habercim19.com özgür haber özgür yorum

Belediye'de 'İmar' değişiyor mu?

SİYASET

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'in imardan sorumlu başkan yardımcılığında değişikliğe gideceği konuşuluyor.

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart'ta görev süreleri sona eren ve yeniden seçilen 3 ismi başkan yardımcılığı kadrosına atayacak.

Çorum Belediyesi’nde geçen dönem Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü ve Ünsal Yeter, seçilmiş meclis üyeleri olarak başkan yardımcılığı görevine atanmıştı. 31 Mart Mahalli İdaler Seçimleri'nde aynı isimler yeniden meclis üyesi seçildi.

BELEDİYE'DE KONUŞULUYOR

Edindiğimiz bilgiyere göre; Başkan Aşgın, idari kadroda sınırlı bir değişiklik yapmayı düşünüyor.

Yeniden Belediye Meclis Üyesi seçilen Ünsal Yeter’in, imardan sorumlu başkan yardımcısı olarak yeniden atanmasının beklenmediği ifade ediliyor.

YAĞBAT VE ÇÖPLÜ'NÜN DURUMU

Başkan Aşgın'ın diğer seçilmiş başkan yardımcıları İsmail Yağbat ve Lemzi Çöplü'yü tekrar atamasına kesin gözle bakılıyor.

Bu arada Aşgın'ın, kendisi ile birlikte göreve gelen seçilmiş belediye başkan yardımcılarına yönelik sahada zaman zaman ekip eleştirileri ile karşılaştığı biliniyor.

7 YARDIMCILIK KADROSU VAR

Öte yandan Belediye'de 3'ü seçilmiş, 4'ü memur kadrosunda olmak toplam 7 başkan yardımcısı bulunuyor.

Yorumlar (23)

Vatandaş 1 Ay Önce

İsmail YAGBATI.Murat Erdemi, Turan Candani, Alper Zahiri, Zübeyiri Tunceri değiştirin bunlarla şehir yonetilmez lütfen değiştirin. Vatandaşın talebine kulak verin. Dinamik Genç tecrübeli şehrini iyi tanıyan arkadaşlar olsun. Koltuklar kimsenin çiftliği değil. 2.ci bir konu daha var bir dahi ki sefere koltuğuna makamına güvenip kibir yaparsa orada ağzını burnunu kıracağım. Millete efelik surat yapmak için oralari işgal etmeyin. Terbiyesizlik yapmayın. Koltuguma güveniyorum diyen varsa çıkıp efelik yapsın görelim.

Çorum19 1 Ay Önce

Kale kentsel dönüşümü yapabilecek imar sorumlusu seç başkan bey.

ahmet 1 Ay Önce

çorum belediyesinde imar işleri çok başarısız işler çok yavaş ilerliyor

Çorumlu19 1 Ay Önce

Halil İbrahim Başkan göreve gelirken ALİ olacağız demişti,Ancak yaptığı en Liyakatsiz atama bu yardımcısı oldu. Bilgi dersen yok,Tecrübe dersen yok,İstişare dersen yok.İnanmazlarsa kendisine bağlı bulunan İmar ve Yapı Kontrol Müdürlükleri personellerine tek tek sorsunlar.

Olur mu? 1 Ay Önce

Gerçekten halk için halkın içinden gelen, makama mevkiye önem vermeyen, istişareyi önemseyen, ama inisiyatif de alabilen bir kurabilir mi.... Yada böyle bir ekip kurmak için insan gücümüz var mı çok zır... Herşeyin başı sağlıklı bir eğitim Başkan beyden 2. Dönemde eğitim öğretime özel ilgi alaka bekliyoruz.

