habercim19.com özgür haber özgür yorum

CHP’den hükümete soğan uyarısı

SİYASET

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Çorum'da soğan üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, partisinin il kongresini tamamladıktan sonra soğan üreticilerinin sorun ve taleplerini dinledi.
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin de katıldığı ziyarette, ihracat kısıtlanması nedeniyle üreticinin ürününün depolarda kalarak çürümeye başladığı ifade edildi.
Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, yetkilileri acilen göreve davet ederken, geçen yıl artan fiyatlar karşısında tanzim satış çadırları kuran hükümetin bu yıl da üretici için devreye girmesi ve soğan üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesini istedi. Sarıbal, “Ya ihracat kısıtlamasını kaldırsınlar ya da Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üreticinin soğanını alıp vatandaşa versinler. Aksi takdirde 15-20 gün içinde soğanlar çürüyecek ve çöpe gidecek.” uyarısında bulundu.

Yorumlar (6)

çorumlu 4 Yıl Önce

soğanın artması için beklersen çillenir yeşerir sonra çürür.ederi neyse o fiyattan piyasaya sürmek lazım diye düşünüyorum.soğan kilo tarladan çıkış fiyatı 5 lira olsa sadece çiftçi kazanırım zannediyor ama yine elinde kalır elinde kalmasa satsa alan şahısın tezgahında kalır

CDR 4 Yıl Önce

ihracat kısıtlaması kalksın, soğanın fiyatı fırlasın sizde yine soğan patates edebiyatı yapın değilmi... Bunun yerine çiftçiye daha bilinçli tarım yapın desende hersene neyin fiyatı artarsa ona göre üretim yapmasalar... Planlı tarım yapsalar da böyle duruma düşmeseler..

hıdır 4 Yıl Önce

soğan stokçuların elinde batladı.zamanında soğan patetes üzerinden hükümeti yıkmaya çalışanların peşine takıldılar.aç gözlülük ettiler.

crm 4 Yıl Önce

emekçi köylüler stoklarının bir kısmını verdiler, bir kısmı ellerinde kaldı, gönül karda geziyor misali, keşke tarladayken verselerdi bu STOKÇUlara onların ellerinde kalsaydı, garibin köylünün elinde kaldı soğan,

Hasan 4 Yıl Önce

Secimden once boyle demiyordunuz ne oldu elinizdemu patladi imamoglu kurtarsin sizi hadi nas

vatandaş 4 Yıl Önce

Tarım müdürlüğüne başka ürün ekerek destek alan destek aldığı ürünü ekmeyip yerine feyilsizlik yapıp soğan eken zamanında satmayıp vatandaşın cebindeki paraya göz diken (geçen sene 8,5 liraya vatandaşa satıldı) aç gözlülere gayet güzel oluyor.Soganları depoya kaldırıken ellerini ovuşturup vatandaşa caka satıyorlardı.Helal kazanmaya gayret etsinler az ve bereketli kazansınlar aç gözlü olmasınlar

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.