habercim19.com özgür haber özgür yorum

TÜGVA'lı gençler tepkili

GÜNDEM

Türkiye Gençlik Vakfı Çorum Teşkilatı, son günlerde vakfa yönelik yapılan saldırılara cevap verdi.

Türkiye Gençlik Vakfı Çorum Teşkilatı İstanbul Büükşehir Belediyesi’nin Adalar’da TÜGVA’nın kiraladığı gençlik merkezinin sözleşmesini hukuksuzca feshettiğini, akabinde yine zabıtalar tarafından binanın işgal edilerek vakfa ait eşyaların gasp, arkadaşlarının ise darp edildiğini iddia ederek, yaşanan gelişmelere sert tepki gösterdi.

İşte TÜGVA Çorum Teşkilatı adına Başkan Enes Kayabaşı’nın Ulu Cami avlusundan yaptığı açıklamanın detayı:

“Türkiye Gençlik Vakfı İstanbul Şehir Hatları Tic. AŞ arasında İstanbul ADALAR Gençlik merkezimiz için 2018 yılında 10 yıllık kira sözleşmesi imzalanmış. Günümüz İBB yönetimi sözleşmeyi, hukuksuzca tek taraflı feshetmiştir. Akabinde, hukuksuzca binamızı işgal etmiş, zabıtalar vakfa ait olan eşyalarımızı gasp etmiş, arkadaşlarımız darp edilmiştir.

Altını çizerek belirtelim ki, bırakın tahliye kararını TÜGVA’ya açılmış hiçbir tahliye davası bulunmamaktadır. Gelinen son süreçte, yasal mercilerin vakfımızı haklı bulmasıyla birlikte organize bir şekilde iftira ve linç kampanyası başlatılmıştır.
Sosyal medyada, yurt dışında desteklenen etki ajanı olan bazı kişiler tarafından sahte ve asılsız belgeler servis edilmiş, troll hesaplar ve fondaş medyanın desteğiyle gündeme taşınmıştır.

Yetmemiş bibi bir siyasi partinin genel başkanı tarafından vakfımıza ve gençlerimize küfür edilmiştir. Bu küfürü sahibine iade ediyoruz. Hiçbir tehdidinden de korkmuyoruz.

Tek gayesi, ülkemizin bugünü ve geleceği için çalışmak ve üretmek olan, binlerce yıllık vakıf geleneğine sadık olan güzide teşkilatımızı yıpratmak olan bu operasyon, bizi daha da güçlendirecek ve birlik beraberliğimizi pekiştirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır.

Gerçekleştirdiğimiz Kuran-ı Kerim ve siyer eğitimlerini, kültür, sanat, spor projelerimizi gölgelemek, gençlerimiz için çalışan gönüllü kardeşlerimizin şevkini kırmak, bu toprakların kültüründen mayalanmış gençlerin yetişmesine ket vurmak için çabalayanlar, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğrayacaktır ve yenilecekler.

Bilinmelidir ki ülkemizin ve milletimizin, milli manevi değerlerine sahip çıkan bir neslin yetişmesi için, yürüttüğümüz tüm gençlik faaliyetlerimize devam ediyoruz.!

Bir yerlerden elde ettikleri yalan yanlış bilgilerle tamamen masa başında hazırlanmış asılsız ve sahte belgelerle sözde gazetecilerin, yurtdışında kaçak yaşayan etki ajanlarının, kimlerin fonladığı bilinen medya şirketlerinin bu sahte ve asılsız dosyalarla sosyal medya üzerinden oluşturmaya çalıştıkları algılara, tüm şeffaflığımızla yaptığımız açıklamaların dahi çarpıtılmasına ve manipülasyonlara karşı vakur ve erdemli duruşumuzu koruyor hakkımızdaki yalan ve iftira kampanyasına karşı hukuksal tüm girişimleri yapıyoruz; tüm motivasyon ve enerjimizle gençliğimize hizmet etme yolunda durmaksızın yürüyoruz. Ülkemizin 81 ilinde gönüllümüzle birlik ve beraberlik içerisinde her geçen gün daha da büyüyoruz.
Ne buyuruyor Efendimiz (s.a.v) : Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Asla boyun eğmeyeceğiz. Çünkü biz TÜGVA’yız. Yani Türkiye Gençlik Vakfıyız, Türkiye’nin gençlik vakfıyız. Unutmayın yalanlarlar değil hakikat kazanacak. Provokasyon değil, itidal kazanacak. Hep dedik, yine diyoruz; yaşasın hakikat."

