habercim19.com özgür haber özgür yorum

İlginç ve manidar sahneler

SİYASET

Yerel seçimler yaklaşırken Çorum'da ilginç ve manidar sahnelere tanık oluyoruz

MUSTAFA DEMİRER

Yerel seçimlere gün sayarken Çorum’da siyasi partilerin belediye başkan adayları hemen hemen netleşti. Bu arada ilginç, ilginç olduğu kadar manidar sahnelere şahit oluyoruz.

Meselâ; Yeniden Refah Partisi’nin Belediye Başkanı Adayı Av. Yaşar Anaç seçim startını Hıdırlık’ta verip, merhum başkanlar Turan Kılıçcıoğlu ve Arif Ersoy’un mezarlarından sonra eski başkan Muzaffer Külcü’yü bürosunda ziyaret etti.  Külcü, ziyaretle ilgili paylaşımında, ‘başarı dileğinde’ bulunurken, YRP Adayı Anaç, “Hemşehrilerimizin gönlünde eserleri ile taht kurmuş Çorum eski belediye başkanımız sayın Av. Muzaffer Külcü Bey’i ziyaret ederek tecrübe ve tavsiyelerinden istifade ettik.” ifadelerini kullandı.
‘Ne var bunda, bir zamanlar birlikte siyaset yapmışlardı’ denilebilir. Fakaaaaatttt!...

Külcü’nün bir gün önce de, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ı aynı mekanda ağırladığını hatırlatıp, sonrasında neden uzunca bir ‘fakaaattt’ çektiğimizi izah etmeye çalışalım.

ORTAK NOKTALARI

Kısa süre önce AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları arasında yer alan Külcü ve Anaç’ın tek ortak noktaları elbette ki bir zamanlar aynı partide, aynı dönemlerde siyaset yapıyor olmaları değil. Eski AK Partili Anaç, partisinin talebi üzerine görevinden istifa etmişti. Eski başkan Muzaffer Külcü de, benzer şekilde görevini bırakmak zorunda kalmıştı. Her iki isim de partilerine kırgın ayrıldı.

ZAMANLAMA ÖNEMLİ

Gün geldi devran döndü, Külcü hala partisinde duruyor gibi görünse de, başta CHP olmak üzere iktidar ve muhalefetten bazı isimlerin ziyaretlerine ev sahipliği yapıyor. CHP’li Tahtasız ve YRP’li Anaç’ın Külcü’yü ziyaretleri doğal olmakla beraber, kamuoyuna yansıması, çekişmeli geçeceği tahmin edilen yerel seçimde zamanlama açısından manidar. Muhakkak ki Külcü’nün bürosunu onlarca siyasetçi ziyaret ediyordur. Ama şu ortamda, böylesi kritik bir seçimde, kısa süre önce AK Parti’den aday adayı olan Külcü’nün bürosunun, deyim yerindeyse AK Parti rakipleri için ‘ilk ziyaret edilecek yerler’ arasında konumlandırılması biraz manidar değil mi sizce de?

Tabi ziyarette neler konuşuldu bilemeyiz, biz sadece bize sunulan bir fotoğraf üzerinden, siyasî atmosfer temelinde bir okuma yapıyoruz. Bu atmosferde bu fotoğraf da, Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da seçim hesaplarının çok ince yapıldığını, her türlü varsayımın hesaba katıldığını, Cumhur İttifakı’nın paydaşları AK Parti ve MHP’ye ‘bu seçimin çok kolay geçmeyeceği’ mesajının veriliyor olabileceğini söylüyor.

YAŞAR ANAÇ’IN SÖZLERİ

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Yaşar Anaç’ın adaylık startını verdikten sonra düzenlenen basın toplantısındaki sözleri de bu mesajı doğrular nitelikte.

Anaç, AK Parti’den istifa ettirilme sebebinden önce YRP’den neden aday olduğunu izah etme ihtiyacı duyuyor. Mevcut başkan ve aday Halil İbrahim Aşgın’a veya başkaca birilerine isim vermeden göndermeler yaparken, ‘aşk-meşkle işimiz olmaz’ diyor. AK Parti’nin seçmen bazlı tabanına yakın olduğunu, Milli Görüş’ten geldiğini hatırlatıyor. Millete yıllardır tek seçeneğin dayatıldığını savunarak, AK Parti’nin yaptıkları, yapmadıkları ile artık miadını doldurmaya başladığını ima ediyor ve alternatif oldukları iddiasının altını çiziyor.

