fikret 5 Yıl Önce

Cep delik - cepken delik vatandaşın vay haline vay......Sn. Bay-Bayan yetkili .....

Karşı Köyün Delisi 5 Yıl Önce

Yani demem o ki;hiç umudum yok, İnşaAllah ben yanılırım. İslam vakıf, parti, dernek ve cemaatlerin eline bırakılmayacak en güçlü ülküdür.

yakut taşoğlu 5 Yıl Önce

ordulu,erzincanlı,yönetsinler Çorum'u

Eski belediye çalışanı 5 Yıl Önce

Alper Zahir bey gerçekten çok kıymetli bir isim öyle kolay harcanacak birisi değil onun görevde olmaması kesinlikle Çoruma kaybettirir Muzaffer Külcü döneminin asıl belediye başkanı oydu bilgisi mutfaktan gelişi personele hakimiyeti çok önemli

Eski belediye çalışanı 5 Yıl Önce

Ne Muzaffer bey ne de zeki bey belediyenin gerçek başkanı Alper Zahir idi bilgisi tecrübesi personele hakimiyeti çevre şehircilik bakanı olacak bir tecrübe kıymeti bilinmeli.

halil 5 Yıl Önce

Başkan AŞGIN görevin hayırlı olsun. Ahiret var, hesap var. Adil, dürüst ve şeffaf ol. Makamlar geçici. Haramdan, haksızlıktan sakın. Siyasi gelecek için ahiretini mahvetme. Şiarın: Adalet, Emanet, Ehliyet olsun. Adalet; bütün işlerini adalet üzere, Emanet; yetkini emanet anlayışı, liyakat ; işi ehline vererek makamını toplumun huzuru için ve kendi ahiretini de kazanmak için gör. Allah'a emanet ol. Rabbim yar ve yardımcın olsun

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.