habercim19.com özgür haber özgür yorum

Platform, sözcüsünü savundu

GÜNDEM

İnsani Değerler Platformu, Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen İl Başkanı Selim Aydın’ın platformun sözcüsü Doç. Dr. Zekeriya Işık'a yönelik eleştirisine cevap verdi.

İnsani Değerler Platformu, Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen İl Başkanı Selim Aydın’ın platformun sözcüsü ve Sosyal Bilimler Yüksek Otkulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık’a yönelik İstiklal Marşı eleştirisine yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

İşte o açıklama:

“22 Haziran 2019 tarihinde bazı yazılı ve görsel medya kuruluşlarında yer alan hem Hitit Üniversitemize hem de İnsani Değerler Platformu sözcülüğümüzü yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Zekeriya Işık Hocamıza yönelik başlatılan maksatlı itibar zedeleyici haberlere yönelik kaleme aldığımız basın açıklamamızı kamuoyu ile paylaşmayı gerekli görüyoruz.

Bilindiği üzere olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Haziran 2019 Cuma günü saat 16.00’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda gerçekleştirilmesi planlanan Hitit Üniversitesi Mezuniyet Töreni, aynı tarih ve saatte fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının bölüm ve programlarında ilk üçe giren öğrencilerin katılımıyla Üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde düzenlenmiştir. Bu değişiklik nedeniyle resmi törene iştirak edemeyecek olan öğrencilerin mezuniyet heyecanını yaşayabilmeleri adına eğitim birimlerince de öğrenci, aile ve öğretim elemanı buluşmasına imkân tanıyan etkinlikler yapılmıştır.

Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarının birlikte düzenlediği etkinlikler, Ethem Erkoç Konferans Salonunda aynı tarihte 7. Uluslararası Katılımlı Ulusal Anorganik Kimya Kongresi olduğundan açık alanda yapılmıştır. Açık alanda resmi tören mahiyeti olmayan ve ailelerin mezun öğrencileri ile dağınık bir şekilde vakit geçirmelerine yönelik gerçekleştirilen etkinlikler dolayısıyla Hitit Üniversitesinin ve çalışmalarıyla toplum nazarında teveccüh kazanmış, ilimizde birçok STK’nın birlikte bir araya gelerek kurduğu İnsani Değerler Platformu sözcülüğü layık görülmüş bir akademisyenin maksatlı haberlerle yıpratılması kime ne kazandıracak, anlamakta zorlanıyoruz.

Milletimizin istiklal ve istikbalinin ebediyen sembolü olarak yegâne varlığı olan İstiklal Marşı’mızın bu haberlere bir dayanak oluşturması da ayrıca bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Resmi olmayan ve dağınık bir şekilde icra edilen bir etkinliği vasıta edip adeta çamur atalım da izi kalsın anlayışı milletimizin birliğine ve bütünlüğüne ne kadar hizmet edecektir? Ta ki zikredilen Meslek Yüksek Okulu’nca bugüne kadar milletimizin birliğine ve beraberliğine dair şanlı tarihimizi anlatan ve aktaran onlarca program yapıldığı, ismi zikredilen Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Zekeriya Işık Hocamızın da yer, mekan ve zaman gözetmeden Mehmet Akifler yetişsin diye onlarca konferans ve seminer verdiği tüm kamuoyunun şahitliği ile bilinmektedir. Söz konusu etkinlikle ilgili yapılan eleştirilerde amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu açıktır. Ömrünü milli ve manevi değerleri yüceltmeye hasretmiş bir akademisyen ve sivil toplum önderine karşı art niyetli değerlendirmeleri makul olarak değerlendirmek mümkün değildir.

Biz biliyoruz ki yüreğimizdeki vatan sevgisini gün ışığına çıkarmak, ülkemize duyduğumuz sevginin büyüklüğünü göstermek, milletçe tek bir yürek tek bir yumruk olduğumuzu, dosta düşmana haykırmak, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştirmek için bu tür ötekileştirici ve ayrıştırıcı haberlere aldırış etmeden Hitit Üniversitesi ve bünyesinde görevli akademisyenlerimiz çalışmalarına duraksatmadan devam edecektir.