‘BÖLEN DEĞİL, TOPLANILAN PARTİYİZ’ VURGUSU

En önemlisi 30 yıldır sağ yelpazedeki siyasi partilerin belediye başkanlarının yönettiği Çorum’da, Yeniden Refah Partisi olarak bölen değil, bünyesinde toplanılan bir parti olacaklarını savunuyor. Söylenecek çok sözü olduğunu, yeri ve zamanını beklediğini dile getiriyor. Bu arada Sayın Anaç ne söyleyecek merakla bekliyoruz.

SAHA VE SANDIK

Diğer taraftan şimdilik ‘okuma’ olarak tahmin ettiğimiz siyasi hesaplar, 31 Mart’a kadar sahaya nasıl yansıyacak biz de göreceğiz, seçmen de. Çorum’da sağ seçmen 1994’ten bu yana ittifakı sandıkta kuruyor. Bu seçimde de son sözü seçmen söyleyecek. 

Yorumlar (32)

Alper 4 Ay Önce

Hiçbir milliyetçi kendilerine alerji olan bir adaya oy vermeyecek. Bu chpye iyip'e oy vereceğimiz anlamına da gelmesin. Verenler olurmu olur ama ittifak adayına asla.

Çorumlu 4 Ay Önce

Yeniden refahında diğerlerinden bir farkı yok. Suat kılıç orada, davut güloğlu orada, kediciklere methiyeler orada. Çorumda aşkın kötü, külcü iyi öyle mi? Bu hareketleri siyaset zannediyorlar. Millet zaten bunlardan bıkmış, siz hala saçma sapan işler yapıyorsunuz. Zorla aşkına oy verdireceksiniz.

çorumlu 4 Ay Önce

Birbirini ağarlayanlarda bugün

Geçmiş olsun 4 Ay Önce

Yaşar Anaç, AK Parti merkez ilçe başkanlığından istifa ettiğinde, sağlık sorunu olduğunu açıklamıştı, çok üzülmüştük. Fakat siyasete geri döndüğüne göre çok şükür iyileşmiş bunada çok sevindik. Gerçi birde hemen istifa ettiği gece hasta neyi demeden …almışlardı, ….soruşturması geçirmişti, neyseki ondanda kurtuldu. Adaylığın sanarak yeniden refahada hayırlı olsun…

Mehmet 4 Ay Önce

Sana dokandimi mustafa

düşünen adam 4 Ay Önce

2016 yılında geçmişte yol arkadaşlığı yapan bu iki artık siyasi mevta olduklarının farkında bile değil.... Sahi bunlar neden neden AK partiden sepetlenmişti.

Efsane 4 Ay Önce

Refahın ve Milli Görüş Partisinin Siyaseti böyle olacaksa biz AKP yi çok ararız. Refaha oy verecektim bunları yanyana görünce H. İBRAHİM AŞKINA oy vereceğim. Rahmetli ERBAKANI siz hiç anlayamamişsiniz. Oglunada hata yaptiriyorsunuz RAHMETLİ ERBAKANIN MİRASINA sahip çıkmak size kalmaz İNŞALLAH yok olup gidersiniz.FATİH ERBAKAN ve gerçek milli görüşçüler hariç. Millet yağmurdan kaçarken doluya tutulacak HABERİNİZ olsun.

Vatandaş 4 Ay Önce

Memlekette başka aday mı kalmadı. MİLLİ GÖRÜŞTEN kaçanlar hoca olarak Fethullah Güleni muhterem ilan etmişti. Dolasiyla popüler olan parti AKP idi. Şimdi de REFAH biraz popüler olmaya başlayınca dümeni kırmışlar.Ne diyelim Rabbim hidayet versin.

GAZZE 4 Ay Önce

Abisinin yanına gitmiş geçmişte çok ekmek yemişlikleri var. Abisi refaha gidemediği için kardeşini aday yapmış normal. Abisinin duasını birde güya arkasındaki o kocaman seçmen kitlesinin desteğini almak istiyor.AKP kendi eli ile büyüttüğü imkanlar verdiği çoruma kazandırdığı şahsiyetler ne güzel dünya oyunun adı ne koltuk kapmaca oyunun kuralı ne herşey serbest.

