habercim19.com özgür haber özgür yorum

Görüntü muhteşem de…

SPOR

Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün paylaşımı bize o dönemi hatırlattı...

Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geçtiğimiz hafta Çorum FK’nin şampiyonluk maçı vesilesiyle şehir stadına giderek ilk kez maç izlediğini söyledi.

‘ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ’

Başkanlığı döneminde 15 bin kişi kapasiteli Çorum Şehir Stadı’nı belediye kaynakları ile yaptıran Külcü, en iyi stadyum projesi yarışmasında ödüle layık görülen stadın muhteşem cazibesinden etkilendiğini vurguladı.

İşte Külcü’nün o paylaşımı:

“Salı günü, Belediye Başkanlığımız döneminde şehrimize kazandırdığımız, en iyi stadyum proje yarışmasında ödüle layık görülen şehir stadımıza ilk kez giderek maç izledim..

‘MUHTEŞEM BİR BÜYÜSÜ VARDI’

Stadyumun muhteşem bir büyüsü vardı. Şampiyonluğa inanmış taraftarların heyecanı ile bütünleşince ortaya çıkan coşku unutulmazdı.

‘HAYATIMIN EN MUTLU GÜNLERİNDEN BİRİ’

Hayatımın en mutlu günlerinden birisiydi. Bize bu mutluluğu yaşatan başta Kulüp Başkanımız Oğuzhan Yalçın kardeşim başta olmak üzere, teknik heyet, futbolcularımız, taraftarımız ve destek olan herkesi gönülden tebrik ediyorum. Ancak hayal edenler başarabilir, nice şampiyonluklara…”

HABER-YORUM/MUSTAFA DEMİRER

O DÖNEMİ HATIRLARSAK…

Eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı TOKİ aracılığıyla çok sayıda şehre (yaklaşık 40) merkezi hükümet kaynaklarıyla stadyum projesi başlattı. Külcü, diğer iller gibi bakanlık marifetiyle stat yapmayı tercih etmedi.

Bu kapsamda eski stadyum, Atatürk Spor Salonu ve sentetik sahaların yerine yapmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokol imzaladı. Çevre yolu Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çok yakın mesafede yeni şehir stadı inşaatı başlatıldı.

NELER YAPILDI?

Külcü, yine İskilip yolu üzerine maliyetlerin yüksekliği nedeniyle 2 bin kişi kapasiteli spor salonu düşündü, itirazlar üzerine kapasiteyi 3 bin 500’e çıkardı. Diğer sentetik sahalar, tenis kortları için de alternatif alan tespiti yapıldı.

Külcü, tüm bunları planlarken, eş zamanlı olarak devraldığı eski stadyum ve müştemilatındaki yaklaşık 60 dönüm alanı 20-25 katlı konut imarına açtı. Ancak görevini bırakınca önemli bir bir bölümü tamamlanan şehir stadı ile inşaatı neredeyse yeni başlayan 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu yarım kaldı.

YENİ BELEDİYE YÖNETİMİ NE YAPTI?

Yeni dönemde Halil İbrahim Aşgın başkanlığında iş başına gelen belediye yönetimi, önce yeni yarım kalan şehir stadının eksiklerini tamamladı. İşletim maliyetini hesap ederek yeni stadyumu hemen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretti. İskilip yolu üzerinde inşaatı tamamen duran spor salonunu Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarıyla bitirilmesinde ısrarcı oldu. Bakanlık inşaatı devraldı, kendi imkanlarıyla salonu yeniden ihale ederek hizmete hazır hale getirdi.

ÇORUMLU KÜLCÜ’YE NEDEN İTİRAZ ETTİ?

Çorumlu o dönemde Külcü’nün yeni stadyum yapmasına değil, hastanenin dibine inşa etmesine itiraz etti. Çevre yolunun ve şehir içi trafiğinin kaos yaşamasına engel olmak istedi. İskilip Yolu üzerine spor salonu yapılmasına değil, merkezi yerde bulunan Atatürk Spor Salonu’nun yıkılması girişimine karşı durdu. Neredeyse o günün birim fiyatları ile 100 milyon lirayı aşan yeni stadyumun belediye kaynakları ile değil, merkezi hükümet tarafından yapılmasını arzu etti.

GÖKDELENE KARŞI ÇIKTI

Ve Çorumlu Şehir içi trafiğinde bugün yaşanılan kargaşayı ve kışın ciğerlerimizde hissettiğimiz hava kirliliğini önceden hesap ederek eski stadyum ve müştemilatının gökdelen imarına açılma kararına tepki gösterdi. Külcü, yoğun kamuoyu baskısı üzerine bölgenin imarında kat sayısını düşürecek yeni bir imar revizyonuna gitmek istedi.

KÜLCÜ NEYİ HESAP EDİYORDU?

Esasında Külcü, yeni spor tesislerine harcayacağı parayı eski stadyum alanının imara açılmasından elde edilecek kaynakla fazlasıyla karşılayacağını ve yeni hizmetlerin kapısını aralayacağını öngördü. Şehrin trafik, hava kirliliği gibi önemli problemlerini göz ardı ederek kimseyi dinlemedi. Yapmak istedikleri bazı çevrelerin övdüğü o muazzam (!) şehircilik vizyonunu da yakışmadı.

