habercim19.com özgür haber özgür yorum

Taş Bina’da baz istasyonu tepkisi

GÜNDEM

Çorum’da Ulukavak Mahallesi'nde bir GSM şirketi tarafından kurulması planlanan baz istasyonuna tepkiler Taş Bina'ya kadar taşındı.

Çorum’da bir GSM şirketi tarafından kurulması planlanan baz istasyonu için iş makineleri getirilip, çalışma başlatınca gerginlik çıktı. Halkın tepkisi üzerine iş makineleri mahalleden götürüldü. T24’de yer alan Elvan Yılmaz imzalı habere göre, bu sabah, bir GSM şirketi tarafından kurulması Ulukavak Mahallesi’nde planlanan baz istasyonu için iş makineleri getirildi. Ancak toplanan kalabalık, mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini söyleyerek, görevlilere tepki gösterdi. Gerginliğin büyümesi üzerine mahalleye İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser gelierek mahale sakinleri ile görüştü.
Ulukavak Mahallesi Muhtarı Muhtarı Hanefi Özdemir, “Şu anda valiliğe, savcılığa dilekçe verdim. Halk istemediği takdirde buraya çivi çaktırmayız” dedi. Baz istasyonu kurulmasını vatandaşların istemediğini kaydeden Özdemir, "Ben halkımın yanındayım. Halkımın yanında var gücümle çalışırım. İsterlerse beni muhtarlıktan alsınlar. Benim korkum yok. Halkım ne derse, ben varım. Bu baz istasyonunu kuracaklar, çocukları düşünsün” diye konuştu.

Özdemir baz istasyonu kurulma işleminin durdurulması için konuyu yargıya taşıyacaklarını ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

BELEDİYE BAŞKANI'NA TEPKİ

Mahalle sakinleri daha sonra Çorum Belediyesi'nin önüne giderek Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'a tepki gösterdi. Mahalleli Aşgın’ı istifaya davet etti.

Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Çorum Belediyesi tarafından‘Belediyelerin baz istasyonu konusunda herhangi bir yetkisi yok’ şeklinde açıklama yapılmıştı.

Yorumlar (30)

Ülkü 5 Yıl Önce

Tepkinizi sandıkta da verirsiniz inşAllah. Yoksa müstehak dese millet yeri. Ha Belediye istese iptal de ettirir ama uğraşmıyor.

Ramiz 5 Yıl Önce

Hanefi muhtar artistlik yapıyor. Baz istasyonu olmadan telefonlar nasıl çalışacak.

İlke 5 Yıl Önce

Nasil iptal ettirecek yetkisi olmayan özel bir yeri. Benim bahceme kömürlüğüme kim karisabilir? Neden mahkemeye gidilmiyor

vekiller göreve 5 Yıl Önce

her lafta milletin üstünde laf yok diyen vekiller nerede acaba kulakları tıkamayın

muhtar 5 Yıl Önce

helal olsun muhtara. belediyenin yetkisi yoksa da ön ayak olsun sorunu çözsün. belediye başkanı halkın temsilcisidir. yetkim yok deyip kestirip atamaz

Kunduzhan mahallesi 5 Yıl Önce

Her mahallenin muhtarıda böyle mahallesine sahip çıksa keşke milletini düşünse helal olsun muhtara diğer mahallelerde buna benzer sorunlar var. Ne yazık ki vatandaş sesini çıkaramıyor. Bizim mahalleyide kac defa söyledik bizdemi taş binaya gelelim...

VLP 5 Yıl Önce

iki ay sonra da vatandaşın cep telefonları çekmiyor baz istasyonu istiyoruz diye açıklama yaparlarsa şaşırmam....

Kunduzhan caddesi 5 Yıl Önce

İşte size direk adres vereyim gelin yıllardır kaldiramadiginiz yeri kaldirin haydi yarin birgün burasida basiniza bela olacak Kunduzhan caddesi no:63 buranın yan tarafına bos arsayı çevirip Kapısınada AHMET diye ismini ve telefonunu yazan yer var bu arsa kensinede ait degildir.Içerisine yeniden oda yapıp burada ticaret yapıyor. Ruhsatı yok, burda kaçak elektrik kullanıyor. Kaldırım taşlarını söküp. araba garaji yapılıyor.

Kunduzhan mahallesi 5 Yıl Önce

Helal olsun muhtara bizim muhtarlarda böyle olsa dahane mahallelerde sorun kalmaz.masAllah bizde.muhtarlar haksizliklara göz yumuyor.Rant saglıyorlar birilerine. Hanefi muhtar helal olsun evleri tek tek geziyor sorunları dinliyor ve çözüm buluyor.Bizim muhtarda amanın bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyor.

çorumlu amir 5 Yıl Önce

özel mülkiyet dahi olsa çevreye zarar veremez iyi benim malım diya bahçeye dökeyim siyanür herkes zehirlensin? evlerden uzak yere yaparsın çeker telefon, sen telefondan whatsappa gireceksin diye kimsenin çocuğu radyasyon solumak zorunda değil.

