habercim19.com özgür haber özgür yorum

Yeniden Refah: 'Hastaneden şikayetler arttı'

SAĞLIK

Yeniden Refah Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Mehmet Emin Zorlu, hastanede sağlık hizmeti sunumunda çok sayıda eleştiri olduğunu açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Mehmet Emin Zorlu, Çorum’da bugün sağlık hizmetlerinin geldiği noktanın kimin eseri olduğunu herkesin bildiğini belirterek, Hitit Üniversitesi Erol olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gelen eleştirilerin arttığını iddia etti.

SEKRETERLER ELEŞTİRİLERDEN SADECE BİRİSİ

‘Hukuk, liyakat ve ehliyet her nereden el çektirilirse orada bir bozulmanın meydana geleceği açıktır.’diyen Zorlu, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmakta bulunan bazı sekreterlerden gelen bazı sızlanmaların eleştiri yumağından sadece bir tanesi olduğunu ifade etti.

İşte o açıklama:

EVRAK VE BELGE FETİŞİZMİ

“Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmakta bulunan bazı sekreterler vatandaşın canının üçte ikisini almaktadır. Nasıl mı? Doktora muayene olmaya gelmiş vatandaşa evrak ve belge fetişizmi yaparak… Sen bu evrakı şuradan imzalat gel, şu doktor buna belge versin şuraya imzalat gel! Vatandaş canının derdine mi, belgenin derdine mi düşsün?

ÇORUM'DA BU MANZARA KİMİN ESERİ?

Bugün Çorum’da sağlık hizmetlerinin gelmiş olduğu nokta kimin eseridir herkes tarafından bilinmektedir. Söz konusu sekreterlik kadroları nüfuzlu kimselerin referansları ile doldurulmuştur. Bu nüfuzlu kimselerin kimler olduğu halkımız tarafından gayet net bir şekilde bilinmektedir.

HASTANEDEN SÜREKLİ ELEŞTİRİ DUYUYORUZ

Sürekli olarak Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile alakalı duymuş olduğumuz eleştiriler içerisinde, bazı sekreterlerin vatandaşın işlerini engellediği, gerektiği gibi üzerlerine düşen görevleri yapmadığı ve de amirleri konumundaki doktorların emir ve talimatlarına uymadıkları noktasındadır.

GÖREVİNİ HAKKIYLA YAPAN SAĞLIK PERSONELİMİZ DE VAR

Gereği gibi görevini yapan sağlık personellerimizin de bulunduğunu biliyoruz. Ancak, hiç kimse belirli bir grubun nüfuzunu arkasına alarak devlet kurumları içerisindeki işleyişi bozmak hakkına sahip değildir. Amirlerinin emir ve talimatlarını kulak ardı etmek keyfiyetine sahip değildir. Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bileğinin hakkıyla görevlerini icra eden sağlık çalışanlarımız bu şekilde davranışlarda bulunanlara sakın ha sakın pabuç bırakmasınlar. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak, hakkı söyleyen ve hakkı savunan tüm vatandaşlarımızın yanındayız.

HASTANEDEN ELİNİZİ ÇEKİN

Belirli bir nüfuza sahip olan kimselere buradan sesleniyoruz. Devlet kurumlarının işleyişi ile alakalı hususlardan elinizi çekin. Ya okulunuza ya da esnaflık yaptığınız dükkanlara dönün. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi kurumları sizlerin güç gösterisi yaparak amiri memura ezdirebileceğiniz yerler değildir.

BAŞHEKİM'E ÇAĞRI

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne de buradan çağrıda bulunuyoruz. Her kim kusuru ile vatandaşa zarar verirse, işini savsaklarsa gerekli hukuki prosedürleri işletin. Bizler Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanlığı olarak sizlerin arkasındayız. İlgili hususlar kamuoyuna duyurulur.”

