habercim19.com özgür haber özgür yorum

Soruşturmayı anladık da, ya niyet?

SAĞLIK

Mustafa Demirer Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine yönelik açılan soruşturmayı analiz etti

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim ve 4 yardımcısı hakkında il sağlık müdürlüğünce idari soruşturma açılması bir anda camianın gündemine oturdu. Üzerinden birkaç gün geçse de konu sağlık camiasında hâlâ sıcaklığını koruyor. Gerçi gelişmeler kulağımıza gelince bu defa nasıl bir 'operasyon' var diye aklımızdan geçmedi değil.

Önce neler olmuştu bir hatırlayalım;

Başhekim ve 2 yardımcısı İyilik Sağlık Derneği aracılığıyla Afrika ülkesi Mali’ye gitmek üzere yaklaşık 2 hafta önce Cuma günü öğle saatlerinde hastaneden çıkış yaptı. Gönüllü bir grupla beraber bölgedeki mağdur ve mazlumların şifasına vesile olup geri döndüler.

Mali izni TİKA aracılığıyla çok önceden resmi olarak alındığından, başhekimlik vekaleti hafta başı pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Arslan Erkan’a veriliyor. Bir hastasının planlı ameliyatını yapacağını belirten hastane hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Çalbıyık, malzeme listesini onay için imzaya sunuyor. Başhekim Yardımcısı Arslan Erkan da, resmi vekaleti pazartesi günü alacağını ifade ederek, Cuma gününden listeyi imzalayamayacağını ifade ediyor.

HASTANEDE TETKİK

Konu hangi yollarla Sağlık Müdürlüğü’ne intikal etti bilmiyoruz, ama Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı’nın inisiyatifi ile Kamu Hastaneleri Daire Başkanı Dr. İhsan Demirbaş hastanede tetkik yapıyor, Başhekim ve 2 yardımcısına Cuma günü yarım gün izinsiz olarak hastaneden çıktıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına karar veriliyor. Bu arada yıllık izinde olan diğer iki başhekim yardımcısının sistemde izinlerinin görünmediği tespitiyle ayrı bir soruşturma daha açılıyor. Böylece Başhekim ve 4 ayrı yardımcısı toptan soruşturmaya dahil ediliyor.

Muhakkik olarak ta, daha önce Ömer Sobacı’nın yerine Sağlık Müdürlüğü için ismi geçen müdür yardımcılarından Dr. Arif Pilgir görevlendiriliyor.

Sonrasında yukarıda özetlediklerimiz bir internet haber sitesinde ‘Erol Olçok’ta büyük skandal! Ameliyata girecek doktor malzeme alımı için yetkili bulamadı’ şeklinde sansasyonel bir başlık ile yer buluyor.

SORUŞTURMA DOĞAL, YA NİYET?

Başhekim ve 2 yardımcısının yarım gün de olsa resmi vekaleti devretmeden hastaneden çıkış yapmaları elbette mevzuata göre soruşturma konusu. Veya yıllık izinde olan diğer iki başhekim yardımcısının resmi izinlerinin sistemde görünmemesi pek tabi soruşturmaya tabi tutulabilir. Ancak uzun süredir gerek başhekim gerekse ekibinin değişimine yönelik ciddi bir girişim olduğu da akıllarda tutulması gereken önemli bir detay bizce. Lütfen bu detayı aklınızda tutun. Ve ondan sonra şu sorulara hep birlikte cevap arayalım:

*Başhekim ve 2 yardımcısının Mali’ye Pazar günü olan uçuşlarının kendi uhdeleri dışında son anda yapılan değişiklikle Cuma gününe alındığı, yaşanan ani gelişme sonrası önce Çorum Valiliğini bilgilendirdikleri, dolayısıyla Sağlık Müdürlüğü’nün de konudan haberdar olduğu doğru mu?

*Başhekim veya yardımcıları herhangi bir toplantı veya program için resmi izinleri olmadığı halde hastane dışına çıktıklarında sağlık müdürlüğü yine soruşturma açıyor mu?

