habercim19.com özgür haber özgür yorum

Fırçam elimde, sağlığım yerinde

SAĞLIK

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı, ‘Ağız ve Diş Sağlığı Taramaları...

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı, ‘Ağız ve Diş Sağlığı Taramaları Açılış Günü’ etkinliği düzenlendi.

İl genelinde 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi ‘Ağız ve Diş Sağlığı Taramaları’ il başlatıldı. Yumurta İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğin açış konuşmalarını Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış yaptı.

Etkinliğe; Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar, Temel Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, Okul Müdürü Cengiz Gökgöz, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Zafer Yapar ve sağlık personeli katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtılarak, il çapında ağız ve diş sağlığı tarama çalışmaları başlatıldı.

Güle oynaya diş taraması


Etkinlik kapsamında görev alan Diş Hekimi E. Nazlıcan Küyük, öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlattı. Doğru diş fırçalama teknikleri hakkında bilgilendirme yapan Küyük, tarama çalışmaları kapsamında; 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine Flor Jel uygulaması ile yaptırdı. Etkinlikten keyif alan çocuklar, diş taramasının ardından dağıtılan balonlarla eğlendi.

İl genelinde tüm okullarda; 1.2.3.4.5.6.7. ve 8.sınıf öğrencilerine diş sağlığı taramaları ile ayrıca 1,2 ve 3.sınıf öğrencilerine Flor Jel uygulaması hazırlanan plan doğrultusunda yapılacak.

Halk Sağlığı Müdürlüğü, “Çocuklarımıza diş bakımını öğretelim. Onlar dişlerini yaşam boyu kullanacak.” Uyarısında bulundu.



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.