Dost-ça 1 Ay Önce

Bir Çorum'lu olarak Sayın Başkan'ın samimiyetinden ve iyi niyetinden asla şüphem yok. Belediyeler elbette ki siyasi kuruluşlardır ve Belediye Başkanları da siyasi kişiliklerdir. Dolayısıyla vereceği her karar siyasi olacak ve tartışılacaktır. Bildiğim kadarıyla Çorum Belediyesinde yedi tane Başkan Yardımcılığı kadrosu var ve bunlardan dört tanesi memurken diğer üç tanesi de Belediye Meclis Üyelerinin arasından Başkan tarafından atanan kişilerden oluşmaktadır. Memurlar arasından kadrosu verilerek atanan malum dört kişi içerisinde liyakatiyle ön plana çıkan yalnızca bir kişi sayılabilir ki, o da Sayın Alper Zahir'dir. (Eleştirilebilecek bir takım hususlar olsa da) Diğer üç Başkan Yardımcısına gelince şu rahatlıkla söylenebilir ki, maalesef yoklukları farkedilmeyecektir bile. Meclis üyelerinin içerisinden atanan üç Başkan Yardımcısına gelince; Sayın Lemzi Çöplü dışındaki diğerlerinin de aynı şekilde yoklukları Belediyeye birşey kaybettirmeyecektir. Sayın Başkan'ın ikinci dönemi. Sanıyorum ki geçen dönemde yaptığı tercihleri gözden geçirmesi yadırganmayacaktır. Her fırsatta yanıbaşında poz verme gayretinde bulunurlarken, yanlarından ayrılır ayrılmaz, uluorta ve her yerde kendilerine ve ekibine ağız dolusu hakaretler edenlerin de varlıklarından haberdar olduğunu ve bu hususun da gereğini yapacağını ümid ediyorum. Yine; başta arpalığa dönen Kadın Kültür Merkezleri olmak üzere, tüm müdürlüklerde ve bağlı birimlerinde bomboş oturan veya oturtulan personeller konusunun da Sayın Başkan tarafından ele alınması sanıyorum bir vebaldir. Yukarıda belirttiğim gibi; Sayın Başkan tabirimi lütfen hoş görün acemiliğini attı diyebiliriz. Yeniden seçildiği bu ikinci döneminde şahsen benim bir vatandaş olarak en büyük beklentim adaleti ayakta tutması, yetimin malına sahip çıkması, partiden ve partizanlıktan uzak, etrafındaki şakşakçılara aldırmayıp eleştirilere açık olması, istişareye (her kesimden ve herkesle) önem vermesi ve başarıdan başarıya koşmasıdır. Unutmamalı ki; ölüm var, ahiret var, hesap var. Vesselam...

heri 19 1 Ay Önce

Sayın başkan iyi insan ama yardımcıları berbat.Bu tespit seçim haftası yapılan araştırmaya ait.Çalışanları kontrol şart .Saygılar

Yorum19 1 Ay Önce

Tamam bu karar isabetli olmuş da,ya müdürlüklere ne demeli. İnsiyatif almaktan aciz,Bilgisiz,beceriksiz,liyakatsiz atamalarla yıllardır orada oturan,tek becerisi Başkanı.... olan, arkasından ayıp tutan müdürleri napacağız. Kimse kusura bakmasın,Halil İbrahim Bey bu seçimi şahsıyla aldı ama bu kadro ile devam ederse kendisi bile kendini kurtaramaz. Türliye’ye bakarsa ne demek istediğimi çok iyi anlar,ya iz bırakan bir Başkan olarak anılacak,ya da tarih sayfalarında adı bile anılmayacak.Bu 2. dönemi yeni kadrosuyla çok iyi değerlendirmek zorundadır.

vATANDAŞ 1 Ay Önce

Acaba meclis üyelerinden veya başkan yardımcılarından hangisi anlıyor ki imardan ? kim gelirse gelirsin aynı tas aynı hamam !!!

kahin19 1 Ay Önce

çimento bölgesi satın alındı haberinin üzerinden 4 yıl oldu halen atıl duruyor bırakın parselleri ve tapuları imar planı bile yokkk.bunlar kimin başarısızlığı ise tespit edilmelidir.