Yorumlar (26)

CAMİİ AVLUSUNDA OLMAZ 3 Yıl Önce

Kadeş meydanda niye yapmadınız. Başkaları da ulu camide açıklama ve toplantı yapsa vali izin verecekmi. Olmamış böyle. tügvanın farkı belli

Terlik 3 Yıl Önce

Camide açıklama yapınca daha gerçekçi olmuş. Neyse gençler bu resimlerin hepsi, sizin listelerde adınızın yazmasına ve kamuda rahat çok paralı iş bulmanıza vesile olacak.

Ahmet 3 Yıl Önce

Tügva yöneticisi önce torpil listelerinin sızdırılmış olduğunu ağzından kaçırdı. Metiner çıktı "dindar vatansever gençlere referans olunmuş, ne var bunda dedi". Adadaki eğlence bizden önce, biz binayı 2018'de kiraladık dediniz, garsonların yüzündeki maske sizi ele verdi ve çıkıp utanmadan yine namaz şov yapıyorsunuz. Bu ülkede tek imanlı sizsiniz, biz gavuruz ya zaten, yeyin hakkımızı değil mi? Fetö de aynı şeyleri yapıp din iman diyordu. Yahu camide siyaset yapmayı da bırakın artık, cami tüm müslümanların ibadet yeri, sizinle aynı görüşte olmayan insanlar bu yüzden camiden uzaklaşıyor, kendimden biliyorum!

Eceli gelen ... cami duvarina... 3 Yıl Önce

Piskinlige , hadsizlige bakarmisiniz. Ne isiniz var sizin Ulu Cami'nin avlusunda. Dini siyasete alet ediyorlar resmen.Niye izin veriliyor boyle provakatif eylemlere. Tuz kokmus ulke yolsuzluktan, arsizliktan gecilmiyor. Vakif ayagina parayi goturuyor usttekiler, bu ayak takimi ortalikta dolaniyor. Belli ki bu ayak takimi , makarnaci cahillere yukarilardan emir gelmis. Gidin saat kulesinin onunde eylem yapin. Hatta gidin sıkliktaki obaniza orda takilin

Bir okur 3 Yıl Önce

1-Cami merkezli bir açıklama hem çağın gerekleri ile donatılmış bir gençlik hem de vatan, millet ve sağlam inanç temelli bir nesil hedefinin mesajıdır. Bunun altında başka şeyler aramak abesle iştigaldir. Teşbihte hata olmasın, tabiri caizse cami avlusundan yapılan açıklama bazılarında kaşıntı yapıyor olabilir. Bunun nedeni bazı mahfillerin kendilerini çok açık etmeseler de böyle bir zihniyete sahip gençlikten rahatsız olmasıdır. Siz cami avlusundan açıklama yapılmasına karşı çıkabilirsiniz. Buna saygı duyulur. Lakin siz de karşınızdakilerin meşru olan eylem ve görüşlerine saygı göstermek durumundasınız. Böyle bir yapı altında varsa haksızlık, hukuksuzluk elbette adaletin ve Allahın önünde hesap vereceklerdir. İki dünya olduğuna inananlar için tabi. ..

Bir okur 3 Yıl Önce

2- Şimdi siz çıkıp mahkemenin aldığı tahliye kararı bile olmadan baskın yapacaksınız, görüşü, inancı ne olursa olsun bir vakfın tüm eşyalarına el koyacaksınız, orada bulunan gençlere darbedeceksiniz, etkiye karşı doğal olarak tepki göreceksiniz, sonra çıkıp haktan, hukuktan bahsedeceksiniz. Hiç inandırıcı olmuyor. Bu tarz yalaşımlar bırakın bu yapıya veya içindeki bulunan gençlere hangi zihniyete ve görüşe sahip olursa olsun hiçbir gence yapılmamalı. Hangi görüş ve zihniyet te yapıyorsa herkes karşı durmalı.

