habercim19.com özgür haber özgür yorum

2023 için çarpıcı kulis

SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde ‘işini şansa bırakmayacağı’ ve milletvekilleri listesini bizzat kendisinin belirleyeceğine” dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimleri için harekete geçtiği belirtildi. AK Parti kulislerinde uzun süredir “partinin oyunun Erdoğan’ın şahsi oyundan düşük olduğunun konuşulduğu iddia edilirken, Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde ‘işini şansa bırakmayacağı’ ve milletvekilleri listesini bizzat kendisinin belirleyeceğine” dikkat çekildi.

Cumhuriyet Gazetesi Parlamento Muhabiri Selda Güneysu'nun kulis haberine göre; milletvekillerinin parti yöneticilerine de sahadaki izlenimlerini aktardıkları belirtiliyor. Ekonomik göstergeler nedeniyle “daha önce AK Parti’ye gönül vermiş ancak küskün ve kırgın yüzde 10’luk bir tabanın bulunduğunun” altı çizilirken, Erdoğan’ın da “AK Parti’nin Meclis çoğunluğunu muhalefete kaptırma olasılığına karşı önlem aldığına, 2023 seçimlerinde ‘işini şansa bırakmayacağı’ ve milletvekilleri listesini bizzat kendisinin belirleyeceğine” dikkat çekiliyor.

AK Parti’de, partinin yüksek market fiyatları ve elektrik faturalarındaki artış gibi nedenlerle sıkıntı yaşadığı da konuşuluyor. Bu nedenle Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde bu kez “partiyi değil, aday olacak isimleri ön planda tutacağının” altı çiziliyor. Bu kapsamda AK Parti’den milletvekili olacak adayların “illerdeki itibarı, eğitimi, yaşı ve mesleki deneyimi, o ildeki halk tarafından benimsenip benimsenmediği” gibi kriterlere bakılacağı yorumu yapılıyor.

Yorumlar (10)

Çorum'lu 2 Yıl Önce

Çorum bildiği gibi, ÇORUM'dan kimi isterseniz yazabilirsiniz. Nasıl olsa 3 MİLLETVEKİLİ ÇORUM da garanti, her seçim ÇORUM sizin için ÇANTA DA KEKLİK. 20 SENEDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORSUNUZ. ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR.

Ahmet 2 Yıl Önce

Çorum'da Çamlı'yı bile aday gösterse seçilir...

Ahmet 2 Yıl Önce

Erol Kavuncu'ya yol göründü desenize

İSKİLİPDEN 2 Yıl Önce

ilçemiz olarak %80 oy oranı ile iktidar partileri desteklenmekte ise de itediği yatırımları ilçemiz alabiliyormu? ilçe arzusu GENÇ NUFUS İÇİN İŞ, İŞyerinin kapanmaması, Yollarımızın yapılması, Meslek Yüksek Okulunun açılması, Yurtkur ihtiyacının karşılanması, kale restarosyanou, Meydan, Tosya ve Ulaştepe çaylarının ıslahı dizayn edilmesi, vs vs

Ali Konveka 2 Yıl Önce

Çoktan seçmeli olsun.

Oy yok 2 Yıl Önce

Pahaliliktan gevredik. Faturalar ve kira için çalışıyorum resmen. Akp ye oy vermem. Sırf resmi kurumlara memur olarak doldurulan badem bıyıklı abiler ve vasıfsız ablalar için yine akp ye oy vermem

osmancikli 2 Yıl Önce

3 vekilide degiltirir inşAllah

vatandaş 2 Yıl Önce

DAHA ERDOĞAN KENDİSİ ZOR SEÇİLİR BU SAATTEN SONRA HELE AŞGIN HELE AŞGIN:(((

sadece ak parti vekilleri degil... 2 Yıl Önce

lacinli

hasan 2 Yıl Önce

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip ERDOĞAN; Ancak; Milletvekili ve Belediye Başkanlığı seçiminde KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE AK PARTİ'ye OY VERMEYECEĞİM.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.