habercim19.com özgür haber özgür yorum

Nehirden denize Filistin’e özgürlük

GÜNDEM

Çorum Filistin Platformu öncülüğünde bir araya gelen anneler ve çocukları İsrail'in Filistin'deki katliamlarını protesto yürüyüşle protesto etti.

Çorum Filistin Platformu öncülüğünde bir araya gelen anneler ve çocukları İsrail'in Filistin'deki katliamlarını protesto yürüyüşle protesto etti.

GAZZELİ ŞEHİT ÇOCUKLAR İÇİN

“23 Aralık Dünya Şehit Çocuklar Günü” temasıyla düzenlenen yürüyüş Çorum Valiliği önünden başladı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyan binlerce kişi Hürriyet meydanına kadar yürüdü. Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda şehit olan 6 asker ve Filistin'deki saldırılardaki hayatların kaybeden mazlumlar için dua edildi.

HÜSEYİN KILIÇ AÇIKLAMA YAPTI

Filistin Platformu adına bir açıklama yapan Av. Hüseyin Kılıç, 365 kilometre kareye sahip olan Gazze'nin, bu küçücük alana çok acılar sığdırdığını vurguladı.

Kudüs'ün 75 yıldır zulmün başkenti, Gazze'nin 16 yıldır abluka altında ölümle pençeleştiğinin altını çizen Hüseyin Kılıç, “Dünyanın en büyük açık hava hapishanesini kurdular, sesini çıkaranı vurdular, her metre karesinde Müslümanın ahı, mazlumların kanı olan Gazze ise tarihin görmediği bir vahşeti yaşıyor” dedi.

KORKUNÇ BİR VAHŞET

Gazze'nin yok olduğunu dile getiren Kılıç, “Günlerdir canlı yayınlarda korkunç bir vahşet izliyoruz. Ağır bombardımanlarla Gazze harabeye çevriliyor. Parçalanmış cesetler, bebekler ve çocuklarla can pazarı kurulmuş Gazze'de, Gazze yok oluyor. Gazze ölüyor. Gazze'de ölen sadece masum siviller değil, Gazze'de insanlık ölüyor! Nazi soykırımından kurtulanlar tam 75 gündür azgınca bir soykırım yapıyor. İsrail dünya barışı için en büyük tehdittir” diye konuştu.

KİMLER KATILDI?

Yürüyüşe, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, siyasi partiler ve sevil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


İHA

Yorumlar (19)

Şahit 5 Ay Önce

Dün bu ülkede altı tane vatan evladı şehit oldu.ağzınızdan tek kelime çıkmadı bir taneniz ptotesto etmedi,anmadı.Siz kendi ülkenizin davasından bihaber yaşamaya devam edin!

Şahit’e 5 Ay Önce

O 6+6 vatan evladı da Gazze’de katledilen çocuklar da bu ümmetin şehitleridir. Müslümanlar arasında bölücülük yapmaya devam ediyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz, araştırın ikisini de gerisinde aynı düşman var.

Hasan 5 Ay Önce

Ne alaka uzayda mı yaşıyorsun kardeşim.

Hakkı 5 Ay Önce

Katılım olması gereken rakam 50.000 idi. bence az oldu. STK'lar tam katılımı sağlamadı. yanlış yaptılar. siyasi iktidar yoktu. Sadece Belediye Bakanımız vardı.

İsmail 5 Ay Önce

Şehide kelle diyen zihniyete oy veren kesimemi bunu yaziyorsunuz

Ömer 5 Ay Önce

Toplumsal ve insani konularda 100 de 100 mutabakat olan konularda bile birlik yok. Solcular Sosyal Demokratlar insan hakları savunucuları hayvan ve ağaç sevgisinden yanıp tutuşanlar NİÇİN GELMEDİNİZ?

Eylem 5 Ay Önce

4 ağaç için DEVRİMCİ kesilenler İNSANLAR KATLEDİlİRKEN SESLERİ ÇIKMIYOR

Haydar 5 Ay Önce

Ağaç sevenler insan sevmiyormuş. Yürüyüşte bir tane bile AĞAÇ KAKAN :) GÖREMEDİK....

Emel 5 Ay Önce

Nerde idi adaşım Panter ve benzerleri ?

Adil 5 Ay Önce

Bu gün zulme dur demezseniz o zulüm yarın sizi de bulur:

Soysal 5 Ay Önce

Sosyal demokrasi kahramanları, demokratik solcular, ortanın solcuları, solun ortaları, kemalistler, laikler laikçiler GAZZE DE SADECE İNSANLAR ÖLDÜRÜLMÜYOR. İ N S A N L I K ÖLDÜRÜLÜYOR. ALOOOO DUYUYOR MUSUNUZ?

Abdullah 5 Ay Önce

Gazze de vatanımızın bir parçası, tetikçi PKK olsa da arkasında abd var, bunu unutmayalım, Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, bize ümmet şuuru versin

Samet Durak 5 Ay Önce

Türk oldukları için, kendi askerimiz için değil filistin için ağlıyorlar. Askerlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun. Varsın Filistin seviciler kıymet bilmesin.

Şahit'e 2 5 Ay Önce

Arkadaşım; aptal durumuna düşme, o yüzden yorum yapmadan önce programa gel dinle sonra yaz. Daha konuşma başlamadan askerlerimiz için orada dua edildi ve fatiha okundu. Saf olma, gaza gelme. Yemiyoruz artık bu numaraları

Ahmet 5 Ay Önce

Bastırılmış toplumların cılız protestolarından bir örnek. Allahu Ekber diye bile bağırırken sesimiz çıkmıyor.

Abdullah 5 Ay Önce

Ne askerlerimiz Türk olduğu için, ne de Filistinliler Arap olduğu için öldürülüyor. Ortak düşman siyonist emperyalizmin başı olan Abd-İng ve diğerleri. Oyunu bozalım artık

SORUMLU 5 Ay Önce

BOMBALARKEN BANA MI SORDULAR. BEN TİCARETİME BAKARIM. TÜRÜBÜNLERE DE OYNARIM. MİLLET AB(P)DAL

Sorumlu'ya 5 Ay Önce

Utanman yoksa her şeyi yapabilirsin, Ticaretine bakabilirsin, keyif çatabilirsin, hatta ZARA'cılar gibi çocuk cesetleriyle dalga bile geçebilirsin.

hayyam 5 Ay Önce

Benim de derdim Filistin'di zaten...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.