Manidar 4 Ay Önce

Şaşirdik mı tabiki hayır. Değerli arkadaşlar bunlar AKPartide siyaset yaparken de Milli Görüş partisine sallama yapıyordu menfaat değişti bu seferde akpartiye sallama yapıyor. İnsan in çizgisi olacak. CHP lilere boşuna kizmayın adamlar 6 ok diyor ok gibi peşinden koşuyor. Gerçek Milli Gorusculerde öyle ok gibi. Siz kendinize bakın

Sana ne dokandı 4 Ay Önce

Mustafa sana ne dokandı diye soran sarı çizmeli Mehmet, sana belliki Mustafa Demirelin yorumu dokanmış. Adam cesurca yazıyor, bende sana soruyorum… Sana ne dokandı Mehmet?

Acaba ? 4 Ay Önce

Aşgın neden ziyaret etmiyor ki ? Neticede aynı partililer .. Biçok siyasetçinin göremeyip , ak partinin gördüğü şey ne ola ki ? Yada soruyu değiştirelim , ak partinin görmediği ve diğerlerinin gördüğü şey en ola ki Külcü de

Yusuf Şahin 4 Ay Önce

Çorumlu yorumcu kardeşim çok güzel anlatmış Adnan Oktar’a mehtiyeler söyleyen bir partiye sempati duyan ona oy isteyene lanet olsun inadına reis inadına ak başlamada kolaylıklar yolun açık olsun aşkın başkan

Vezir 4 Ay Önce

Düşünen adam sen çok düşünme çünkü; düşün düşün b....k işin. siyaset yaptığını sanıyorsun zavvallı.

ŞAHSİYET 4 Ay Önce

Sorun bunlarda değil, sorun parti merkezlerinde bunları seçmekte görevli olanlarda. Görev istenmez verilir diye bekleyen binlerce dürüst ve idealinden asla vazgeçmeyecek insan varken menfaati bittiği yerde kaçma yetisine sahip insanları seçip buluyorlar nadiren de olsa doğru karar verdiklerine şahit oluyoruz ama bu hep böyle sürüp gidiyor.

Demokrasi 4 Ay Önce

Bu ne telaş her TC Vatandaşı istediği partiyi destekler,seçim zamanı seviye düşüyor, sayın Demirer bu ne tahammülsüzlüktür.

Fikri 4 Ay Önce

YRP'ye iftiralar başladı Adnan Oktar Fatih Erbakana bı önceki seçimde destek vermesi miydi? Suikast iddiasıyla Devletin kozmik odasına giren ve o bilgileri ABD ye uçuran kimdi ve hâlâ hangi partide? Dün Mescidi Aksa Müslümanların ve Hristiyanların ortak mabedidir. Ayasofya da öyle olacaktır. diyen kim? Çıkardığı kanunlarla milletin değil kureselcilerin yanında olanlar kim? Birazda bunları düşün ve yorumla editör kardeşim. Bir lider bütün imkanlar elindeyken kendi yanlışına kılıf bulup, aşağıdakilerin ekmeğiyle oynamalı. Acizane başkalarının koltuğu için Ahiretinizi yakmayın derim.

SORUMLU 4 Ay Önce

MİLLİ GÖRÜŞLÜ BİR BELEDİYE LAZIMSA ADRES BELLİ ARKADAŞLAR. MİLLİ GÖRÜŞ LİDERİ VE KURUCUSU PROF.DR.NECMETTİN ERBAKAN İŞARET ETTİ. GENEL BAŞKANLIĞI YAPTI. DİĞERLERİ ÇAKMA. ÖTEKİLERİN FIRILDAK OLDUĞU AŞİKAR. HADİ HEP BİRLİRKTE ASLIMIZA DÖNELİM.

faakaaattt !!! 4 Ay Önce

AK Parti rakipleri için ‘ilk ziyaret edilecek yerler arasında konumlandırılması biraz manidar değil mi sizce de? Fakaaaatttt. Bundan ne anlamamız gerekiyor ki? Açıkça yaz da biz de bilelim ne anlayacaksak. Devleti mi yıkıyorlar, ülkeyi ateşe mi veriyorlar. Söyle de biz de bilelim Sayın Mustafa Demirer.

