habercim19.com özgür haber özgür yorum

Protokol töreni terketti

GÜNDEM

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şubesi Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde sıcak bir gelişme yaşandı.

Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şubesi ve Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği’nin Kültür Merkezi temeli atılırken, törene HDP İstanbul Milletvekili Zeynal Özel'in katılması ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat'ın sözleri üzerine Vali Mustafa Çiftçi ile diğer protokol üyeleri tören alanını terk etti.

‘AYRIŞTIRICI DİL’

Yerel haber mecralarında aktarılan bilgiye göre; törende konuşan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat'ın ayrıştırıcı dil kullanması üzerine Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı tören yerinden ayrıldı.

HDP İstanbul Milletvekili Zeynal Özel'in de törene katılmasına tepki gösterdiği belirtilen eden protokol üyeleri, alandan hep birlikte ayrıldı.

KENDİSİNİ SAVUNDU

Bu arada gelişmeler üzerine Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat, yaşananlar sonrası sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada, konuşmasından rahatsız olup tören alanın terk edenlerin talep ve eleştirilerini dinlemeye tahammül etmeleri gerektiğini savundu.

Yorumlar (30)

Kennan 2 Yıl Önce

Sayın valimiz ve Belediye başkanımız tepki öyle oradan uzaklaşmakla olmaz, alacaktiniz mikrofonu lafları bu adamların ağzına sokacaktiniz.. Kaçar gibi oradan gitmek ne demek. Siz ev sahibisiz valla olmamış..

Vatandaş 2 Yıl Önce

Solculuğunda içine ettiniz.

Corum 19 2 Yıl Önce

İşte bu yüzden hep bu yüzden inadına başbuğ inadına reis

cumhur 2 Yıl Önce

sözde partinin, pkk savunucusu milletvekilinin çorumda ne işi varmış. bunu dinleyenlerde hiç mi akıl yok, ne diye adam yerine koyuyorsunuz bu pkk lıları.

Ebu'l Furkan 2 Yıl Önce

Vali ve belediye başkanının tutumları doğrudur. Yanlış olan mabet diye cemevi inşa etmektir.

Batandaş 2 Yıl Önce

Madem haklısınız cevap verecektiniz belkide ikna edecektiniz ama byle yaparak daha fazla kutuplaşmaya neden oldunuz.

Vatandaş 2 Yıl Önce

Kahrolsun CHP kahrolsun İslam düşmanları

Md 2 Yıl Önce

Çalıyı dolaşmışlar diyelim dediğin daha iyi olurmuş ama..

Mehmet 2 Yıl Önce

Kendilerinin sürekli ayrıştırarak ayrıştırıldığı yaygarasını yapan bir gruba bundan daha güzel bir tepki olmazdı.Kalıtımsal muhalefete söz fayda etmez.Zamanının en iyi hukukçularından biri olan Ebussuud’un ismi ya da Osmanlı olması yeter size.Aynı mantığı savunan Batı hukukçularına tapar İskilip’in bir köyünden çıkıp doğru ya da yanlış bir hukuk sistemi oluşturmuş bir kişinin düşüncelerine değil direk kendisine karşı çıkarsınız.Bu kininiz genetik.Kendi kapınızı boyayıp sonra bizi fişliyorlar diye kıyameti koparıyorsunuz.Fırsatını bulduğunuzda her türlü mezhepçiliği hem yapıp hem de yapılması için ortam yaratıyorsunuz.Sonra gelin canlar bir olalım.Nerde bir olalım?Tabi sizde.