* Başhekim yardımcılarının ameliyat malzemesi alımında onay yetkisi olduğu biliniyor. Peki Başhekim Yardımcısı Uzm Dr. Arslan Erkan, ilgili hekimden gelen planlı ameliyatın malzeme listesini neden imzalamıyor? Bu durumda Sağlık Müdürlüğü’nün soruşturmasına neden dahil edilmiyor?

* Hastanede ‘ACİL’ ameliyatlarda malzeme alımları başhekim veya yardımcısının onayı olmadan ilgili hekim tarafından anında tutanakla hasta başında alınıyor ve hastaya mağduriyet yaşatılmıyor. Daha sonra da idareye imzaya gidiyor. Başhekim Yardımcısı Uzm Dr. Arslan Erkan, yardımcı sıfatıyla imza yetkisi olduğu halde ameliyat malzemelerinin alımı için Cuma günü resmi vekalet görevi olmadığı gerekçesiyle kullanmadığı imza yetkisini, hafta başı olan pazartesi günü gerçekleştirdiğinde malzemelerin zamanında tedarikinde bir problem yaşandı mı?

* Planlı ameliyat için malzeme listesini idareye imzaya sunan ilgili hekimin, hastane başhekimi tarafından Mali'den döner dönmez ortopedi ve travmatoloji servisinin idari sorumluluğundan alındığı bilgisi doğru mu?

* Sistemde izinli oldukları görülmediği gerekçesiyle soruşturma açılan iki başhekim yardımcısının başhekimden izin aldıkları, resmi izin taleplerinin masasında olduğu, ancak başhekimin Mali’ye gitmek üzere yola çıkması nedeniyle sisteme girilemediği bilgisi gerçek mi?

* Sağlık Müdürlüğü için ismi önerilen Dr. Arif Pilgir’in muhakkik olarak görevlendirilmesi tesadüf mü?

* Başhekim ve yardımcıları Afrika’ya tatile mi gitti ki, Dünyada kabul gören bir insani yardım faaliyeti Çorum’da nasıl oluyor da bu kadar tantanalı bir şekilde karşılık buluyor? 

* Hastane başhekimi ve tüm yardımcıları resmi izinli, görevli, raporlu olduklarında, hafta sonu veya hafta içi, gece-gündüz, mesai dışı olup olmamasına bakılmadan, 7 gün/24 saat hastaneye gitmek durumunda iken yine soruşturma açılıyor mu?

* Sağlık Müdürlüğü’nün hastane yöneticilerine soruşturma açılması sürecinde bir milletvekili ile görüşerek şifahi olarak durumu izah ettiği ve bir nevi onay aldığı iddiasını nasıl anlamalıyız?

* Başhekim ve yardımcıları görevde değilken hastanenin işleyişinde başka herhangi bir aksaklık oldu mu?

* Hastane yönetiminin geçmişte ve bugün sıkça şahit olduğumuz ‘tanıdık-referans bulma’ hastalığını tedavi ederek tıkır tıkır işleyen bir sistem oluşturma mücadelesinin bu soruşturmada bir etkisi olabilir mi? Veya hastane yönetiminin, halka sağlık hizmeti sunumunda personel üzerinde sıkı disiplin ihtiva eden bir anlayışı benimsemesinin yaşananlarda payı var mı?

* Bürokrasinin neden olduğu ve vatandaşa yansıyan problemler yaşandığında sorun çözücü olarak devreye girmek yerine, ‘Benim adamım olsun, ben yaptım oldu’ şeklindeki anlayışlarının memleketin sağlığına ne tür katkısı oluyor?

* Siyasetin yerel temsilcileri geçmiş dönemde hastaneden şikayetlerin ayyuka çıktığını hatırlıyorlar mı? Uzun süre başhekim atamasını yapamadıklarını unuttular mı? Dünü ve bugünü kıyasladıklarında bazı noksanlıklara rağmen sağlık hizmetlerinde gözle görülür bir iyileşmenin olduğunun farkındalar mı?