RECEP 4 Ay Önce

Çorumlu, kendini yok sayan partiyi alt etmesini bilir,

Teknik Eleman 4 Ay Önce

Hesap sadece menfaat. AkParti Külcüyü aday yapmayınca Külcünün arkasındaki destekçilerini nereye kanalize edeceğinin alt yapısını hazırlıyorlar. Al Gülüm Ver Gülüm. Yoksa Tahtasızın Muzafferin bürosunda böyle aleni ne işi olabilir.

Manidar değil 4 Ay Önce

Sizce manidar değil mi diye sormuşsunuz ama bence değil.. Neticede 10 yıl belediye başkanlığı yapmış biri.. Ve icraatları olan , halkta karşılığı olan bir isim külcü.. Yerel seçim sürecinde kafası çalışan her adam külcüye ziyarete gider , gitmeli de , Bence manidar olan neden Aşgın gitmemiş , bence o da gitmeli

Dost 4 Ay Önce

Yeniden Refah Partisi ve Yaşar beyde düğmeyi yanlış yerden ilikleyerek işe başlamış. Görev süresi devam ederken bir gece yarısı görevden neden alındıği (!) hala belli olmayan bir eski belediye başkanını ziyaret ederek siyaseten ne gibi bir fayda elde edecekler anlayan beri gelsin.

Vatandaş 4 Ay Önce

Külcünün artıklarından oy toplayacaklar.

YİNE BEN 4 Ay Önce

YAZAR ŞUNU MU DEMİŞ.......VAR BU İŞİN İÇİNDE İKİSİDE YEDİĞİ KABA MI EDİYOR ALTDAN ALTDAN ADAY GÖSTERİLMEMENİN GÖREVDEN ALINMANIN İNTİKAMINI MI ALIYORLAR...GERÇİ DAHA NE DESİN..RAKİPLERİ AĞIRLAMA TECRÜBE PAYLAŞIMI HEEE KÜLLERİ EŞELEME....

Mehmet 4 Ay Önce

Sana ne dokandi diyene cevap. Mustafa akp sozcusumu gazetecimi?

ESKİ AKP Lİ 4 Ay Önce

Sayın Külcü yeniden refahtan aday olmalıydı kişisel oyu var zaten ha mevcut başkan kazanırmı bilemem ama bütün çevrem ak partiden yolunu ayırdı bir çok kişi buna gülüp geçecek ama acı gerçekler martta belli olacak.

Bir başka deyişle 4 Ay Önce

Mustafa Demirel yatacak yerin yok,milleti bu sitede bile ayrıştırdın.

ne çorummuş be 4 Ay Önce

küçüklüğünde Aşkla Meşkle aksevdası için AKP nin ilçe başkanlığını yaptı. Büyüyünce karasevdaya tutulup Refah Partisine geçti. Şu fedakarlığı görüyormusunuz kara sevda hastalığı olmasına rağmen çorumun yakasını bırakmıyor çalışıyor. Çorumluyu çok sevdiği belli canım insan kolay kolay karasevdaya düşer mi

Komik haber 4 Ay Önce

Recep Tayyip Erdoğan , tonlarca kötü laf söylediği , hakaret ettiği devlet bahçeli ile , bırakın görüşmeyi , ittifak yapıyor , aynı şekilde her siyasetçi , tüm rakip ve meslektaşları ile sayısız defa görüşebilirken , eski başkan ile yeni bir başkan adayının görüşmesi gerçekten bu denli manidar ve önemli mi.. haber değeri bile yokken , bi de gizem katılmış , olmamış habercim.. seni daha nitelikli bellemiştik ama sanırım sende sağın , solcularındansın

Sn Demirer 4 Ay Önce

Sn Demirer gayet güzel yazmış. Tarafsız gazetecilik böyle yapılır. Kutluyorum. Memleket birilerinin keyfine kalıp oyuncak olacaksa oyumuzu her. İbrahim Aşkına veririz. Hayatımda AKP ye oy vermedim ama bu sefer İbrahim başkana vereceğim. Dürüst insanlar yönetsin corumu şimdiye kadar bir şaibesi olmadı. Bundan sonra da olmaz İNŞALLAH

ali 4 Ay Önce

Karakter kaybedince ortaya çıkar. Muzaffer külcü buna tam bir örnek bir gün biriyle bir biriyle onu bu makamlara getirmiş partisine nispet yapıyor kendince

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.