habercim19.com özgür haber özgür yorum

‘Sağlık çalışanlarının emekli maaşları artırılmalı’

SAĞLIK

Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişimden sorumlu başkan yardımcısı Hacı Nuri Lafcı Sağlık-Sen Genel Merkez yöneticileri tarafından Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr. Recep Akdağ’a iletilen talepler hakkında açıklama yaptı.


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişimden sorumlu başkan yardımcısı Hacı Nuri Lafcı Sağlık-Sen Genel Merkez yöneticileri tarafından Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr. Recep Akdağ’a iletilen talepler hakkında açıklama yaptı.

Lafcı, yaptığı açıklamada,”Yıpranma payı, sağlık çalışanlarının emekli maaşlarında artış yapılması, bütün sözleşmelilerin kadroya alınması ve sağlık çalışanlarının ek ödemelerinden kesilen verginin kaldırılması konularındaki taleplerimizi dile getirdi. Lisans tamamlamada yaşanan sorunlar, 112 çalışanlarının yemek sorununun çözülmesi, süt izinlerinden döner sermaye kesilmemesi, döner sermaye sisteminin yeniden ele alınması ve hakkaniyet esasının gözetilmesi, aile hekimlerinin nöbet sorunu, Geçtiğimiz yıl yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın hem yapılma aşaması, hem değerlendirme aşaması, hem de yerleştirme sonrası boş kalan kontenjanlar sebebiyle beklentiyi karşılamadığı, yeni bir sınav müjdesinin verilmesi, nöbete dayalı yıpranma payının beklenti ve taleplerden uzak olduğunu, ayrıca 5510 Sayılı SGK Kanunu’nun 40. Maddesi’yle, İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği’yle uyuşmadığı, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak bir yıpranma payı düzenlemesinin yılsonuna kadar hayata geçmesi gerektiği, geçen sürenin çalışanların aleyhine olduğu, hekim ve diş hekimlerinin emekli maaşlarının artırılacağına yönelik yapılan açıklamanın bütün sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini, Taşerona iktidar tarafından verilen kadro sözüyle ilgili yapılan kadro düzenlemesi 4/B’liler, vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarıyla, ASBP’deki ek ders karşılığı görev yapanları kapsaması, 375 sayılı KHK uyarınca ödenmekte olan ek ödemenin damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmamasına karşın, döner sermayeden ödenen ek ödemenin gelir vergisine tabi tutulması, sağlıkta şiddetin önlenmesi için kalıcı tedbirler alınması ve yasal düzenlemelerin hayata geçmesinin yanı sıra uygulanmasındaki kararlığın sürmesi, Aile hekimlerinin nöbet sorunu, Toplu sözleşmede imza altına alınmasına karşın 112 çalışanlarının yemekleri konusunda uygulamada yaşanan sorunlar, süt izinlerinden döner sermaye kesilmemesi, sözleşmeli yöneticilerin yıllık izinlerinden döner sermaye kesilmemesi gibi konular Bakan Akdağ’a iletildi.”

Sağlık-Sen’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Akdağ,” Daha önceki bakanlığım ve bakanlık sonrası dönemde Sağlık-Sen’in çalışmalarını yakinen takip ettim. Bakanlığım döneminde sağlık çalışanlarının sorunları, çözüm önerileri konularında ortak birçok çalışma yaptık. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak bize aktardığınız sorunlarla çözüm önerilerini önemsiyoruz. Biz de sorunların çözümünde, karşılıklı işbirliğine önem veriyoruz. İletilen konuları inceleyip, en kısa sürede hem imkân hem de yetkilerimiz ölçüsünde gerekli çalışmaları yapacağız.”


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.