habercim19.com özgür haber özgür yorum

Teoman Şahin yine durdurdu

GÜNDEM

Çorum’da inşaatına başlanan Millet Bahçesi Projesi Av. Teoman Şahin’in başvurusu üzerine İdare Mahkemesi tarafından durduruldu

Çorum’da inşaatına başlanan Millet Bahçesi Projesi Av. Teoman Şahin’in başvurusu üzerine İdare Mahkemesi tarafından durduruldu. Konuya ilişkin açıklama Teoman Şahin’den geldi.

‘FLAŞ HABER’ ANONSUYLA DUYURDU

Kişisel sosyal medya hesabından ‘Çorumlulara Flaş Haber’ anonsu ile yeni gelişmeyi duyuran Şahin, “Amatörlerin spor sahalarını imha eden Çorum Belediye Başkanı’nın Millet Bahçesi Projesi’ni İdare Mahkemesi durdurdu. Çorum İdare Mahkemesi’ne açmış olduğum 2023-56 Esas sayılı davada İdare Mahkemesi heyeti bilirkişi raporlarına uyarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

AŞGIN’A ‘HUKUK TANIMAZ VE GÜÇ ZEHİRLENMESİ’ SUÇLAMASI

Hukuk tanımaz ve güç zehirlenmesi yaşayan Belediye Başkanı söz konusu alandaki çalışmalarını durdurmazsa mahkeme kararına uymamaktan Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.

GEÇ OLDU AMA İBRET OLSUN

Çok geç çıkmış bir karar ama yine de ibret olur siyasilere umarım…”ifadelerine yer verdi.

KÜLCÜ DÖNEMİNDE DE DURDURMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Av. Teoman Şahin, Belediye eski Başkanı Muzaffer Külcü’nün eski stadyum alanını gökdelen imarına açması üzerine yargıya başvurarak yürütmeyi durdurma kararı çıkarmıştı.

Çorumluların ezici ekseriyetinin karşı çıktığı eski stadyum alanının yüksek katlı konut imarına açılma planının Av Teoman Şahin’in itirazı üzerine durdurulması kamuoyunda yoğun destek bulmuştu.

AHMET ÖZDEL'DEN AÇIKLAMA

Bölgede yapımı devam eden projeye itiraz eden Av. Ahmet Özdel, mahkemenin projede ticaret alanı olarak işaretlenen yerin imar mevzuatına, imar kanununa, şehrin ve şehirde yaşayanların çıkarlarına ve kamu yararına uygun olmadığı, planın teknik şartlara uygun olarak yapılmadığı gerekçesiyle yürütme kararı aldığını aktardı.

Mahkemenin durdurma kararının bir başka gerekçesinin ise 10 yıllardır bu alanda kamusal sporlar yapılması olduğunu belirten Özdel, “Burada Dr. Turan Kılıççıoğlu Stadyumu vardı. Burada futbol maçları oynanıyordu. Buralarda açık sahalar vardı. Güreş eğitim merkezi vardı, bunların tamamı bu imar planında yıkım kararı alındı. İdare Mahkemesi verdiği kararda dedi ki ‘Siz buraya sportif bir millet bahçesi yapıyoruz diye imar planlaması düzenlemişsiniz ama kamusal spor kısmını göz ardı etmişsiniz. Bu nedenle buradaki çevre halkının Çorum halkının çıkarına değildir bu iş, bu planın iptal edilmesi gerekir diye yürütmenin durdurması kararı verdi.” dedi.

Özdel, Avukat Teoman Şahin ile birlikte açtıkları bu davaların tamamında buradaki spor salonları özellikle açık sahaların eklentisi durumundaki bölümlerin yıkılmaması gerektiğini, buralar yıkılmadan yürütme durdurma kararı verilmesi gerektiğini ısrarla belirtmelerine rağmen aylarca İdare Mahkemesi'nin bu süreci oyaladığını iddia etti.