Yorumlar (41)

Hakan 2 Yıl Önce

Bu haberi yapanın amacı neydi acaba çok merak ediyorum

Ayşe 2 Yıl Önce

Gerekli gereksi ağzı olan konuşuyor insanların bir şikayeti varsa şahsi olarak değerlendirir herkesi kapsamaz işinin hakkını vererek yapan arkadaşlara haksızlık.

Vatandas 2 Yıl Önce

Gerçekten okuduğum en saçma haber kardeşim doktora sıra bulamıyoruz bunu sorun yalan haber yapmayın bari

Vatandas 2 Yıl Önce

Gerçekten okuduğum en saçma haber kardeşim doktora sıra bulamıyoruz bunu sorun yalan haber yapmayın bari

.. 2 Yıl Önce

Allah size akıl fikir versin ne diyelim sadece sinir bozucu ve yazılanlar o kadar saçma ki nerden neyi vursak diye öylesine yazılmış şeyler sağlık bakanlığının işleyişidir evraklar kimse keyfinden imzaya göndermez kimseyi herkesin belirli görevi var ve hergün denetleniyor sizi vicdanınızı Allaha havale ediyorum yazık…

yazar 2 Yıl Önce

flas flas flas habercilikte son nokta kardesim hayırdır okadar doktor eksıgı varken hastalar mauyene olamıyorkwn sekreterleremi düştünüz çok komik

Eskiden refah 2 Yıl Önce

Size gelen şikayet olduğunu hiç düşünmüyorum ben şikayet etsem yeniden rafah hiç aklıma gelmez prim yapmak için keşke biraz bilgin olsaydı da nasıl çalıştıklarını bilseydin

2 Yıl Önce

Şimdi hiç bir problem kalmadı bu mu geldi aklınıza? Hastaneden her ay neredeyse 5 doktor istifa ediyor bir bir yurtdışına gidiyor , uzmanlık sınavında hekimler cerrahi branşları tercih etmiyor yakında ameliyat olacak doktor bulamayacaksınız biraz bunları düşünün. Sekreterin görevi bilgisayar ve evrak işidir başka bir görevi de yoktur. Denetlenmeli dediğiniz sekreterler bizzat başhekim yardımcısı tarafından her sabah hiç aksatılmadan denetleniyor merak etmeyin. Siz siyaset yapacaksınız diye çalışan insanları harcayamazsınız, siyaset sandıkta olur hastanede değil! Bu şekilde yaparak insanları birbirine düşürürsünüz başka bir şey olmaz. Eleştirdiğiniz kızdığınız siyasilerle aynı dili kullanırsanız sizlerin de onlardan bir farkınız kalmayacaktır.

Batandaş 2 Yıl Önce

Başhekimin kendisi esas sıkıntılı olan nüfuslu kişi vekil ceylan, torpilimiz olmadığı için anneme bakım parası çıkartamadım. Bundan dolayı Ak partiye oy da yok hakkımıda helal etmiyorum.

Saglikci 2 Yıl Önce

Mesut Hoca gidince hastanede basibozukluk aldi basini gitti..butun calisanlar bunu hissediyor

Torpilligiller... 2 Yıl Önce

Patlat torpili...Düşündüğün şeye bak başkanım.

serkan 2 Yıl Önce

Toplumu her yönden ayrıştırmaya çalışan, toplumun birlik beraberliğini bozan, kamuda çalışanların birbirleri arasına fesat kin ve nefret tohumlarını şuursuzca siyasetine mal eden güzel ülkemizi mutsuzlaştıran herkeze YAZIKLAR olsun.

Okur 2 Yıl Önce

Bu haber çalışanlara karşı bir nefret suçudur.Çalışan kafasına göre evrak isteyemez bu kişi hukukculuğunu unutmuş galiba.Çalışana hakaret etmekte nedir insanlara bir meslek gurubunu hedef göstermek şiddete teşviktir.Yarın bu meslek gurubuna yapılacak bir şiddetten bu arkadaşlar sorumludur.Bu açıklama karşısınsa hastane yönetiminin bir açıklama yapması ve bu kişiler hakkında suç duyurusunsa bulunmak elzemdir.

