habercim19.com özgür haber özgür yorum

Toprak Koruma Kurulu’nun hobi bahçesi kararı

GÜNDEM

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında çeşitli kurumların temsilcilerinin yer aldığı Çorum Toprak Koruma Kurulu hobi bahçeleri ile ilgili karar aldı.

Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında çeşitli kurumların temsilcilerinin yer aldığı Çorum Toprak Koruma Kurulu hobi bahçeleri ile ilgili karar aldı.

Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Erdem Kolabaş, kentte hobi bahçesi adı altında elverişli tarım arazilerinin tarım dışı kullanımına izin verilmeyeceğini açıkladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK.

Kolabaş, yaptığı yazılı açıklamada, Toprak Koruma Kurulunun Çorum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında toplandığını hatırlatarak, “İlimiz sınırları içerisinde mevcut tespit edilen veya daha sonra tespite konu olacak hobi bahçelerinde idari para cezalarının uygulanması ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir" dedi.

TARIM DIŞI KULLANIMA İZİN YOK

Çorum'da hobi bahçesi amaçlı tarım dışı kullanımlara izin verilmeyeceğini ifade eden Erdem Kolabaş, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 20. ve 21. maddesinde; tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasına yönelik ceza ve yaptırımların düzenlendiğini vurguladı.

MEVZUAT ÇOK AÇIK

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Erdem Kolabaş, şunları kaydetti: "Tarım ve Orman Bakanlığınca kanun ve yönetmelik hükümlerinin uygulanmasına açıklık getirmek ve ülke genelinde uygulama birlikteliğini sağlamak için 09.05.2023 tarihinde 2023-6 Sayılı Genelge yayınlamıştır.

İDARİ PARA CEZALARI UYGULANIYOR

Bu kapsamda Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne intikal eden şikâyet dilekçelerine istinaden kanun kapsamında iş ve işlemler yürütülmekte olup idari para cezaları uygulanmakta, izinlendirmeye başvurmayanlar veya izinlendirmesi mümkün olmayanlar Toprak Koruma Kurulu gündemine alınarak kurul görüşü doğrultusunda iş ve işlem tesis edilmek üzere ilgili idareye bildirilmektedir.

İKİ AYRI HOBİ BAHÇESİ İÇİN KARAR

Genelge sonrası ilk Toprak Koruma Kurulu 21.06.2023 tarihinde Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi başkanlığında toplanmıştır. Gündem maddeleri içerisinde yer alan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce işlemleri devam eden iki adet Hobi Bahçesi amaçlı tarım dışı kullanımlara yönelik kanun hükümlerinin uygulanması yönünde oy birliği ile karar alınmıştır. İşlemleri devam eden, tespit edilen veya tespite konu olacak olan tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, daha sonraki kurul gündemlerinde de kanun, yönetmelik ve genelge kapsamında değerlendirilmeye devam edecektir.

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

Toprak Koruma Kurulu toplantısında ayrıca, “ilimiz sınırları içerisinde mevcut tespit edilen veya daha sonra tespite konu olacak hobi bahçelerinde idari para cezalarının uygulanması ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına” oy birliği ile karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar (23)

Kenan 11 Ay Önce

İskilipden Seyrine inerken bağlı sollu bir döküntü yapı var. Düzensiz ve şekilsiz binalar önceden ne güzeldi bu araziler. Buralar tarım arazisi idi inşAllah eski hale getiriler.

Şaşkın ördek 11 Ay Önce

Buradan birşey çıkmaz. Keşke uygulanabilse. Türkiye'nin en büyük çıkmazları çarpık yapılaşma, çevre temizliği ve adamına göre adalet.

çorumlu 11 Ay Önce

Önce belediyenin silmkent kuruçayda parsel parsel sattığı hobi bahçelerinden başlayın lütfen görelim ADALETinizi.. adalet her zaman herkese lazım...

Doğrucu 11 Ay Önce

Gerçekten, tarım alanlarını düşünenler, tarlalara bloklar dikilirken uzayda mıydı merak ediyorum. Hobi bahçelerinde insanlar nefes alıyor,sebze meyve yetiştiriyor. Illaki buğday arpa mı olacak. Sanki buğday arpa ekenler çok memnunmuş gibi.

KADİR 11 Ay Önce

Yıllardır hem yapılıyor, hem satılıyor bir sürü tarım arazisi heba oldu.. Neden sessiz kalınıyor anlamış değilim..

Çorumlu 11 Ay Önce

Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti.

Hobi Bahcesi 11 Ay Önce

Depremde vatandaşın simidi oldu. Bu bir ihtiyaç, toprakla uğraşma,Yeşillik meyvelik üretimi yapma, Yapilanlarin dışında bundan sonra müsade etmemeli denetim yapmalı ve en önemlisi bu saatten sonra Kooperatife tarla satışı yapilmamali.