BELEDİYE'YE ÇAĞRI YAPTI

Çorum Belediyesi’ne çağrı yapan Özdel şunları söyledi:

“Bugünden sonra Çorum Belediyesi’nin yapması gereken husus şudur; kanuna, Çorum halkının çıkarlarına, mahallenin çıkarlarına uygun, rant yaratmayan kamusal spor alanlarının yoğun olduğu bir imar planlaması düzenlemesi yapıp, buranın tamamının yeşil alan, park ve spor tesisleri yapması gerekir. Bu artık yasal bir zorunluluk haline geldi. Çorum halkına şunu söylemek istiyoruz, artık burada inşaat yapılamaz. İnşaat işlerinin durdurulması lazım. Mahkemenin aradığı şartlarda bir imar planı yapıldıktan sonra o imar planı kesinleştikten ve onaylandıktan sonra çalışmalara devam edilmesi gerekir. Bu nedenle Çorum halkının duyarlı olması ve bu süreci takip etmesi gerekir.”

Yorumlar (12)

Ali 12 Ay Önce

Kardesim senin isin gucun yok anca engel oluyosun yapilan islere

EMC 12 Ay Önce

Yapılan iş başladı projeyi durdurarak maliyet artışına mahal vermeyin devletin parasında tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır proje zaten ağırlıklı olarak spor temalı boşu boşuna mahkemeyle uğraşarak kendinizi gündeme getirmeyin

Eğitimci 12 Ay Önce

Durdurdu değil;doğrusu,durdurttu olacak. Hem durduran hukuk,avukat değil. Bundan kimsenin alınmaması lazım.

Davut 12 Ay Önce

mahkeme kararı var diye ibadethane yıkanlar mahkeme kararını hiçe sayarak milletin parasını toprağa gömmeye devam ediyorlar, orası her gün yüzlerce çocuk ve gencin spor yaptığı bir alandı. Cumhurbaşkanının gözüne gireceğiz diye her tarafı parklarla çevrili bir alana millet bahçesi yapmaya kalkışıyorlar, tek amaçları aferin almak. Millet bahçesi kurtarsaydı Zeki gül başkan kalırdı.

Ismet 12 Ay Önce

Belediye kafasina gore surekli imar planlarinda degisiklige gidiyor baskanin kulagini ceken bir hareket tebrikler

Çifte standart 12 Ay Önce

Teo dayı 9 seçim kaybeden Biji Kemal hakkında iki laf etsen.

Adalet 12 Ay Önce

Senin Emeğine, yüreğine sağlık Avukat bey, Amatör spor camiası sana minnettar. Belediye kafasına göre yaptım oldu diyemez.

Çorumlu 12 Ay Önce

Çok güzel bir iş başardın. Tebrikler. Çorum’un en güzel yerine yapılacak parkı 5 sene durdurupta eline ne geçecek. Oranın pisliğini Çorumlu çekecek, mahalleli çekecek. Sende oraya gidip eserinle gurur duyabilirsin.

heri 19 12 Ay Önce

Merhaba akılları ortak yolda birleştirin zıtlaşmayın vatandaşa yazık .Yapılan harcamalarda tüyü bitmemiş yetimin ve garibanların hakkı var yapboz işler yapılmasın.Saygılar her şey güzel çorum için..

Teoman 12 Ay Önce

9 sene önce iyiki durdurmuş, yoksa o alan apartman olacakmış. 9 sene sonra da buna iyi ki durdurmuş deriz.

Robin Hood 12 Ay Önce

corum halkinin haklarını savunan iki sorumlu avukata bin selam olsun. orası sadece park yeşil alan ve betonsuz spor alanları olsun. yasli,cocuk,genc,bütün ailelerin temiz havada zaman geçirebileceği alanlar yaratılmalıdir.

Teoman 11 Ay Önce

Aslında seyirci bölümü olan alanlarda Halk için mütevazi lezzetler sunan paradan çok memnuniyet hedefleyen kamu işletmesi ve koşu parkuru içinde olan yeşil saha içine olimpik stadyum minyatüründe spor uygulama alanları inşa edilecek bir planlama engüzeliydi ama öyle olacakmı bilemiyorum

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.