Gariban vatandaş 2 Yıl Önce

Sekreterler doktorlardan daha havalı. Suriyeli ıraklı isen sıra almana gerek yok. Dalın girin yoksa aylarca muayene olmak için beklerken geberip gidersiniz. Çok şanslıymışım ki 25 Ağustosta muayene olabileceğim inşAllah. Kaç aydır bekliyordum. Mhrsden SMS geldi bir sıra var diye hemen aldım. Kimin sırasıydı acaba öldüyse Allah rahmet eylesin..

USTA 2 Yıl Önce

Boş boş konuşmasanız iyi olur

Hastanede İŞÇİ 2 Yıl Önce

Sn. Av. Mehmet Emin Zorlu yazdıklarınızın %20 doğru iken %80 i yanlıştır ya da düzeltilmelidir diye düşünüyorum. Söylediklerinizi sıra ile ele alalım; 1 - ‘Hukuk, liyakat ve ehliyet her nereden el çektirilirse orada bir bozulmanın meydana geleceği açıktır. Cevap: Doğru söze ne denir,

Hastanede İŞÇİ 2 Yıl Önce

2 - Bugün Çorumda sağlık hizmetlerinin gelmiş olduğu nokta kimin eseridir herkes tarafından bilinmektedir. Söz konusu sekreterlik kadroları nüfuzlu kimselerin referansları ile doldurulmuştur. Bu nüfuzlu kimselerin kimler olduğu halkımız tarafından gayet net bir şekilde bilinmektedir.” Cevap: Anladığım kadarı ile bu insanların işe alınışları ile ilgili olarak bunu söylediniz, evet çalışan işçi arkadaşlarımın çoğu bir referansla alındılar(burada torpil demek çok doğru sayılmaz sanırım çünkü memlekette iş sahibi olmak için illaki bir referansa ihtiyacınız var) ama %90 liyakat sahibi ve işe alınma şartlarını karşılayan insanlar. Tabi liyakatsız çalışanlara gelince işe tepeden başlamak ve sorgulamak lazım diğer cevaplarımda ayrıntılar yer alacaktır.

Hastanede İŞÇİ 2 Yıl Önce

3 - Sürekli olarak Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile alakalı duymuş olduğumuz eleştiriler içerisinde, bazı sekreterlerin vatandaşın işlerini engellediği, gerektiği gibi üzerlerine düşen görevleri yapmadığı ve de amirleri konumundaki doktorların emir ve talimatlarına uymadıkları noktasındadır.” Cevap: Kamu kurum ve kuruluşlardaki evraklar ve prosedürlerden tüm vatandaşlarımız sıkıntı çekmiştir ve çekmeye devam etmektedir bu durum sekreterler tarafından kasıtlı yapıldığı söylemek doru değildir. Hatta olay tam tersi idarenin emirlerine göre uygulanmaktadır. Doktorlar evrak ya da diğer prosedürleri bilmeye bilir ama sekreterlere bunu uygulamaları ve yerine getirmeleri için kesin emir veren hatta yasal olmayan birçok konuda bile sekreterlere mobbing uygulayan yine idaredir. Örnek: köfteci Yusuf vakası.