Sorularrr, sorularrr… İdarenin rutin olarak başlattığı soruşturmasından bir şey çıkar veya çıkmaz bilemem. Burada önemli olan hastanenin birkaç yöneticisi hakkında soruşturma açılması değil, bu sorulara verilecek cevaplardır. 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ‘sağlıkta siyaset yapan şifa bulmaz’ sözünü bu sütunlardan birkaç kez hatırlatmıştım. Ancak görünüyor ki, herkes bildiğini işliyor, biz de havanda su dövüp duruyoruz.

Yorumlar (46)

Corum 19 3 Yıl Önce

Malzeme enteresan

Ahmet Çelik 3 Yıl Önce

Kurallara öncelikle idareciler uymak zorundadırlar. İzinsiz yurt dışına çıkmak elbette suçtur. Suç olmasa soruşturma açılmazdı. Soruşturmanın sonucunu beklemek gerekir. Sağlık müdürümüz sayın Ömer Sobacı tarafsız ve adaletli bir doktorumuzdur. 35 yıldanberi Çorum’a hizmet etmektedir. Meslek hayatında en ufak bir leke yoktur. Ayrıca izin kullanılan dönemlerde döner sermaye kullanılan izin kadar eksik alınır. Bu konuda da bir araştırma yapılması gerekir. En iyisi tarafsız bir şekilde soruşturmanın sonucunu beklemektir. Sağlık müdürümüz, Op. Dr. Ömer Sobacıya güveniyoruz. O haksızlık yapmaz.

Hüsam 3 Yıl Önce

Bu taşın altından asc çıkarsa hiç şaşırmam

Ahmet 3 Yıl Önce

O kadar güzel yazmışsınızki muhakkikten 1 ay önceki atama sorunu nedeniyle rövanş niteliğinde operasyon olduğu belli oluyor. Sanıyorlarki yönetim değişince onlar kazanacak. Eski al gülüm ver gülüm devam edecek. Zahiren kazanmış gibi görünselerde hakikatte kaybedecekler, Çorum lu kaybedecek umurlarında değil. Düzgün bir yönetim sayesinde buradaki yoğunluğa katlanan birçok iyi doktor gider, bu da eskiden olduğu gibi sık sık istifaların olduğu günlere dönüş demektir.

Hakan 3 Yıl Önce

Anladığım kadarıyla Asc kendi adamını il sağlık müdürü yapamayınca hastanedekilere kafayı taktı. Düzeni bozuldu zaar. Bakalım nolacak bu işin sonu

çorumlu 3 Yıl Önce

Daha önce yorumlarda defalarca ömer sobacı ve ihsan demirbaş ikilisinin sağlık personelini açtıkları soruşturmalarla bunalttıkları belirtilmişti. Artık tescillendi. Soruşturma yapmayı bir yönetim şekli olarak benimsemişler gibi. Personelin motive edilmeye ihtiyacı var. Sağlık personeli gerçekten çok yoruldu.sağlık personelinin takdir edilmeye ihtiyacı var

Ahmet 3 Yıl Önce

Herhangi bir kurumda görevli olan bir kişinin asli görevi çalıştığı kuruma hizmettir. Yurtdışı ziyareti için giderken hastane başsız kalacaksa gerekirse yurtdışı ziyareti ertelenir.

Yüzleri kızarmaz 3 Yıl Önce

İçler acısı ya oysa ki bir ilçede yüz kızartıcı bir suçu il müdürünün örtbas etmesi daha iki hafta önceydi. Şimdi yarım güne soruşturma mı açmışlar. Yatacak yeriniz yok

Hekimim 3 Yıl Önce

Arif hocaya bilerek vermişlerdir soruşturmayı önünü kesmek için. Çalışkan düzgün adam gibi adam harcamaya çalışıyorlar

Mustafa 3 Yıl Önce

Sağlıkta siyaset yapılmaz tamam ama adaletsizlik varsa el atılır.Bunuda siyasetçi yapar kardeşim şuan hastane bitmiş durumda bu başhekim kendini ne zannediyor acaba herkesi karşısına alarak hiçbir iş yapmayarak ve siyaseti karıştırmam kisveti altına saklanarak her işi çeviren bir adamın bu hastanede durması çok yanlış

Uzm Dr 3 Yıl Önce

Tıkır tıkır işleyen düzen üniversite hocalarına neden işlemiyor? Herkes çalışsın hocalar yatsın. Para alsın. Başhekim de göz yumsun. Ne güzel dünya??