Sorumlu 11 Ay Önce

Şimdiye kadar hiç bir şey yapılmamış çoğunluk fırsattan istifade modern gecekondulari hobi bahçesi adı altında yaptılar Oy birliği ile yıkım kararı alınması gerekirken para cezası yaz suç duyurusunda bulun.Bu bana caydırıcı değil olayı çözmeye yönelik bir karar olarak düşünüyorum... Keşke valimiz,Mustafa yıldırım in gösterdiği hassasiyetler gosterilseydi bu gün böyle bir sorun çarpık şehirleşme olmayacaktı diye düşünüyorum..Biz sorun olurken değilde,niye sorun sorun haline gelince çözmeye. Çalışıyoruz diye dusunuyorum

Seyreden vali 11 Ay Önce

2020 yılında ovasaray köyünde 650 dönüm araziyi adamlar kağıt üzerinde parselleyip sstmaya başladı Özel idare valiye mevzuyu anlattı buna rağmen vali seyretti siyasiler dahi engel ol demesine rağmen seyretti üzerinden üç yıl geçmiş hobi bahçesi yıkma kararı alıyor alınan kararları uygulayamadın ensar ilim yayma arasında mekik dokuyacağına bunlara bakacaktın vali efendi atı alan üsküdarı geçmiş Özel idare seyrediyor tarım seyrediyor vsli zaten seyrediyor Türkiye de hiç bir ilde böyle bir rezalet yok

Çorum 19 11 Ay Önce

Seneye secim var ve hobi bahceleri gerekli ..ruhsati verilmeli

Necati Gül (Dün ne demiştik... 11 Ay Önce

https://corumnews.com/hobi-bahceleri-ranta-dondu/

Fahri şimşek 11 Ay Önce

Encümenin aldığı karar çok doğru milli emlakın ve belediyenin sattığı yerlerden başlanması gerek daha sonra hepsi yapılmamak üzere yıkılsın böylesi daha adil olur 20 yıldır ses çıkarmayan siyasilere ve idarecilere de soruşturma başlatılması daha adil olur

Dodurga 11 Ay Önce

Ah orhan ahh...sen anladın

Mustafa 11 Ay Önce

Tarım arazileri hobi bahcesi adı altında heba oluyor bunun acilen yasaklanması gerekli merkez köylerin hepsinde hobi bahçesi diye degişik yapılar tarım arazilerini bitirdi denetimlerin artması gerekli

Mehmet 11 Ay Önce

Hobi bahçesi alanlar tarım yapıyoruz diyorlar nasıl tarım yapılıyor tarlayı yolla tellerle betonla parçalıyorsun geriye az bir toprak parçası kalıyo zaten çogu bahçenin sahibide bahçeyle ilgilenmiyo ve böylece tarım yapılacak topraklamız yavaş yavaş azalıyor hobi bahçesi işi rant kapısına dönüştü insanlar topragı düşünmüyor artık hobi bahçesine kesinlikle izin verilmemeli gerekli yaptırımlar hızlı bir şekilde uygulanmalı

Deha 11 Ay Önce

Önce belediyenin sattığı hobi bahçelerinden başlarsın cezalandirilmaya.para lazım zamlar ek ödenekler yetmiyor buralardan para toplanacaktır. Ya şimdi mi geldi aklınıza..tarla da üretilen ürünler çürümüş hep. Hesabi hep gariban ödüyor

Mehmet 11 Ay Önce

Temcit pilavı gibi birkaç yılda bir milletin gündemine düşüyor.Sonra hiçbir şey yapılmadan yenileri ekleniyor

Seydimden. 11 Ay Önce

Şeydim rampası şantiye bölgesine şekilsiz düzensiz baraka/ tek odalı yerlertirdiler. Göz göre göre yapılıyor trafiğe de engel TARIM ARAZİSİNE olmaz olmamalı.

Ersan 11 Ay Önce

Hepsinin yıkılması lazımmmm

Vatandaş 19 11 Ay Önce

Önce belediye kendi parselleyip sattığı yerleri yıksın.İmara açılan tarım arazilerinin üzerine yapılan hal,stat, hastahane,traktörcüler sitesi daha yer bunları ne yapmalı? Buğday , arpa eken çiftçiler çok memnun; arpaya buğdaya bakan yok.

özgür 11 Ay Önce

ne paralar vurdular varya... 10 para vergi ödemeden hemde... zaten bu emlak işi tamamen vergisiz bir iş. alanda satanda, emlakcısıda 1 kuruş ödemez. sonuç; hiç bir şey olmaz. devam...

çorum 11 Ay Önce

İlk önce belediye bıraksın bu işleri

Hakikat 11 Ay Önce

Değerli Tarım arazisi olan Çorum ovamızın kalan arazilerini tekrar tarım arazisi statüsüne tartışmasız şekilde dönüştürün ve seracılık alanı yapın ayrıyeten garibanlar için sebze bahçecikleri parselleyerek kiraya verin satmayın ama.Zenginlik silmkentte alıp satmayla olsada fakire yeşil yaşam alanı uğraşı terapisi olanağı vermektir daha ziyade

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.