Hastane İŞÇİSİ 2 Yıl Önce

4 - Gereği gibi görevini yapan sağlık personellerimizin de bulunduğunu biliyoruz. Ancak, hiç kimse belirli bir grubun nüfuzunu arkasına alarak devlet kurumları içerisindeki işleyişi bozmak hakkına sahip değildir. Amirlerinin emir ve talimatlarını kulak ardı etmek keyfiyetine sahip değildir. Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bileğinin hakkıyla görevlerini icra eden sağlık çalışanlarımız bu şekilde davranışlarda bulunan çapulculara sakın ha sakın pabuç bırakmasınlar. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak, hakkı söyleyen ve hakkı savunan tüm vatandaşlarımızın yanındayız.” Cevap: Bu hastanede çalışan sekreter diye tabir edilen arkadaşlar aslında veri giriş görevlisidir, yani kadroya o şekilde alınmışlardır. Diğer işçi arkadaşlarımızda temizlik, Hasta yönlendirme gibi kadroya alınmışlardır. Yani bahse konu olan arkadaşlarımız işçi sınıfı olarak hastanede çalışmaktadır, yine söylemek isterim %90 oranında çalışan arkadaşlarımız liyakat sahibi ve işini özveri ile yapan değil x3

Hastane İŞÇİSİ 2 Yıl Önce

4 cevabın devamı x3 katını yapan ve amirlerinin işten çıkarma tehdidi ile yasal olmayan emir ve talimatları bile yerine getirmek zorunda kalan çapulculardır. Evet doğru çapulcuyuz biz çünkü bu memleket için ne yaparsak yapalım ayrıştırıcı zihniyete sahip insanlar tarafında yıllarca yapılan hizmete fedakarlığa bakılmaksızın ezilen, hor görülen, çapulcularız biz eğer çapulculuğun tarifi buysa öyleyiz.

Hastane İŞÇİSİ 2 Yıl Önce

5 - Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine de buradan çağrıda bulunuyoruz. Her kim kusuru ile vatandaşa zarar verirse, işini savsaklarsa gerekli hukuki prosedürleri işletin. Cevap: Evet bu konuda halısınız ama maalesef bu konuda da yapacak pek bir şey yok çünkü bu hastanede işini savsaklayana ya da eksik yapana hukuki süreç başlatmayı bırakın tam tersi işini yapana elinden gelen fedakarlığı gösterene ceza kesilir.

Hastane İŞÇİSİ 2 Yıl Önce

6 - Bizler Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanlığı olarak sizlerin arkasındayız. İlgili hususlar kamuoyuna duyurulur.” Cevap: Sizin siyasi rant kavganız için yaptığınız bu açıklama halk gözünde nasıl görünür bilmem ama zaten bahsettiğiniz Çorumda sağlık hizmetlerinin gelmiş olduğu nokta kimin eseridir herkes tarafından bilinmektedir” kişi ve kişiler hastanede çalışan işçiler için pek bir gelecek vaat etmiyor ve çalışanlar tarafından da destek bulmuyor. Belki çok umursamaya bilirsiniz ama bu açıklamadan sonra çalışan arkadaşlarım açısından sizler için de durumun çok iç açıcı olmayacağını söyleyebilirim.

Hastane 2 Yıl Önce

Ek - Hastanede Hukuk, liyakat, Amirlerinin emir ve talimatlarından yola çıkan bu yazınıza cevaben birkaç açıklama daha eklemek isterim; öncelikle hukuk konusunda yakın zamanda Öz sağlık iş sendikası başkan yardımcılığından istifa eden bir arkadaşımızın yaşadığı hukuksuzluk ve iftira dan başlayalım, sağlık müdürlüğünde yapılan promosyon ihalesine katılan arkadaşımız hiçbir şekilde kuralları ihlal etmediği halde kendisine görev yeri terkten tutanak tutulmuş ve yapılan disiplin kurulunda hastane müdürü tarafından hiçbir kanıt olmamasına rağmen idareciye saygısızlık ettiği bahanesi ile yine görev yeri terkten ceza kesilmiştir. Üzülerek söylüyorum ki bu durumda arka bahçe olarak nitelendiren sendika hiçbirşey yapmamıştır.