Algı operasyonu 3 Yıl Önce

başekim kendini aklamak içn haber mi yaptırıyo

Çorumlu 3 Yıl Önce

Eskilerden bir anektot Rahmetli Menderes Mecitözüne geliyor ahali toplanınca yaverine diyorki Mecitözüne bir fabrika yapalım,ahaliden önde gelenler efendim bize cami yapın,Rahmetli diyorki camiyi siz yaparsınız biz fabrika yapalım,ahaliden önde gelenler gene cami yapın deyince Rahmetli diyorki yaverine buraya cami yapın, Rahmetli Mecitözü nden ayrılınca önde gelenler fabrika yapınca fabrikada çalışırlar bize kim amelelik yapacak, Çorum siyasileride aynı ahalinin zihniyetinde,kim şef olsun,kim müdür olsun,kimin ağzına bal çalıp toplumun küçük şeylerle gazını alalımda,gelmeyen acemi birliği,bitmeyen Osmancık, İskilip,ortakköy yolu,gelmeyen 45 kilometrelik mesafedeki koç hisar isale hattı,çürüttüğümüz polis okulu binası vesair vesair bunları sormasınlar, Reisin yağmur hizmet yağdırdığı Türkiye'de Çorum'un üstüne şemsiye tuttunuz inşAllah bu vebal sizden bir gün sorulur,bu arada kimin kusuru varsa hesabınıda versin buda hastene bahsi için söyleyeceğim.saygılar

helal olsun 3 Yıl Önce

yazı 10 numara 5 yıldız, eline gönlüne sağlık mustafa bey

Salih 3 Yıl Önce

Normal bir mesai gününde hastanenin 5 yöneticisi birden resmi izinleri olmadan hastanede olmayacak ve bu ‘yardıma gittiler' diye mazur görülecek. Birde bu yardımlarını (!) herkesin gözüne sokarak gazetelere haber yaptıracaklar. Üstelik bunu bizim vergilerimizle ödenen döner sermayelerini de haksız yere alarak yapacaklar öyle mi?. Hastane yönetiminin, personel üzerinde sıkı disiplin ihtiva eden bir anlayışı benimsemesi diyorsunuz ama 5i birden hastanede olmayarak mı bu disiplini sağlıyorlar acaba? Lütfen yazdıklarınızı tekrar gözden geçirin.

Mesut 3 Yıl Önce

Sanki başhekimin gül yüzü için burada kalıyor tüm doktorlar. 6 ay önce 10 hoca gitti haberiniz yok. Çorum’lu kaybetti bile, giden 10 prefosör kaç yılda toplanmıştı haberiniz var mı? Uyanın artık hizipçi zihniyet esas bunlar. Benden olsun da ne olursa olsun diyen bu zihniyet.

Fatma 3 Yıl Önce

Sizin gibi birkaç tane daha cesur kalem çıkarsa bu düzen değişir. Yoksa tekerine çomak sokulan gelen yönetimi soruşturmayla vs yıldırmaya devam eder. Onlar çekip gider hastane yine yol geçen hanına döner

serdar 3 Yıl Önce

Hastane tam bir laçkalık içerisinde,hiçbir klinikte 15 günden önce randevu alınamıyor.İnanmayanlar e nabız veya telefonla deneyebilirler.Sağlıkta çağ atlamak bu heralde.