Ahmet 3 Yıl Önce

Baskın yapılan Tügva adresinde akp kadın kolları başkanı çocuğuna sünnet töreni düzenliyor. Vakıf mısınız yoksa beleşe yere çöküp kafanıza göre kullanma örgütü mü? Bahsettiğim bu durum ortaya çıkınca da o 2016'daydı, biz 2018'de kiraladık orayı diyorsunuz. Kardeşim 2016'da pandemi mi vardı da tüm garsonlarda maske var!

Torpilci hak yiyiciler 3 Yıl Önce

İstanbul belediyesinden eğitim için kiraladıkları yerde düğün nişan organizasyonu yapan adamlarsınız.. İnsanda biraz utanma olur torpille işe girmek için camiyi pis işlerinize alet ediyorsunuz..

Hasan 3 Yıl Önce

MasAllah TÜGVALI kardeslerımıze sızınle gurur duyuyoruz.Gumbur gumbursunuz MaşAllah.Durmak yok yola devam

Hodri meydan 3 Yıl Önce

Sol zihniyetteki kini siyasetten sosyal medyadan alenen görüyoruz kendisinden baskasina özgurluk tanimayan çakma kominist kalintilari gencler sizin tekelinizde değil 15 temmuzda karisinin eteginin altina saklanan darbeye alkis tutanlar gelmis 2023 de siz goreceksiniz diye tehdit mesajlari veriyor

Bir Okur'a 3 Yıl Önce

Allah askina birakin bu isleri. Tek adam rejimi ve onun avaneleri yillarca sudan sebepler ile vakiflara , derneklere , ormanlara , denizlere , tarim arazilerine coktuler. Kamunun guzelim yerlerini cemaatlere , tarikatlere , radikal dinci vakiflara peskes cektiler onlara niye sesiniz cikmiyor. Simdi usulsuz olarak yapilan bir ise mahkeme dur demis bu niye zorunuza gidiyor. Ayrica cami avlusunda , arkaniza Yüce Allah'in Evini alarak siyasi bir eylem yapamazsiniz arkadasim. Bos bos yazmissin. Aceba artan mazot fiyatlarini protesto etmek icin ciftciler Ulu Cami onunde aciklama yapsa kac tanesi sag cikar ordan, vali emri ile polisler linc eder o adamlari. Ya da elektrik ve dogalgaz zammini protesto etseler kac yil hapis cezasi alirlar. Edep yahuuuu

Emre 3 Yıl Önce

Tügvanın sonuna kadar yanındayız.yuruyun gencler

Kader 3 Yıl Önce

Bu açıklama Cami bahçesinde olmaz

19 3 Yıl Önce

Sayın Vali bey noluyor caminin içinde yapmalarına izin verseydin bati. Şimdi bilgim yok dersen emniyete ve müftüye hemen soruşturma açabilirsiniz

OKUR 1 3 Yıl Önce

3-Spor, çevre ve başkaca konular üzerinden her yer ve mekanda mesajlarını veren tiplerdeki esas sorun patolojik vaka olmaları zannımca. Ulu Cami avlusundan basın açıklaması yapılmasına her türlü aşağılayıcı lafı edebiliyorlar. Öyle bir cüreti kendilerinde bulabildikleri gibi, üstüne üslük had ve hudud sınırlarını tamamen aşıyorlar. Öğrenmeden fikir sahibi olunmaz, şayet böyle yapıyorsanız merkebin üzerinden havaya kuru sıkı atmış olursunuz. Yorumlarınız da haliyle temelsiz ve ideolojik olarak değerlendirilir.