Kunduzhan caddesi 5 Yıl Önce

Virane oldu mahalle iyice kim kime dum duma her yer toz pislik icinde gecler elinde alkol agzinda küfür akşamları çöpler hafriyatla dolu boş arsalar talan ediliyor kaldırımlar param parça çarşının ortasındaki bir mahalle gerçekten çok üzücü belediye ne zaman bakar buraya bilemiyoruz kış da geldiki her yer çamur olur. Allah yardımcımız olsun.

Vatandaş 5 Yıl Önce

Mahallelerdeki sorunlar çözülmediği takdirde böyle haberleri daha çok duyarız...

Ahmet 5 Yıl Önce

Telefonum çeksin, internetim aksın ama baz istasyonu istemiyoruz :)

gt 5 Yıl Önce

belediye bu işi rahatlıkla çözebilir.

Belediye'ye Vatandaş Şikayetleri 5 Yıl Önce

Sayın habercim19 yöneticileri öncelikle işlerinizde kolaylıklar diliyorum. Okuyucunuz olarak kunduzhan mahallesi kunduzhan caddesi no:63 yanında bulanan kendizine ait olamayan boş arsayı çevirip hobi bahçesi yapıp Kapısınada AHMET diye ismini ve telefonunu yazan yer ile buranın yanı başındaki eve araba garajı yapmak için kaldırım taşını söken yerle ilgili haber yapılmasını istiyoruz. Sizlerden ricamız gelin buranın fotoğrafını çekip haberleştirmenizdir. Şimdiden bizlerin sesini duyuracagınıza canı gönülden bilerek teşekkür ederiz. Saygılarımızla...

Bence 5 Yıl Önce

Hanefi tamamen şov yapıyor

Millet 5 Yıl Önce

Bugüne kadar orada telefonlar çekiyorsa bugünden sonrada baz istasyonuna gerek yoktur.

Vatandaş Mağdur 5 Yıl Önce

Muhtarlar gezmeyi bırakırsa mahallesiyle ilgilenirse mahallelerdeki sorunlar çözülür. Muhtarları yurt dışında veya il il gezsinler diye seçilmediler. Hizmet için seçildiler.

recep 5 Yıl Önce

bi de gitmiş orda millete dert anlatmaya çalışıyo. bu kadar mı siyaset bilmez bi adam. koca belediye başkanısın, bi baz istasyonunun kurulmasına mı engel olamıyosun. ara turkceli ara btk yı yapamazsınız kardeşim de. yetkim yok ne demek. sabahtan beri uğraşıyorum ne demek. uğraşacak ne var bunda. sen iktidar partisinin belediye başkanısın. külcü olsaydı şimdi o baz istasyonunu yapmaya çalışanlara iade ederdi. ilişki, dik duruş ve iş bitirme önemli.

MERT 5 Yıl Önce

HANEFİ MUHTAR ŞOV YAPIYOR.

Habercime 5 Yıl Önce

;Helal olsun diyelim.Haber böyle sipariş edilir.

Zeki 5 Yıl Önce

Telefon cekmez küfür ederler internet cekmez kufur ederler vericisi yok diye adamlar verici dikerler kufur ederler dikilmesin diye ben anlamadim anlayan varmi acaba

Murat Kuzgun 5 Yıl Önce

Baz istasyonları şartlarına uygun yapıldığı takdirde sanıldığı kadar radyasyon yaymazlar. Bu istasyonun direkte ve vericilerin binalardan yüksek olmalarıda büyük oranda avantajdır zira çeken değil çok az çekim olan cep telefonları daha fazla radyasyon yayar. Burada zaten standartların dışında bir verici koyamazlar izin verilmiyor çünkü. Tepki gösterenlerin çoğu da ellerinden telefon düşmeyenlerdir. Bizim millet hep abartmayı sever, ormanı sever sorsan evim ormanın içinde olsun der, baz istasyonu istemez telefonum her yerde çeksin der bu nasıl olacak?

Çorumlu 5 Yıl Önce

Taş binaya halk gunun de biz kadınlar gittk de ne oldu dilekçemiz bile kabul edilmedi

Erdal 5 Yıl Önce

Helal olsun muhtara sadece secimden once degil,sonrada halki hatirlamis.

Corumlu gurbet 5 Yıl Önce

Muhtad sow yapiyor diyenler kesin secimden sonra belediyede ise girenlerdir. Onlarin evlerinin onune baz istasyonu kurulsunda ayni yorumu yapsinlarda goruyum.

crm 5 Yıl Önce

o kadar sağlığını düşünüyorsan çık dağda yaşa, amir efendi

çorumlu amire 5 Yıl Önce

Meseleden ne kadar uzak olduğun o kadar belli ki...

crm 5 Yıl Önce

iki muhtar aynı kafadanız diyorsun yani...

mehmet bey 4 Yıl Önce

ee adam haklı çıktı :) iptal edildi. siz de ağlayın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.