Sari cizmeli 3 Yıl Önce

Konu çok açık ve net. Ortada AKP nin çoruma yaptığı en buyuk en önemli yatırım erol olcok hastanesi hatirlayin once yilan çıyan çikti su basti diyerek degersizlrştirdiler sonra basina beceriksiz bir idareci getirdiler ihaleci yoneticiler siyasetde ya seyretti yada içindeydi sonra mesut hoca geldi comak soktu duzene omer hoca durumu idare etmeye calisti birilerinin elinde kukla oldu inek emmedi buza almadi yani mesut hoca sert uzlasmasiz omer hoca siyasette birilerinden korkup yanlis işler yapti tabi Corumda ne kadar akp düşmanı varsa icerden disardan koruklediler gul gibi hastane sağlık sistemi oldu kangren "pire oldu deve" cik isin içerisinden cikabilirsen

metin 3 Yıl Önce

öğrenci,asistan yetiştirme,hasta muayene etme(birkaç elit kesim hariç),ameliyat yapma,kaçta gelip kaçta gittiğini kimse bilmesin,vatandaş nerede bulacağını bilemesin,Nerde kaldı hocalık?

Mert TOPÇU 3 Yıl Önce

Bu haberi anladık da niyetiniz nedir!

Ahmet çeliğe cevap 3 Yıl Önce

Kardeşim Ömer sobacı hassasiyetini ve sevgini anlayabiliyorum yorumlarından.. ancak yazıyı okuyup öyle yorum yaparsan daha gerçekçi olur.. şurası yanlış, öyle değil demeyeceğim özellikle , bu kez de yazının sadece o bölümünü okursun gene amaç hasıl olmaz.. yazıyı yavaş yavaş ve dikkatle oku , sonra yorumla olurmu :) teşekkürler

Asc 3 Yıl Önce

Asc her zamanki gibi memleket dertleriyle dertleniyor :)) Birisi asc çıkarsa şaşmam bu işin altından diye yazmış ama şüpheli bir tarafı yok onun.. başından sonuna asc talimatı ve Ömer İhsan işbirliği bu.. pilgir de oyuna dahil olmuş görünen o ki.. ziraat mühendisi , tencere tava satan asc sağlık sistemini dizayn ediyo , etsin bakalım

Vay arkadaş 3 Yıl Önce

Hastanede randevu alınamamasının sebebi hastane çalışanları ya da hastane yönetimi değildir. Randevu mhrs den merkezi sistemle alınmaktadır, 1 doktor a günde 36 randevu düşmektedir, hasta sayısının fazla olması nedeni ile randevular erkenden dolmaktadır.... Mevcut başhekim hastanede birçok şeyi düzene koymuştur, en başta kendisini ulaşılabilir kılmıştır, hocaları da çalışmaya teşvik etmekte çalışmaları için uğraşmaktadır.... İzinsiz ayrılmaları ile ilgili durumu soruşturma bitince görmek gerekir, nedir ne değildir o zaman anlaşılır, ön yargılı olmamak lazım, varsa bir illegal durum sonucuna katlanırlar.... Hastane siyasetin hiç olmadığı bir yer olması gerekir, bu yönetim dönemi siyasetin etkisinin en az olduğu dönemdir, o yüzden uğraşılmaktadır, eğer özgür bırakılırsa hastanede çok daha iyi işler yapılır, yapılmayan işler yapılır.... Herkes için hayırlısı olsun....

Karakter Önemli 3 Yıl Önce

Murat Çalbiyik bilerek yapmistir. Hastanede sorusturma acilmasi gereken tek kisi Murat Calbiyik'tir. Birbirinden degerli Ortapedi uzmanlarina mobing uygulayarak istifa etmelerine ve ozel hastanelere gecmelerine sebep olan birisi.

ALİ 3 Yıl Önce

başarılı başhekimi yemek için Başarısız ve Çapsız siyasetçilerin çabalamalarıdır . Bir halttan anlamayan ziraat mektebini 3 soru ile kazanan siyasetçilerden bu beklenir.

Karakter Önemli 2 3 Yıl Önce

Niye kesiyosunuz yazdiklarimi habercim 19 denen site editorleri. Murat Calbiyik'i millet bilmiyor mu sanki ?