HALK 1 Ay Önce

Sn Başkan gerçekten dürüst alçak gönüllü, birazda bu özelliğine leke düşmesin diye hızlı ve kalıcı konularda inisiyatif gecike biliyor. Diğer taraftan Ülke ekonomisi ve siyasete tanınan büyük kredinin azalması eskisi gibi su götürmüyor. Belediye başkanın ortağı MHP ayrı bir denge bunun yanında CHP dışında eski akp li siyasetçiler el altından sopalı şekilde beklemektedirler. Aynı zamanda Belediye içinde kadrolaşan muhalif bir ekipte var. En ufak meseleleri dışarıya farklı lanse etme olasılığı ayrı bir dert. Tabi Belediye Başkanın ekibide çok zayıf. İçinde kibirli hatta kendisini gizli başkan gibi gören kişilerde bu duygu ve davranışı ile başkanı zayiflata biliyor. Naçizane Sn Başkanın iyi bir kadro kurması gerekiyor.Belediyeyi dizayn ederken bu dönemde pro Aktif hizmeti eden daha farklı ekonomik projeleri hayata geçirmeli. Belediye inşaat, arsa,park ekonomisinden kurtulmalıdır. Belediye Başkanımızı seviyoruz ve sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Iyi niyetli hatalarına karşı güven sorunu yasamamaliyiz. Başkalarına verilen haksız torelanslarin daha fazlasını sn baskanada tanimaliyiz. Diğer taraftan Akp teşkilatına çok iş düşüyor. Onlarda bu konularda samimi olmalıdır. Son dönemde MHP kadar Belediye başkanını sahiplenmediler. MHP teşkilatına ayrıca teşekkür edilmelidir. Ali Beyaza bu konuda büyük iş düşüyor. Çoruma yapılacak Aktif hizmetlerde başkana destek olmalıdır. Risk ve Sorumluluğu paylaşmalidir. CHP gurubunda da Tuncay YILMAZ herşeyi eleştirmek karşı çıkmak yerine daha hızlı hizmetlerin oluşmasında Başkanın yanında olmalıdır. Zaman hepimizin aleyhine işliyor. Bu yüzden corumun kısır siyasetinden kurtulup birlik siyasetine hizmet etmelidir. En başta kentsel dönüşümün yanında üretime istihdama dayalı bir belediye anlayışı ortaya konulmalıdır.

Aktif 1 Ay Önce

Aktif çalışkan iş bitiren yardımcılar olsun bu arkadaşlar yoğurdu üfleyerek yiyorlar….

İSKİLİP 19 1 Ay Önce

Kavak belediyesi makam aracı içerisi su dolu ve yıpranmış vaziyette teslim edilmiş peki İskilipin ki nasıl PERT, nasıl pert oldu, kimi nereye veya nereden almaya gidiyordu kiralık nerde, MAMA kesildi

Batandaş 1 Ay Önce

Başkan AŞGIN, cumartesi pazarında fırsatçılara izin verme milletin parasını çaldırtma pazarcı çeri domatesi kilosu 70 liradan satıyor bu soygunculuğa göz yumma

Vatandaş1919 1 Ay Önce

Hangisi anlıyor ki imardan?

Levent 1 Ay Önce

Yine geldi belediyeciler. Hadi coşun bakalım. Öfke ve kinlerinizi kusun yöneticilere. İsimsiz olarak atın tutun. Editör bey, sizin de hoşunuza gider muhtemelen.

Corum 19 1 Ay Önce

Indira gandi??????

Ayhan Kılıçarslan 1 Ay Önce

Seçilenlerin hepsini éş başkan yap çok rahat edersin.O zaman istediğin gibi çiçek sularsın kedilere mamaverirsin.Bir de bakmışsınız beş yıl gelmiş ondan sonra torun seversin nası bu aklı herkes vermez

EMİNMİSİN 1 Ay Önce

imarla yapı kontrolu karıştırmış olmayasın

Çorumlu 1 Ay Önce

Ünsal YETER beyi takdir ediyorum. Mühendisler olarak bizlerin ve sektörün her problemine çözüm odaklı yaklaştı. Her konuda yardımcı olmaya çalışıyor. Paneller programlar düzenleyip Çorum da deprem bilincini artırmaya çalışıyor. Bu sebeple kendisine teşekkürler. Biz Biliyoruz, akıllıyız diyenlerin hepsini bizde biliyoruz ve ne kdr akıllı olduklarını biliyoruz.

Çorum 1 Ay Önce

Boş ve gereksiz personeller ve kadın kültür Merkezlerindeki bilgisiz ve boş çalışanlar araştırılsın. Liyakat lütfen.

Vatan sever 1 Ay Önce

En başarısız atama Ünsal yeter olmuş yazık

Metin 1 Ay Önce

Yüzevlerden selamlar Başkanım

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.