Tüm bu sözler minvalinde İnsani Değerler Platformu olarak toplum nazarında yeri olmayan, art niyetli, mesnetsiz, üniversitemizi ve Zekeriya Işık Hocamızı hedef gösteren söylemleri toplum vicdanına sevk ediyoruz. Ülkemizde ismi olan ne kadar STK ve gönüllü teşebbüs varsa bunları ayrıştırıcı değil birleştirici olmaya, ithamlarla değil hizmetler üretmesiyle kamuoyunda yer edinmeye davet ediyoruz."

Yorumlar (25)

Devam Edin 5 Yıl Önce

Siz bunlarla gündeme geldikçe, AK parti maalesef geriye gidiyor (umurunuzda mı, hayır).

Çorumlu 5 Yıl Önce

Beraber ıslansalardı yağmurda kendi adamlarına makam verme platformu

En önemli sorun 5 Yıl Önce

Bu konu İstanbul seçimlerinden çok daha önemli. Bence havaalanından bile Çorum için önemli.

Mustafa 5 Yıl Önce

Zekeriya Işık’ın şahsi bir meselesi için 64 STK açıklama mı yapmış?Yoksa Zekeriya Işık İnsani Değerler Platformu’nu mu kullanarak kendi sözcülüğünü yapıyor? İl Milli Eğitim’e yapılan atamayı da İnsani Değerlere uygun bulmayan zat-ı muhterem bundan sonra kamudaki tüm mazlum ve siyaset mağdurlarının da sesi olacaktır inşAllah.Bulundunduğunuz yeri kişisel meslelerinizle iştikal ettirip o kadar STK’yı toplum nezdinde küçük düşürüyorsunuz.

Realist 5 Yıl Önce

Çok komik ve abdürd bir durum bir sendikacı görünümlü havayı puslu ve dolunayı yanlışlıkla görmüş sanırım konuşmuş ne İçin yani hangi bilimsel fikri ortaya koymak İçin yada çok özel ve özgün bir düşünce üretimi gerçekleştirmiş dünya İçin faydalı :) saygı duruşu imiş kime neye duruş olacaksa bu vesayet sistemi çökecek elbet insanlar piknik yapıyor İstiklal marşı saygı duruşu siviltoplantı adı üstünde STK lar konferans seminer panel etkinlik düzenliyor ama resmî devlet ritüellerini yerine getirmemekle kafatascılık yapılıyor bunların mülmümanca bir yaşayışla alakası ne ola ki böyle garip tartışma mecraları oluşturmak düşünceden fikirden akıldan izandan inançlı kültürlü toplum anlayışından çokkkkk uzak .yazık böyle beslenenlere

fazlı 5 Yıl Önce

şahısları bu çok gündem etmek hayır getirmez.

Haksızlık 5 Yıl Önce

Buradaki yorumlara bakıyorumda haksız eleştiriler ve yorumlar çok fazla. Bir yerden tutup insan eti yemeye devam edin bakalım. Habercim19 burada sanki hasmane bir tutum sergiliyor. Başlıklarıyla, haberi girme saati ile sanki.hocaya bir hasmane bir tutum içerisinde gibi geliyor bana. Elbet de gecenin karanlığı bitecektir ve bu büyütülmeye çalışılan basit konu son bulacaktır.

Kuyu 5 Yıl Önce

Bir amca oğluna şöyle diyordu, oğlum, başkasına kuyu kazarken boyunu aşmamasına dikkat et. Kimbilir belki kendi kazdığın kuyuya kendin düşersin. Kimseye hiç bir şey kalmıyor, etme bulma dünyası.

Hasan 5 Yıl Önce

Habercim19 o başlıktaki amacının ne olduğunu merak ediyorum, ortada suç mu olduğunu ima ediyorsun ki “savundu” diyorsun gerekli açıklamayı Hitit Üniversitesi Rektörlüğü yapmıştır, toplumun bir arada olmaya en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde mesnetsiz, temelsiz imalarla toplumu ayrıştırıp itibar suikasti yapmak en basit tabiri ile iftiradır.