Neticede, bugün geldiğimiz noktada evdeki hesap çarşıya uymadı.

Yorumlar (14)

SORUMLU 13 Ay Önce

ADAM YAPAR ABİ. HEP DİYORUM BAĞIMSIZ ADAY OLSUN KESİN KAZANIR

Mehmet 13 Ay Önce

Halil ibrahim başkanın çalışmaları çok iyi sonraki dönemde de başkan olarak kalmalı

keykavus 13 Ay Önce

külcü çorum'un gelmiş geçmiş en başarılı belediye başkanıdır.

Ahmet N 13 Ay Önce

Kesinlikle bağımsız aday olmalı. Her türlü alır. Şimdiki de anca onun projelerini çalar.

Efsane 13 Ay Önce

Ya şu herifi ikide bir gündem olsun diye haber yapmayın hikayeden işlerle kendini göstermeden yapamıyor. Su Ateş Ateşin su olduğu dönemde bunlardan çok var

Deli 13 Ay Önce

Kim kalır kim gider bilmem ama bildiğim tek şey. Çorumda hiç bir kişi. Hiç bir zaman . Bağımsız olarak belediye başkanlığı kazanamaz

Salih 13 Ay Önce

Allah senden razı olsun Külcü Başkanım.Keske kalsaydın.Corum cok sey kaybetti çok.Çorum halkına sorum o stadı sayın külcü yapmasaydı hükümet yapar mıydı?Yapmazdı.Sonucta da Çorum Fk şampiyon olamazdı.Yatın kalkın Sayın Külcüye dua edin dua.Benden yana hakkım helali hoş olsun.Bağımsız adaylığını koysun kesin kazanır.

vatandaş 13 Ay Önce

Keşke yeni yapılan stadyum 22 bin kişilik olsaydı. 2. lig için yapılan 15 bin kişilik stadyum Çorum Fk nın 1. lige çıkması ile ihtiyaca cevap vermeyecektir. İleride süper lige çıkıldığı zaman bir çok futbol sever stadın dışında kalacaktır.

Uygundur 13 Ay Önce

Külcü derim ama adamlığından dolayı... selamsız geçmez hatır sorar sıkıntı varmı derdi her gördüğümde.İyi bir idareci ancak hataları da vardı.İşi ehline vermek istemeyen idareciler eninde sonunda gider bir şekilde

E. 13 Ay Önce

Hadi bağımsız aday olsun görelim. BU memlekette insan eğer güçlüden yanaysa ne yaparsa yapsın herkes tarafında itibar görüyor eğer fakirse istediği kadar namuslu olsun hep hırsız muamelesi ile karşılaşıyor. Külcü'yü en çok yıktığı evlerin sahipleri çokkkkkk seviyor!!!!!!!!!!!

Çorumlu 13 Ay Önce

Ak parti eğer külcü'yü aday göstermez ise belediye chp'ye hayırlı olsun. Mevcutla devam ederse milletvekilliğinde olduğu gibi yine oyumu kendi partime değil de mhp'ye veririm ya da Külcü nereden aday olursa oraya.

Vatandaş 13 Ay Önce

Onu bunu geçin kardeşim belediye başkanlığı dönemimde güzel hizmetler yaptı syn külcü. Ondan sonra gelenler hazıra kondular. Külcü'nün en az iki dönem daha bu şehre hizmet etmesi için başkan olması lazım. Aşgın da mümkünse Üniversiteye dönsün. Kahir ekseriyet muzaffer külcü diyor.

Necip demir 13 Ay Önce

Muzaffer Külcüyü elbette seven de var sevmeyen de. Ancak siyasette sevsen de oy vermeyeceğin, sevmesen de oy vereceğin insanlar olur. Ben şimdiki Başkanı çok seviyorum iyi adam; ama belediye başkanlığı yapamıyor. Ak partinin il yönetimi fe şunu bilsin ki eğer külcüyü bir şekilde aday yapmamak için çabalarsa kendi ayağına sıkar. Vekillikte aldığınız oy %40, reise %62 oy çıktı. Bu inşAllah aklınızı başınıza almanız için yeterli bir uyarıdır. Şimdikiyle devam etmeyi falan sakın düşünmeyin belediyeyi de CHP ‘ye kaptırnayın.

KÜLCÜYE SORALIM 13 Ay Önce

Sayın Külcü Yanıt Bekliyorum : Yüksek kat imarına karşı çıktığını diyene bak! Binevlerdeki konut projelerine tarla vasfındayken ada bazında 12 kat imarı nasıl veya neden verdin? Heryeri hala Villa imarlı binevlerin göbeğine yüksek katlı konut imarını nasıl veya neden verdin? Carrefour Tavukluk arasında BAĞ vasfında bıraktığın yer het gece sarhoşlara mekan oldu Taa slimkenti imara açan belediye Bahsettiğim alana kime inat o halde bıtaktı ? Buyur cevapla Hadi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.