RANDEVU ALAMIYORUZ bu mu şehir... 3 Yıl Önce

Böyle doktor ve yöneticiler oldukça daha çoookkkk kazık yer bu vatandaş. Ben 2 haftadır PSİKİYATRİ den randevu alamıyorum. Mhrs den hepsi dolu gösteriyor. Hastaneye gittim sadece 1 tane psikiyatri dr. var oda full dolu, naptıysam muayene sırası vermediler. Diğer bölümlerde çakılı hasta var ve sıra bekleyen çok. Bide ARAPLAR baş belası doluşmuşkar buraya da. BU MUYDU SİZİN ŞEHİR HASTANENİZ ???

Afrikaya gitmek BAŞHEKİMEMİ... 3 Yıl Önce

Başhekim dediğin hastanesini mesai dışı ve çok özel işi olmadıkça bile asla terketmez. AFRİKAYA GİTMEK ONAMI KALMIŞ. AMAÇ AFRİKA MI yoksa yurtdışı HARCIRAHMI. çok yazık ÇORUMLULAR UYUMAYIN

AYARIĞA YOL 3 Yıl Önce

Yol yapacağız diye arsamızı aldılar üstüne bir de cebimizi soydular, ama hala yolumuzu yapmadılar.

ali haydar 3 Yıl Önce

Anamuhalifet liderinin yarın şehrimize yapacağı ziyarette bu konu ile ilgili düşünceleri gazeteciler tarafından kendisine sorulabilir.Cevabını merek ediyorum.

filozof 3 Yıl Önce

...gezme Ceylan şu Çorum'da...

Şuayip 3 Yıl Önce

AKP içinde ekip çekişmesi: ....Birbirlerine düştüler. Güç zehirlenmesi yaşıyorlar'

çorumlu 3 Yıl Önce

haksızlığın daniskasını yapar.muhakkikleri bile etkiler.sen tanımamışsın kardeşim

Amasya lı 3 Yıl Önce

Erol Olcok Hastanesi Mukemmel guzellikte ve pwrsonel de gayet özverili calisyor.Bizzat sahidim.Cocugumu Amasya yerine Corum da Ameliyat ettirdim. Basta Bashekim bey ve Ekibi.Daha sonra operasyonu gerceklestiren Dr M.Bulut Özkan olmak uzere Kat hemsireline. Ebdokrin uzmani Dr Nafiye Helvaci ya.Bolum Hemsireleri ve sekreterlerine. Özel Guvenlik Gorevlisi Adnan beye ayri ayri Tesekkur ediyorum.Bence Bu ekibin Kiymetini bilmelisiniz.

Mevlüt 3 Yıl Önce

Afrika'ya safari içinmi gitmişler merak ettim.yoksa maddi kazanç temin etmek içinmi gitmişler..

Batandaş 3 Yıl Önce

Değerli batandaşlar ve değersiz batmadan yaşayanlar.Neden böyle söylediğime gelince ticareten ve siyaseten devletin milletin sirtindan torpille kamuda çalışanlar ,rantcilar, kimlikciler, soyguncular batmadan vip yasantilarini sürerken.Biz batandaşlar hastanelerde, okullarda, adliyelerde,beldiyelerde dar imkansızlıklar içinde nefes almanın gayreti içinde yaşamaya çalışıyoruz. Devlet dediğimiz şey imkanı olanlar için yoktur. İmkanı olmayanların bütünlüğünü hukukunu hakkını korumak için vardır. Yani yasalar güçlüyü değil güçsüzleri korumak için vardır. Güzel ülkemiz ne yazık ki gucluler ve haksizlarin ülkesi haline gelmiştir.İmkanı olan batmayanlar özel hastanelerde, özel okullarda,arabulucurlarda, bankalarda istediği gibi işlerini yapabiliyor. Kamu Hastanelerı, okulları, adliyeleri vs.batandaşlar için yapılmış ancak orda bile dökule dökule yaşam mücadelesi veriyor. Torpille gelen dinamitle gidermiş. Dolayısıyla eğer ihmal varsa hukuk gereğini yapmalıdır. Eğer siyaseten bir operasyon varsa açık açık söylemelisiniz.Gazetecilik bunu gerektirir. Son dönemde gazeteciliğin geldiği yerde ortada iş adamları, belediye başkanları, millet vekilleri, siyasi ve ticari operasyonlar yapmak için kendini satan güya gazeteci geçinen şarlatanlari görüyoruz. Batandaşlar olarak böyle bir düzende ne söyleseniz boş. ALLAH batandaşin yardımcısi olsun.Batmayanlarin düşmanı.