Hastane İŞÇİSİ 2 Yıl Önce

Ek devam: Liyakat a gelicek olursak, bu hastanenin işçilerinin referansına atıfta bulunarak yaptığınız yazı ve göreve çağırdığınız amirlerin referansı ne acaba? Eğer liyakatsız birilerini arıyorsanız yukardan aşşağı doğru inebilirsiniz. Birde liyakatsız ve dönemin adamı olanlar var, birim sorumluları olarak adlandırılan bazı arkadaşlari hastanede kendi gibi işçi olan arkadaşlarına zulüm eden, hakaret eden, en ufak durumlarda tehditler savuran, yaptıkları her türlü hukuksuzluklar örtbas edilen, Hastanede kendilerini müdür diye tanıtan, birim sorumlusu olmalarına rağmen sorumlu oldukları birim ile alakalı bilgi sahibi olmayan, mesai saatlerini kendileri belirleyen gibi sizin tabirinizle gerçekte çapulcunun tam açıklamasına sahip başkasının malını alan, talan eden, yağmacı” kimselerdir, Bir de tabi bunların yardımcıları da var çok işleri olduğu için ve onların tutdğu adamlar, yazının başında liyakatsız adam sayısını %10 olarak vermiştim azolmuş

Hastane İŞÇİSİ 2 Yıl Önce

Ek devam: Son olarak Amirlerinin emir ve talimatları, bu hastanede kaç tane amir var bilemiyorum. Bağlı bulunduğun birim doktorları, hemşireleri, memurları, birim sorumluları, onun haricinde her işçi sınıfı için oluşturulan birim sorumluları ve onun yardımcıları, hastane başhekimi, başhekim yardımcıları, müdürler, müdür yardımcıları gibi yani biz en alt tabakayız her iş bizden sorulur bu hastanede, her şey bizden istenir görev ve sorumlulukların içinde olup, olmadığına bakılmaksızın. Çoğu zaman yasal olmayan emirlerle doludur, işi kimse üstüne almak istemez o zaman işçiye kalır, karşı gelmek bir tarafa bu yanlış demenize bile müsaade etmezler, tehditler hava uçar. Çok yazacak şey var ama neyse! Kısacası düzenin içinde düzen var, düzülen belli.

Hastane İŞÇİSİ 2 Yıl Önce

Eğer mümkünse yazdıklarımı haber olarak yayınlanmasını isterim

işçi 2 Yıl Önce

mesnetsiz

Zehra Eser 2 Yıl Önce

Yaklaşık 18 yıldır hastanede çalışıyorum daha hiç bir hastadan şikayet almadım. Mesnetsiz suçlamalarda genelleme yapmanız onur kırıcı. Sizin çocuklarınız yok mu? Hepimizin onurunu gururunu rencide edici bu yazdığınız yazıları ailelerimiz yakınlarımız okuyup üzüntü içinde kalıyor.. Mağduriyetler her yerde her zaman olabilir.. Ama çirkinleşerek insanlığımızdan biraz daha kaybederek hak aranmaz.. Açıkca halkı kışkırtmaya çalışmak da ne demek.. Ayıp ediyorsunuz.. Şahsım adına ve diğer çalışma arkadaşlarım adına özür mesajlarınızı bekliyoruz..

Zehra 2 Yıl Önce

Ayıp ettiniz. Şahsım ve diğer arkadaşlarım adına özür bekliyorum

Poliklinik Sekreteri 2 Yıl Önce

Sabahın erken saatlerinde muayene sırası almak için poliklinik önünde bekleyen yaşlı teyzeleri ve amcaları görünce çok üzülüyorum.Kendi annem babam aklıma geliyor.Gönül isterki hepsi sıra alsın muayene olabilsin,ancak kota sınırlı.Hastalar doğal olarak bu duruma isyan ediyor.Karşısında bir muatap bulup açıklama bekliyor.Kalite destek uzaktan izlemekle yetiniyor.Hastalara yaklaşıp açıklama yapamıyor.Doğal olarak tepkinin hedefinde biz oluyoruz.Suçlu kim mi?Kota fazlası sıra vermeyen mi?Açıklama yapmayan mı?

Sanane 2 Yıl Önce

Yanlış bilgiyle doğruyu anlatma çabası bi yandan, sanki hiç haklı tarafı yokmuş gibi saldırı cevapları bi yandan. La fontainden masallar...

