habercim19.com özgür haber özgür yorum

Torunu konuştu: O gün Atıf Hoca değil, bir zihniyet idam edildi

GÜNDEM

İskilipli Atıf Hoca ölümünün 97. yılında memleketi olan Çorum'un İskilip ilçesindeki kabri başında anıldı.

İskilipli Atıf Hoca ölümünün 97. yılında memleketi olan Çorum'un İskilip ilçesindeki kabri başında anıldı.

Atıf Derneği tarafından çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla organize edilen program İskilipli Atıf Hoca Anıt Mezar ve Külliyesi'nde Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Daha sonra İskilip Ulu Camii’nde öğle namazını müteakiben mevlit okutuldu.

İskilipli Atıf Hoca’nın idam olduğu gün sadece idam sehpasında Atıf Hoca’nın olmadığını dile getiren yeğeni Ahmet Faruk İmal, “İdam sehpasında olan Türk milletinin inancıydı. Değerleriydi. Örfüydü. Töresiydi. O gün Atıf hoca idam edilmedi bir zihniyet idam edildi. Bugün Avrupa’dan aferin almak isteyenler var. O günde Avrupa’dan aferin almak isteyenler, İngilizlerden aferin almak isteyenler aynen Avrupalılar gibi yaşayacaksınız, Avrupalılar gibi düşüneceksiniz, Avrupalılar gibi giyineceksiniz bunun haricinde herkes bize düşmandır diye ilan ettiler. Bunun sonucunda herkesi idam ettiler” dedi.

Atıf Hoca’nın mahkeme tutanaklarının açıklandığını dile getiren İmal, “Mecliste kitap haline getirilen çalışmanın bir kısmı kitap halinde yayınlandı. Orada da Atıf Hoca’ya dair İngilizlerle işbirliği yaptı. Mili Mücadeleye karşı çıktı gibi. İşledikleri cinayete kaza süsü vermek için bu iftiraları uydurdular. Mahkeme tutanaklarının büyük bölümü Şapka Kanununa muhalefetten oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Anma programına Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İskilip Kaymakamı Yunus Emre Vural, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşlar katıldı.


İHA

Yorumlar (21)

Ahmet 1 Yıl Önce

Belgeli bir hain için bu kadar iddialı olmaya gerek yok.

Vatandaş 1 Yıl Önce

ATIF HOCANIN ASKERLERİYİZ.KAHROLSUN İSLAM DÜŞMANLARI FAŞİST ZİHNİYET

Çorumlu 1 Yıl Önce

Mandacı zihniyeti ingiliz uşağı zihniyeti vs.ahlak hariç her türlü yozlaşma zihniyeti.

Adam 1 Yıl Önce

Allah katılımcılardan razı olsun . Hasedinden çatlayanlara danda kafirler razı olsun

Has Çorumlu 1 Yıl Önce

Kimsenin askeri olmayın bence sadece devletin askeri olunur, devlet harici birinin askeri olamazsın, olsan olsan asker değil eşkıya olursun.birilerinin askeri olanların sonunu gördük, devletine bağlı ol, kimseye değil yoksa o yolun sonu uçuruma çıkar, millet başkalarının askerlerini al aşağı eder bilesin

Secahattin gül 1 Yıl Önce

Ne oldu yani gittinizde devlet imkanlarını bu amaçla kullanmanızın hesabı sorulur birgün

Kadir 1 Yıl Önce

Atıf hocanın Milli Mücadele döneminde ki Duruşu nasıldı. Herhangi Bir cephede savaştı mı veya vaiz olduğu için halka nasıl bir telkin de bulundu. Bunların açıkça bilinmemesi çok garip. Bir insan hem hain hem Kahraman olamaz

Çorumlu 1 Yıl Önce

Bizim dedelerimiz cephede savaşırken bu arkadaş ne yapmış?? Düşmana tek kurşun atmış mı? Bu tarikatçılar askere bile gitmiyordu Osmanlı da.. Bu arkadaşın en yakın arkadaşı mustafa sabri Yunanistan'a kaçmıştı.. Malum bildirilerde imzaları var.. Tescilli yani bunların yaptıkları gerisi masal. Şapkadan değil vatan hainliğinden hükümet giydi diye biliyorum..

Asker derken 1 Yıl Önce

Atıf hocan komutan mıydı? Hangi cephede savaşmış? Ülkesi işgal edildiğinde kime kaç kurşun atmiş ?

Ahmet 1 Yıl Önce

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. O'nu yurtsever, fazıl ve alim bir insan olarak biliyor ve öyle inanıyoruz. Bütün belgeler O'nun Yunanlılarla işbirliği yapmadığını gösterdiği halde, hala hain olarak yaftalanmasını kabul etmiyoruz.

Tam kadro dizilmisler 1 Yıl Önce

Ensarcilar, tarikatciler, cemaatçiler tam kadro sıraya girmisler atalarının kabri başında. Birileri görüyordur bunları,mukafatlarini alırlar yakında.

Torunlar 1 Yıl Önce

Oradakilerin hepsi İskilip 'li Atıf'in torunu zaten. Aceba hangisi konuşmuş. Aynı kadroyu Kurtulus Savasi ve Çanakkale şehitleri içinde dua okumaya bekleriz.

Doğrucu 1 Yıl Önce

Istanbulda halkı ingilizlere karşı örgütledi

Mehmet 1 Yıl Önce

Atılan tüm iftiralar belgelerle çürütülüp,Giresun İstiklal Mahkemesinde berat edip İçeriden hiç çıkartılmadan Ankara’ya götürülüp tekrar yargılanıp kılıç Ali tarafından idama mahkum edilen kişiye hain demek hangi adalete,hangi vicdana sığar?Bir masuma suç atmak size ateş olarak yeter.İnşAllah siz de o zalimlerle haşrolursunuz.

Hititler 1 Yıl Önce

O bir haindir ve Cehennem de yanıyor, sizler ne kadar kuran okusanız da,dua etseniz de beyhude o hain yanmaya devam edecektir.

Gün ola 1 Yıl Önce

Orada vatan hainini anmak için gidenlerden gün gelir vatan için sorgu sorulur

Doğrucu 1 Yıl Önce

Kurtuluş Savaşı'nda İstanbul'dan ingilizlerden gizlice silah sevkiyatını organize etmiş

Çorumlu 1 Yıl Önce

Atıf hocanız milli mücadeleye karşıyken nasıl oluyor da milli mücadele için silah kaçırıyor halkı ingilize karşı örgütlüyor.. Bu hikayelerin tarihi bir dayanağı var mı? Kuva-yi İnzibatiyeyi kim kurdu? Bu arkadaşın en yakın arkadaşlarının akıbeti nedir? Mustafa sabri kimdir?

Doğrucu 1 Yıl Önce

Kurtuluş Savaşı'nda Yunanlıları denize dökerken kalbinden yaralanmış gazı madalyası almış

Vatandaş 1 Yıl Önce

ATIF HOCANIN ASKERLERİYİZ KAHROLSUN İSLAM DÜŞMANLARI FAŞİST ZİHNİYET.

Vatandaş 1 Yıl Önce

ATIF HOCANIN ASKERLERİYİZ.KAHROLSUN İSLAM DÜŞMANLARI FAŞİST ZİHNİYET.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.