Personel 3 Yıl Önce

Ne demek izinler masadaymış aniden değişiklik yapılmış uçak saatinde.siz çocuk mu kandırıyorsunuz. Personeline ahkam kesen insanlaeın haline bak. Bu haber nasıl kimden akıl alarak yaptınız

Okçular tekkesi 3 Yıl Önce

Adam degilsiniz. Bu mu hizmet...Bu mu liyakat

Oradayız gerçekleri görüyoruz 3 Yıl Önce

Öncelikle siyaseti karıştırmayan bir idare mi? Hemde siyasiler vasırasıyla o mevkilere gelerek, güldürmeyin lütfen. Acil işimiz çıktığında bile saatlik izin isteyenler, yıllık izin almadan yurt dışına çıkabiliyor demek ki! O yıllık izin istekleri öyle masada kalmaz, hepsinin 3 er 5 er sekreteri var. İki imza bir kayıttır hepi topu. Ama yapılamayınca son anda masada kalabiliyormuş ilginç! Ne düzeltildi acaba merak ediyorum. Ultrasyon randevusu hâlâ 5 ay sonraya veriliyor, hastalar poliklinik sırası bulamıyor, heyet raporları için gün bile alınamıyor, doktorlar işten ayrılıyor, yardımcı sağlık personeli devamlı yaptırım altında, hasta halimizde ameliyat sonrası bile rapor yazılmasına karşı çıkılıyor. Yıllık izinde döner sermayesi kesilmesin isteyen idareciler, covit yoğun bakımda hasta sayısı azalınca hemşire nöbetlerini iptal edip hasta sayısına göre istedikleri zaman çağırıyor fazla mesai parası vermemek için! Bu da icap nöbeti olması gerekirken onu bile yapmıyorlar. Sonra da hak hukuk oluyor öylemi. Haksa helâl etmiyorum.

Sağlık çalışanı 3 Yıl Önce

İçerden biri olarak söylüyorum. Bashekım ve yardımcısı Alper bir birimde çalışan arkadaşımız wc ye gitti düye çalışmıyor muamelesi yapılarak 3 aydır ordan oraya veriliyor eşitsizlik uygulanıyor. Çalışanlarına iş ahlakından bahseden bu şahış lar keselrıne girenden olmamak üçün 5 kişi koskoca hastaneyi başsız bırkamışlardır. Dr aslan erkanın üstüne ne atıyorsunuz Aslan neyın idarecılık zamanını bılırmıısnız. Bütün personel ve halk dürüsütlüğünü bilir. Resmi yetki bırakılmadan giden kısıelrın imzalarını atmaması normal. Siz kimi koruyorsunuz Ayrım var ayrım bu kurumda.. Sizde maşa olmayın dürüst olun..

Çalışan 3 Yıl Önce

5 yönetici döner sermaye kesilmesin diye izinsiz gidecek. Ya bunu personel yapsa ne olur.

Esc 3 Yıl Önce

Bu haberi paylaşan arkadaşımız sürekli soruşturma tehdidi alıyor idare tarafından beyefendi. Koruduğunuz kişilerin bu soruşturmayı geçiştirmek istemesi de normal mi. Hastaneye bir zahmet gelinde bashekım ve yardımcılarını çalışandan dinleyin. Çorum halkına çok kaliteliler yaaaaaa diyerek aşağılayan bashekım bu.

Teyfik 3 Yıl Önce

Gayretullahin azgın insanlara kendinde gelin tokadı zorlama niyet aramanıza gerek yk

Deniz 3 Yıl Önce

Mevzu makam ya hepiniz ölün

Adaletli olun 3 Yıl Önce

Bu haberi paylaşan arkadaşımızı sürekli soruşturma acarız dıye tehdit eden devleti soyanlarımı koruyorsunuz bir kurumda izin almadan izne çıkabiliyor mu bir memur adaletli olun lütfen

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.