Muttalip 2 Yıl Önce

Poliklinik sekreteri doğru söylemiş.Uzaktan izlemekle iş yapılmış olmuyor.

Hastane veri giriş personeli 2 Yıl Önce

Sekreterler üzerinden yalan yanlış siyaset yapılması çok uslüp dışı ve vebal alma seviyesine gelmiş.Eğer siyasilerle işe giren arkadaşlar var ise hastanede lütfen onları zan altında tutarak yorum yapsınlar, herkesi bu şekilde aynı kefeye sokulması ve günah keçisi ilan edilmesi doğru değil.Şu bilinmeli ki sekreterler idarecileri ve doktorları poliklinikte ne derlerse ona göre usulüne uygun çalışmak zorundalar vazifeleri ne ise onu yapmakla hükümlüdür kafasına göre işlem yapamazlar ,yapmazlarda caydırıcı cezai işlemler yöneticileri tarafından uygulanıyor bu öyle biline net.Birde yazilanlari okuyorumda herkes bilir kişi olmuş???? bu demek oluyor ki meyve veren ağaç taşlanır sizlerin hakaret ve caydırıcı propagandalarınizin yani ucuz siyaset ağızlarızın bizler hiç bir zaman yem olmadık, olmayacağız da.Yalan ,yanlış şuursuzca ,medsizce konuşan ve yazan insanlarda bilsinlerki düne kadar pandemi döneminde alkisliyan elleriniz bugün ağır eleştirilerle bizleri maruz bırakılıyor ne yazık ki haktan ve doğruluktan bahseden bir grup siyasi şahıslar kul hakkina girip vatandaşı manipüle ederek kışkırtma politikasında bu şekilde düşünen ve yazan herkesede hakkımı helal etmiyorum etmiyecegimde ...

İşçi 2 Yıl Önce

Her gündeme geldiğimizde hakaretten başka bir şey yapmıyorsunuz. Başka kurumlarda böyle oluyor mu acaba bankaya gittiğinizde sıra beklemesini biliyorsunuz veya başka bir kuruma gittiğinizde sağlık bu tamam da sabır gerektiren bir kurumdayız hasta ve hasta yakını için ve de çalışanlar için. Sağlıkta bunun olmaması gerekir. Helede okuyup avukat olmuşsun ama adam olamamışsın derler. Sınadan dışardan gelen bir vatandaş değilsin ki sen okumuş görmüş biri olarak birde elinde yetkin varsa hastanede işini torpillede yapabilirsin. Gelipde birde sıranı bekle neyin ne olduğunu gör. Bölge hastanelerine göre en çok hasta gelen hastane Erol Olçok hastanesidir. Gitte birde Amasyaya Yozgata Çankırıya Tokata bak. Elinizden gelen anca hakaret etmekten başka bir karınız yok.

işçi 2 Yıl Önce

albirini vur ötekine

işçi 2 Yıl Önce

güya, hastane kalite destek müdürüne saygısızlık yapılıyor, idari mali işlerr müdürü de iftira atıyor, disiplin kuruluna yine aynı ikili giriyor, çok komik

çalışan 2 Yıl Önce

Evet avukat bey bu soruyu sana sormak lazım, Nerde bu adelet ve hukuk

çorum 2 Yıl Önce

Senin amcan dayın veya baban milli görüşün içinde görev almış olmasaydı sen acaba daha taze avukatken Yeniden Refah Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı olabilirmiydin.

çorumlu 2 Yıl Önce

sadece hastaneden değil tüm kamu kurumlarından ellerini çeksinler lütfen !!!!!!!!!!!

işciye 2 Yıl Önce

fezi İsmailide başarısız edip gönderecek.

Tuncay 2 Yıl Önce

16 yıldır tanırım.Kurnaz ve uyanıktır.Tehlike olarak gördüyse harcamaktan çekinmez.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.