Merzifonlu 2 Yıl Önce

Burada yorum yapan arkadaşlar için demek istediğim bir kaç şey var. İlki Çorum'da yaşanılan olay dahil memlekette yaşanan bu gibi her türlü olay sizin gibiler yüzünden oluyor. Kimse sizin gibi düşünmek, inanmak, konuşmak, hareket etmek zorunda değil. Bu memleketin içine eden en önemli şey siyaseti din ile karıştırıp insanların beynini dini değerleri öne sürerek yıkamaya çalışmaktır. Yazık şu yorumları okuyunca ÇORUM'DAN UTANDIM. İstanbul'dan konuğunuz gelmiş onu en güzel şekilde ağırlamaniz gerekirken HDP İstanbul milletvekilinin şahit olduğu üzücü duruma bakın. Madem alevi Kürt Sünni türk vs diye ayrım yapıp herşeyin içine edeceksiniz o zaman niye insanları bir araya toplamaya çalışıyorsunuz? Çorum kendini artık geliştir. Ben 23 yaşında iktisat fakültesi öğrencisi bir kadınım. İnanın burda yorum yapan yaşını başını almı, hatta yaşlarından ötürü tecrübeli, deneyimli olduklarını iddia bjle edeceklerinden emin olduğum bir kaç memleket düşmanından çok daha gelişmiş çok daha açık fikirli, bilgili, kültürlü olduğuma inanıyorum. Hiçbir zaman dini değerler siyasi sorunların oyuncağı, elinde kullanabileceği kozu olamaz. Buna ben izin vermiyorken sizin aksine daha fazla öne sürmeniz sanırım "akıl yaşta değil baştadır." Sözünü tekrardan akıllara getiriyor. İnanın sabah sabah Çorum'da yaşanılanlar için çok üzüldüm. Bir il olarak hep birlikte ilerlemek için cabalamalisiniz. Siz gittikçe geriliyorsunuz ya inan üzülüyorum Çorum'da yaşayanlar adına. Daha fazla yazmak istemiyorum zaten anlayacak kapisiteye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. İyi günler.

Corumluyuz 2 Yıl Önce

Aleviliğin HDP ile işi ne olabilir. Bu bölücüleri herkesten önce onların kovması lazım.

Merzifonlu bayan genç arkadaşa 2 Yıl Önce

Maalisef Türkiyeninde asıl dersi bu. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışmak. Daha 23 yaşındayım diyorsun ancak daha şimdiden insanlara tepeden bakarak yorum yapıyorsun. İnşAllah ilerleyen yıllarda kendin gibi düşünmeyen insanlara hakaret etmeye başlamazsın. Milletvekiline gösterilen tepkiyi konuşmadan önce asıl o vekil nasıl böyle güzide bir topluluğa gelebilme cesaretini gösterebildi. Hiç kimsede çıkıp bunun yanlış olduğunu söylemedi. Türkiye’de herkes kardeştir ve insanlar kardeşlerinin hassasiyetlerine önem vermek zorundadır.

Domuzla Güreş Olmaz 2 Yıl Önce

Sayın Valimiz çok yerinde bir davranış ortaya koymuş. Teşekkürler. Bir söz vardır: “Sakın ola bir domuzla güreşmeğe kalkışma. Domuz kısmıyla çamurlara gark olmadan güreşemezsin. Kirlenmeden domuzu mağlup edemezsin. Bil ki, sana mağlup olmak domuzu kederlendirmeyecektir. Bilakis, senin kirlenmiş olman onun hoşuna gidecek ve güreşirken kendisinin biraz daha kirlenmesi domuzun memnuniyetini kat be kat artıracaktır”

hoca 2 Yıl Önce

batandaş konuştukca batıyorsun farkındasın sus bari pkk sever olduğun belliki

Türkmen alevisi 2 Yıl Önce

Bizim hdp ile işimiz olmaz.. Bu kişiler bizi temsil edemez.. Hiçbirşey devletimizden, bayrağımızdan daha kutsal değil bizim için..

Merzifonluya cevap 2 Yıl Önce

Çorum halkı Türkiye cumhuriyeti gibi bir bütündür.misafirperverdir.ammmaaa biz terör örgütünü destekleyenleride içimize alıp misafir edip destekleyecek toplum değiliz.BİRDE BÖYLE BİR AÇILIŞA BUNLARI KİM DAVET EDİP FİTNE ÇIKARMAYA ÇALIŞMİŞ DÜŞÜNMEK LAZIM.

