habercim19.com özgür haber özgür yorum

Bu sorunun cevabı tabii ki Çorum

MEDYA

Çorum’un ihracatta gösterdiği başarı yaygın medyanın yarışma programlarına konu oldu.

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un ihracatta gösterdiği başarı yaygın medyanın yarışma programlarına konu oldu.

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu ATV'nin sevilen ve izlenen yarışma programlarından 'Kim Milyoner Olmak İster'de, yarışmacıya Çorum’un ihracat başarısıyla ilgili bir soru yöneltildi.

"2021 TÜİK istatistiklerine göre, bu illerden hangisinin toplam ihracatı daha fazladır?" şeklindeki sorunun cevap şıkları arasında Samsun, Eskişehir, Adana ve Çorum yer aldı. Yarışmacıya sorulan sorunun doğru şıkkı tabii ki Çorum oldu.

İŞTE ÇORUM’UN VERİLERİ

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2020 verilerine göre, kamu yatırımlarının dağılımında en çok pay sıralamasında 51’inci sırada yer alan Çorum, 2021 yılında 2,6 milyar dolar ihracat oranıyla Türkiye’de en çok ihracat yapan 15’inci il oldu.

KOMŞU İLLERDE DURUM

Yine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2020 verilerine göre; kamu yatırımlarının dağılımında en çok pay sıralamasında komşu iller Samsun 19’uncu sırada, Amasya 40’ıncı sırada, 25 Mart’ta yeni havaalanı açılacak olan Tokat 55’inci sırada yer aldı.

Yorumlar (14)

Mustafa 2 Yıl Önce

Şıkları yanlış yazmışlar aslında buyuksehir olarak yozgat yazsalarmis doğru cevap o olurdu.Ne de olsa havaalani yapılıyor,yakında nüfusu kurtarmasa bile büyüksehirde olur.ihtiyaci olan yere değil siyasi gücü olan şehirlere yatırım yapılması milletin kul hakkına girer...

Aslında olan.! 2 Yıl Önce

Acaba kimin sayesinde?

Ali 2 Yıl Önce

Aşağıdaki illerden hangisi ihracatı fazla olduğu iktidarın havalimanı yapmadığı il'dir? Şeklinde olmalı soru , böyle eksik olmuş. ..

1919 2 Yıl Önce

Güzel reklam olmuş. Ancak ÇORUM'U Türkiye de ÇORUMLULAR bilmiyor ki, elin yabancısı nereden bilsin. ÇORUM'U bilmeyen hatırı sayılır ÇORUMLULAR var. TÜRKİYE GENELİNDE 1.400.000 Çorum'lu var. Ancak bir çoğu ÇORUM'dan bir haber.

Ünal 2 Yıl Önce

Gurur verici.millet vekillerini yapamadığı ATV yapmış.helal memleketime

Salih 2 Yıl Önce

Karşılığında ne var.Ne bir havaalanımız nede tren yolumuz var.Yazık.Nokta

Md 2 Yıl Önce

İyi olmuş yanlış cevap vermesi Çorumumu bişeye benzetemeyenler utansın..

Söz bir... 2 Yıl Önce

Aslında soru şöyle sorulması daha uygun olurdu; "Tüik verilerine göre her yıl ihracatı fazla olan ama tren yolu, havaalanı olmayan ve yapılmaya şehir hangisidir." A.Çorum B.Eskişehir C.Samsun D.Adana * siyasetinde kulakları çınlasın.

Söz bir... 2 Yıl Önce

Çorum gerçeği... Bir Çorum'lu olarak gurur duyuyoruz elbette ama ihracat bu kadar yüksek olurken Çorum'a hizmet için seçilen siyasiler, özellikle iktidar da olanlar, ellerini vicdanlarına koysunlar ve düşünsünler hani nerede tren, nerede havalimanı, bunlar olsaydı neler olmazdı ki. Gerçek şu ki... Çorum üzerinde hain bir el var... Yıllardır Çorum Osb'nin faaliyeti ülke ekonomisine muazzam bir katma değer sağlarken, sanki gizli bir el tarafından, Çorum'a yapılacak havaalanı ve tren gibi yatırımların engellendiği bir gerçektir. Düşünüyorum da Çorum'a hainlik eden gizli bir el var sanki, çünkü Çorum OSB,de görülen katma değeri yüksek yatırımların daha fazla büyümemesi, ülke kalkınmasına daha fazla değer sağlamaması için emperyalizmin hain eli Çorum'un üzerinden eksik olmuyor. Yıllar önce, Hava alanı ve tren yapılsaydı; Çorum, Anadolu'da bir İstanbul olabilirdi ama yapmadılar.

Hakan 2 Yıl Önce

Sevinelim mi üzülelim mi? İhracat da iyiyiz ama Çoruma ne yapıyorlar.uçağı geçtik hızlı tren nerede.(çok uzaklarda)

Altan Börekçi 2 Yıl Önce

Yozgat hangi hükümette bakansiz kalmış ki, bizim vekil valinin yaptıracağı asfalt yolu engelliyor kaldı ki havaalanı YHT hattı yaptıracak. Ama haklarını yemeyelim 2023 te tren çalışmasına başlama ihtimali varmış Varank ın geldiğinde duydum

Çorumlu 2 Yıl Önce

Anadolunun

Cem 2 Yıl Önce

Herşeye rağmen hâlâ bir hava alanının ve treninin olmaması ne acı verici değil mi...

ÖzÇorumlu 2 Yıl Önce

Ankara, Çorum, Samsun arası yıllardır vaat edilen bir hızlı tren hattı projesi ne oldu, Tokata bile Havaalanı yapıldı.. Çoruma layık değil mi bu hizmetler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.