habercim19.com özgür haber özgür yorum

Asistan hekimlere Çorum’da eğitim yolu açıldı

SAĞLIK

Tıpta Uzmanlık Komisyonu'nun yaptığı inceleme sonucunda Çorum'da asistan doktorların bazı klinik dallarda eğitim programlarını yerinde almaya başladı.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gören asistan doktorlara bazı klinik dallarında eğitim programları açılırken, hastanede rotasyon yapmaları sağlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, Tıpta Uzmanlık Komisyonu (TUK) yaklaşık 6 ay önce Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İlgili birimlerin asgari şartlarını, belirli kriterlere uyup uymadığına inceledi. Komisyon incelediği birimleri yeterli gördü. Daha sonra bazı klinik dallarında eğitim programları açılmasına karar verdi.

Konuya ilişkin Tabip Odası Yönetim Kurulu da bir açıklama Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görmekte olan asistan doktorlarımız bazı klinik dallarında eğitim programlarının açık olmaması nedeniyle hastanemizde rotasyon yapamamaktaydı. Bu nedenle asistan arkadaşlarımızın başka illerdeki üniversite hastanelerinde eğitim almaları gerekmekteydi. Bu durum asistanlarımız için bir külfet oluşturmasının yanı sıra hizmet alanlar açısından da sorun teşkil etmekteydi. Zira bu il dışı rotasyonları esnasında hastanemizde hizmet veremeyen bu hekimlerin sunduğu sağlık hizmetlerinden halkımız faydalanamamaktaydı.

Asistan arkadaşlarımızdan bize gelen istek üzerine konu hakkında Tıp Fakültesi yöneticilerimizle iletişime geçtik. Ayrıca odamız ziyaretlerinde AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’ya durumu arz ettik. Yapılan girişimlerimiz neticesinde eğitim kliniği özelliği olmayan kliniklerimizden bir kısmı gerekli şartları sağlayarak eğitim kliniği olma hakkına sahip olmuştur. Sağlık Bakanlığı’nın Tıpta Uzmanlık Kurumu’nun (TUK) 1691 sayılı kararıyla Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Eğitimi Programlarını uygulamak için bu kliniklerin yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

Bu yetkilendirmelerin yapılması için emek sarf eden ve destek olan Milletvekili Erol Kavuncu, Vali Mustafa Çiftçi, Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Gülhan, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli ve bu kliniklerde görev yapan tüm hocalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eğitim verme yetkisi olmayan diğer kliniklerimizin de yetkilendirilmesi için gerekli şartların sağlanması konusunda desteklerinin devamını diliyoruz.”

Yorumlar (4)

tuncay 3 Yıl Önce

Asistanın eğitimi illa akademik kadrodan almasına gerek yok.Çok değerli uzmanlarımız var.Onların bilgilerinden de faydalanmaları gerekli olduğunu düşünüyorum.

Çorumlu 3 Yıl Önce

Torpiliniz yoksa nefes bile almak zor bu topraklarda..

GERÇEKLER 3 Yıl Önce

ana bilim dalllarının eğitim kliniği olmasında çaba ve gayret gösteren tıp fakültesi dekanlığı yönetimidir. bilgilerinize

ÇOK KOMİK 3 Yıl Önce

Burası bir üniversite, Burası bir tıp fakültesi, Bu hastane birlikte kullanım kapsamında hizmet veren bir hastane, Bu kliniklerin eğitim kliniği olabilmesi için belirli standartlar olmalı, DEĞİL Mİ? O zaman böyle bir durumda ihtiyaç var ve standartlar karşılanıyorsa; Girişimde bulunanın öğretim üyeleri veya idareciler yerine Tabip Odası Yönetim Kurulu olması, Bu girişimin bürokratlar ve akademisyenler yerine siyasiler aracılığı ile yapılması, Ve işler böyle yürüyor, mevzuat, standart hepsi fasa fiso, araya birilerini soktuk, ismi zikredilenler de inisiyatif almış ve hiç olmayacak bir şeyi gerçekleştirmiş edasıyla bir sürü kişiye teşekkür edilmesi çok komik, DEĞİL Mİ?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.