Çorumlu 5 Yıl Önce

Konuyla ilgili rektörlük açıklama yaptı diye biliyorum, programın resmî olmadığı ve iki okulun yaptığı program olduğuna yönelik. Maksadınız nedir çözemedim

f 5 Yıl Önce

Çorum kaybetmeye muhtaçtır ne yazık ki kendi yetiştirdiği insanlara sahip çıkmayan ve hep karalayan iftira atan bir Çorum vah vah vah memleketimin haline Çorumda insanlar neden kendilerine rakip gördükleri çekemedikleri insanların üzerine basarak bir yerlere çıkmak istiyor anlayamadım gitti bu bize Çoruma kaybettiriyor farkındamıyız

IDP 5 Yıl Önce

İyi de başkanı kendisi zaten??? Kendi kedine mi destek?

Reisci 5 Yıl Önce

AK Parti bunlar yüzünden değil sizin gibi hemen her olayı AK Partiye mal edenler yüzünden, AK Partici görünüpte geçmişinde neüdiği belirsiz insanlardan olanlar yüzünden, AK Parti ile diyaloglarını iyi kurup arkasından küfür edenler yüzünden bu haldedir. Keşke her AK PARTİCİ İnsani değerler platformu gibi olsa, Zekeriya Işık gibi olsa...

Haberci Olmayan 19 5 Yıl Önce

başlığınızı derhal düzeltmelisiniz. Siz kime hizmet ediyorsunuz bilmem ama basın ilkelerine hiç uymuyorsunuz. daha da sizin sitenizi takip etmem edene de mani olmaya çalışırım. Savundu derken ne demek istiyorsunuz siz? sanki suçlumu? Üniversite olsun - Eğitim Bir Sen olsun gerekli açıklamaları yaptıktan sonra tabikide İnsani değerler platformuda savunacaktır bu adamı... hadi işinize bakın siz. bu yorumumu koyun yoksa yine gelir yine yazarım yazana kadar gelir kopyala yapıştır yapar yine yazarım...

Demirel 5 Yıl Önce

Arkadaş herhalde yapacak. ortada zaten birinin yanlış yere çekmesinden mütevellit bir durumu söz konusu. piknik yapan insanları mı saygı duruşuna geçireceksin ? seni topa tutarlar orada. o zaman da dersiniz ki istiklal marşımıza saygısızlık ? neresinden tutmak isterseniz orasından bu konuyu çekersiniz bu yüzden orada Öğrenci baz alınmıştır ve öğrencilere sorsanız da okuduğum diğer yorumlardan baktığında gayet herkes herşeyden memnun. Türk eğitim sen'in bu direk kişiyi ezmeye yönelik tutumu yanlış bir kere önce oradan başlayalım isterseniz? birileri popüler olmaya çalışırken siz başka yerden bakıyorsunuz? birileri reklamını yaptı vesselam. Üniversite gerekli açıklamayı yaptı, arkasından da sendikası gerekli açıklamayı yaptı, ardından da insani değerler platformu yaptı bu gayet doğal. bir kere İDP'yi küçümseyemezsiniz 62 tane platform aynı görüşte buluşuyorsa demek savunulacak bir tarafı var bu olayın diye bakmak gerekir...

Yorumcu 5 Yıl Önce

Yorum yapmadan önce bir bakın konuya öyle yorum yapın. İP platformdur ve platformların başkanları olmaz. Ortak kararları alırlar ve sözcüleri vasıtasıyla açıklattırırlar. Bu sözcüde aktif bir insandan seçilir. Hoca sözcüdür başkan değildir. Platformda 62 tane sendika var bu sendikalar ortak karar alırlar ve açıklama yaparlar. Şimdide sözcülerini savunmak için basına mail atmışlar belli ki? yoksa sözcüsü çıkıp okumalıdır buda şu aşamada etik olmayacağı için çıkıp sözcüye kendi kendine savunması yaptırılmamıştır. yapmadığı halde siz yorumunuzda karalamışsınız zaten :))

Düşün Yakamızdan 5 Yıl Önce

Işık ve benzeri stk lar geldiğimiz noktada AK partinin sırtındaki en büyük kanburdur tek başına birey olarak hiçbir şey olan ama stk ların arkasına sığınıp ahkam kesen tipler düşün yakamızdan

Emre 5 Yıl Önce

Gerçekten de öyle. Güzel kinayede bulunmuşsunuz. :))

Habercim 5 Yıl Önce

Habercim19 bir kere daha operasyonel bir yaklaşım göstererek safını belli etti. Savundu ne demek, ikaz etti ne demek. Bu nasıl bir habercilik. Maaşı neyse basın danışmanlığı yapsa daha iyi Demirer Bey... En azından saf yerine konulmamış olur okurları...