Provokatör 2 Yıl Önce

Önce sen saygılı olacaksın kalın kafalı, hiç kimsenin değerlerine dil uzatmayacaksın, şehrin valisi belediye başkanı oraya gelecek sen artistlik yapacaksın öylemi? Lavuk kendini bi b…K sanıyor herhalde…

Ay. 2 Yıl Önce

Mehmet'e ne demek istedin. Ne alaka? İlgili ilgisiz İlla İskilipi her yere koymak zorunda mısın....

Kenan adlı yorumcuya 2 Yıl Önce

Kenan kardeş belki dediğin en doğru görüneni ama iş nereye varır bilinmez. Söylenenleri çarpıtırlardı. O gelen provakatör bozuntuları istediğine erişmiş olurlardı. Adam almanyadan gelmiş saçmalamış. sayın vali ve belediye başkanımız elbette en güzel cevabı verecek bilgiye sahipler. Ama en kısadan böylesi iyi olmuş. Biz burada alevi sünni birlikte kardeşce yaşauyacağız o alanmancı provakatör defolup gidecek

Selim 2 Yıl Önce

Mezhepçiliğin dibini bulurlar, yapmayın deyince başkalarını mezhepçilikle suçlarlar. Yahudi gibi, hem ağlar hem vururlar.

Batandaş'tan Hoca'ya 2 Yıl Önce

Hoca rumuzlu vatandaş pkk seveni senden beter etsin Allah. Sizin gibi hocalar konuştukça bu ülkede Maraş ve Çorum olayları oldu senin gibi müslümanlığın yanından geçmeyenler yüzünden insanlar öldü bunu mu istiyorsun fetösever hocaaaaaa

Megri megri 2 Yıl Önce

Kendi partileri Haburda PKK lıları davulla zurnayla karşıladığında da aynı tepkiyi vermişler midir??

çorumlu 2 Yıl Önce

bende alivim vatan haini hdp yi kim çagirdi acaba ,biz aliviler vatanını çok severiz milyonda bir hdp sevicileri çikabilir

Dede ye Selam. 2 Yıl Önce

Aşı tutmadı dede.

çorumlu 2 Yıl Önce

hainlerin ne işi var bizim etkinligimizde ne işi var çorumda,

Ahmet 2 Yıl Önce

Adam sandık eşeği..... Sayın valim başkanım hiç üzülmeyin. Allah razı olsun sizden

Öz İskilip li 2 Yıl Önce

4 Padişaha Şeyhülislamlık yapan, karıncayı dahi incitmeyen, Tefsir ve hukukda zirve yapan 600 yıl boyunca Çorum dan çıkan en yüksek devlet adamı Ebusuud Efendiye dil uzatmak haddine mi bölücü adam, teşekkürler Sn Valim, Başkanım Devletin onurunu korududunuz. Ebusuud Efendinin Babası Mustafa İmadi Horasan erenlerinden olup, Ali Kuşcu nun kardeşi ve Hacıbayram Velinin talebesidir.

Çorumlu 2 Yıl Önce

Haberde neden konuşmanın içeriği yok.. Neye göre yorum yapıyor bu yorum yazanlar.. Mezhepçilik bu işte söze bakmadan söyleyini hedef alıyorlar.. Aleviler olarak teröristlerle teröristleri destekleyenlerle işimiz olmaz.. Sağ sol farketmez ne fetöcüler ne pkk lılarla işimiz olmaz

crm 2 Yıl Önce

kahrolsun pkk ya destek veren, kol kola yürüyen, oy uğruna onurlarını, gururlarını satanlara... YUUUH, YUH OLSUN.

Fatma 2 Yıl Önce

Işte hoşgörüsüzlüğün aleni resmi. Bizler sizleri nasıl sabırla ve nezaketle dinliyorsak, sizler de aynı şekilde dinleyeceksiniz. Ülkemizden kilometrelerce uzaklarda elde kazanımlarımızdan rahatsız oldunuz... Doğru yoldayız.... İlerlemeye devam!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.