habercim19.com özgür haber özgür yorum

Halk-Lis kınadı

SİYASET

Cumhuriyet Halk Partisi Lise Komisyonu Halkçı Liseliler (Halk-Lis) Yönetim Kurulu...


Cumhuriyet Halk Partisi Lise Komisyonu Halkçı Liseliler (Halk-Lis) Yönetim Kurulu, Yalova'da hayatını kaybeden Halil Serkan Öz’le ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi; “Bizler bu ülkenin, bu toprakların mirasçısı ve aynı zamanda bu ülkenin geleceği olarak ülkemizdeki haksızlıklara başkaldırmak zorundayız. Öncelikle bu konu sadece siyasi bir konu değil bir insanlık fiyaskosudur. Yalova'da halk ile devlet arasındaki kişiyi simgeleyen vali, Halil öğretmenimizin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bugün Halil öğretmeni herkesin ortasında aşağılayanlar, bugün iç güvenlik yasası ile masum halka zulm edenler, bugün özgürlüklerimizi, haklarımızı elimizden almaya çalışanlar; yarın nefes almamıza karışacak, yarın sokakta yürümemize karışacak hatta ve hatta evimizin içine karışacaklar. Bunlara dur demek gerekiyor ve bu ülkenin geleceği olarak bizlere düşüyor bu görev. Bizler Yalova valisinin istifa etmesini yada görevden alınmasını istiyoruzki yarın aynı şeyleri yapmaya kimse cesaret edemesin. Yalova'da Halil öğretmenimizin gururunu kırıp hayatını kaybetmesine yol açanlara karşı tepkimizi gösteriyor ve Vali’yi kınıyoruz.

Son olarak ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenler ile ilgili bir sözünü söylemek istiyoruz; “Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en özverili ve saygı değer unsurlarıdır”




Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.