Ah et 5 Yıl Önce

Zorunuz ne sizin milli değerlerimizle.

SÖZCÜ 5 Yıl Önce

Sözcünün kendi açıklaması var mı acaba ? Yoksa neden yok? İlginç...

EDİTÖR'DEN 5 Yıl Önce

Asıl olayı bırakıp, öfkesini, hırsını habercim19'dan çıkaran, neredeyse habercim19'u yaşananların sorumlusu gibi gösterenlere! Üstelik bunu klavye başında oturdukları yerden takma isimlerle yapanlara... Gelişmelere ve haberlere sağduyu ile yaklaşmak ve hakkı teslim etmek, yüksek egoları tatmin etmekten zor olsa gerek. Habercim19, haber neyse onu vermiştir. Hitit Üniversitesi ve İnsani Değerler Platformunun konuya dair uzun açıklamalarının olduğu gibi yayımlandığını görmeyecek kadar ‘enaniyet ve öfke' kime, neye? Haberin ne zaman girdiğini takip edenler, bunu da görsünler demiyoruz. Biz gazetecilik yapıyoruz. En iyisi herkes en iyi bildiği işi yapsın. Hiç kimse oturduğu yerden, ‘haber vermek'ten başka niyeti olmayan gazeteciyi ‘günah keçisi' ilan etmesin.

yorumcuya cevap 5 Yıl Önce

Yorumcu biliyormuş gibi yazmışsın ancak bildiğin bir şey yok. Şimdi desem ki o 62 sendika ismini say apışır kalırsın. İnsanı Değerler Platformu bir çok cemaatin, derneğin, vakfın ve sendikanın bileşenidir. Konuya gelince üniversite yönetimi inkar etse de bu yapılan tören bal gibi birimlerin resmi töreni. İspat dersen bak bakalım kaç fakülte yüksekokulda yapılmış bu tören ve hepsi nasıl düzenlenmiş. Üniversite yönetimi yağmur ve spor salonunun yetersizliği nedeniyle birimlerde mezuniyet töreni yapılmasını söylemiş. Adam burda tören düzenlemedim desede buda başka ayıbı. Konuşmalar yapılmış, birinciler tebrik edilmiş. Resmi törenlerin nasıl yapılacağı mevzuatta da yazılıdır. Hoca hatayapmtım demiyorda absürt savunma yapıyor. Unutmayınki 2013 yılı öncesi fetö cemat savunucularıda çok kıymetli idiler. 15 temmuzda gördük gerçek yüzlerini. Bir hata varsa yanlış varsa delikanlı gibi çıkıp hesap vereceksin birilerin arkasına sığınmayacaksın. Sayın Savcıları konuyu incelemelerin davet ediyorum.

sordum 5 Yıl Önce

Fetö kelimesi geçince sormadan edemedim.Bu Fetö her yerde yuvalanmış,siyasette yok mu?Övgüler yağdıran siyasetçiler ne vaziyettir.Siyasetçi ayağı neden ortaya çıkarılmıyor?Bir üyenin yaptığı münferit bir davranıştan dolayı Fetö ile alakası olmayan bir dernekten (tüm üyeler) terör örgütü üyeliği çıkarılıyorsa,elinde mikrofon alıp, Fetö elebaşına övgüler yağdıranlar masum olamaz.

İnsani Değerler Bir Soru 5 Yıl Önce

Sayın platform sözcüsü kardeşimiz, mensubu olduğu üniversitenin Çorumlu olmayan rektörünü de protesto edecekmi? Platformu toplayıp Rekt önüne gidip açıklama yapması, akademik tutarlılığın gereği bence.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.