OKUR-2 3 Yıl Önce

4- Anlamamakta ısrarcı olduğunuzu biliyoruz ancak bir kez daha hatırlatalım: Son günlerde her cepheden karalamaya çalıştığınız vakıf, gençlerin çağın gerektirdiği bilimsel donanıma sahip, milli ve MANEVİ değerler üzerine yetiştirilmesini hedefleyen, legal, şeffaf ve kamuya açık, herkesin faaliyetlerini inceleyebileceği, hatta bir çok etkinliği yaygın ve yerel medya mecralarında yer almış bir kuruluş. Yani hem bilimsel anlamda günümüzün çağdaş donanımlarına sahip hem cami merkezli bir gençlik hedefleniyor. Esasen sizin karşı olduğunuz cami avlusunda açıklama yapılması değil, böyle gençlerin yetişmesi olsa gerek. Lakin milletin değerlerine ne kadar karşı durursanız durun başarılı olamazsınız. İsteseniz de istemeseniz de bu millet hem modern donanımlı hem de manevi değerleri de bünyesine almış bir nesil istiyor

Alperem 3 Yıl Önce

Biz de yedik gençler.

Okur 2'ye 3 Yıl Önce

O dedigin gencler bu gencler degil malesef. Uc bes suslu cumle yazmayla bu isler olmaz. Anlasilan sen bu vakfin yoneticisin. Bu sahaya surdugunuz gencler ayak takimi. Bunlara sadece makarna verip ortaliga salarsiniz. Zaten akli yerinde olan adam ne oldugu belli olmayan, sadece maddi cikar icin kurulmus bir vakifa koru korune baglanmaz

HİTİT ADAM 3 Yıl Önce

Utanmadan birde cami bahçesinde açıklama yapmışlar. Sahi cami bahÇesinde böyle bir açıklama yapmak yasak değil mi? camileri siyasetin merkezi yaptılar.

Hacı Nuri 3 Yıl Önce

Neden cami bahçesinde siyasi bir açıklama yapıyorsunuz? Siz kimsiniz? Hangi yetkiyle kutsal bir mabette siyasi açıklama yapıyorsunuz?

Secahattin gul 3 Yıl Önce

Sansar vakfına üye idareciler olduğu sürece camiiler parti binası gibi kullanılır

halil sonar 3 Yıl Önce

İslamın, dinin arkasında çevirdiğiniz dolaplar yetmedi mi.Dün feto vardı bugun siz varsınız bırakın bu ülkenin aydınlık gençlerinin yakasından düşün !!!!!

cafer dayı 3 Yıl Önce

İmanlı gençlik yapma ya... AKP karı kız muhabbetini kasede çekip pazarlayanlarda gençti unutmayın. Bu arada cami bahçesinde açıklama yapınca dindar olunmaz. Namaz kılıyor mu o arkadaşalr. Ya hu birde savunmayın yanlışınızı. Memleketi oy için kutuplaştırdınız. Sizin yüzünüzden iki yıldır cuma namazı kılmıyorum. Neyi savunuyırsun. Tarım arazisini imara açıp rantı paylaşanlar da sizin partiden değil mi? Zafer Çağlayan kimdi? Egemen BAğış kimdi? Unuttuk değil mi? Muzafferde müslümanlık edebiyatı yapıyordu. Kendi partiniz görevden aldı kardeş. yapmayın böyle islamiyete çok zarar verdiğinizi kabul edin. Pişkinlik yapmayın tövbe edin.

Türk 3 Yıl Önce

Yeni fetö yine din istismarcilari

Ve son. 3 Yıl Önce

Bakın Tügva ile ilgili evraklar basına sızdı.Kem ve kümler ile kaçamak cevaplar veriliyor.Ama basın da birir paralel yapılanma vakası olarak nitelendiriliyor.Neden?Kimin işe gireceği,kimin nereye tayin olacağı,kimin nereye amir olacağına kadar işin suyunu çıkarmışlar.Milli ve manevi değerler konusu işin kamufulajıdır.Düne kadar neredeydiniz de bugün gelip cami, avlusunda açıklama yapıyor sunuz?AKP bitti ve Tügva da bitti.Filmin sonu budur.

Ali 3 Yıl Önce

Sezgilerim de kolay kolay yanılmam ..Burnuma çok kötü kokular geliyor, umarım nezle kaylaklıdır:))) Ve caminin önünde bu yapılır mı. ..Emin olun sizin yüzünüzden bir çok müslüman camiden soğudu ...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.