habercim19.com özgür haber özgür yorum

Çorum’da bilanço: 6 bin 75 vak’a, 52 ölü

Tarayıcınız HTML 5 videolarını desteklemiyor.

SAĞLIK

Vali Mustafa Çiftçi, koronavirüs bilançosunu açıkladı, Çorum'da bugüne kadar 6 bin 75 vaka yaşandı, 52 kişi hayatını kaybetti

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, korona virüs salgını nedeniyle ildeki vaka sayısının 6 bin 75'e ulaştığını, 52 kişinin de hayatını kaybettiğini belirterek kurallara uyulması çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği korona virüs denetimleri konulu genelge kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimleri devam ediyor. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile birlikte Cuma Pazarı’nda denetim yaptı. Pazarcı esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Çiftçi, kurallara uyulması için çağrıda bulundu.
VALİ AÇIKLADI
Denetimin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Çiftçi, Çorum’daki vaka sayıları hakkında açıklamada bulundu. Şuanda Çorum’da ve ilçelerde 277 hastanın yatarak tedavi gördüğünü hatırlatan Vali Çiftçi, “22 tane hastamızın yoğun bakımda tedavi sürerken, 7 hastamızda entübe yani yaşam destek ünitesine bağlı tedavileri sürüyor. 4 bin 369 vatandaşımızın evde izalasyonları sürüyor. Bu hastalarımızın bir kısmı tanılı, bir kısmı ise tanılı vakalarla temaslı. Evde karantinaya alınan vatandaşlarımızın denetimleri salgın ve mahalle denetim ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. İlimizdeki toplam vaka sayısı 6 bin 757'e ulaşmış durumda. Bu da son zamanlarda vaka sayısının ne kadar arttığını gösteriyor. Bugün itibariyle vefat sayımız 52'ye yükseldi. 26 Temmuz’a kadar 5 tane vefatımız varken son 1.5 aylık süreçte vefat sayısı vakaların ne kadar artmış olduğunu, konunun ne kadar ciddi olduğunu, tedbirlere ciddiyetle uymamız gerektiğini göstermiş oluyor” dedi.
KUL HAKKINA GİRİLİYOR

Kurallara uymayanların kul hakkına girdiğini dile getiren Vali Çiftçi, “Kurallara uymamanın kul hakkı olduğunu akıllardan çıkarmamız lazım. Taşıyıcı olabiliriz, bir başkasına bulaştırma ihtimalimiz var. Bir başkasının bundan dolayı hastanede yatması, tedavi görmesi, hastanede zor günler geçirmesi kul hakkıdır” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞ DESTEĞİ ŞART
Ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da denetimlerin devam ettiğini anlatan Vali Çiftçi, “Şuanda 259 ekibimiz 762 personelimizle beraber il genelinde denetimlerimiz sürüyor. Denetimlerde maske, eldiven, sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına bakılıyor. Çorumlulardan istirham ediyorum. Lütfen kurallara uyalım. Sağlık Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın ve Valiliğimizin aldığı kurallara harfiyen riayet edelim. Çorumluların desteği olmadan, vatandaşımızın desteği olmadan bizim şehirde çözüm getirmemiz, virüs belasının hakkından gelmemiz mümkün değil” diye konuştu.


İHA

Yorumlar (14)

Ahmet 4 Yıl Önce

Şu vaka sayısında KPSS yapılacak Pazar günü. Bu vaka sayısının çeyreği bile yokken ertelenen sınav hani...

Bir anne 4 Yıl Önce

Lütfen ama lütfen kısıtlamalar geri gelsin, daha neyi bekliyorsunuz.

Bay bilen.! 4 Yıl Önce

Nasıl eğleniyormuyuz? Düğünde halaylar; Çay ocaklarında ağız ağıza sohbetler vs vs bı daha iyi günlerimiz!

Ay. 4 Yıl Önce

Denetimin yapılacağı gün belli, yerler belli. Denetim saatlerini de denetim yapılacak mekanlara girerken zaten belli. Oohh ne ala denetim. Dostlar alışverişte görsün. Böyle denetimlerle maske denetimi yaptığınızı mı sanıyorsunuz. Boşuna zahmet etmeyin. Siz daha o mekanın kapısından çıkmadan atılır o maskeler.... Ya da kola veya çene altına takılır.

Adem Demirkan 4 Yıl Önce

Pazarlar aşırı kalabalık değil mi?

Ahmet 4 Yıl Önce

Bir an önce sokaga cikma yasagi gelmeli ve il e giris cikislar yasaklanmali daha ne bekliyorsunuz

vatandaş rıza 4 Yıl Önce

hastanede hala pozitif vakalarla tanı konmayan temaslılar aynı alanda test veriyor.maske mesafe yok

Corumlu 4 Yıl Önce

Park bahçeler pislik içinde yeterli temizlik yapılmıyor yerlere atılan maske eldiven ve çöpler günlerce aynı yerde kalıyor ve mikrop saçıüyor park bahçelerde bulunan spor aletlerinin temizliği ve dexanfektanı hiç yapılmıyor buralarda yürüyüş vspor yapan çocuk genç yaşlı ve tüm vatandaşlar risk altında belediye acil tedbir almalı

Mertçe 4 Yıl Önce

Sayın vali ve belediye başkanı hemen istifa etmeli. Çünkü bugün cumartesi pazarında ateş ölçen kimse yokken önceki haftalarda ateş ölçen personel saat 10'da ancak geliyordu. Bugün yoktu. Bugün zabıta ekibi pazar içinde dolaşırken dahi maske takmayanlar vardı. Kul hakkı size yok mu sayın vali ve belediye başkanı bence hemen istifa etmelisiniz.

Mertçe 4 Yıl Önce

Ayrıca ev karantinasında bulunan hastalar dışarıda nasıl gezebiliyor bu nasıl denetim. Yazık insanlarla dalga geçmeyin. Reklam için göstermelik pozlar vermeyin

Denetim 4 Yıl Önce

Sayın Valim, Sivil giyinip kimseye haber vermeden denetime çıktığınız takdirde (belki yapıyorsunuzdur) kurallara nasıl uyulmadığını bizim gibi görecek ve üzüleceksiniz. Saygılar.

Buharalı 4 Yıl Önce

Semt pazarları yeteri kadar denetlenmiyor. Sosyal mesafe sıfır Etiket kontrolü sıfır Hastanede korona testi yapılırken hijyenik kurallarına dikkat edilmiyor. Tomografi çekilirken örtü değişmesini bırakın hiç örtü yoktu.

Halk 3 Yıl Önce

Vatandaş koronaya destek veriyor.

Şeref eker 4 Ay Önce

Çorum alaca ilbaskan yardlmclsl

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.